Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edömér

0 bejegyzést írt és 243 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap azzal foglalkoztunk, hogyan derült ki  a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (röviden Klik) vezetésének inkompetenciája, majd azzal, hogy a kormányzat hogyan nem tett semmit a vizsgálat szerint visszamenőleges szerződéseket kötő, törvénytelen…..
Edömér 2014.01.31 08:55:35
444.hu/2013/09/24/csak-annak-nem-segithet-a-logopedus-akinek-igazan-szuksege-lenne-ra/
És a logopédiát, fejlesztéseket a mai napig sem sikerült megoldaniuk.
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
Edömér 2013.08.06 14:10:47
Az Autizmus Alapítványhoz lenne érdemes fordulni. www.autizmus.hu/index.shtml Nagyon sajnálatos, hogy azok az emberek és különböző szervezetek, amelyeknek diagnosztizálni kellene, teljes hozzá nem értéssel kezelik ezeket a gyerekeket. Ilyenek a Szakértői Bizottságok, a gyógypedagógusok nagy része, és az egészségügyben dolgozók is. Megértem, hogy ez egy nagyon speciális tudást igényel és ezzel kevesen rendelkeznek Magyarországon, de akkor meg kellene mondani a szülőknek, hogy máshol keressenek segítséget, mert nem értenek hozzá. Még a gyógypedagógiai főiskolákon sem foglalkoztak az autizmussal pár óránál többet. Talán az utolsó egy-két évben van némi változás
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Edömér 2013.07.22 14:28:07
@Tanar: Nagyon régóta nem olvastam ilyen jól megírt, széles látókörű és mindent minden lényeges szempontot figyelembe vevő véleményt. Köszönöm.
Sajnos az itt megszólaló kollégáid többsége nem tett túl jó benyomást rám. És sajnos szülőként is rengeteg rossz tanárral találkoztam.
Edömér 2013.07.22 14:36:25
@jürgen baromartz: Én pedig a VII. kerület egyik általános iskolájába jártam, egyáltalán nem válogatott gyerekekkel együtt. És tudod mi volt a tapasztalatom? Hogy némelyik tanár óráján a kezelhetetlennek mondott cigánygyerekek is Kivétel nélkül szájtátva ültek és elfelejtettek rosszalkodni, másoknál azért ültek síri csendben, mert féltek a tanártól. De persze egy csomó órán valami iszonyatos volt amit csináltak. Azért ezen el lehet gondolkodni, ha ugyanaz a kölyök Manci néni óráját zavarja, Juliska nénién meg jól viselkedik, nem biztos hogy csak a gyerekekkel van a baj.
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
A zsenge zöldségek még éppen roppanós frissessége finom selymes vajjal bevonva igazán kedvet hozhat megízlelni mindezt. Így készítették valaha a főzeléket, saját levében vagy némi hús-, illetve zöldségalaplében párolva. Kedvenc összeállításom a francia konyha…..
Győzőék telenoros flottáját gyakorlatilag elpusztította az egyik cégről másikra átírás. Első körben csak az összes PIN-kódjuk veszett el. Aztán kiderült, hogy 10 év után az új cég új ügyfélnek minősül, és mint ahogy ezek szerint szokás, porba korlátozták. A havi 200+…..
Edömér 2013.05.22 15:29:17
@Mária: A céges flották nem feltétlenül azt jelentik, hogy a cég a szerződő fél. Vannak olyan flották is, ahol a dolgozó saját neve alatt szerződik. Sőt, nem is kell a cégnél dolgozni, elég, ha a cég hozzájárul a flottába lépéshez. Hogy ez miért jó így? A telefoncég nemfizetés esetén nem magánszemélytől, hanem a cégtől is kérheti a zsozsót. A cégeknek meg azért, mert minél több a flottatag, annál előnyösebb feltételeket tudnak kiharcolni.
Az is teljesen szabályos, ha két cég közös flottát kér.
Január óta sejtettük, március óta már remény sem volt arra, hogy esetleg csak rémhír: nagyon sok távolsági vonaton kell többet fizetnünk május 15-étől. Amikor az IC-pótjegy meghaladottsága miatt tavaly már felemeltük szavunkat, távolról sem gondoltuk, hogy ősztől több…..
Edömér 2013.05.03 07:53:30
@eßemfaßom meg áll: A fogyatékkal élőket kísérők 90 %-os jegyet vehetnek, úgyhogy nem lenne olcsóbb.
Tudom, hogy most sokan azt gondolják, hogy örüljek ennek is, meg minek nekem még több kedvezmény, de egy tanköteles korú gyereket kísérek, akinek kötelező iskolába járni. És fel sem merülne az utazás, ha minden gyereket el lehetne helyezni a lakóhelyén megfelelő iskolában , esetleg iskolabusz vagy segítő szolgálat működne hatékonyan, mint a sokak által itt emlegetett nyugati országokban.
Edömér 2013.05.03 13:23:21
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az államkincstáros kártyával szoktunk utazni, így inkább megvárom a gyereket.
Azt hiszem van valamilyen lehetőség, hogy az OEP visszafizesse az utazási pénz egy részét, de nagyon bonyolult és nagyon keveset fizetnek. A jegyár 65%-a, de csak településhatártól településhatárig a km-t. Hiába veszek 35 km-es jegyet, ők csak 30-nak a 65%-át fizetik. Persze ezer engedély, hatóság, orvos stb. közbeiktatása után. És talán 100 km alatti utak esetén, meg lehet van még egyéb feltétel is, lehet visszaigényelni a az egyedül utazásra is.
Az új választási törvénynek van egy érdekes része. Ha nincs ügyfélkapum (miért is lenne, analóg vagyok egy digitális világban) és akadályoztatva vagyok a regisztrációban, akkor a jegyző eljön hozzám, hogy regisztrálhassak. A regisztráció egy személyes részvételt követelő…..
Tisztelt Praxis!     Olvastam az előjegyzett időponttal kapcsolatos bejegyzést, erre orvosként szeretnék válaszolni:   Én gyakran dolgozom szakrendelőben, ahol a helyzet a következő: reggel nyolc órától délután háromig kilenc percenként FOLYAMATOSAN  vannak előjegyezve…..
Tisztelt Praxis!   Az én történetem nem olyan vérlázító, mint amilyeneket az önök blogjában szoktam olvasni, mégis kifejezetten dühítő.  Orvoshoz kellett mennem a múlt héten. Kifejezetten ritka az ilyen alkalom, jó, ha évente, kétévente egyszer sor kerül hasonlóra.…..
Edömér 2012.08.09 16:01:31
@Tempus-Anh: "A szakrendelői asszisztensek alapból idegesek"

Ez nagyon igaz. :) Bár én is csak nagyon ritkán járok orvoshoz, az összes negatív élményem az asszisztensekkel kapcsolatos. Ingerült, minősíthetetlen stílus a betegekkel, munka helyett a kolleganőkkel fecserészés. Persze nem mindannyian ilyenek, de sajnos a ritka alkalmakkor, amikor orvoshoz kellett mennem, sokszor ezt tapasztaltam.
Az taktikám ilyenkor az, hogy széles mosollyal közlöm, hogy annyira örülök, hogy ilyen kedves a hölgy, olyan jól esik így betegen, hogy ilyen együttérző és hozzáértő. Ilyenkor általában meghökkennek és elszégyenlik magukat.
Egy országos egészségügyi intézetben jártam Évente egy alkalommal, kontroll vizsgálatra járok.   Már a beléptetés sem igazán tetszik. A biztonsági őr/portás, hangosan kérdezi a többi betegtárs és várakozó füle hallatára: - kihez megyek és mi célból?     Ha…..
Edömér 2012.05.19 15:54:56
@Reggie: nem minden egészségiügyi intézény/rendelés ilyen. Én is jártam már olyan helyen, hogy a doktornő a mellettem ülő idős néninek a folyosón, az ott várakozó betegek előtt mondta el, hogy mi a baja, meg még le is tolta, hogy miért vár ennyit, meg olyan rendelésen is, hogy magánorvosnál sem kívánhattam volna különbet.
Új MÁV blog Menj ki korábban! 2011.12.03 18:34:00
Olvasónk a gyorsbeküldővel küldte be a panaszát, amelyhez hasonló több is érkezik, folyamatosan. A sok helyen szinte állandósult késés oda vezet, hogy van, akinek az állása került veszélybe, van aki már másik állást keres is, és persze ezt az iskolában sem tolerálják.…..
Edömér 2011.12.04 11:53:19
@názmin: A stílus olyan volt, amilyenek a te hozzászólásaid általában.

@karosszékely: Elég érdekes lenne, ha mindenki a fővárosban, meg a megyeszékhelyeken lakna. :D
Én inkább megfordítanám a dolgot: a munkalehetőséget kell oda vinni, ahol laknak az emberek. Manapság már nem lenne muszáj Budapesten működni minden közintézménynek, a háttérben dolgozóknak főleg nem. A MÁK-nál vannak erre próbálkozások, Cegléd, Vác stb.
A kalauzoknál található készülékek továbbfejlesztésével a MÁV-Start elérte azt, hogy ezentúl ne kézzel kelljen megírni a bliccelő utasok adatait tartalmazó nyomtatványt. A gép által rögzített adatok automatikusan átkerülnek egy központi adatbázisba, így a büntetés…..
Brutális „orvostudomány” Már félek orvoshoz menni, mert félrediagnosztizálás, orvosi hiba már többször megesett velem.   22 éve szájsebészeten műtétem volt. A beavatkozás során a nyelvem bal oldala lebénult, a nyelv alatti idegeket elvágták. Életre szóló…..
Edömér 2011.10.09 19:18:24
@Dr. Morcz: Felnőtteknek is nagyon jó lenne némi egészségügyi képzés.
legalább annyi ismeret kellene mindenkinek, hogy mikor kell orvoshoz menni.
Pár éve enyhe hipochondriában szenvedek, de legalább tudom magamról. :D Így aztán nem is zaklatom az orvosokat legújabb képzelt betegségeimel, viszont nem tudom, mik azok a tünetek, amivel tényleg el kell menni az orvoshoz.
Ezért is örülök annyira,hogy itt válaszokat, ismereteket kapok tőletek, orvosoktól. Mindannyiótoknak köszönöm.
Bizonyos esetekben egy büntetőügy vádlottjának az a jó, ha a közvélemény minél kevesebbet tud a bűncselekmény pontos körülményeiről - más esetben azonban (és kecskeméti gyermekotthon volt igazgatójának ügye is ilyen) a vádlott elemi érdeke, hogy részletes, differenciált…..
Edömér 2011.08.31 07:31:56
@Flúgatlan: Az elválasztani a többi gyerektől, nem azt jelenti, hogy bezárni étlen-szomjan órákra, napokra(!!!). Létezik ennek humánusabb módja is.

Értem én,hogy ez egy iszonyatosan nehéz szakma, mindenfajta segítség nélkül, rettenetesen alulfizetve, hamar kiégnek, de akinek ez nem megy, nem kell elvállalnia. Vannak olyan gyógypedagógiai intézmények, ahol ezt a problémát teljesen jól tudják kezelni, úgy, hogy betartják a jogszabályokat. Itt is lehetett volna, csak ahhoz dolgozni kell.

Ha úgy gondoljátok, hogy teljesen oké, amit a nő és egyes kollégái (nem mindegyik, mert a normálisabbak nem tettek ilyet, sőt) műveltek, akkor először csak az értelmi fogyatékosokkal lehet megcsinálni, utána azokkal, akik nem tudnak viselkedni, majd az összes gyerekkel...
Edömér 2011.08.31 09:27:39
@látjátok feleim szümtükkel: Nem is erre az intézményre gondoltam. De ha itt lehetne, ezzel a logikával máshol is lehetne, nem?
És az értelmi fogyatékos gyermekeket ugyanazok a jogok illetik meg mint a többit. Bármennyire is furcsán hangzik közöttük sincs több dühöngő, kezelhetetlen gyerek, min az ép értelműek között.

Egyébként Kecskeméttől nem messze lakom, tudom kik járnak ebbe az iskolába és azt is tudom, hogy a másik kecskeméti gyógypedagógiai intézménynek nagyon jó híre van, ott törvényesen is meg tudják oldani a problémákat, mint biztos az ország számtalan más intézményében is.
Edömér 2011.08.31 09:33:14
@dottore53: Nagyon örülök, hogy felvállaltad (felvállaltátok) ebben a gusztustalan ügyben a feljelentő szerepét. Őszintén remélem, hogy siker koronázza a fáradozásotokat és további kitartást kívánok nektek.
Tisztelt Praxis!   Olyan problémával fordulok önökhöz, ami számomra nagyon kellemetlen, ahogy az a bánásmód is, ahogy hozzám viszonyultak legutóbb a nőgyógyászaton. Sokáig volt saját orvosom, de miután felköltöztem Budapestre értelemszerűen váltanom kellett, az ember nem…..
Red gyereke tartósan beteg, így a gyerek és egy kísérő jogosult a 90%-os vasúti kedvezmény igénybe vételére. Emellett Red, ha velük utazik, 33%-os kedvezményt hsznál, mert együtt családnak számítanak, így jár a kedvezmény. Amikor azonban összegyűjtöttek egy kis pénzt, hogy…..
Edömér 2011.08.05 13:43:59
@fővizsgáló: mire alapozva tagadhatja meg a pénztáros a jegy kiadását? Van erre valamilyen előírás, törvény esetleg benne van az üzletszabályzatban? Mert legjobb tudomásom szerint semmi ilyesmi nincs, tehát a pénztáros jogszerűen nem tagadhatja meg a jegy kiadását.
Edömér 2011.08.06 08:36:52
@pbence: "Itt most az a kérdés, hogy mit jelent ez:"

Akkor mégsem olyan egyértelmű, ha azon gondolkozol, hogyan kell értelmezni, az üzletszabályzat mely része és hogyan vonatkozik rá. :)