Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reykon

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A másik rajunk egy 2 napos őrjárat alatt jobban teljesített, felszámolták az aranyásók erdei raktárát, és a kvadot is elfogták, amivel menekültek volna. Néhány napra rá visszatértünk a Suriname melletti laktanyába, itt adtunk szolgálatot, meg néha besegítettünk a határőrségnek. Ezalatt három srác a…..
Reykon 2016.04.17 22:39:09
@sweey01: Én nem régen jöttem haza,a felvételi egy vicc volt,de főleg a fizikai része...4 szabályos húzódzkodást kellett csinálni rögtön a futás után,de volt akinek már ez is gondot okozott:) 23 ismétléssel én csináltam a legtöbbet a kb. 80 jelentkezőből,de volt akit 4-el is felvettek...szóval ne gondolj semmiféle brutális,embert próbáló követelményekre.
Reykon 2016.04.18 12:13:12
@Mihály 1960: Magamtól jöttem haza,mikor beválasztottak Rúzsnak(1 hét és vittek volna Castelbe).A 2 hét felvételi idő alatt volt elég időm gondolkozni és rájöttem bizonyos dolgokra amik kiváltották azt,hogy eljöttem:)
Reykon 2016.04.21 16:05:17
@Attila94: Elég nehéz lenne leírni,hogy mért döntöttem így,nem is próbálkozom vele,a lényeg,hogy inkább a családot választottam és itthon próbálok meg boldogulni,fiatal vagyok még bármi lehet:)A légióba a legkönnyebb kimenni,nem kell szembe nézni az embernek a hétköznapi nehézségekkel,van e munkám vagy nincs,mi lesz holnap és még sorolhatnám.Az pedig,hogy visszamehetnék e még,nos nem,megmondták,hogy jól gondoljam meg,hogy elmegyek e magamtól,mert így soha többé nem mehetek vissza.Mihály a te kérdésedre pedig a válaszom: tetszett minden,teljesen olyan volt mint ha a honvédséghez vonulnék be,talán az ellátás jobb volt,viszont nem mindig értettem,hogy mit akarnak tőlem a Caporal Chefek:D A 4 hónapos Castel se lett volna kemény,mondták,hogy a harcászathoz szinte semmi köze a dolognak,inkább a hagyományokra meg az emberek összekovácsolására mennek rá.
Két hetet a laktanyában tartottak, amíg az ujjam valamelyest helyrejött, csak utána mehettem vissza a többiekhez. Addig is a fiúknak volt néhány jó fogása, és felszámoltak egy erdei bordélyházat is. Az utolsó két hétben részt vettünk két razzián a határőrséggel az illegális bevándorlók begyűjtésére.…..
Reykon 2016.01.22 21:48:56
@bközép: Azt írtad 4 hét a farm,nem 4 hónap az alapkiképzés? Meg eszembe jutott még egy dolog,hogy a gépem Marseillbe száll majd le,és az alap terv az volt,hogy Aubagneben jelentkezem,de nagyon macerás az odaút,ha Marseillben jeletkezem azzal vesztek valamit,vagy mindegy végülis?
Reykon 2016.02.14 23:13:04
@Lenard16: Én holnap indulok és ha minden jól megy kedden tudok majd jelentkezni.Én úgy tudom,hogy a 4 hónap alatt nem adhatsz magadról semmilyen jelet még a szüleidnek sem.Utána már lehet elvileg telefonod,amit magadnál is tarthatsz tehát onnantól a kontakt a szülőkkel stb. meg van oldva.Az,hogy misszión,hogy megy arról sok infóm nincsen még.És nyugdíj csakis a 17,5 év után jár(bár én 15-re emlékszem,de lehet,hogy már 17,5).Ha tudok már majd írni,akkor írok személyes tapasztalatokat is!:)
A Premifor után fél napunk volt a pihenésre, utána mentünk is tovább egy laktanyába a surinamei határ mellé. Másnap innen is továbbmentünk az erdei bázisra, amit csak néhány hete nyitottak meg, így az épületeket és a drótkerítést is nekünk kellett felhúzni. Emellett őrködtünk, a folyami forgalmat…..
Augusztusban megkaptuk a nyári szabadságunkat, onnan visszatérve meg már a guyanei kiküldetésre készültünk: összecsomagoltunk, megkaptuk az oltásokat meg a papírokat intéztük...
Kolwezi... Camerone és Dien Bien Phu után az Idegenlégió leghíresebb csatája. És az első kettővel ellentétben ezt megnyertük. A történet 1978 május 13-án kezdődött, amikor 3000 „katangai tigris” elfoglalta a zairei (ma épp Kongó) Kolwezi bányavárosát. Ezeket a…..
Reykon 2015.11.10 15:41:36
@Dobri: Jaj értem,kicsit félreérthetően mondta a videóban az úr,de így már tiszta köszönöm szépen.Egyébként februárban vágok neki,akkor fogok kirepülni Marseillbe és onnan majd tovább Aubagnebe,de úgy veszem észre te elég hozzáértő vagy a témához,meg régebben válaszoltál is már néhány kérdésemre amit ismét köszönök,de feltennék még pár apró kérdést ha nem bánod.Például a francia nyelvtudásom egyenlő a nullával,sok helyen olvastam már és itt is,hogy nem kizáró ok,de biztos nem lesz baj? Meg körülbelül annyi lesz az egész,hogy bemegyek majd a kapun/ajtón és jelentkezek és majd ott elmondják az anyanyelvemen a további teendőket? Ha pedig megfelelek,és mehetek a 4 hónapos alapkiképzésre akkor erről a szüleimet se értesíthetem csak majd a 4 hónap után? Meg a magammal vitt cuccokat addig megőrzik vagy mi fog történni velük? Meg ugye itt nincs olyan,hogy "jelentkezési/felvételi" időszak,tehát amikor megyek akkor jelentkezek,igaz? Ne haragudj,hogy így ennyi mindent a nyakadba zúdítok csak már nagyon várom és kíváncsi vagyok ilyen apró részletekre is.Válaszod előre is köszönöm:)
Reykon 2015.11.12 12:23:52
@bközép: Köszönöm szépen a részletest választ,most már így tiszta minden.Nincs is más dolgom már mint februárig edzeni még ezerrel aztán neki vágni:)
Cannesban a váltásunk mégis képes volt egy rendkívüli eseményt produkálni: a század semmirekellő bangladesi kantinosa úgy berúgott, hogy ingyen kezdte osztogatni az árut, még arra is ráerőltette, aki fizetni akart. Kiürítette a teljes készletet, ment is utána a sittre. A…..
A kiképzés hátralévő négy hete a műszaki ismeretekről szólt lövészettel és robbantással fűszerezve, sok érdekesség nem volt. Az egyik vizsgán a kínait puskázáson kaptam, a tenyerére írta fel a lehetséges válaszokat. Addig kúsztattam és fekvőztettem, amíg le nem kopott róla, majd egész éjszaka írta a…..
Reykon 2015.07.13 21:50:38
@stg.M.Á.: "A 20-éves srácnak"...itt úgy gondolom,hogy ez nekem szól így leírom a véleményem.Nos teljesen egyetértek a te nézeteiddel viszont én egy kicsivel másképp látom a dolgokat,világos,hogy ez egy hivatás/életmód és ezt el is fogadom,viszont valljuk be kaland keresésnek se utolsó hiszen akad bőven,plusz "még csak jól sem kereshetsz vele"...azért ahogy olvastam a légióban elég jó MÁR CSAK A KEZDŐ zsold is szóval így az állításod nem igazán állja meg a helyét..bár azt elhiszem,hogy itthon a honvédségben nincs rendesen megfizetve az ember,többek között ezért is nem gondolkoztam a hazai szolgálatban.
Reykon 2015.07.14 14:19:46
@bDávid: Értelek Dávid,de nem mindegy,hogy azért a 1420 euróért mosogatnod kell napi 8 órába vagy olyan egy életre szóló dologban illetve élményekben lehet részed amit csak a légió tud megadni neked...személy szerint én elsősorban nem az anyagiak miatt fogok jelentkezni:)
Reykon 2015.07.06 23:25:20
@Dobri: Valamint ne haragudj,de muszáj még valamit kérdeznem.Tudom,hogy nem feltétel a jelentkezésnél az,hogy valaki beszél-e franciául avagy sem,de yout*be-on annyi légiós videó van fent,a jelentkezésekről is nagy részt,és azokban szinte mindenki franciául szólal meg(jelentkezők),én viszont soha életemben nem tanultam franciát és nekem is mint Balázsnak annyi lenne az egyedüli szókincsem,hogy szeretnék jelentkezni(ezt is csak azért tudom,mert ő leírta),tehát szerintem semmit sem értenék meg abból amit nekem mondanak,ez mennyire hátrány? Te hogy voltál ezzel anno?:)