Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Potato

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alapjövedelem erkölcsileg megalapozott, politikailag indokolt és gazdaságilag – még Magyarországon is – kivitelezhető. Az alapjövedelem ideológiailag feladja a(z) – európai perifériaországokban mindenképpen – fenntarthatatlan liberális gazdasági meritokrácia eszményt,…..
Potato 2015.06.16 16:07:48
Csak azt tudnám hogy miből lesz érték a pénz mögött alapjövedelemnél. A multinacionális vállalatot nem fogja érdekelni hogy te alapjövedelmet kapsz-e vagy sem, ő az árúért ugyan annyi értéket akar majd kapni mint amennyit most.

Szerinted orosz szénbányász le fog menni a kedvedért szenet bányászni, hogy te azt az "ingyen" kapott pénzedből megvehesd? A favágó le fog menni fát vágni csak hogy te ne fázz? Hogyha pedig mindenki kapná akkor mivel lennél előrébb mint most? Semmit nem jelentene akkor hogy 100E vagy 150E ft van a számládon, mivel pontosan ugyan annyi árút termelne meg az ország mint előtte.

Az egész alapjövedelem úgy baromság ahogy van. Amit pedig a pm-esek akarnak az nem más mint egy átnevezett segély, amibe az ország végképp beledöglene.

A súlyos szociális problémákkal egyetértek, bár a baloldali(és a "jobb"oldali) politika sokat ártott már az országnak az abszurd, logikátlan, ostoba embereket jutalmazó szociális hálóval, erre nem az alapjövedelem jelentené a megoldást. Nem is a közmunka, ami szintén egy hihetetlenül ostoba baromság, egyszerűen hitelből egy értékteremtést jutalmazó gazdaságpolitikát kellene kialakítani. Jó példa erre a "röghözkötés", te kapsz teljesen ingyen oktatást az államtól, cserébe annyit kér hogy dolgozz pár évet az országban. Az ilyen típusú segélyeknek VAN ÉRTELME! Annak amit ezek az új kommunisták akarnak nincs.

A kommunista típusú újraosztást pedig lehet éltetni, látjuk mennyire bejött anno, még ma is fizetjük a kádár bácsi hiteleit. Ha pedig nem hitelből menne akkor mondjátok már el hogy miben különbözne az egyszerű pénznyomtatástól az amit akartok? Vagy mégnagyobb újraosztást akartok? Feltétel nélküli újraosztás csak még nagyobb igazságtalanságot és nyomort szül hosszú távon, ezt be kellene látnia már minden kommunistának. A melós már most is a fizetése 50-60%-át leadózza, és megy a lakatos rikárdónak segélyre, meg ebből fizeték a kádár bácsinak a hitelét és amiből 40 éve építette a jóléti társadalmat. Erre akartok még rátenni egy lapáttal? Segítsünk lakatos rikárdónak, de ez mivel lenne más mint az eddigi segélyezési rendszer? Semmire nem ösztönözne, ugyan úgy a dolgozó emberektől kellene elvenni a megtermelt javadalmakat. Az pedig baromság hogy a segélyezési rendszer miatt jut kevés pénz a szegényeknek, a roma önkormányzat költsége kb 0,0001% ahhoz képest amennyit a postás bácsi kivisz minden hónapban a sok segélyen elő embernek. Meg lehet nézni gdp arányosan mennyit költ az állam nyugdíjra, segélyre, oktatásra, és utána el kell gondolkozni azon hogy mi marad, és mennyi adót kellene ahhoz beszedni hogy még alapjövedelemre is legyen pénz.

Ha igazságos szociális hálót akartok akkor vigyetek logikát a segélyezési rendszerbe, motiváljátok az embereket a fejlődésre, tanulásra, adjatok ingyen kaját, szállást azoknak akik nehéz helyzetben vannak de értéket akarnak előállítani és legyen feltételhez kötve a segély. Kommunizmus már egyszer megbukott, teljes újraosztáshoz pedig nem vagyunk eléggé gazdagok hogy eltartsuk azt a több millió munkakerülő embert akit az abszurd segélyezési rendszeretek kitermelt a kommunizmus és az elmúlt 20 év alatt.
Potato 2015.06.16 16:14:37
@integrans: 19 század óta magától vágja ki a fa magát? Igen, sokat fejlődött az emberiség, de a népesség is pár száz millióról 7 milliárdra nőtt. Baszhatod hogy több a kaja, ha több az éhes száj ugyan ott vagy.

"Igazságtalanság az,
amikor az alapvető javakból egymást kirekesztik az embertársak.

Miközben természeti és műszaki bőség is van már. "

Ez rém ostobaság. Milyen alapvető javad van neked hogyha nem állítasz elő semmit? Hogyha haszontalan vagy egy társadalomban miért járna neked bármi is? Műszaki bőségre már reagáltam az előbb, természeti bőség pedig baromira nincs meg. Sőt, egyre kevésbé van meg. Mintha nem is ezen a bolygón élnél. De ezt már a kommunistáktól megszoktuk, sosem a realitás talaján járnak.
Potato 2015.06.18 13:29:55
@integrans: Nem teljesen értem hogy ennek mi közbe bármihez. Ettől még neked nincs jogod felélni a mások, munka által előteremtett javait.
Az alapjövedelem nem más mint lopás, csak ti úgy akartok lopni hogy ezt az állam csinálja helyettetek. Ez most is megvan az adók révén, de ott legalább megvan az elvárás/jutalmazás rendszere.

Alapjövedelemnél ugyan az lenne mint az eszetlen segélynél, sok buta ember elköltené cigire, piára, emellett meg lehet nézni hogy néznek ki azok az önkormányzati lakások(15-20 millió forint értékű lakásokról van szó) amiket APRÓPÉNZÉRT adtak oda a dolgozó emberek adójából az ingyenélőknek. Ma már egy forintot nem ér a legtöbb. Hogy megéri ezért tönkretenni a dolgozó embereket, csak azért hogy az ingyenélőknek jobb legyen. Bravo.