Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikita

391 bejegyzést írt és 1118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre kipipálsz egy újabb országot a bakancslistádról? Tele van fantasztikus helyekkel, amiket jó lenne igényesen megörökíteni? Tudod, ha nincs róla kép, akkor meg sem történt... Vagy legalábbis sokkal nehezebb lesz rá visszaemlékezni később. Ebben a posztban Ihász Ingrid, a DreamWorld Photography…..
nikita 2019.04.08 17:41:54
@Válasszunk: Nem csak fekete és fehér van. Masszv mennyiségű magyar embernek van tükörreflexes kamerája, mert szeretnek fotózni, volt 100+ ezer forintjuk egy kamerára, vagy akár használtan vették, de fogalmuk sincs hogyan használják ki a funkcióit, nem tudnak komponálni, és nem is olvasnak utána hogy lehetne, nem mennek el fotóiskolába stb. Nekik szól ez a cikk. Egyébként pár tanács a pontokból a mobillal fotózoknak is megfogadható: ne rakd oda az gyereket/asszonyt minden utiképed elé stb.
nikita 2019.04.08 18:40:11
@becsibacsi: az, hogy a gyerekeid hallgassanak rád kompozíciós kérdésben, az nem az iskolázattságuk kérdése, hanem mennyire érdekli őket maga a fotózás. Valszeg semennyire, ezért nem foglalkoztak a kérdéssel :-) Az én diplomás nővérem is mindig sopánkodott, amikkor látta, h le se nagyíttatom a negatívról a rosszul exponált (bemozdult, homályos, alul-túlexponált képek) képeket a gyerekeiről (akkor még csak analóg gépem volt). Ő csak annyit látott az egész folyamatból, h látszódik a képen a babája, azaz jó lesz az. MIND!
A Medicover a múltkori blogbejegyzésem és levelezésünk után, amiben arra kértem Őket, hogy fizessék vissza a vizsgálat árát, most meglépte az ügyvédi kamarai jogtanácsos fenyegetőzés félelmetesen hangzó lépését és 50 millió 50 ezer Forint perre készül. :-) Félkövérrel szedve benne a…..
nikita 2019.03.20 14:22:03
@Yumurdzsak: eloszor is most ki a szàdat. Masodszor nem en zaroltam a posztot, hanem a blog.hu
Az történt, hogy Gruevszki beleölt kimondhatatlan összegeket a belváros felépítésébe, de nem vette fel hozzá a megfelelő építészeket. Vagy a szerencsétlen tervezőknek semmilyen szabad kezük nem volt, és Gruevszki izlésvilága szerint kellett alkotniuk. Vagy a kettő vegyesen és karakter nélküli…..
nikita 2019.03.12 20:22:05
@Burgermeister: melyikben ott?
Makedóniába autóval érdemes menni a hegyekbe, túrázni. Én nem így tettem. Azt gondoltam, hogy Skopje remek uticél lesz és olcsó volt a repjegy. 9000 Ft. Hajnalban hívtam egy taxit, 03.30-kor kellett otthonról indulnom. Feltünt nektek, hogy a reptérre kivezető úton Vecsésnél, jobbra az áruházak,…..
20 éves korom óta nagyjából évente egyszer elmegyek egy általános vérvizsgálatra. Tavaly novemberben a CMC Déli Klinika magánlaborba mentem, ahol kértem még pajzsmirigy értékeket is ráadásként. Ebből kiderült, hogy a normális tartományon belüli pajzsmirigy értékek mellett (TSH, szabad T3, szabad T4)…..
nikita 2019.01.23 19:21:58
@Sportybabe: na pont a ketogén diétától nem éhezik a test.
nikita 2019.01.23 22:36:23
@seagull: köszi a tippet, megrendeltem a könyvet.
nikita 2019.02.06 08:05:59
@Cpt. Flint: Talán lehet nem neked kéne eldönteni, hogy mit kell felírni a betegségemre, mert elképzelhetően nem vagy szakorvos valamint nem ismered a vizsgálataim értékeit? Lehetséges?
Az ünnepek utáni fogyókúra mindig népszerű téma. Most nem fogok azzal foglalkozni, hogy milyen diétát kövess, válaszd ki magadnak azt, ami számodra a legmegfelelőbb, de két szabályt mindenképp tarts be: ne egyél cukrot, semmilyen formában, maximum eritrittel édesítsd a főztödet, vagy olyan csokit…..
CouchSurfing Az élet értelme: 42 2018.12.22 14:22:23
Ma 09.30-kor lettem 42 éves, és ugye ez az a szám, ami az élet értelme. Felébredéskor még nem tudtam mi az, de rögtön utána volt egy rövid találkozóm egy barátommal. Szar kedve volt, meghallgattam és megpróbáltam támogatni. Hazafelé sétálva az esőben beugrott egy mondat, élni és élni hagyni. És…..
Nem volt szerencsénk a stavangeri hosztokkal. Kb 5 requestet küldtem, nem volt válasz vagy elutasítást kaptam, egy lány elfogadta a kérésemet, de nem írt semmilyen levelet hozzá, azaz véletlenül nyomhatta meg az accepted gombot. Tavaly sokkal nagyobb sikerem volt a bergeni hosztokkal. Mindeközben…..
Ha tudnád előre, hogy megéled az öregkort, annak minden testi és szellemi leépülésével, és most lehetne egy olyan kívánságod, hogy mostantól kezdve, amíg meg nem halsz, megtarthatod a mai szellemi frisseséged, elméd, gyorsaságod, reakcióidőd, de a tested kívülről és belülről is megöregszik és…..
A magyar pasik jók (ha adnak magukra). Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legvonzóbb kanapészörfös magyar férfiak 2018-ban. Ez nem egy szépségverseny, nem kell szavazni, kizárólag az én izlésemet tükrözi. Legutoljára 2014-ben készítettem el a listát, ami igen sikeres lett. Nem…..
CouchSurfing Negatív referenciák 2018.08.18 15:12:05
Az elmúlt fél évben volt jónáhány vendégem, akikről nem tettem említést a blogon. Volt akiről negatív referenciát írtam, volt akinek azt mondtam, hogy ne írjon rólam semmit, mert ha én is írok, azt nem köszöni meg, vagy nem mondtam semmit és nem is hagytam róla semmit.  Nastia (28) Ukrajnából…..
CouchSurfing Több mint tetoválás 2018.07.12 18:49:41
Gyönyörű, szép és gyakran elképesztően tré tetoválásokat láttam már másokon, fényképeken, tévében, filmeken és általában azt gondolom erről, hogy értem én, de ha én pl csak egy pillangót tetováltatnék magamra, azt akár a monitoromon is tarthatnám képernyővédőként. Ha nincs a tetoválásnak története,…..
nikita 2018.07.15 18:01:34
@Irbisz: közvetlen a fenekem felett van 12 cm hosszú a gerincem vonalán.
Minden héten kapok levelet gerincbetegektől, akik megírják, hogy porckorongsérv műtét előtt állnak, és megtalálták a műtétes blogbejegyzéseimet és kérdezik hogy vagyok. Én jól vagyok, nem fáj semmim, de mindenkinek megírom, hogy ne hasonlítsa az esetét se hozzám se másokéhoz. Minden gerincbeteg…..
Az első hosztom Portóban egy 70 éves bácsi volt. 3500 vendéget hosztolt 10 év alatt. Azaz átlag évi 350 vendéget hosztol. Büszkén mondogatta párszor, hogy csak azért mondott nekem igent, mert én is 200 vendéget fogadtam. Nem kérdeztem meg, hogy a másik évi 349-nek ugyan mi alapján mond…..
Pont ebben a hónapban van 20 éve, hogy utazom. Gyerekkoromban csak a szomszéd országokba mentünk a szüleimmel, és csak halvány emlékképek ugranak be ezen utazásokról. Legelőször 1998 májusában, azaz 21 évesen ültem repülőre, és Londonba utaztam az akkori magyar barátomhoz, aki kinn élt. A saját…..
Mikor hosztokat kerestem az izraeli utamra, kaptam egy meghívást a Golan-fennsíkra. Ez Szíria közvetlen határában van, konkrétan 10 km távolságra. A Golan-fennsík eredetileg Szíriához tartozott, de Izrael az 1960-es években megszállta a területet. A hosztom egyetemi tanár, és írt egy nagyon kedves…..
nikita 2018.05.06 23:46:46
@A tudomány sosem téved!: nem írtam referenciát.
nikita 2018.05.06 23:47:31
@yomsisi2: én egy nevesincs falucskában voltam, autó nélkül. Biztos vannak remek helyei, de ahhoz autó kellett volna.
nikita 2018.05.07 19:45:54
@csentecsa: nem irtam, h nem akart megdugni, de nem fogom minden vendégposztnál és hosztposztnál megemlíteni, hogy ki próbált megdugni, mert ez a kérdés engem nem érdekel annyira, hogy egyáltalán megemlítsem.
Létezik-e olyan, hogy alkalmi szex? Mit gondolunk rosszul a férfi és női szexualitásról? Ma belefutottam ebbe a cikkbe, és gondoltam megosztom veletek is.  Helen Fisher biológus-antropológus a match.com, a világ egyik legnagyobb randioldalának a tudományos tanácsadója írt hat könyvet az emberi…..
CouchSurfing A kóricáló 2018.03.24 18:31:24
Ma a Teréz körúti Sparban vásároltam. Hosszú volt a sor, kevés pénztárossal. Bejött egy középkorú idősebb nő. Az, aki ránézésre látszik, hogy szegény. Tiszta ruha, de széttaposott cipő, kezeletlen rövid haj, fakó kabát. Az is látszik, hogy nem hajléktalan, csak nyomorog. Látszik, hogy éhes. Megállt…..
nikita 2018.03.25 11:52:13
@Burgermeister: :-( szeptembertől decemberig csokoládé és péksütemény, januárl márciusig meg fehérbor és péksütemény kúrán voltam, szóval felugrott 12 kg 8 hónap alatt. Most mindhármat abbahagytam, visszatértem a ketóhoz és mennek le a kilók ismét.
nikita 2018.03.25 14:18:47
@Burgermeister: két hete veszem komolyan a ketót. ismét. :-) és ezalatt 3 kg jött le, de ez nyilván a víz még. A maradék 9 kg-ra adok azért még 4 hónapot.
Ma randizni valakivel egy kész rémálom, a trend megváltozott, főleg online randiapplikációk segítségével ismerkedünk. A felgyorsult digitális világunkban nem árt, ha tisztában vagy néhány fogalommal, amik mostanába kerültek be a randizási terminológiába.  Breadcrumbing - A megismerkedésetek után…..
nikita 2018.03.19 11:19:17
@Sadist: ez így van, egyik sem átlagember :-) a cikket később elolvasom, köszi.
nikita 2018.03.19 11:24:29
@Void Bunkoid: szerintem valamit te benéztél. Sem a posztban sem a kommentekben nem állítottam, hogy a definiált jelenségek újak, a kommentekbenis írtam, hogy ezek mind megvoltak 20 éve is. A megnevezések (félkövérrel szedett angol kifejezések) újak.
nikita 2018.03.19 13:24:10
@Void Bunkoid: a fogalom és a kifejezés számodra két teljesen eltérő jelentést takar? Aha, ok. Jó rendben, akkor maradjunk annyiban, hogy a nemzetközi sajtó és én is úgy tudjuk, hogy ezek a kifejezések újak, te meg már 20 éve is ismerted őket.
Mindenki azt mondta elég lesz egy nap is, Haifaban "nincs semmi". A város egy istentelen meredek hegyre épült. Azaz akárhova akarsz menni, tuti felfelé kell mened, sohasem lefelé. Nyugodt, jó hely, izgalmas. Az építészete egy nagy semmi, de Tel Aviv is ugyanez. De ha már erről beszélünk, meg kell…..
nikita 2018.03.02 15:53:52
@Weißkopf: valóban :-) tavaly voltam rómában és párizsban is, ezért a képzavar.
nikita 2018.03.02 15:55:39
@MarcG: köszi!
Hat évig voltam vegetáriánus, és másfél éve ismét eszem húst, ráadásul minden nap. A keresztlányom meg újévi fogadalomból vegán lett, állatvédelmi okokból. Nagyon támogatom a lépését, bár én épp most fejeztem be a vajban sütött baconos omlettemet rukkolával, avokádóval, edami sajttal és mascarpone…..
December végén szembejött velem az UNICEF egyik cikke az Indexen, amiben fantasztikus év képei fotóválogatást közöltek. A cikkben közölt utolsó mondat linkjét lekattintottam: Támogassák az UNICEF munkáját itt. A honlapjukon részletesen kifejtik, hogy mire költik a támogatást. A rendszeres…..
A közel hat év alatt kétszer hosztoltam afrikai vendégeket. 2015-ben a nigériai Onaré és Mimi volt a vendégem és idén májusban a kenyai Norah. Afrikából nem jönnek couchsurferek Európába, mert nincs pénzük utazni. Mondjuk én sem voltam még Afrikában, mert az összes szervezett út hétszámjegyű…..
Nagymamám hozott haza a karácsonyi pásztorjáték előadásról, és a folyosón elhaladtunk a gyerekszobánk mellett. Benéztem, és megláttam a feldíszített, és különböző szinekben világító és ragyogó karácsonyfánkat. Emlékszem a teljesen elborító izgatottságra, ami akkor elöntött. Berontottam az ajtónkon,…..
nikita 2017.12.18 10:51:12
@athenee: A mi szüleink generációja a versenyhelyzetre nem készítette fel a gyerekeit, mert a szocializmusban nem volt verseny, ahogy te is megjegyzed, de az enyém pont erre igen, ami annak köszönhető, hogy egy versenysportoló apa nevelt fel. Az, hogy milyen értékeket vigyek el otthonról, és hogyan álljam meg a helyem a saját lábamon, arra ők tökéletesen felkészítettek. És ennek köszönhetően mindhárman (testvérek) tisztességesen és jól keresünk és mindhárman olyan szektorban vagyunk, amit nagyon szeretünk csinálni.
nikita 2017.12.18 13:10:16
@commentes nikk: apamnak 3 diplomaja van (kozgazdasz), anyamnak gyerekgondozoi vegzettsege van (erettsegi plusz ez a 2 ev), bolcsisneni volt.
Pár hónapja tönkrement a kanapém, azóta a vendégek a földre letett szivacson alszanak. Kell egy új kinyitható kanapé. Elmentünk az IKEA-ba Karafiáth Orsolya művésznővel, és lefotóztuk, hogy melyek jöhetnek szóba. Szerintetek melyik a legjobb? Te melyiken kanapészörfölnél…..
nikita 2017.12.11 20:46:55
@GSMbutik blogger: karlstad! fehér színű és fekvőfoel nélkül.