Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vajasgiga

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerék-Bárczy Szabolcs nagyon szimpatikus ember, olyannyira annak találom, hogy nagyon sajnálom, hogy a DK-ban politizál. Sok dologban egyetértek vele, a házasság kapcsán a Népszabadságban közölt gondolataihoz azonban hozzátennék egy-két szempontot. KBSZ végeredményben a melegek…..
vajasgiga 2015.07.15 20:52:16
@unionista᠍᠍᠍: ez se matek. Mitől lenne racionális?
vajasgiga 2015.07.15 21:17:05
@unionista᠍᠍᠍: Egyetértünk.
1. Védeni a magyar gyerekeket mint a jövő zálogait -- társadalmi státustól, szociális helyzettől és képességektől függetlenül -- és a magyar családot mint a gyermek természetes közegét. 2. Védeni és nemzetközi színvonalúvá fejleszteni az oktatási rendszert, amelyben a…..
A 106-ból 86-ra nincs még jelölt, aki elkezdené szervezni 2018-as választási felkészüléssel kapcsolatos helyi munkánkat, akit érdekel a lehetőség, legyen kedves, jelezze nekem az azorszagfaja@gmail.com-on. Tavaszra be szeretnénk fejezni a választókerületi csoportok létrehozását,…..
vajasgiga 2015.07.08 20:23:34
@unionista᠍: Én már régen gondolkodom, hogy vissza kéne állítani a városállamokat. Na jó, legyenek régiós államok. Mai példa. Feladtunk egy csomagot DHL-lel ide a határon túl 80 km-re mert sürgős volt. Nézem a tracket. Felvételi pont Gyügye, logisztikai központ Budapest, elosztó raktár Lipcse átrakás exportra, logisztikai központ Budapest, kézbesítve Szabadka . Bazmeg.

Pl. 12000 százalékos adót kéne kivetni a región kívüli szállításra. Vagy exponenciálisat. Én elvagyok banán nélkül. Jó nekem a gyügyei meggy is. Ha mégis banánra vágynék, milyen öröm lenne ha vennék egyet. Vagy elutaznék Kongóba, ugyanannyiért és ingyen lenne ott a banán, mert ott azt a disznókkal etetik, nem Monsanto kukoricával.
vajasgiga 2015.07.08 22:06:30
@kiir: Te tényleg hülye vagy? Elnézést, ez ad hominem.

Hiába osztottak Nobel díjat, ha marhaság. Ki osztotta? A jó úristen? Nem emberek. A rádióban hallottam, úgyhogy igaz érvelés kategória. Kossuth díjat milyen faszfejeknek is osztottak, Nobelt is.

A közgazdaság nem tudomány, csak vélemények tárháza. A fizika az tudomány. A gravitáció működik mindenhol, az univerzális KÖZgazdaság nem. Nem érted, hogy a családon BELÜL nem érvényesül a költség-profit elmélet? Mert nem automaták, hanem emberek vagyunk.
vajasgiga 2015.07.08 23:07:21
@neoteny: "hiszen mi haszon származna belőle?"

Haszon, haszon, haszon, haszon. Ismételgesd és elveszti az értelmét. Aztán nézd meg milyen szépen süt nap. Pedig semmi haszna.
Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva (szokás ilyet mondani, de persze van magyarázat), a magyar társadalom jelentős része érdektelen a politikai gengszterizmussal és korrupcióval szemben. Amikor -- most éppen mindegy, milyen módszertannal, de kétségkívül nem Juhász Péter…..
vajasgiga 2015.07.08 14:43:16
@ipartelep: első komment.
vajasgiga 2015.07.08 16:59:42
@HaFr: Habár én többszöri első felindulásomban többször is kiléptem innen, kétszer pedig ki lettem tiltva -nem igazán értve miért-, mint egyszerű szavazópolgár megint belekotyognék. A fegyelmezetlen polgár már csak ilyen.

Szerintem az a fő probléma, hogy a kedves polgár nem tud itt eligazodni. Most ez a PKP ki/mi ellen/mellett van. Bármelyik is, csak a szemellenzős pártok nem kis táborát gyarapítja.

Egyik blog bejegyzés belerúg azorbánba, a másik a liberálbolsikba, a harmadik mindkettőbe, nem véletlen, hogy egyszer egyik, másszor másik fél háborog.

A negyedik bejegyzés elég megfoghatatlan, nekem kissé zavaros -vagy túl magas?- eszménypolitikát hirdet konkrétumok, a "hogyan kellene" nélkül. Mi az ami jó, mi az amit másképp kéne.

Olyat nem lehetne, hogy elismerjük amit azorbán jól csinál, de élesen kritizáljuk amit nem? Ebből kijön egy átlag, mondjuk 10-ből 7 pont. Vagy elutasítjuk az überliberalizmust, de több emberséget, szakértelmet -nem politikai kinevezetteket- követelünk a kormánytól. Nekik 10-ből kb 3 pont -ahogy a közvéleménykutatások is mutatják. A polgár legtöbbje is így mérlegel. Tudja, hogy van mindennek előnye hátránya.

Mondok egy példát. Vannak űberorbánellenes ismerőseim liberális, vagy MSZMP-s gyökerekkel. Legtöbbje azt mondja, kicsit szégyelli, de most a bevándorlási ügyben igazat kell adjon azorbánnak -deviszont bunkónak tartják egyik-másik plakátot, megjegyzem én is. Hasonlóan vannak a közmunkával. Nem a legjobb, de nincs most jobb. Vagy a cigánysággal. Elutasítják a rassz alapján való eleve megkülönböztetést, de nem kívánnák szőnyeg alá söpörni a magas arányú, sokszor brutális elkövetési módú cigánybűnözés kérdését.

Olyan nincs, hogy konstruktív ellenzék? Persze én csak egy egyszerű szavazó vagyok, nem politikus. Lehet az a politikai szakmunkásképző első osztályos anyaga, hogy az ellenséget ütni kell. Ha kettő van akkor kétfelé.
vajasgiga 2015.07.08 17:35:02
@HaFr: Értem. Persze amennyire ebben a kommentablakban megérthető. Habár nem teljesen értek egyet.

Egy politikusnak a mérce az ideája kell legyen -nálam ez a KONSTRUKTÍV eszmecsere majd a közmegegyezés lenne-, de lehet nem tudja vele a valóságot mérni mert nem jó a skálázás, a méréshatár vagy a mértékegység. Mérhetünk különféle mércékkel,de nem csak egyfélével. Mert a valóságban vannak ebben a társadalomban literek is meg milliméterek is amit mérni kell, hogy gyenge absztrakcióval éljek.

A műhelymunka fontos, de a "nép hangját" is figyelni érdemes, ha politikai siker a cél. Lehet nevelni a népet, de nehezen tanul, főleg ha érdekei ellen valónak érzi, esetleg meg is makacsolja magát és másra szavaz vagy nem szavaz.

Az ad hominemekért elnézést kérek, tudja az indulat, dehát emberből vagyunk. Ebből is látszik, politikusnak nem lennék jó, ott sosincs hiba, beismerés mert ugye az a gyengeség jele és rögtön kihasználnák.

Én nem olvasom az összes blogot, néha dolgozni is kell. Na megyek is be a géptérbe megint, ott se térerő, se internet, csak a dübörgő valóság. Azért majd vissza-vissza nézek ide is ha nem bánja.
Ebben az országban belátható időn belül nem fog hatalomra jutni ún. baloldali párt, ami csak jobban aláhúzza a jobboldali formációk felelősségét a sorsunk alakításában. A jobboldalnak meg kell találnia az ország fenntartható fejlődésének titkát, amelynek -- szemben a…..
vajasgiga 2015.07.04 16:35:34
@HaFr: Akkor menjünk békével a magunk útján.
vajasgiga 2015.07.04 22:18:05
@panellburzsij: Szerintem engedd el a hobbidat. Futtattam egy kis szövegelemzést, forráskutatást. Bonyolultabb ez a PKP ügy mint gondolná az ember. Én is beszoptam. De lehet csak paranoia.
vajasgiga 2015.07.04 22:40:37
@egyetmondok: roger
Tizenöt éve, mióta vállalatitanácsadok, és ilyetén formán sokkal több közöm van a reálgazdasághoz, mint Platón ideáihoz, azt tanulom, hogyha meg akartunk érteni egy vállalatot, akkor két irányból kell közelíteni: a könyvekből és a shop floorról (az aktuális munkavégzés…..
vajasgiga 2015.07.04 14:47:11
@Péter Béndek mobil: Téves személyazonosítás. 3 milliárd a szabad piacon, ebből 1 milliárd export.
vajasgiga 2015.07.04 14:53:10
vajasgiga 2015.07.04 15:14:41
@HaFr: Van. Lehet, hogy nem lesz, mert a verseny már csak ilyen. Akár a politika. Aki húz az nyer, aki hibásakat lép az nem nyer. Egy különbség van. Az üzletben ígéretért nem fizetnek.
Van az a téves liberális nézet, hogy az ember szabadnak született és a legjobb társadalmi rendszer az, amely képes visszaadni neki a szabadságát. Ezzel szemben az az igazság, hogy az ember sosem volt "szabad", mindig is történeti intézmények közé született, és sikeresen bővítette…..
vajasgiga 2015.07.03 15:26:58
@Lexa56: @egyetmondok: Értem, de meg nem értem az indulatokat. Most sajnos 5 perc múlva be kell mennem a géptérbe, ott se térerő, se internet. További jó mulatást demokraták.
vajasgiga 2015.07.03 21:34:07
@egyetmondok: Mit tudom én. Döntsd el te, ha tényleg úgy gondolod hogy meleg kézen van.
vajasgiga 2015.07.03 22:56:20
@egyetmondok: Zavaros. Aludd ki a fixaciódat. Nincs dolgunk egymással.