Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BCSZIP

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Irving, Texas, U.S.A.-ban létező Ciszterci Kolostor elhunyt szerzeteseinek földi maradványait a dallasi temetőből az újonnan megépített mauzóleumba szándékozik átvitetni. Amennyiben ön valamelyiküknek is a közvetlen rokona, jogában van beleegyezni avagy tiltakozni az áthelyezést illetően.  Fr.…..
Szeretettel köszöntöm az érdeklődő szentimréseket és a minden kedves látogatónkat itt a plébánia jövőtervező oldalán. Az elkövetkező időben lassan feltöltjük azokat a dokumentumokat, amik ezt a folyamatot irányotították és meghatározták. Kérjük térjen vissza többször vagy iratkozzon fel…..
Mindig öröm, ha arról hallunk, hogy valakit kitüntetnek. Számunkra magyaroknak még meghatározóbb, ha egy magyar kapja a világban az elismerést azért a munkáért, amit a befogadó városért tett.   Farkasfalvy Dénes több társával együtt az 56'-os forradalom után a rendi vezetőség kérésére elhagyták…..
 Elhunyt Hervay Ferenc Levente O.Cist, történész. (1919-2016). Hervay atya is az 1961. évi Egyház elleni perek egyik börtönviselt áldozata volt. Gyászszertartása és temetése 12-én Zircen az apátsági templomban 11-kor kezdődik. Requiescat in Pace! Egy vele készült videó:  ..
CISZTERCI OBLÁCIÓ RENDI FŐÜNNEP 2016.01.26 01:27:28
Innen lehet letölteni a PDF állományt...
Mi az obláció?  Az obláció nem szerzetesi fogadalom, hanem Isten és a közösség előtt kinyilvánított szent elhatározás. A világi hívőknek ez a Rendhez tartozó közössége nem szerzetesi fogadalommal, hanem Isten és a közösség előtt kinyilvánított szent elhatározással vállalnak lelkiségi kapcsolódást a…..
Mielőtt a ciszterci apátságok virágzásnak indultak volna, István apátúr és testvérei úgy rendelkeztek, hogy semmiképpen se alapítsanak egyetlen püspök egyházmegyéjében se apátságot, mielőtt a Cîteaux-i apátság és a többi belőle származó apátságok között létrejött, írásba foglalt és megerősített…..
SZÜLETÉSE ÉS FŐBB VONÁSAI Minden hitelesen keresztény (= krisztusi) élet „fogantatik a Szentlélektől és születik Szűz Máriától.”  Így hitelesen istenemberi. A szerzetesélet is. Minden szerzetesélet. A ciszterci is! A II. Vatikánumnak a szerzetesélet időszerű megújításáról szóló dekrétuma…..
Mit jelent az obláció? Az obláció, mint a világban maradó hívők Istennek szóló különleges elkötelezettsége, tipikusan a monasztikus szerzetesi életfa hajtása. A későbbi, tehát nem monasztikus, hanem már körülhatárolt gyakorlati céllal létrehozott szerzetek hasonló képződményei a harmadrendek. Ezek…..
CISZTERCI OBLÁCIÓ FŐÜNNEP 2016.01.17 16:18:14