Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IS

41 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
342 nappal a nyitás előtt kérem szépen az illetékes elvtársakat, fejezzük be ezt a kutyakomédiát, a maradék becsületünk és orcánk megmentése érdekében. Mi lesz ha 2010. január 1-én odatéved Pécsre az első turista csoport? Miért kell saját magunkat égetni? Nem jött össze,…..
Törzskocsma Negatív 2009.01.23 12:04:00
Van ugye ez a vicc. Nekem sem tetszik, bár ne így lenne.Az origon a szavazógépben a következő kérdés jelent meg:Szávay Ágnes 2009-ben is folytatta rossz sorozatát, és rögtön az első körben búcsúzott az idény első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Ön mit…..
Kíváncsi vagy, hol tart manapság a reklámkészítés technikailag? Akkor nézd meg a jelen pillanatban a világon vezető, szinte az összes technikailag kihívást jelentő reklámot jegyző, három központi irodával (London, New York, Los Angeles) működő produkciós álomcég, a The Mill…..
SZDSZ küldte ki ezt a levelet a szimpatizánsainak. Az aláírás "Emese". Végre megtudhattuk, hogy a demokrata helyes hozzáállása a választáshoz az, hogy megpróbálja távoltartani az embereket a voksolástól. A demokrata érdeke ugyanis, hogy érvénytelen legyen a szavazás,…..
Webisztán Steve Jobs mellett 2009.01.14 23:21:00
Szóval kívánjuk a legjobbakat Steve Jobsnak. Akárhogy is a sok flame, meg idétlenkedés, hogy melyik a jobb gép/oprendszer/szoftver, Jobs az egyik legkiemelkedőbb figurája annak a világnak, amit szeretünk és tisztelünk.Szorítunk érte, és természetesen együttérzünk az…..
IS 2009.01.15 20:58:12
A Virgót elsősorban mint az iWiW fejlesztőcégét ismerjük. Az ő vezényletükkel alakul majd át az iWiW egy minialkalmazásokkal teli szolgáltatássá. A Virgo azonban ezúttal továbbgondolta önnön lehetőségeit és létrehozott egy olyan online ügynökséget, mely a potenciális…..
Mai MTI hír:"Kétezren tüntettek csütörtökön is a kormány távozását követelve, amelyet korrupcióval vádolnak és felelőssé teszik a gazdasági válság elmélyüléséért. Előző nap a parlament előtti tüntetés összecsapásokba torkollott a rendőrök…..
Törzskocsma Távoltartás 2009.01.06 00:39:39
Van az a törvénytrvezet, mely az európai kulturához zárkoztatná fel kicsiny nemzetünk úgyaképpen, hogy a családon belüli erőszakot távoltartással büntetné (aki erőszakoskodik, nem mehet be a lakásba, annak környékére sem mehet, napokig). Amint kijött a törvénytervezet…..
Törzskocsma No comment 2008.12.14 16:24:00
 ..
IS 2008.12.18 00:13:08
azt mondják, hogy a makrogazdaság három legfontosabb adata az infláció, a munkanélküliség, és a büdzsé deficitje. ha idén elhatározom,hogy bármelyikhez hozzányúlok (olyan intézkedéseket hozok, amelyek valamelyikre hatnak), akkor a társadalom kb. két évre rá jut(hat) abba az állapotba, ahová szerettem volna eljuttatni. már ha ésszel csinálom, mert lehet sokkterápázni is, csak az nagyon kockázatos, és a három paraméter közül legalább egy garantáltan elszáll.

pl. munkanélküliségcsökkentés. mondjuk megállapodok egy Hankook nevű céggel, az megveszi a telket, felépíti a gyárát, összetoborozza a munkásokat, és elkezd dolgozni. egy gyár nem gyár az egész munkaerőpiacot nézve, legalább sok kell, mire ez átfut, évek.

pl. hiánycsökkentés. idén elhatározom, hogy kisebb lesz a hiány. visszafogom az infrastrukturális fejlesztéseket, racionalizálom az országos hatáskörű szerveket (pl. összevonom a 23 megyi útkezelőt egybe). nyilván a folyó útépítéseket azért nem állítom le, csak majd nem kezdek újat, ezek évek alatt futnak ki. nyilván a racionalizálásban először csomó embernek felmondok, és végkielégítek, tehát jövőre még nőnek a költségek, és csak a második évtől jön a megtakarítás.

szinte mindennek ennyi a technikai, bürokratikus átfutása. a kormányzati negyed, elvileg, és kiszámolva tökéletes megtakarítás lett volna a minisztériumi tisztviselők munkaidejét, az egymáshoz utazgatás idejét és költségét számolva. a bürokrácia 3 év alatt nem tolta volna át az engedélyeztetést. de ha véletlenül sikerült is volna, akkor is a fizikai összevonás a döntést követő harmadik vagy negyedik évben lehetett volna.
Törzskocsma Erős kormány 2008.12.17 18:14:00
"...erős, egyértelmű felhatalmazással rendelkező kormányra van szükség, amely hosszú távú tervvel rendelkezik, és visszafordíthatatlanul megkezdi annak végrehajtását..." Mindegy, ki mondta, csak elemezzük végig:erős, egyértelmű felhatalmazás: nyilván a)…..
A híres, reflektorfényben élő emberek mindennapjai, szokásai, vagy éppen az általuk használt dolgok különösen nagy érdeklődésre tartanak számot. Nincs ez másképpen az Egyesült Államok leköszönő és új, megválasztott elnökével sem. Miközben George W. Bush egy egyszerű és…..
IS 2008.12.12 13:28:43
Koppenhágában nem áll meg télen sem a biciklis élet. Állítólag csak minden ötödik dán futamodik meg a hidegtől, a többiek a hóesésében is kitartanak. A csajok is.   Bizonyítéknak itt vannak Lars Daniel napokban készült fotói...
Ezt konkrétan el akartam küldeni, válaszul erre a cikkre, sajnos a megadott e-mail cím állítólag nem létezik. Hát akkor legyen így, jelezve, hogy a főbírójelöltről ez a véleményem   Tisztelt Kumin úr! Elolvastam Indexbeli cikkét, és megértéssel közelítek…..
 Milyen az, ha egy idősödő szakállas bácsi egyszer csak beleszeret Gyurcsány Ferencbe, s érzelmeiről egy MSZP-s lakossági fórumon számol be a nagyközönségnek? Ez a kérdés vitt minket az V. kerületi Deák Ferenc utcai MSZP-irodába, ahol a Belvárosi Szabadegyetem kódnevű…..
Webisztán Elsőzés a kommentekben 2008.12.12 09:33:00
Első, #1, +1... Bár sokan a Homárhoz vagy a Subbához kötik az elsőzés megjelenését, az első kommentért folyó verseny valójában a tengerentúlról ered. És valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, a blogolással egyidős. (Kicsit más téma, de…..
Obama, más elképzelés híján, előrántotta a kalapjából a 70 éve ott porosodó Deal nevű Newcee-t, mondván, ha akkor jó volt, jó lesz most is.Egyesek szerint persze a New Deal 1.0 se volt sikeres, mert a munkanélküliság még 1939-ben is 15% volt és még stb., de ezt fejtsék ki ők,…..
...nekem egyelőre szimpatikus. Bár nem vagyok ogy. képviselő, az én szavazatomat bírja. Majd meglátjuk mi lesz...
Erre gondolok: A NOB visszautasította a köztévék olimpiai ajánlatát/. Ma, amikor minden abba az irányba megy, hogy ingyen behúzni a felhasználót, aztán majd premium szolgáltatással, meg reklámmal kiszedni belőle a pénzt, akkor a NOB elmegy a zárt, előfizetéses irányokba. Bukta,…..
Nagyon jó kis apropó adódott, hogy elmondjam, én hogyan képzelem Magyarország építését. Az apropó a budapesti kétszintű önkormányzatiság, amiről a vélemények bizony egyformán rosszak mindkét oldalon. Ha pedig ez az egyetértés megvan, akkor a törvénynek, még ha kétharmados…..
Kaptam egy e-mailt a YouTube-tól, hogy az egyik feltöltött videómban a videó alatt hallható zene (Jack Johnson-tól a Wasting Time) jogtulajdonosa a szerzői jogok megsértése miatt kérte a videó eltávolítását, így az már nem elérhető az oldalon.Valóban, egy régebbi utazás…..
Saját személyes meglátásom, ezeket a szempontokat még nem láttam így leírva. Mitől jó valaki? Olyan nincs, hogy valaki általában jó. senki sem Jézus Krisztus (amíg vissza nem jön), de még csak nem is a Jolly Joker. Sőt még azt se lehet kijelenteni, hogy valaki egy másik embernél…..