Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ktinka 35

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határon túli szavazókat, a kamupártokat és a helyi megfélemlítést is beveti a Fidesz a győzelemért...
A Gulyás Márton által életre hívott Közös Ország Mozgalom elkezdte a 2018-as választással kapcsolatos közvélemény-kutatásait, melynek szlogenje: “A Fidesz legyőzhető a választókörzetekben!”. A  mozgalom egyik fő küldetése, hogy megmérjék az egyes EVK-kban, hogy ki számít a legesélyesebb ellenzéki…..
Az ellenzéknek csak úgy van esélye, ha mindenki összefog, beleértve a Jobbikot. New York Times: Putyin meggyengítette a demokráciát Magyarországon, amely ily módon közelebb került az orosz keringési pályához. A bolgár miniszterelnök lebeszéli az EU-t, hogy az a szavazásig vigye a kérdést a…..
A Fidesznek kétharmada lesz 2018-ban, ha nem egyenesen négyötöde. Az ellenzéknek kétharmadot kell szereznie 2018-ban, majd új törvények alapján új választást tartania. A Fidesznek nem is kell a kétharmad, mert már minden törvényt meghoztak, ami nekik fontos. Talán jobb is, ha a Fidesznek kétharmada…..
A 2018-as választást minden valószínűség szerint a Fidesz fogja nyerni. S ha ez így lesz, annak elsődleges oka az ellenzék megosztottsága lesz. Támogatottságukat tekintve az ellenzéki pártoknak külön-külön nincs reális esélyük a kormányváltásra, a teljes ellenzéki összefogásnak viszont szintén nincs…..
A hétvégén a Gödör klubban összehozták az egész ellenzéket, majd vasárnap több figyelemfelhívó akciót hajtottak végre. Közben a legfontosabb hír az MSZP-DK tájáról: egymásnak üzengetnek a pártelnökök. ..
Ktinka 35 2017.11.22 16:26:49
@Womb Raider:
Sorosnak, semmilyen pozíciója nincs, hogy befolyásolja a magyar politikát - civil szervezeteket támogat, amelyek fellépnek a demokrácia és a demokraták védelmében.
A TASZ pl aktivistákat védett sikeresen bírósági tárgyalásokon.
A Sorosnak tulajdonított állítások hazugságon és ferdítéseken alapulnak, ne hagyd magad megvezetni!

24.hu/belfold/2017/09/29/mennyi-igaz-a-soros-tervbol-es-a-nemzeti-konzultaciobol/
Ktinka 35 2017.11.22 16:43:00
@Womb Raider:
Reagálnál a belinkelt cikk állításaira, amelyben cáfolja a kormány hazugságait?
Ktinka 35 2017.11.22 21:34:28
@Womb Raider: a link nem azt tartalmazza.
A 2018-as választás alapképlete meglehetősen egyszerű. Ha az ellenzék megosztott, akkor a Fidesz nemcsak a pártlistán fog az első helyen befutni, hanem az egyéni választókerületek többségét is el fogja vinni. Ebben az esetben az egyetlen nyitott kérdés a győzelmének mértéke lesz: az, hogy egyszerű…..
A Közös Ország Mozgalom (KOM) kezdeményezésére és a mozgalom kordinálásával a budapesti Kossuth tér mellett fölállított Agórán, nyilvános vita eredményeként nyolc ellenzéki párt – az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, az Együtt, a PM, a MoMa és az MLP – október elejére közös törvényjavaslatot dolgozott…..
Az előző bejegyzésben azzal foglalkoztunk, hogyan akadályozható meg 2018-ban a Fidesz újabb kétharmados győzelme. Tudjuk, hogy egy poszt nem csinál nyarat, és az általunk vázolt megoldással kapcsolatban számos kérdés felmerülhet, amelyek egy részét meg is kaptuk a kommentekben, illetve a Facebookon.…..
Baloldaliak, centristák és gyurcsányisták: ez az a felállás, amiben a demokratikus pártok legyőzhetik a Fideszt - persze csak akkor, ha sikerül kölcsönösen támogatott jelölteket állítani a 106 egyéni választókerületben. Megírtuk már, mit kellene tennie az MSZP-nek, hogy miért kell beállnia a…..
Ktinka 35 2017.10.07 07:02:56
@Jakab.gipsz:
Mi az a Soros-CEU, és milyen bűneik voltak - azon kívül, hogy számos, jelenleg hatalomban lévő ember ott szerezte a diplomáját Soros ösztöndíjjal ld. Orbán Viktor, Kovács Zoltán kormányszóvívő stb.
Ktinka 35 2017.10.07 11:08:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igazad van, elnézést a téves bejegyzésért, ő Oxfrodban volt Soros ösztöndíjjal, az egyetem törölte a híres hallagtók sorából.
Nem. Nagyon nem. Ez lenne a rövid válasz, de természetesen nem spórolhatjuk meg, hogy érdemben is foglalkozzunk ezzel a kérdéssel. Sokakban felmerülhet ugyanis: bár a Fidesznek 2015 februárja óta nincs kétharmada, mégis ugyanazzal a lendülettel robog előre, és gázol át mindenen és mindenkin, aki…..
Ktinka 35 2017.10.01 14:41:36
@nagyonköcsögduda:
A vakbélgyulladás mindig életveszélyes állapot, akut fázisban, de meg kell várni a pontos diagnózist, mert sok más kórkép okozhat hasonló tüneteket.
Ktinka 35 2017.10.01 14:44:15
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Azt határozták el, hogy közösen állitanak jelölteket az egyéni választókerületekben.
A jelenlegi választási rendszerben javasolt lenne, ha több párt is csatlakozna, mert ez növelné a demokratikus oldal esélyeit.
Ktinka 35 2017.10.01 23:34:42
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Az biztos, de remélem, hogy technikai szövetségen kívül - egység a jogállam helyreállítása - más nem jöhet létre egy deklaráltan nem demokratikus szélsőjobboldali párttal.
Sokan lelkesednek, van, aki egyenesen áttörésként értelmezi a nyolc ellenzéki párt közös fellépését a választási törvény reformja ügyében. Szerintem a kiéhezettségük (valamiféle ellenzéki teljesítményre) megtéveszti őket. Ez a technikai (a választási rendszer megváltoztatásra irányuló) megállapodás…..
A „választási mozgalom” kifejezést Gulyás Márton ellenzéki aktivista tette ismertté. Ő volt az, aki még tavasszal, a CEU-tüntetések idején bejelentette, hogy pártok feletti – de egyúttal az ellenzéki pártok összefogását ösztönző – mozgalmat indít a választási rendszer átalakítására. A Közös Ország…..
A fideszes propaganda egyfolytában tolja, hogy mindenféle zavargások lesznek ősszel. Ebből annyi igaz, hogy Gulyás Mártonék mostmár az egész ellenzékkel (Látszólag) egyetértve követelnek igazságosabb választási rendszert...
A miniszterelnök hat interjúkötete közül kettő a közszolgálati rádióban elhangzott beszélgetéseket tartalmazza. Nem lepődnék meg, ha megjelenne a harmadik is, leginkább ama interjúk, amelyeket péntek reggelenként Kocsis Éva készített vele két-három hetenként, fél nyolc után néhány perccel. Kivéve a…..
Ktinka 35 2017.09.10 13:30:16
@6.Lenin:
Szerinted a jelenlegi választási rendszer, amelyben a Fidesz-KDNP kétharmadot ért el kisebbségi (46%-os) támogatottsággal - igazságos?
Szerintem ez egy olyan választási rendszer, amely a legerősebb párt túlhatalmát a választói akarat ellenében biztosítja.
Ktinka 35 2017.09.10 14:56:54
@6.Lenin:
2014-ben a Fidesz kétharmados győzelmét az általa a többi párt tiltakozása ellenére elfogadtatott választási törvény okozta. A többség az ellenzékre szavazott.
Ktinka 35 2017.09.10 20:24:46
@6.Lenin: A szavazáson részt vettek 53%-ról van szó ☺
Nem csupán szükségét nem érzi Orbán a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszerének, de kifejezetten idegesíti minden, ami bármiféle kontrollt jelenthet a hatalma felett. Ezért nyírja ki szisztematikusan a tőle független sajtót...
„Mi, az Y generáció tagjai, éhezzük a példaképeket, és bevallhatjuk, hogy olykor rossz helyeken keressük őket. (...) Pedig itt vannak előttünk. Vasvári Pál, a 12 pont megalkotója ott hagyta a nyugodt és biztonságos hivatalnoki állást, hogy a forradalom élére álljon. (...) Szerintem a tisztesség és a…..
Egyik lehetőséget sem zárnák ki – meghallgatva a március 15-i beszédét, ám az elmebetegség mindenképpen a jóindulatúbb megközelítés. Orbán megint olyan háborúkat vizionál, amelyek nem léteznek. Kérdés: valóban hiszi-e, amit mond, vagy csak hatalmat (és pénzt) akar, bármi áron...
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Sajnos úgy tűnik megérzéseink beigazolódtak.  Az RTL KLUB továbbra is viszi a finom, puha a FIDESZ számára ideális politikai vonalat.  Sajnos az RTL híradója az elmúlt hetekben sem változott, továbbra is kvázi „szemet huny” a valós, igazán átütő erejű hírek felett és azokat inkább „elfelejti”…..