Regisztráció Blogot indítok
Adatok
markog

2 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma (szombat)  délelőtt Kelenföld és Háros állomások között azonos vágányra került, és egymással szemben haladt két vonat, és egymástól mintegy 100 méterre álltak meg. Országos hír lett belőle, de vajon tényleg olyan veszélyes helyzet volt ez? Mint minden komolyabb…..
markog 2013.09.15 23:55:52
@Realista Vasutas: A vonaton álltak emberek, nem is kevesen, ugyanis Érd-felsőtől minden állomáson és megállóhelyen megállt volna Fehérvárig a menetrendben meghirdetettől eltérően. Az utastájékoztatást viszont Én megvédeném (a szombathelyi gyorson ültem). A két kalauz többször végigment a vonaton, minden fülkénél elmondták miért állunk. Az, hogy ők se tudtak mit mondani arra, hogy mikor megyünk, amiatt meg szerintem senki se hibáztatható. Mondták, hogy jön a KBSZ, meg a rendőrök.
Valószínűleg tényleg nem volt veszélyhelyzet. Hívóval mentünk ki és szembe is azzal jött. De ténylegesen látni a két mozdonyt azért durva volt.
Azzal meg nem értek egyet, hogy nem lett volna hova mennyi. Mellettünk a két 30a, jelenleg csak próbavonattal és építési forgalommal terhelt vágányai voltak. Arra tényleg lehetett volna küldeni a jónépet. Mint ahogy pl én is megtettem.
Az iskolavárosi múltjára oly büszke Debrecen 15 iskolájának a működtetéséről mondott le önként: 15 iskoláját adta át teljesen állami kezelésbe - nyilván mert nem tudta fizetni a rezsit ezekben az intézményekben. Halkan kérdezem meg: az új stadion üzemeltetésére akkor miből…..
markog 2012.12.15 14:29:14
@regress: Magáncég építi és üzemelteti majd, nem állami létesítmény lesz. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében több pályázatot is beadtak, ergo állami pénz ilyen módon fog csak belemenni
www.hellenergy.hu/2012/12/a-miskolc-melletti-szikszon-epul-az-uj-hungaroring-a-nemzetkozi-szinvonalu-hell-ring-a-terseg-legnagyobb-turisztikai-attrakcioja-lesz/
Michael Knight Orwell ha élne... 2012.12.06 12:09:58
Időnként olyan érzésem van, mintha a magyar kormány főszereplésével szappanoperát rendezne az élet Orwell disztópiájából, az 1984-ből... Azt hiszem, van a pofátlan és aljas cinizmusnak egy foka, amikor már nem hallgathat az ember. Van az a fokú cinizmus, amit már nem vesz be a…..
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
markog 2012.12.13 08:53:25
@Altaïr: Akik állandóan azzal jönnek, hogy az egyetemisták többsége 7-8 évig az egyetemen mereszti az állam pénzén a hátsó fertályát azok nézzenek már utána, hogy milyen a szabályok/törvények vonatkoznak a 2011-ben és előtte felvett hallgatókra, azon belül is különösen azt a tételt, hogy az állam hány félévet támogat. Köszönöm
(Egy kis segítség pl BME építőmérnöki kar, államilag támogatott félévek száma 10, ami kettővel több mint a mintatanterv szerinti 8 - utána akkora ívben vágják át a hallgatót költségtérítéses képzésre, hogy a lába se éri a földet)
A Formula-1 irányító testülete, az FIA kiadta a 2013-as nevezési listát, melyen 11 csapat neve szerepel. Ahogy arra számítani lehetett, a HRT úgy tűnik hivatalosan is búcsúzott a szériától, bár a helyzetről egyelőre nem nyilatkoztak. Szombaton az FIA által közzétett 2013-as…..
markog 2012.12.02 17:45:54
@Dr. Kix: Hagyományosan nincs 13-as rajtszám az F1-ben. Ha minden igaz két kivétel volt: 1963-ban és 1976-ban.
Szürke-színes hétköznapok Ennyi 2012.05.23 22:49:00
    ..
markog 2012.05.25 12:34:56
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
markog 2012.05.03 09:46:32
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Esetleg a hármas metrós verzió mellett szerinted nem szólhat az, hogy akkor már ugyanazzal a lendülettel kínai pénzből az egész vonalat felújíttatjuk? Mondván ha meg akarjátok (khm...) csinálni, akkor már azt is csináljátok... Ismerve Mo. jelenlegi és jövőbeni pénzügyi helyzetét, szerintem nem lenne hülyeség.
Szürke-színes hétköznapok 2012.04.28 22:29:00
 Harmadik napja az van, hogy felkelek reggel időben avégett, hogy haladjak a feladataimmal, és egyszerűen fogalmam sincsen, hogyan telik el a nap, de nem jutok egyről a kettőre. Még a félre sem. Pedig őszintén ezzel foglalkozom, itt ülök fölötte, és annyira akarom, mint még soha…..
markog 2012.04.29 18:56:20
A Tanműhely indulása előtt is jártam már a Bercsényi iskolába, de az olyan régen volt,hogy azóta az iskolai tanárok zöme   -  főleg a fiatalok, akik mostanában kerültek oda  - vagy elfelejtett, vagy nem is ismert egyáltalán. Hetenként egyszer-kétszer…..
A Volga Szálló eltakarításából mindenképpen oktatófilmet érdemes készíteni. Persze érthetők a szokatlan megoldások, hiszen ekkora panelépületet nem bontottak még idehaza (kisebbet is talán csak egyet). Mindenesetre, mikor egy minirakodó szedi szét maga alatt a födémet, az…..
Szürke-színes hétköznapok 2012.02.19 22:36:00
  Eltelnek a napok, és nem tudom, hova tűnik az sok(?) idő....
markog 2012.02.22 22:59:59
Véget nem érő és agresszív pereskedésbe fogott a két cég, a Samsung nyilván őrjöng amiatt, hogy egyes országokban betiltották bizonyos Samsung-termékek forgalmazását, kemény válaszokat ígérnek, hatalmas a zaj, a hörgés, egymásnak csaptak a hullámok és sorolhatnám.Eközben,…..
markog 2011.09.24 14:45:16
@rockjano: Csak egy megjegyzés: adott hardverre mindig egyszerűbb optimalizálni a szoftvert :)
Azért jó szakmai gyakorlaton lenni, mert írhatok olyan dolgokról, élményekről, amikről egyébként nem írhatnék. :)Volt egy tárgyalás az irodában — legalábbis ők annak nevezték. Megmondom őszintén, hogy nem vagyok profi tárgyalástanból, és a tárgyalási protokollal…..
Május 23-án, hétfőn a BKV kivont a forgalomból 43 metrókocsit, "mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek", idézve Tarlós Istvánt. Előtte való héten ugyanis a megszaporodó metróhibák csúcspontjaként kiégett egy metrókocsi. A Fővárosi Közgyűlésen, ahol…..
markog 2011.06.09 23:27:40
@szamojéd szomszéd: Az Alstom nem csak fost tud gyártani, de szerintem ezt nem is állította senki. De hogy ezek a metrószerelvények ebben a formájukban szarok az fix. Amúgy meg a közvélemény felé picit kamuzik az Alstom ugyanis konkrétan totál ilyen felépítésű szerelvények ilyen műszaki tartalommal nem futnak sehol sem.
Meg egyébként is: ismerték a magyar szabványokat, tudták, hogy minek kell megfelelni. Az hogy ők ezt úgy próbálták kibulizni, hogy szabvány alóli felmentést kértek az már az ő gondjuk legyen. Amúgy meg mindenki aki szidja a NKH-t az először mondjuk olvassa el az indoklást (index metró-s fórumában fix elérhető, én is ott találtam) és akkor utána kezdjük el a csigazabálókat az egekbe magasztalni.
A franciákkal amúgy is az egész metró körül a franc kivan. Az alagútépítés is utána indult be igazán, mikor a Strabag részben (teljesen) kirúgta a Bamcoból a Vincit...
Egy különleges belvárosi kis tavacska képével lepett meg Balázs barátom, a Vörösfenyő formáció énekes-gitárosa. (Nagyításért klikk a képre!)   Helló!  Néztem a mostani árvizes posztot és eszembe jutott egy kép, amit az ablakomból fotóztam amikor beköltöztem. Ez…..
markog 2011.03.21 13:22:53
@katy27*: A Köki az alap védelme érdekében állt víz alatt. Szóval az azért picit más :)
Ez egy színes magyar tévéfilm címe.1977-ben készült.Nem fogom elmesélni a filmet.  Hogy őszinte legyek, nem is láttam.Amit tudok róla az, hogy két gimnazista fiúról szól.Az egyikük,  Szumi,  ki akar menni Marokkóba, hogy megkeresse az ott élő édesanyját.A…..
A múlt hét két legégetőbb kérdése az volt, mennyit esik majd a The Big Bang Theory az új napra áttolt American Idol ellen, illetve az, hogy a Fringe valóban meghalni megy-e péntekre. Mindkét kérdésre (számunkra) megnyugtató válasz érkezett. Csütörtökön az American Idol…..
markog 2011.01.25 16:08:15
@Neton: Hát nem tudom. Messze még az évad vége. Szerintem évadzáróban előszedik. Legalábbis az beleillene az eddigi évadzárók sorába.
Tegnap jártam hivatalos okokból a belvárosban. A Kossuth téren is. Ahol mindenhol az EU 2011 nagyon csúnya logója nem egy plakátról mosolygott rám. Nem tudom, ki találta ki, hogy a nemzeti trikolórral írjuk le, "eu" (ami ugye így kis betűkkel még csak nem is helyes), de…..
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
Hét. Na jó, persze nem így értettem, de szerintem vicces. És gondolom szokás szerint ismét csak én nevetek a saját poénomon, de már megszoktam. Természetesen nem összegzem az elmúlt évet sem.Tegnap éjjel, miután elhelyezkedtem a kis ágyikómban, gondolván, hogy mostmár jöhet a…..
A svédek meglehetősen sokat tudnak felmutatni tömegközlekedés-fejlesztés területén 2010-ben. Csak pár a fontosabbak közül: villamostenderek és villamosvonal Stockholmban, új villamosszakasz Norrköpingben, új 250 km/h-s sebességre alkalmas vasúti szakaszok. A vasúti…..
markog 2011.01.02 00:40:56
@cso zsi: Mehetnének, ha beférnének :)
markog 2011.01.02 13:26:59
@ColT: Mert egy szar szerződésekel teli, szarul elkezdett valamit kapott a nyakába? Szarból nem lehet várat építeni... :)
markog 2011.01.02 13:29:53
@cso zsi: Jogos, én csak villanyvontatásra gondoltam. Amúgy diesel járművek közlekedtetése esetén vajon mennyiben kéne módosítani a szellőztetést? A szellőzőjáratok kihúznák így is a füstöt?
Ma egy órám lett volna, az utolsó UV labor utas órája, ahol elkészítettük volna a félévben végrehajtott kísérletek jegyzőkönyveit. Aztán itthon meg kellett volna még egyet csinálni másik mérési eredményekből. De nem tartották meg, azt mondták, nem lesz jegyzőkönyv sem. Ez…..
Minap megkaptam, hogy valami biztosan elromlott bennem, mert az egyszerűen lehetetlen, hogy én ne szeressek egyetemre járni... Lehet van benne valami.Biztos volt már Veled is úgy, hogy érezted, valami nem jó, mégsem tudtad, mi az. Csak az üres, kongó, zavaró érzés. Átgondolsz mindent,…..
Noha az Autodesk weboldalán már jó néhány hete az olvasható, hogy a Maces verzió is hamarosan érkezik, iPhone-ra már múlt héten megérkezett az AutoCAD WS. Ezzel nemcsak megnézhetünk dwg-ket, de szerkeszthetjük is azokat, és noha nem 3d-s transzformációkat kell elképzelni, a dolog…..