Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syl_Jr

10 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan siker-produkció, látványos akciófilm, izgalmas krimi, illetve ütős dráma játszódik börtönökben és nagyon sok elgondolkodtató műnek is börtön a legfőbb színtere. Így természetesen börtönös filmekből is összeállítható TOP lista, melyből mi most is a szokásos ötöst kerestük, vagyis az 5…..
1. nap Szinte hihetetlen, de egyik napról a másikra fenekestül felfordult az életünk. Itt a vírus, mindenki pánikol, de van ennek egy elképesztően jó oldala is: a vezetőség döntést hozott, és a dolgozók 90%-a home office-ban dolgozik mától! Hihetetlen, hogy évek óta könyörögtünk ezért, és csak a…..
A koronavírus kapcsán sokan, tudatosan elkezdtek kevesebbet kimozdulni otthonról. Aki teheti otthonról dolgozik. De eljött a jó idő, a hétvége és a nagy #maradjotthon, #stayfuckhome és egyéb hangzatos jeligék semmivé foszlottak.  Az egész arról szólna, hogy maradjon mindenki otthon, minimalizálva…..
Bár régen írtam, régen vettem rá magam, hogy kiírjam magamból a magvas gondolataim. De most a netet böngészve erőt kellett vennem magamon. Hátha eljut legalább 1-2 emberhez eme pár gondolat.    Jelenleg nincs erősebb hírértékű dolog a koronavírusnál. Szinte óránként jönnek a bejelentések. A…..
Előző posztunkban a G20 országok június végi ülésezése nyomán felvetődő globális problémákról és a 20 legfejlettebb állam felelősségéről írtunk, ezúttal pedig a problémák közül a túlnépesedés helyzetéről ejtünk pár szót. Jelenleg a Föld népessége 7,7 milliárd fő, de bolygónk össznépessége…..
Betilthatják a kézfogást a brit irodákban, ugyanis egy felmérés szerint az emberek háromnegyede nem kedveli a fizikai kontaktust a munkahelyeken...
Egyre többen csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, amely a négynapos munkahét bevezetését sürgeti. Kutatók szerint ezáltal boldogabbak és egészségesebbek lennének az emberek...
Nem tud koncentrálni a munkahelyén, mert valami folyamatosan elvonja a figyelmét? Itt a megoldás: a zajszűrős szemellenző...
Találtam egy jó kis írást a Qubit oldalán, melyben azon megy az eszmék futtatása, hogy erkölcsi kötelességünk-e vegetáriánussá válni? A helyzet az, hogy pont ez az érv, amitől a leginkább falra tudok ugrani, szóval pár gondolatot én is megejtenék a témában - vállalva ezzel azt, amit majd kapok,…..
Syl_Jr 2019.05.07 10:03:08
@Meleg Sándor: Bakker, most komolyan, a gyerekek vs. háziállat párost idehozni meredek. Kicsit elrugaszkodott a témától. De én, 35 éves fejjel inkább tartok háziállatot, mint vállalok gyereket. Ez tudatos döntés. Van feleségem és így közös döntés is.

Amíg ilyen gáz a környezet, addig sokan tudatosan nem vállalnak. Nem a húsevés, nem a szociális érzéketlenség miatt, hanem a rendszer miatt. De ez messzire vinne a témától, ha ebbe belemennénk.

Amúgy az megfigyelhető, hogy 30 felett vagy gyerek és/vagy háziállat megtalálható. Nekem 25 évesen mondták, hogy ne legyen háziállatom, mert nem lesz gyerekem.
Syl_Jr 2019.05.07 10:35:20
@Meleg Sándor: Köszönöm, ez egy intelligens válasz volt (TÉNYLEG).

Nálam ráadásul az is kattanás, hogy nagyon gyors ütemben nő a Föld emberi népessége, miközben a lakható területek és az erőforrások csökkennek.
A The Walking Dead nézettsége az előző szezonban teljesen bezuhant az USA-ban, az idei kilencedik évaddal pedig nemhogy megállt volna a nézővesztés, hanem tovább folytatódott, a korábbi csúcsidőszak 15 milliós nézettségéhez képest a mostani évad részei minössze 5-6 millió nézőt hoznak. Valószínűleg…..
Az a NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának a legnagyobb baja, ami egyben a legnagyobb erénye is: a tudósemberek. A tudósember egyébként sem magában, sem csoportosan nem szokott különösebb veszélyt jelenteni az emberre (jó, Oppenheimeréken kívül), a Marsot viszont pont azzal nullázza le,…..
A Nyugati-pályaudvar közvetlen közelében található az Új-Házi vendéglő, mely az all you can eat üzleti modellt viszi. Ez itt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vendég befizet 1350 forintot, és 60 percen keresztül annyit eszik, amennyi csak belefér.   Nem tisztünk megítélni, mennyire etikus eljárás…..
    Eddig sem volt titok, hogy a macskák tulajdonképpen a bolygó kapitányai. Most a MyZoo Studio elég menő pihenőket dobott piacra a számukra. Egyik ufóbb, mint a másik. Irtó viccesek. Persze, a cicák ezt megadóan tűrik...D     ..
A miniszterelnök a Sargentini-jelentés vitája utáni sajtókonferencián azzal hencegett külföldi újságíróknak, hogy igazságtalan számon kérni rajtunk a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítását, mivel miénk a legszigorúbb szabályozás Európában. Orbán most egy olyan ügybe keveredett, amibe itthon és…..
Syl_Jr 2018.09.27 11:11:02
@megvagyhadnagy: Ha tenne olyat, ami nem csak egy nagyon szűk rétegnek segítene, akkor hidd el, arról is írnának. De nem nagyon van ilyen. A kórházak újítása? Elég a 9gag-en is megjelent "csernobili" hasonlatot felhozni. Vagy a sport népszerűsítése? A foci? Hagyjuk kérem. Bunda, bunda hátán. Az MLSZ döntése is a legutóbbi ügy kapcsán.

Tudjuk, hogy független nincs, de én se MSZP, se Jobbik pártján nem állok. De, amit a Fidesz művel már nem szomorú, hanem FÉLELMENTES. Ez az ember több millió embert haragított egymásra. Családokat szakított szét. Nem csak kivándorlással, hanem a politikai nézeteik miatt. Lehet mondani, hogy olyan erős is volt a cslaád. De ha vidéken csak pártmédia van, akkor nehéz megérttetni velük, hogy migráns csak a TV-ben létezik. Na meg pont ők engedik be fű alatt.

Amúgy a témánál maradva Rogán változó méretű ingatlana?
Syl_Jr 2018.09.27 14:45:31
@VT Man: Én itt arra gondoltam, hogy már nem tudunk az utcán úgy sétálni, hogy ne jöjjön szembe a politika. A folyamatos migránsozás.

Választások alatt családon belüli vitákról is lehetett olvasni. Személy szerint tapasztaltam, hogy a szüleim a tv-ből és a helyi lapokból tájékozódva a migránsmantrát mondták. De sajna kisvárosban élnek. Mi nem vesztünk ezen össze, de a magyar családok egy része igen.

Azért Orbánt írtam, mert mindegy, hogy Fidesz vagy Orbán, mert Orbán képviseli a Fideszt. Szóval ebből a szempontból mindegy, hogy kihez kötjük. De a propagandáért ők felelnek.

Még annyi, hogy a választások előtt pár ismerős posztja alatt feltettem a posztjukkal kapcsolatos kérdéseket. Persze harag lett belőle és töröltek a 4-5. kérdés után. (Struccpolitika.) Lehet mondani, hogy ennyit ért a barátság. De, ha nem tolták volna fullba ész nélkül, akkor lehet még mindig tartanánk a kapcsolatot.
Egy bloggertársam írt egy cikket, még júniusban, de azóta is kering a neten. A cikk címe "Egy elrontott generáció". A cikkben szó esik a fiatalok moráljáról, és arról hogy ezek a mai fiatalok milyen lusták, nem akarnak dolgozni, tanulni, nem vállalják a következményeket a tetteikért, és még…..
Syl_Jr 2018.07.21 08:24:11
@tamarisk: Ha elmúltál 30, akkor nagyon sajnállak.

Persze, a csillogó nyugaton minden jobb és semmi se rossz. Ez egy másik ország, más szabályokkal. Megrekkenne a sok magyar, ha mondjuk angol lakásárak lennének itthon, de, ha a csuda németeket vesszük akkor is zakóznánk.

www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Germany&country2=Hungary&city1=Berlin&city2=Budapest&tracking=getDispatchComparison

Ilyen hozzáállással, ha annyira jó a magyar munkaerő, kérjünk többet, mint a nyugati szakmabeliek. Ha friss vagy, vagy még nem vagy a munkaerőpiacon, be fogod látni, hogy nyugati béreket nyugaton kapod meg. Magyarországon magyar béreket.
Nem vagyok fidesznyik, sőt, de ha Ausztria a minta, akkor az árak is osztrákok legyenek logikusan.

Nem az árakkal van a gond, hanem azzal, hogy úgy szocializáltak minket,hogy dolgozzunk, mint a hüyle gyerek. Cégek meg - normálisan - profitorientáltak. Mai fiatalok nagy része meg munkaidőben nyomja a FB-t, YT-t, IG-t,... és panaszkodnak, hogy sok a munka és ideges a főnök, mert nincs meg a munka.
Syl_Jr 2018.07.21 18:13:25
@tamarisk:

A 300 nettóval nem lenne gond. Hozzájön a cafetéria és a bónusz (, amivel nem szoktak számolni).

De elárulom, hallottam olyat, hogy bruttó 650-et kért valaki 0 év tapasztalattal. Papírja volt az angolról, de amikor váltottunk angolra, nem nagyon akart megmukkanni sem.

Lehet EV az ember, de az se piskóta. Mindig vadászni a projekteket. Jó kapcsolati háló nem árt hozzá. Nem elég manapság az, ha valaki jó. A kapcsolat többet számít. De ezt akkor neked is tudnod kell, ha a korod belőtted.

Amiket te írtál, bérek, azok a reálisak. De egy "újfiú" ne akarjon már 650-800k bruttót csak, mert a Corvinuson végzett és volt egy fél évet valahol külföldön. Az, hogy a veteránok, akik kereshetnének többet, azokat pedig a nekem írt válaszod után válaszolták meg. Az idősebbeket hiába tapasztaltak, valahogy nem nagyon keresik, nem hívják be őket. Bár a kor nekem abszolút jelentéktelen, de rengeteg helyen az 50 felettieket be se hívják. (Hallottam olyat kifogás, hogy azért, mert a csapat fiatalos és biztos nem illeszkedne be. Csak hát ez nem kor, hanem személyiségfüggő. A HR-esek pedig .... .)
A Nyolcadik kerület volt az egyik "legrázósabb" helyszín 1956-ban. A Magyar Rádiótól kezdve a Futó utcáig zajlottak a pusztító harcok, aminek nem csak a helyi forradalmi csoportok, de a polgári lakosság is áldozatául esett. A bűnös városrészt meg is büntették a Kádár-korszakban: alig…..
Az utóbbi időben - kicsit politikai hátszélnek is köszönhetően - elszabadultak a gyerekvállalással kapcsolatos cikkek, vélemények, hírek. Szinte csak olyat olvasni, hogy szégyellje el magát minden nő, akinek nincs legalább 2-3 vagy ne adj' Isten több gyereke. Én -, mint általában - most szeretném…..
Syl_Jr 2018.06.18 11:56:32
@CyberPunK: Azért azt a képet választottam, mert szerettem volna a gyerekvállalásra felhívni a figyelmet.

Globális szinten növekedés, lokális szinten pedig csökkenés van. Szerintem ezt senki sem vitatja.

Az, hogy a nőket kivenni a munkahelyekről elég radikális lépés lenne, mert azzal korlátoznánk a szabadságjogaikat. Az, hogy nagycsaládosok legyenek,... . Megint azért nem értenék egyet, mert az vállaljon és csak annyi gyereket, aki egészségben fel tudja nevelni.

Csak annyi mondanék, hogy nem csak a szegényebb régiókban van magas szaporulat. A tehetősebbek között is akad bőven szapora. Ismerek olyat, aki 4 gyereket vállalt, majd egy fiatalabb nőért elhagyta a családját. Szegény anyuka magára maradt a gyerekekkel és apuka úgy hozta ki a dolgot - bár sok éve tart már -, hogy kb. semmi vagyona sincs. Pedig cégekről beszélünk.

Szerintem nem baj, hogy önállóbbak és tudatosabbak lettek a nők. A férfiak is feminim irányba mozdultak el. Az, hogy ez jó -e, majd eldönti a történelem. A régi minta alapján biztos nem jó. De lehet ez a természet megoldása a tömegre.

Szerintem szimplán a segélyezés újragondolása kellene, hogy legyen az első lépés.
Syl_Jr 2018.06.18 13:30:13
@csodakeresgelo: Köszönöm, ezt megnézem. Engem érdekel a téma.

@Nerevaryne: Az, hogy régen, sok országnak több száz évig tartott a felzárkózás, nem hasonlítható a mai világhoz. Másképp működünk, másképp vélekedünk dolgokról. Ami régen 100 év volt, szerintem ma már 10 év. Persze nem pontosan, de gyorsabb az élet. Gyorsabban is terejed az információ, gyorsabban tudunk közlekedni, gyorsabban tudunk szállítani. Ez nagy mértékben növeli a növekedési rátát. A tudás pedig rendelkezésre áll, hogy mikre figyeljenek. Esetleg még segítséget is kapnak (nem csak anyagi javak szintjén.)
Syl_Jr 2018.06.18 20:42:01
@Sadist: Kedves Sadist! Kérlek olvasd tovább is.

Ahol írtam, hogy nem a nők hibája, ott nemsokkal utána írtam, hogy aki családot akar, az fog is vállalni. Aki pedig nem akar vagy bizonytalan, őket kell motiválni. Egy felnőtt életére pedig igenis hatással vannak az állami intézkedések.

Az ország vezetőire pedig a fenti válasszal részben válaszoltam is. Nem azt várjuk, hogy 0% legyen az adó. Hanem azt, hogy a befizetett adónkból megfelelő körülményeket biztosítson. Én lehetek bármennyire is tisztességes, fizethetem az adót, élhetek törvénytisztelően, ha közben mellettem a többiek elcsalják az adót, ergó több marad a zsebben. Ha simliskednek az üzletkötésekkel, megint több marad a zsebükben.

Tudom, hogy ez mostanában nagy mantra, hogy nem a kormánytól várjuk, hogy éljen helyettünk. Minden magyar állampolgár életére nem kis hatással vannak. Ezt te sem tagadhatod. Nem fog helyettem munkát keresni, nem fog helyettem bevásárolni. De ha megemeli az munkabért terhelő járulékokat, megemeli az ÁFA-t, akkor az a te életedre is hatással lesz.

Vagy, akkor miért is van kormányzat? Nem miértünk?
A következő írást a közelgő választások ihlették. Na meg régóta érlelődött bennem, hogy erről is írjak.   A cím elég erősnek tűnhet,de sajnos magam is annak tartom, mert elfogadom, hogy ez van. Alternatíva, választási lehetőség nincs. Annyira meg van kötve a kezünk és annyira belekényelmesedtünk,…..