Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GABOR2

1317 bejegyzést írt és 3758 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians. Missile fragments, whose photos were published…..
GABOR2 2022.11.21 00:02:53
@Madarász Henrik: Ennyi fegyver rengeteg pénz. Ha vesztenek... amire jó esély van, megvan a jólétük. Zeleskynek is mondják, hogy tán van egy valami 4 millió dolláros háza valahol... Amit oroszoknak ad ki egyébként.
GABOR2 2022.11.21 00:09:10
@Madarász Henrik: Egyébként ez nem csak hit. Egyszerűen múltkor is volt tán, hogy csak japánban gyártott katonai dzsip amit odaajándékoztak hirtelen felünt valahol ahol nem kellene lennie... Tudják checkkolni a feketepiacot a titosszolgáltok is és rengetegszer látják, hogy ott kötnek ki a fegyverek.

www.origo.hu/nagyvilag/20220812-ukrajna-haboru-fegyverek-ellopasa.html
GABOR2 2022.11.21 00:11:16
@GABOR2: Amúgy meg tipikus amerikai story... felfegyverzik a jövő ellenségét, hogy aztán lehessen háborúzni ellene... így a fegyveriparnak mindig lesznek megrendelései.
Sok éven át hallhattuk, hogy milyen butaság, hogy még mindig készpénzt használunk. Hogy akkor már miért nem megyünk vissza a fára is már. Most pedig találtam egy olyan hírt, hogy a németek ezerrel kezdtek sok-sok milliárd eurót nyomtatni, dacára az inflációnak... ugyanis attól tartanak, hogy…..
Csak röviden... Ugye közgazdasági könyvekben azt tanítják, feltételezik, hogy az emberek racionálisak és folyton azon vannak, hogy a pénzüket minél hatékonyabban osszák be. Ez persze max. a tankönyvekben van így. Egy új tanulmány ráerősik erre. Nem is kell sokat magyarázni... amikor az emberek…..
Hi! I am back! Kicsit eltüntem, mert mostanában rengeteg volt a tennivalóm és ez a szabadidőben is így volt. Sőt hamarosan jön még egy szakasz amikor egy picit megint ez lesz majd. De most... most mérgezzük magunkat kicsit idegesítő hírekkel, jöjjön a Micorosoft, jöjjön a felhő... már úgy hiányoztak…..
GABOR2 2022.11.17 19:47:59
@gigabursch: Családi cicás képek mehetnek, üzleti titok... nagyon rossz ötlet.
GABOR2 2022.11.17 19:49:08
@Koenigsberger: A cégeknek majd lesz valami "Prémium ++++"; többet fizetsz, nem kapsz reklámot.
GABOR2 2022.11.18 14:54:02
@gigabursch: Én is dolgoztam már olyan százfős mérnöki irodánál és volt ott sok minden ami a realitás volt... de nagyon rosszat tett nekik.

A kis cégek is célpontok. Ha kiscégek know-how-ját ellopják külföldi titkosszolgálatok, akkor lepasszolják saját cégüknek, aki végül kiszoríthat a piacról mert megspórolták a kutatási költségeket, plusz lehet egyéb előnyük is.

hvg.hu/tudomany/20220912_kisvallalatok_kkv_kiberbiztonsag_hackerek_kibertamadas_zsarolovirus
Igázából ez nem egy elemzés, csak muszáj megjegyezni, hogy irónikus... Irónikus, hogy amikor olyan dolgokról jöttek híriek, hogy az "önvezető" rendszere embereket öl, meg hatalmas kockázatnak tesz ki rengeteg embert... nem igazán érdekelte a mainstream médiát, sőt egy jövőbelátó zseni volt Musk,…..
GABOR2 2022.11.17 23:49:32
@Madarász Henrik: A Twitter dolgozók híresek arról, hogy nem akarnak pontosan beérni, meg a munkát kolonista elnyomásnak tartják stb.... Pont most láttam róla egy vicces BB videót, hogy milyen az amikor egy Twitter dolgozónak először kell új, igazi munkahely után néznie. Igazából elég közel van az igazsághoz...:

www.youtube.com/watch?v=g-voQsFY6SE
Még egy kis felhős méreg... De ez nem lesz sok legalább, de azért ütős. Itt van a hír, hogy a Renault hosszas vívódás után úgy gondolta, hogy 1: Az emberek olyan hülyék lesznek, hogy elmennek ebbe az irányba; 2: A pénz fontosabb, mire kiderül mindenkinek, hogy ez mekkora zsákutca, már rég lelépek…..
GABOR2 2022.11.17 19:54:24
@btprg: Lehet, hogy a tömegeknek kell néhány baleset előtte, de ez tuti amúgy, hogy egy zsákutca lesz.
Megvolt a félidős választás az USA-ban és egy elég fura volt... A Republikánusok egy elsöprő győzelmet vártak, de ehelyett simán csak... győztek. Lehet... Hisz ugye most is megy a levélszavazatokkal a sz@rakodás sok napon át. Igazából a szenátus a kérdés, ott lehet még többségük is lesz a…..
GABOR2 2022.11.17 19:53:04
@gigabursch: Szerintem alig várják, hogy elterjedjen az elektronikus szavazás... a csalás egy új szintre emelkedhet. De alighanem vannak pártok akiket már most se engednek közel a hatalomhoz... bármi áron.
Találtam egy cikket amiben a Microsoft aggódik a környezetért... A megoldást abban látná, hogyha venné tőle még pár szoftvert gyorsan, meg oktaási anyagokat, mert sűrgőssen lépni kell, hogy megóvjuk a környezetet. "A Microsoft szerint nincs elég szakember a klímaváltozás kezeléséhez" "Brad Smith,…..
GABOR2 2022.11.17 19:51:04
@gigabursch: Ha mondjuk öt helyen is tárolni kell ugyanazt az adatot, mert ötszörös redundanica kell... hát akkor hihetetlenül hatékonynak kellene lenniük... De nem azok, erről is szólnak a figyelmeztetések.
Trump nemrég bejelentette, hogy újraindul és gondolom a mainstream majd teljesen mást emel majd ki mint amit én emelek ki most a beszédéből. Ugyanis Trump beszélt a halálbüntetésről a drogkereskedőknek dologról és szerintem ezután a beszédről folyó beszélgetések legalább 85%-a erről fog…..
Tegnap egyéb teendőim közben be volt kapcsolva a rádióm és a "kedvenc" műsorom, a tech imádó "Trendidők" ment éppen... már rég hallgattam a műsorukat. És több minden is elég röhejes volt benne, szerencsére nem hallgattam meg az egész műsort. Volt egy olyan hír, hogy mostantól a vércukor…..
Deansdale Konteózzunk 2. 2022.09.25 10:04:50
A következő pár bekezdés saját gondolat, nem máshonnan ollóztam, és mint ilyen nyilván nem gondolom, hogy garantáltan igaz, csak szerintem frankón magyarázza a világhelyzetet, szemben a hivatalos narratívával, ami agysorvasztóan valószerűtlen. A háttérhatalom már hosszú évtizedek óta sugározza a…..
Egy francia cég megkérte alkalmazottait, hogy ha lehet ne a puszta kezükkel töröljék ki a hátsójukat a mellékhelységben, használják nyugodtan az erre a célra odakészített WC-papírt, mire jött a tömeges felháborodás, hogy ez tűrhetetlen iszlamofóbia...
GABOR2 2022.10.17 15:08:49
@Deansdale: Mostmár az USA fegyverei is kezdenek elfogyni, legalábbis az amit Ukrajnának adnának. Fizikailag nem lesz nagyon fegyver. Úgyhogy remélhetőleg hamarosan vége lesz.
Ehhez nem is kell nagyon komment: "23 éve nem látott szintre ugrott a BUBOR, jöhetnek a 20%-os hitelek" "Azonnal reagált a bankközi piac Virág Barnabás MNB-alelnök mai bejelentéseire. A hitelek árazásában meghatározó 3, 6 és 12 havi BUBOR egyaránt 16%-ra ugrott pénteken délelőtt a csütörtöki 14%…..
Ma hallgattam egy műsort Csath Magdolnával és kifejezetten az infláció volt a téma. Gondoltam érdekes lehet, mert ő azért ha óvatosan is, de kimond dolgokat amik kényelmetlenek a kormánynak. Most is volt, hogy bírálta a kormányt, hogy a kisvállalkozásokat b@sztatja, de maga a fő téma az…..
Képzeljétek ma egy érdekes dolog fogadott a kenyérboltban... Háború előtt a kenyerem ára tán 495Ft volt. Ez felment a csúcsra 845Ft-ra... ennyit arról, hogy 15,6% csak az infláció. Élelmiszernél 30.9%... inkább közel 100 százalék a valóságban. Ez kezdetben még jól is jött nekem mert korábban…..
GABOR2 2022.10.06 18:39:55
@btprg: Különben ez a másik amit észrevettem. Nemcsak az ára inflálódott, hanem sokkal hamarabb lesz rossz minőségű, ilyen fura mellékíze lesz nagyon hamar.
GABOR2 2022.10.09 00:30:32
@KalmanBlog: Szerintem másik boltba kezdtek járni emberek, azért kapok már egy ideje speciális figyelmet és kedvességet...
Nemrég Zelensky ukrájnai elnök sírt, hogy még több fegyvert szeretne, hogy folytathassa a háborút. Csakhogy nemrég arról jött tán hír, hogy az USA és Európa fegyverraktárai teljesen kiürültek lényegében. "The U.S. and Europe are running out of weapons to send to Ukraine" Bennem felmerül az, hogy…..
GABOR2 2022.10.06 17:44:28
@Madarász Henrik: Nem, nemcsak a felesleges készletet adták már oda. Hollandia állítólag totál mindent pl.:

"Hollandia minden készletét Ukrajnának adta, és most új fegyvereket készül rendelni a gyártóktól"

mandiner.hu/cikk/20220826_hollandia_ukrajna_katonai_tamogatas
GABOR2 2022.10.06 18:14:48
@Madarász Henrik: De már nem sokáig, vége az adományoknak. Az orosz erősítés +300 ezer ember meg jön. Igaz idő közben az ukránok által irányított erők elérték 700 ezret tehát ők még mindig többen lennének, de változó az erejük. Teljesen új újoncok és profi zsoldosok is vannak ott.
Találtam egy cikket arról, hogy Európa készülhet arra, hogy nagy eséllyel, hamarosan a telekommunikációs rendszerei ki fognak hagyni, nem lesz telefon, nem lesz internet. "Europe braces for mobile network blackouts" "Once unthinkable, mobile phones could go dark around Europe this winter if…..
GABOR2 2022.10.06 16:14:53
@btprg: Igazából ez nagyrészt megint maguknak csinált probléma lenne, mert a belinkelt cikk is írja, hogy ennek az oka nagyrészt az lenne, hogy Franciaországban épp most csinálnának tömegesen atomerőmű karbantartásokat. Ez is érdekes, hogy pont most kell azokat is és nem is halasztható; egyszerre több atomerőmű termelése állna le, vagy csökkenne.
Ki hitte volna mikor bejelentették és elmondák mi ez a Google Stadia... én. Meg sok mindenki más. Vissza lehet olvasni. A Google megpróálta azt, hogy a játékok ne nálad legyenek, hanem a felhőben és hogy pl. megpróbálják kitalálni, hogy mit lépnél a játékban, mert megoldhatlan az, hogy jól működjön…..
Ez a cím fogadott: "Bréking: Megjelent és máris tölthető le a Windows 11 22H2" Aztán egy ilyen etető szöveg: "A Microsoft hivatalosan is kiadta a Windows 11 első új verzióját, ami rengeteg fejlesztéssel érkezik" Húúú most mi lesz? Annyi igazi, nagyformátumó fejlesztést kapunk, hogy egyszerűen…..
GABOR2 2022.09.21 18:45:02
@Madarász Henrik: Figyelj lehet még rosszabb, ezután várni kell, a "Máris találtak egy tucat, rendkívül súlyos hibát az új Windows verzióban" típusú hírekre.
Deansdale 5* érdekes téma 2022.07.08 17:30:10
A tartalom sajnos angol, a lényeg magyarul: Németország különböző részein különböző szigorításokat vezettek be: emitt nincs a házakban melegvíz, csak megszabott időpontokban, amott strandokat zártak be, másutt éjszakára kikapcsolják a közlekedési lámpákat, ésatöbbi. Ezzel aztán megmutatták…..
GABOR2 2022.09.18 14:09:18
@Deansdale: "Persze szokás szerint hozzáteszem, hogy nem látjuk a jövőt, lehet hogy a háttérhatalom magától visszakozik és akkor nem lesz hiperinfláció "

Zeleskij sok mindent mond, de most nemrég valami olyat mondott, hogy a következő egy hónap eldönti, hogy mi lesz. Ha pofára esés jön nekik és nem lesz támogatás, Európa kihátrál, akkor bedobja a törülközőt. Németországban nagyon sokan követelik, hogy legyen vége a szankcióknak, most próbálják őket elhallgatatni azzal, hogy lám az ukránok előretörnek, sőt már meg is nyerik a háborút... csak még tarsuk ki. Persze ez csak mese habbal...
GABOR2 2022.09.18 14:19:36
@Deansdale: Hát tudod, a nagy gazdasági világválságnál is annó, sokan azt hitték, hogy biztonságban vannak, mert nekik aranyuk van. Aztán hoztak simán egy olyan törvényt, hogy illegális aranyat tartani magadnál... a szabadság hazájában az USA-ban.

Ha a politikusok a te embereid... bármit elintézhetsz... a német külügyminiszterasszony is elmondta... lesz@rja mit akarnak a választóik.

"Évtizedeken át tilos volt aranyat tartani otthon az USA-ban"

telex.hu/eszkombajn/2021/12/15/usa-arany-tartalek-beszolgaltatas-torveny-tortenelem
Most pedig látogassunk el Seattle-be és nézzük meg, mi a helyzet ott, ennyi idő után, hogy a baloldali aktivisták létrehozták a CHOP-ot, a baloldali, tökéletes mintaállamot... ami mint tudjuk már rég elbukott, de öröksége máig él. Ott is rendőrségi brutalitásra hivatkozva a polgármesterasszony…..
Nekem is mostanában feltünt, hogy jelentősen több a hosszú, átugorhatatlan reklámblokk a videók között és közben... És a megfigyelésem helyes: "Brutális mennyiségűre növelheti a videókba szúrt reklámok mennyiségét a YouTube" A Youtube-nak már évek óta nem kéne szenvednie pénzügyileg, csakhát... Ha…..
Mostanában eszembejutott Portland, a város amely a George Floyd zavargások közepette a " Defund the police " zászlóviője lett. A polgármester teljesen elköteleződött emellett akkor és úgy tűnik újra is válaszották... bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy rajta kívül csak egy valaki indult el... az…..
GABOR2 2022.09.16 15:20:19
@Madarász Henrik: @Madarász Henrik: Igazából a biztosítok ráspecializálódtak a helyzetre. Eleve azt akarják elhitetni hogy ez normális, normális hogy egy nagyváros teli van bűnözéssel. Bár szerintem a végcél, hogy el kell üldözni a kisboltosokat, szuperolcsón megvenni a legjobb helyeket, aztán majd jön az igazi szigor.

Szóval a biztosítók, nyilván piszok drágán, de erre is adnak már biztosítást és - legalábbis nagyobb boltok - úgy vannak vele, hogy a személyzet ne sérüljön, a rabló ne perelhessen... majd a biztosító fizet. Igyekeznek nyilvántartni a fenti helyen, hogy miket loptak tőlük. Meg persze a biztosító mellett a normális vásárlóknak kell többet fizetni, mint kéne normálisan.

De egyébként a statisztika is nem mutatja meg a teljes képet, mert már rengeteg esetet be se jelentenek; a bűnözőt egyből elengednék, holnap megint jönne, csak pazarolnák az időt a rendőrségi papiros ügyekkel, meg addig is nem mehet az üzlet, amíg a rendőrök ott vannak. Sokan úgy vannak már vele, hogy semmi érteleme hívni a rendőröket.
GABOR2 2022.09.16 17:56:48
@Madarász Henrik: Nézd, az okosabbak, gondolom, beérik az ingyen bolttal, ott úgyis új minden, de ami a drogos hajéktalanokat illeti... pont itt egy tegnapi hír, hogy egy betört egy nő lakásába:

www.youtube.com/watch?v=JwbJ4RQo2OE

Az egyik bement a lánya szobájába szundítani az ágyán...
GABOR2 2022.09.16 18:02:00
@GABOR2: Látom van frissebb hír ugyenerről. Kiderült rá is támadt a nőre, ezt az első videón nem látni + kiderült, a rendőrség már el is engedte és az ügyészség semmivel se vádolja. A rendőrség már azt se tudja, hol van.

www.youtube.com/watch?v=BnDQ2ti8EKE
Hát ilyen is van... Bevallom én rengeteg okot szedtem már össze a blogomon, hogy miért ne legyen okosotthonod, de erre nem gondoltam, de íme ilyen ok is van. Az történt, hogy emberek tízezrei, akik nagyon modernek akartak lenni és netrekötött, "okos" termosztátot használtak egyszercsak azonkapták…..
GABOR2 2022.09.16 15:11:57
@btprg: "Na jó, nem igaz, ilyen nem fordulhat elő, mert semmi pénzért nem szerelnék fel ilyen okosszarokat."

Ez a helyes hozzáállás!