Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NagyEszti

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már írtam arról, mi történik a húszas éveidben, amikor kilépsz az intézményesített korból, az életed elkezd divergálni a többiekétől. Még bármi történhet, de még csak akkor kezdesz rájönni, hogy ez mind-mind a te döntésed. Akkor kezdesz rájönni, hogy a szabadság nem csak…..
NagyEszti 2015.12.07 08:46:29
Tengernyi könyv szól babás-mamás témákról, hogyan neveljük a gyermekünket, mit és hogyan adjunk enni neki, hogyan altassuk, miként gondozzuk a mindennapokban és mi a legjobb a babának. Azonban nagyon kevés könyv szól arról, hogyan érinti az anyát a rengeteg változás, amire nem…..
NagyEszti 2015.09.22 11:10:45
@steery: Ez a bejegyzés azoknak íródott akik küzdenek az anyasággal, mert senkinek nem mondhatják el a problémáikat. Nem tudom hányszor láttam, hogy anyák amikor segítséget kérnek valamivel kapcsolatban, akkor le vannak hurrogva, hogy ,ha pl. fáradtak, "akkor miért vállaltad/örülj neki amíg kicsi/neked könnyű csak egy van/örülj neki, hogy egészséges, az enyém beteg stb..." Megy a rákontrázás. Segítség nuku. Így nem csodálom, hogy nem merik kimondani, hogy legszívesebben néha kivágnák a gyereket az ablakon, aztán meg utána ugranának. Amúgy meg gyereket akarni nem hülyeség, vannak akik vágynak erre a kapcsolatra. Minden kapcsolat más és annak ellenére, hogy nem vágyom rá, teljesen megértem, ha valaki meg szeretné tapasztalni az ezzel járó örömöt a maga nehézségeivel együtt. Én örülök neki, hogy végre valaki őszintén ír a nehézségekről. Mielőtt valaki megkérdezi, miért kattintottam ide, hogy ha nem akarok gyereket, csak kíváncsivá tett a cím, mert élőben nem sokan beszélnek nekem ezekről a nehézségekről.
Mindjárt az elején előre kell, hogy bocsássam, hogy ez egy személyes blog. Szóval a címe és a bejegyzésben használt kifejezések ellenére ez az én személyes álláspontom, ami tapasztalataimra épült. A témára már régebb óta felfigyeltem, de végül azért most írok róla, mert…..
NagyEszti 2015.07.14 11:43:32
@glad az egyetlen:
Hihetetlen, hogy egy évvel később megint erre tévedtem, anno nem is válaszoltam. Ezt így utólag megtenném.

Az első pontra reagálva:
-Nem a családom nyom, hanem mindenki más, emberek akik alig ismernek megmagyarázzák, hogy mi a jó nekem, ráadásul nem egyszer felröppent már ez a téma és hihetetlen, hogy emberek, hogy tudnak rá reagálni. Szó szerint a halálom kívánják. Aki nem hiszi az üsse be a keresőbe, hogy "tudatos gyermektelenség", vagy "nem akarok gyereket" az utóbbi időben sok cikk íródott ezzel kapcsolatban és sajnos nem egy ilyen kedves megnyilvánulást találni egy-egy bejegyzés alatt. Azért kíváncsi lennék, hogy szülők hogy reagálnának egy idő után, ha emberek állandóan megkérdőjeleznék a mentális egészségüket és hirtelen halált kívánnának nekik egy olyan döntés miatt ami csak és kizárólag rájuk tartozik. Ez nem kivetítés, hanem tapasztalat.

whynokids.com/advice-tips/breeder-bingo/

- Csodálkozzanak, na puff. De ne próbáljanak meg rábeszélni, vagy lekicsinyelni. Ha kérdeznek és válaszolok, akkor ne söpörjék el azzal, hogy majd meggondolom magam. 28 vagyok, ha ilyen korban a kutya nem kérdezi meg, hogy miért szülnék, akkor az ellenkezője se lepje meg őket. Ha elég érett vagyok, hogy felelősséget vállaljak egy kisemberre, akkor szerintem ez a saját életemmel is menni fog.

-Nem szólom le. Eszembe se jut. Ez egy emberi kapcsolat amiből öröm származik. Jó esetben ezért akarják emberek. Rossz esetben önzésből:legyen aki rám nyitja az ajtót (ha szerethető vagy úgyis rád nyitják, ha nem a gyerekeid se fogják)Annyi, hogy én nem vágyom rá, mert kitöltik az életem a jelenlegi kapcsolataim és nekem ez elég. VISZONT a gyerekbántalmazást nem tűröm. Egy gyerek se kéri, hogy szülessen meg és számtalan gyereket hanyagolnak és bántalmaznak azok akiknek a legjobban kéne szeretni őket. Jó lenne a sulikban egy jobb felvilágosító óra és több őszinteség a szülők részéről. Tisztelet a kivételnek, de olyan dolgokat tudtam meg a terhességről, szülésről és a nevelés árnyoldalairól online, amit soha senkitől nem hallottam és az internetnek köszönhető, hogy hozzá jutottam az infóhoz. Tudom, hogy sok anyuka azért nem mondja, mert fél, hogy megbélyegzik, hogy szar anya, ha nem élvez minden egyes percet(ami egy teljesen abszurd elvárás), de tudatosabb döntéssel talán kevesebb bántalmazott gyerek jönne a világra. Amúgy ugyancsak az internetnek köszönhető, hogy megtudtam, hogy igenis vannak akik megbánták a gyereknevelést. Lásd pl.:

www.secret-confessions.com/hate/hate-being-a-mom

Szüljenek gyereket akik akarnak, hisz rengeteg öröm származik belőle ANNAK AKI AKARJA, de nem nyomjanak másokat és ez a tisztelet legyen kölcsönös és igen túl sokan vállalnak úgy gyereket, hogy ez van, ez az amit csinálsz aztán meg rájönnek, hogy nem is igazán akarták, de sajnos ez egy visszafordíthatatlan dolog és a gyerek látja a kárát.