Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

729 bejegyzést írt és 1658 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halloween közeledtével megjelent egy rakás libsi újságcikk arról, hogy a birodalmi rohamosztagosnak öltözést be kellene tiltani a gyerekeknek. Nem értettem miért, eddig ez nem volt műsoron, más baromságokkal voltak elfoglalva (pl. ne öltözz indiánnak mert az mikroagresszió). Sőt, a Star Wars-t…..
GABOR2 2019.11.08 10:35:59
@csi szi: Az egyik cikkben arról van szó, hogy a republikánusok sokkal több gyereket hagynak maguk után, a másikban meg egész konkrétan a klímavészhelyzetre hivatkozva jelentik ki a ballibek, hogy nem látják értélmét, hogy a klimakatasztrofa miatt biztos elpusztuló világra szüljenek.

"she has found herself wondering “do I want to have a kid who I hand this world off to?” Rather than visions of raising up children, educating and guiding them, Polowitz’s thoughts — “nightmares,” she says — are of having to protect that child in a world “devastated by the climate disaster.”"

Az afrikaiak többiek azért jönnek képbe, hogy biztos elpuszuljon a Nyugat és még egy picit tudják tartani a politikia hatalmat, de azok nem filozofálnak semmin csak gyártják a gyereket a nyugati segély pénzén.
GABOR2 2019.11.13 22:33:11
@Deansdale: Én úgy halottam, hogy a viszonylag közép Demokratának való Pelosi nagyon nem akarta, ezt az impeachment dolgot, mert tudja, hogy a felmérések szerint a középen levő szavazók ezt nem akarnák, de AOC elkezdte nagyon nyomatni és félt, hogy ha ő nem teszi akkor megsínyli a karriere. Megtette, erre nem sokkal később AOC kijelentette, hogy szerinte ez az egész impeachment unalmas és inkább olyan dolgokkal foglalkozik majd ami érdekli a választókat... vagyis csapdába és szarba hozta Pelosit, mert ő ugye ha jól tudom a párt elnöke és nem hátrálhat így nagyon vissza. Bár ha jól tudom, annyira nem követem ezek után kijelentette, hogy ők nem lesznek a ott az impeacment szavazáson vagy mi...

Eleve reménytelen tán az impeachment és AOC-ék akarják csak vele kicsinálni a még középüttlevőket a Demokrata Pártból:

"AOC Calls Impeachment ‘Boring,’ Says She’s ‘Over It’"

www.nationalreview.com/news/aoc-calls-impeachment-boring-says-shes-over-it/
Gondolhattad, hogy "Jé, most alig van Kultúrháborús történés, ezt megúsztam", csakhogy nem, mert itt van egy  bőven halálos adag bullshitekből, sőt talán megvan az év bullshitje is, de annak jár egy külön cikk, úgyhogy itt csak a normális halálos adagú bullshit vár rád. Úgy tűnik most van valami…..
GABOR2 2019.11.13 17:06:20
@Madarász Henrik: Hi! Azt hiszem ezt a másik cikk alá kellett volna beraknod, mert ott volt róla szó. De mindegy...

Én úgy vettem észre, hogy a nagyok, meg a több százezresek nem nagyon tárgyalják az angolul beszélők közül a Youtube-on, legalábbis nem láttam ilyet, én is a Hvg-n láttam először. Viszont konkrétan rákeresve is inkább csak az ilyen pár ezer- tízezer feliratkozóval bíró csatornák beszélnek róla. Azok viszont sokan.

Ez azt jelentheti, hogy a nagyobbak annyira nem félnek, vagy meghúzzák magukat, a kisebbek viszont félnek rendesen, azok sokat beszélnek róla.

Hogy mit akar a Google majd kiderül, mert mint a Hvg is írja... bármit megtehet, törölhet csak úgy felhasználókat csatorna nélkül, csak azért nem néz elég reklámot, de törölhet sok látogatottságú csatornákat is, ha nem hoz elég pénzt.

Szerintem ez a politikáról szól főleg. Sok jobboldalit töröltek, akik maradtak azok nagyon ügyelnek, hogy minden szabályt betartsanak, de így se kapnak pénzt a Youtubetól, mondva a hírdetőik nem akarják, hogy ilyen oldalakat támogassanak. (Pedig volnának akik szívesen hírdetnének jobboldali csatornákon)
Most itt van a második lépés... akik nem hoznak elég pénzt a konyhára azoknak bye-bye. És a jobboldaliak ilyenek, hisz pont a Youtube tiltja meg nekik a lehetőséget. Emlékeztetnélek a Project Veritas kiszivárogtatásokra, hogy a Googlenél pont ez a terv... olyan kerülhessen a jövőben csak hatalomra akit ők akarnak.

Másrészről...
Múltkor volt róla szó, hogy a Youtube végre épphogy nyereséges lett, de aztán jöttek a cenzúrázgatások és ismét durván veszteséges lett és a Google rengeteg pénzt veszített miatt:
Pl.:
ujtechkor.blog.hu/2019/05/08/a_kulturhaboru_irtozatosan_draga_mulatsag_tobb_mint_70_billio_dollar_minusz_csak_egy_cegnel

Tehát lehetséges, hogy próbálnak költséget csökkenteni, hisz nagyon mínuszba mentek és akiket cenzúráznak saját bevallásuk szerint is magasan átlagon felüli nézettséggel bírtak.

Szóval ha cenzúra nélkül épphogy nyereséges volt a Youtube és most nagyon veszteséges, lehet hogy a politikailag hasznos törlések mellett törölnek majd egy csomó inaktív csatornát, de már csak a statisztika miatt is, a politikailag semleges kis csatornákat talán nem.

Meg gondolom neked is feltünt, hogy egy ideje vannak dubla reklámok, meg átugorhatatlanok is.
Saját story time... Van egy ismerősöm aki mérnök és szegénynek a cége mindig megveszi az aktuális legújabb techcsodákat és szoftvereket és neki azt KELL használnia, így szegénynek Windows 10-et is használnia kell. Talán szeptemberben, amikor voltam nála és használtam a gépét a szokásos,…..
GABOR2 2019.11.13 16:46:50
@Madarász Henrik: A felhőt pontosan úgy akarják rásózni a vállalkozókra, ez pedig más, olyan idegesítő a cucc, hogy inkább regisztrálsz mint hogy továbbszenvedj... Szerencsére volt más út is.
GABOR2 2019.11.13 16:49:13
@KalmanBlog: Én nem Win 10-et használok és sohase akarok, legalábbis önként, magamnak. A munkahely az már más, de ott se kell használnom mindig... Meg lehet ott reklám, az én agyam már úgy szűrí a reklámokat, hogy ha ott is vannak észre se veszem.
ÚJTECHKOR... Gyorsítósáv 2019.11.05 20:09:55
Az elmúlt időben rengeteg dolog történt, sokkal több mindenről írnék szívesen részletesen, mint ahogy fogok, mert ha megtenném az rengeteg időt elemésztene. Máskor jó ha harmad ennyi releváns cikk születik ennyi idő alatt. Szóval bár ezekről csak keveset írok most, de érdemes lesz elolvasni az…..
GABOR2 2019.11.11 02:28:25
@KalmanBlog: Hát én találkoztam jó orvossal és rosszal is.

" az egész oktatásuk agymosásra épül,"

Azért nem az egész, sok dolguk működik, de azt hiszem küldhetnél egy linket ami elmagyarázza miért gondolod így, részleteiben.
GABOR2 2019.11.13 16:38:01
@KalmanBlog: Amit írtál azzal majdnem mindennel egyetértek.
Mondtam volna rögtön, hogy azért a rák ellen evéssel küzdeni nagyon kevés, de később írtad is, hogy azért tényleg nem mindenre jó teljesen az evés. Mert hidd kevés. Én idén elveszítettem az egyik legkedvesebb ismerősömet rák miatt, úgy, hogy év elején volt vérvételem és az orvos azt mondta neki, hogy szinte minden kiváló... Aztán kiderült a rák, és nagyon gyorsan elkezdett fogyni, úgy hogy úgy tünt mintha nem is enne. Orvosok nem kezelték, próbáltuk elintézni neki egy nagyon ígéretes új módszeri kezelést "immunterápia", nem sarlatánság mainstream, de kísérleti és nagyon hatékony.
www.origo.hu/tudomany/20170831-tortenelmi-jelentosegu-immunterapiat-engedelyeztek-az-egyesult-allamokban.html
Nagyon szemét volt az orvos akit kapott az állami egészségügyben... inkább nem mesélem el. Ezt az új kezelést meg addig el se lehetett kezdeni, amíg nem jön meg egy bizonyos eredmény, ami sokkal-sokkal tovább tartott mint ígérték és a fogyása szupergyors volt és ahhoz hogy működjön ez a kíséreleti módszer a szervezetnek erőssebnek kellene lennie és mielőtt megkapta volna az első ilyen kezelést meghalt. Gyors volt a rák. Nagyon hatékony gyilkos, azt nem gyógyítja meg csak kaja; a kaja... mintha nem is evett volna.

Másik... évekkel ezelőtt volt egy másik ismerősöm aki Lenkei( vagy Szendi Gábor, inkább Szendi) módszert használt egy betegségére... nem vált be, pedig nagyon hitt benne, végül a hagyományos megoldás hozta ki gödörből, bár az se gyógyította meg.

Ezeket azért mondom, mert így voltak és jobb ha vigyázzol az alternatívokkal is. Csak óvatosan.

Örülök, hogy működött neked a paleolit étrend, én most lehet, hogy összekeverném egy másik módszerrel, úgyhogy jobban utánna kéne olvasnom.

Most ennyiből nem lehet megítélni, de egy oldalon azt látom, hogy tiltja a tejet, tejtermékeket, meg a cukrot, szénhidrátot...

Szerintem mértékkel lehet mindenből és én általában nem is szoktam beteg lenni. De most mondom mélyebb kritikába erről most nem megyek.

Szülészet...
Brutális ami ott tud menni. Egy felső-középosztálybeli ismerős párom ment szülni... Pénz nem volt akadály. Viszont az volt, hogy pár nappal a gyerek születése után gondok voltak és mondták az orvosnőnek aki volt a szülésnél meg előtte, hogy kéne valamit vele csinálni, de ő azt mondta minden oké a gyerekkel. A szülők szerencsére nem hallgattak rá, elmentek vele a szegedi nem tudom valami kutató klinikára ahol a legújabb módszereket használják és kiderült róla, ha nem kezelik őt azonnal akkor meg fog halni és így is már nagyon benne voltak az időben, de megmenekült. Utánna elmentek az orvosnőhöz aki szerint minden rendbevolt és az orvosnő totál kikelt magából, hogy az ő diagnosztikája ellenére merészelték a csecsemőt máshova is elvinni és még voltak más durva dolgok is ott, nem mesélem el... Ha jól emlékszem per lett a vége. És ők nem egy szegény valakik voltak, mondom felső-középosztály, jó sok pénzzel, de van hogy az orvosok már így szarnak rád.

Szóval mondom én, hogy az orvosok belül, (persze nem mind) már erkölcsileg, meg lelkileg annyira szétestek már, hogy szerintem a fizetés emelés, még jelentős is, ezen az állapon nem segít.
GABOR2 2019.11.13 16:44:00
@KalmanBlog: Régen Európában több vírus is volt ami végigsöpört és volt, hogy felét megölte, volt hogy a háromnegyedét. Talán majd egy vírus, vagy baktérium fogja megoldani a migri kérdést végsoron, egy olyat amit majd nem fogunk tudni kezelni.

Ezért is írom, hogy amiket írnak, hogy mi lesz a jövő "elkerülhetetlenül" már azért is butaság, mert simán lehet valami ilyesmi nagy fordulat ami teljesen más irányba visszi majd a történelmet.
Nem használt autókról lesz szó, de valahogy bele akartam a címbe erőltetni a bizalom hiányának jelzését. Egyrészről van egy ilyen cikk: "Az Uber titoktartási nyilatkozattal próbálta eltussolni, hogy 57 millió ügyféladatot elloptak tőlük" Másrészről meg egy ilyen: "Itt az Uber nagy dobása: a…..
Lenne egy kérdésem... ha most valaki odajönne hozzád, valaki komolynak tűnő üzletember és megkérdezné, hogy szerinted mi lesz a jövő nagy informatikai áttörése, te mit válaszolnál rá? Még valami... az illető azt mondja majd neked, hogy majd utánna ő megmondja neked, mi a helyes válasz. Szóval mi…..
Ez egy nagyon aranyos kis hazai story. Megtörtént a nagy digitális átállás a Takarékbankban, ami totális csőd és emiatt az emberek nem tudják felvenni a fizetésüket, mindenfelé médiában ott van a panasz, amire annyit kommunikálnak, hogy szerintük minden rendben, aztán később megjelenik a nagy góré…..
ÚJTECHKOR... Ajánlások 2019.11.12 22:22:45
Van pár érdekes story ami nem érdemel hosszú kifejtést feltétlenül, de azért jó tudni róluk, vagy legalábbis érdekesek... vagy talán inkább "érdekesek". Kezdjük is azzal, hogy végre egy itt egy magyar-startup-találmány ami majd keményen termeli nekünk a GDP-t, környezetbarát és olcsó. Ja az előző…..
A mai részben minden oldal a borús jövőre tekint, hisz... a háború már csak ilyen, veszteségeket okoz. Csak pl. a baloldali újságírók azt hitték, hogy velük ez nem történhet meg, most majd ők is sírni fognak, de előbb még maradjunk itthon. A magyar jobboldali sajtó is sírt most a Facebook miatt;…..
Matolcsy György szerintem elég büszke ember, sőt mi több, egy büszkeségében sértett ember. Ugye ő volt a pénzügyminiszter, ami pozicióban szerintem nem erős ha kijelentjük... megbukott és amíg az volt, minden sz@rt kapott a nyakában a sajtótól és elemzőktől. Azt azért el kell ismerni... kemény idők…..
GABOR2 2019.11.10 14:00:23
@Hungryhorse: "Matolcsy az MNB nyereségének töredékét költi alapítványokra,"

"Összességében az MNB éves eredménye – a korábbi években előforduló veszteségeket követően – 2013 óta folyamatosan pozitív: a jegybanki eredmény 2013-ban 26 milliárd forint, 2014-ben 27, 2015-ben 95, 2016-ban 54, 2017-ben 38, 2018-ban 48, 2019. első félévében 53 milliárd forint volt. Vagyis 2013 eleje és 2019 közepe között összességében 340 milliárd forint körüli összeget tett ki."

Szóval 340 milliárd ennyi év alatt, de már 2015-ben jön cikk, hogy:

"Matolcsy alapítványai már 250 milliárdból gazdálkodhatnak"
www.portfolio.hu/gazdasag/20150121/matolcsy-alapitvanyai-mar-250-milliardbol-gazdalkodhatnak-209184

Vagyis a 250 milliárd korábbi tartalékok megcsapolásából kellett, hogy összejöjjön részben.
Szóval kb. százszázalékig ment minden az alapítványoknak.

2016-ban volt, hogy 50 milliárdod osztalékként befizetett a költségvetésbe Jegybank, utánna két évig semmit, idén pedig újra 50 milliárdot. Ráadásul mint ilyet csak korlátozottan lehet felhasználni, amit nem mondom, hogy Matolcsy hibája, de van egy ilyen hülyeség, hogy ha nem állampapír vásárlással finanszírozza meg a kötségvetést (ami után kamatot kéne fizetni), akkor sokkal kevesebb dolgora mehet a pénz, vagy legalábbis nagyon megnehezítik a költését.

www.origo.hu/gazdasag/20160520-mire-fordithato-es-mire-nem-a-jegybank-nyeresege.html

A jegybank kezdetetben, tehát akkor amikor először felmerült, hogy nyereséges azt a nyereséget teljes mértékben realizált árfolyamnyereséggel érte el. Vagyis az MNB az egykor olcsón (erős forintárfolyamon) megvett devizát most drágán adja el, így aztán realizált árfolyamnyeresége képződik.

Ehhez zseninek nem kell lenni, ráadásul ez nagyrészt külső folyamatokon múlt.

Ma már nem csak ebből van nyeresége a jegybanknak, hanem van úgynevezett kamateredménye az árfolyamnyereség szerepe csökken.

A kamateredmény azért is jó dolog, mert ellentétben a másik fajta nyereséggel itt, ha osztalékként odaadják ezt az államnak akkor a költségvetési hiányt is mérsékelhetik.

A kamateredmény csak 2017-ben volt először pozitív és ez viszont már tényleg Matolcsy ténykedésének köszönhető. Én emiatt se nevezném őt zseninek, inkább az előző vezetéseket nevezném talán nem erős mondani... árulóknak, hisz rendkívül rosszul voltak beállítva a dolgok a magyar államnak, vagy hát a jegybanknak és ezt foshalmot, Matolcsy fokozatosan felszámolta. Viszont ezek olyan rossz üzletek voltak az államnak amikről ordított, hogy abba kell hagyni, persze baloldali vezetéstől ilyet ne várjon az ember.

"A forint nominalisan gyengül, reálértéken ellenben felértékelődik."

Volt egypár év, hogy volt egy pici negatív infláció, de annak már vége van, most októberban Októberben 2,9% volt az infkáció és 2010 óta, a forint 22,68 százalékkal gyengült mindezzel együtt.

"Sajnos nem találom a cikkeket és a kommentjeidet arról, amikor az MNB nem hasznot termelt, hanem többszázmilliárdos veszteséget, amit a költségvetés az adóinkból fizetett ki."

Ilyet nem állítottam, azt állítottam, hogy az intézkedései hatása szétterül a lakosság között, drágábban több külföldi árut venni.

Egyébként, hogy valami pozitív dolgot mondjak azzal kapcsolatban, hogy nyereséges... így legalább nem kell a veszteségét kipótolni a költségvetésnek, de kb. ennyi a pozitívum hisz leszámítva az évek során két részletben adott 100 milliárd forintot a magyar emberek nem oszottak ebből a nyereségből semmit.

A vállalatos dolgokról már elmondtam a véleményem.
GABOR2 2019.11.10 22:32:19
@Hungry horse: "Vagyis a 250 milliárd nem a korábbi (nemlétező) tartalékok megcsapolásából keletkezett,"

A nyereség nem volt elég, hogy fedezze a 250 milliárdot 2015-ben és egy jegybanknak természetesen mindig kell, hogy legyen tartaléka, jó sok, sokkal több mint 250 milliárd, mert különben a külkereskedelem bedöglene. Sőt... az első években a nyeresége csak realizált árfolyamnyereségből keletkezett vagyis már létező eszközökből, vagyis létezett tartalék.

A magyar valuta úgyneveztett teljesen konvertibilis, ez nagy, különböző pénznemű tartalékok nélkül nem is lehetne, tehát eleve tartaléknak kötelező lennie.

Amikor veszteséges a jegybank akkor ezt kipótolja az állami költségvetésből törvény szerint; meg forrást tud szerezni mint a szocialisták alatt, nagyon rossz feltételekkel a bankoktól. Matolcsy felszámolta ezt a két hetes tartalék rémséget, amivel a bankok szétkeresték magukat az államon; régen nagy veszteségekkel pl. így biztosította a forrásait részben a jegybank.

"Ebből pedig az következik, hogy az MNB NEM minden forrását fektette alapítványokba."

Ki mondta, hogy minden eszközét (nem forrását számviteli szemlélet szerint) alapítványba fektetette volna, nem is végezhetné el akkor a feladatát. A nyereségről van szó, plusz a a korábbi tartlékból is kellett elvenni, hisz nem jön ki a matek.

"Az MNB inflációs célja 3%.
Mi a gondod?"

Gondom nincs csak jelzem, hogy a forint tényleges fizetőereje csökkent, nemcsak a más valutákhoz képest gyengült.

Matolcsy elődjére meg ráadásul én is azt mondtam, hogy borzalmas volt.

A jegybank eredménye alapvetően három tételből adódik:

- a kamateredményből,
- a (realizált) árfolyameredményből, illetve
- a banküzemmel és a működéssel kapcsolatos eredménytételekből.

Itt egy múlt hónapi cikk róla:

www.portfolio.hu/gazdasag/20191007/hatalmasat-kaszalt-az-mnb-honnan-lett-hirtelen-ennyi-penze-a-jegybanknak-402855

A cikk is megemlíti, hogy most az extra forint gyenülés milyen jót tett a jegybank nyereségének, bár a szerepe egyre inkább csökken a nyereségben, idén kivétel van, mert extán gyengült a forint, így növekedett az ilyen jellegű nyereség. (Mint tárgyaltuk, ez viszont a lakosságnak nem jó).

Ami jól tett a Matolcsy, hogy mostmár inkább a kapott és kifizetett kamatok különbözetén csinálja a jegybank a nyereségét. Az ahogy a baloldaliak idejében volt felér tán egy hazaárulással.
GABOR2 2019.11.11 14:18:27
@Hungry horse: Én is úgy érzem, hogy kicsit felesleges ez a vita, mert nem figyelsz mindenre amit írok, úgyhogy nem is reagálok mindenre. Pár dolog:

"Az MNB-nek a nyeresége NEM csak realizált árfolyamnyereségből keletkezett."

Igen ezt írtam, hogy három forrása van. Régebben a kezdeti pozítív években csak az árfolyamnyerségből volt, aztán Matolcsy megszüntetett néhány borzalmas gyakorlatot és 2017-től már kamateredménye is pozitív volt a jegybanknak és hogy ezt megtette Matolcsy azért tényleg jár az elismerés.

A kezdeti években teljes egészében realizált árfolyamnyereség volt:

"A jegybank eredménye teljes egészében realizált árfolyamnyereség."

www.portfolio.hu/gazdasag/20140829/elmagyarazzuk-honnan-jon-a-jegybank-200-milliardja-203052

"De, feltéve, hogy mégis, akkor miért nem volt képes erre egyik elődje sem évtizedeken át?"

Ha csak az árfolyamot nézzük, akkor azért, mert később lett gyöngye a forint hozzá, elődeinél lényegesen erősebb volt. Árfolyamnyereség meg a különbséggel keletkezik.

Aztán ott volt még az egyszeri devizaadósosság átváltás story is.

"a devizahitelek forintosításához odaadott több milliárd eurónyi devizatartalékon nagyságrendileg 150 milliárd forintnyi nyeresége keletkezhetett"

www.portfolio.hu/gazdasag/20150121/matolcsy-alapitvanyai-mar-250-milliardbol-gazdalkodhatnak-209184

Amúgy én nem sírom vissza az előzőeket, mert borzalmas dolgokat engedtek meg, csak megjegyzem Matolcsy egynémely intézkedése terheket ró a magyarokra és amit tesz nem zseniális, hanem olyan rossz dolgokat szüntetett meg amiről ordított, hogy meg kellett szüntetni. Hogy miért nem szüntették meg a ballibek... hát talán árulás, tehetségtelenség forrásbevonásnál... Meg kéne hallgatni az érveiket, amik valószínűleg elég rosszak. A rossz jegybanki politizálással sokat szoktak kereseni hagyományosan a bankok és jutalmul később valamelyikben igazgató lehet... Szóval igen, Matolcsy a legjobb, de azért lehetne jobb is és amiket tett nem zseniális, mert órdított bizonyos dolgokról, hogy rossz ahogy van, hogy szinte semmiért veszít egy csomó pénzt a bankok irányába a jegybank.

Ami a Nemzeti Bank tartalékait illeti, itt egy ábra róla a portfolio.hu-ról:

www.portfolio.hu/gazdasag/20190602/itt-vannak-a-friss-adatok-miben-van-magyarorszag-tartaleka-326249

Visszamegy az adatokban 2008-ig. Láthatod róla, hogy van egy nagy hullamzás, éppenséggel 2013-ban sokkal nagyobb volt mint most 2019-ben és 2008-ban is kb. 15 milliárd euró volt ami mostani árfolyammal számolva 5010 milliárd forint, ez volt úgy több mint megdupplázódott, majd mostanában 25 milliárd euró, ami kb. 8350 millárd forintnak felel meg. Ennek lennie kell a külkereskedelemhez, ugyanis a magyar valuta úgynevezett teljes konvertibilis és ahhoz, hogy ez megvalósulhasson nagy tartalékok kellenek a jegybankokban.
Mint oly sok területen az informatikával kapcsolatban, úgy teszünk mintha nem látnánk, hogy fontos rendszereket teszünk ki hackereknek; és itt van pl. az otthonunk, vagy az iparunk, amit szintén szorgalmasan teszünk sebezhetőbbé mint valaha. A hackerek viszont nem alukálnak, hanem látják, hogy…..
GABOR2 2019.11.09 23:48:37
@KalmanBlog: Hidd el, az IoT-on az se segítene, ha normális jelszavakkal lennének védve.
Na megvolt... Hivatalosan is ellopták betegek kórtörténetét a csodás magyar digitális állami megoldásból. Bár szerintem igazából már másnap, ahogy online lett, az olyan szervezetek, mint az amerikai titkosszolgálatok elloptak mindent amit csak lehet. A kisebb szereplők is alighanem megtették már,…..
GABOR2 2019.11.09 23:45:39
@KalmanBlog: "Ezt az 5-ös biztonsági szintet a naplózással szerintem úgy kell érteni..."

Szerintem is, de az egyik hozzászóló az itcafe-n még azt is megírta, hogy már ez sincs szerinte.
Hackertámadás ellen meg persze semmit se ér.
Az elmúlt időszakban nagyon sok új történés keletkezett. Némelyik rossz, most több a jó, némelyik pedig eléggé a szürke tartományba tartozik. Kezdjük is egy elég furával, mert elsőre erre rávágnád, hogy rossz hír. Készítettek egy felmérést amiből az derült ki, hogy a szabadság nagy hazájában a…..
GABOR2 2019.11.08 14:40:29
@KalmanBlog: Birth coach, gondolom valami kismama edző lehet.
GABOR2 2019.11.08 19:30:58
@KalmanBlog: Hi! Örülök, hogy tetszik, de remélem nem csak szórakoztató, hanem valami változást is okoz. Most igazából még több hír lett volna, épp ezért rövidítettem a "Gyorsítósávval".

Tényleg megint sokat írtam + nagyon kialvatlan vagyok mostanában. Remélhetőleg ez a hétvége végre valóban pihentető lesz. A kellemetlenségekért elnézést...
Emékszünk még a kijelentésre, amivel megmutatta Orbánnak az amerikai nagykövet, hogy mit szeretne tőle az USA elit? Ezt a kijelentést több alaklommal kielemeztem, olvasd vissza ha teljesen meg akarod érteni a jelentőségét. Ez az idézet: "miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják…..
Tudom, hogy ennek nem lehet jó vége, hisz ma már az önvezető autóknak az a fő "fejlődési iránya", hogy majd netre és felhőre lesznek kötve, tehát távolról támadhatóak lesznek és természetesen, ahogy semmi más rendszernél se, ennél se fogják tudni megoldani, hogy ne legyen támadható. De azért…..
Ma már talán a legendák közé tartozik, hogy úgy tudott érkezni egy nagyobb frissítés a Windowshoz, hogy ne okozzon sokaknak problémát... Ez a cikk se fogja tudni megidézni azokat a legendás időket, mert mondhatni természetesen most is bajt hozott a Windows frissítés. "Megint elbaltázott valamit a…..
A mandineren nemrég megjelent egy cikk a digitális államról és azonnal kattintottam is, hogy mehessek a komment szekcióba, de képzeljétek, a mandiner történetében először... nem volt lehetőség kommentelésre... na jó, még a halálhíreknél nincs tán, de ennyi kb.. Aztán persze a cikk végén szereplő…..
...mert erőszakkal hallgattatják el azokat akik lerántják a leplet a hazudozásukról. A mezei klímafaszok az interneten osztják az észt, a középbarmok mások életét próbálják megkeseríteni (aztán ők sírnak hogy a gonosz áldozatok ellenállnak), a krém pedig az oktatásban, a médiában, a politikában…..
Ezután csupán egyetlen hackeléssel az ország még több egészségügyi adatát lophatják el hackerek, hisz: "Kásler Miklós: Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisa" "Ez azt jelenti, hogy január 1-jéigminden magánegészségügyi szolgáltatónak és fogorvosnak csatlakoznia kell…..
GABOR2 2019.10.26 21:44:14
@Hungryhorse: Semmi baj, javítottam.

Igen, jó előre megmondtam, hogy ez rossz ötlet, hogy el lesznek lopva ezek az adatok. Amúgy valószínű már rég ellopták már mások is, ez csak valahogy kiderült.

Van amúgy pár exclusive infom amit sok más helyen nem írtak meg, majd ha írok erről cikket berakom.
Megérkezett az utolsó nagy trailer a The Rise of Skywalker-hez, melynek segítségével végre pontot lehet tenni a Star Wars-t körülvevő spekulációkra is. Persze itt nem arra gondolok, hogy a trailer túl sokat mutat (amúgy de), hanem arra is, hogy végre lehetőségünk nyílt a megannyi leak validálására.…..
Ez lett a Microsoftból... azt várnád, ahogy halad az idő előre, hogy egyre jobbak lesznek, egyre kevesebb lesz a hiba, azt mondják, hogy diverszek lettek, kvótákkal döntik el ki dolgozhasson náluk, de "ez az erősségünk" ( egy belsős szerint épp ellenkezőleg, és ez egy bullshit ) aztán a minőség a…..
GABOR2 2019.10.26 01:18:09
@lomposfarkas: Hát nem tudom, hogy valaki is tudna emlékezni arra, mikor volt olyan útoljára, hogy kiadtak egy frissítést és ne okozott volna rengeteg embernek problémát.
Deansdale 2019, yo 2019.10.21 07:59:17
Angol fazon pornókép-sorozatot fotózott volna Britannia legfiatalabban "váltott" transzneműjével, de mikor megtudta hogy az illető csak fejben váltott, a fütyköse még ugyanúgy megvan, inkább visszamondta a dolgot. Heteró szexet férfi és nő között elég nehéz úgy fotózni, hogy mindkét résztvevőnek…..
Képzeld a kiberbiztonság hónapja van. Miből veheted ezt észre? Hát abból, hogy már majdnem címlapot elérő, ( de nem ) cikkecskék vannak, amik közül néhánynál felkapod a fejed, hogy WTF!!!, de aztán hírtelen megszakad a cikk, pedig folytatódni kéne hisz... mi a fenét vallottak be már megint??!! Vagy…..
Biztonsági problémákról nem volt szó a cikkben szokásos módon, csak annak nagyszerűségéről, hogy minden tranzakciót ellenőrizni tudnának. "A kanadai jegybank digitális pénzzel kísérletezik, hogy minden tranzakciót lásson" "...több információt gyűjtene a kanadaiakról, mint amennyi jelenleg…..
GABOR2 2019.10.22 21:56:57
@Madarász Henrik: Ráadásul a külföldi titkosszolgálatok is jobban ismernék az országot mint valaha.
A nagy techcégek oda-vissza vannak szavakban a környezetvédelemért. A Windows 10-nél is azt mondták, hogy ne félj, nyugodtan váltsál Windows 10-re, a régi gépen is elfut majd, nem használ több erőforrást. Aztán jött egy Update és a régi gépeken már nem megy a Windows 10, mert gyöngék hozzá, így...…..