Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babacson

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy valóban megértsétek, milyen reménységre hívott meg titeket. Így fogjátok megérteni, milyen gazdag és nagy az az örökség, amit Isten a népének akar adni." (Efézus 1:18, NIV fordítás) A Karácsonyi időszak alatt…..
 "Összetartoztok majd és dicsőséget szereztek Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, így nektek is el kell fogadnotok egymást, ami dicsőséget hoz Istennek". (Róma 15: 6-7, NCV fordítás) Kétféle módon lehet egy családba bekerülni: vagy…..
„Megismeritek az igazságot, és az igazság majd megszabadít." (János 8:32, NIV fordítás) Gondolkoztál már azon, hogy miért teszel olyan dolgokat, amiket igazából nem akarsz? Vagy azon, hogy miért olyan nehéz megtenni azokat a dolgokat, amelyekről tudod, hogy helyesek? A bűnös természetünkből…..
„Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok." (Fil 1:3; NIV-fordítás) Mire emlékszel az emberekkel kapcsolatban? A jó élményre, vagy a rosszra? Pál apostol azt mondta, hogy a jó dolgokra szeret emlékezni az emberekkel kapcsolatban, az együtt töltött jó időre és a pozitív…..
"Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23:34a., NIV fordítás) Azt, hogy mit jelent valakinek megbocsátani, nagyon sokszor félreértjük manapság. Azt gondoljuk, hogy tudjuk, mi a megbocsátás, de valójában nem így van. Mielőtt tovább olvasnál,…..
"Aggodalmaskodás helyett imádkozz... Csodálatos dolog történik akkor, amikor Krisztus az aggódást kicseréli az életed középpontjában." (Filippi 4:6-7, MSG fordítás) Mi lesz az életed középpontja? Más szavakkal, kiért illetve miért fogsz élni? Nagyon sok választási…..
"...mert én megtanultam, hogy bármilyen körülmények között elégedett legyek. (Filippi 4:11, NIV fordítás) Ha komolyan le akarsz lassítani, nem a napirendeddel kezdesz, hanem a szíveddel.  Pál a Filippiekhez írt levelében azt írja, hogy "...én megtanultam, hogy bármilyen…..
„Nem tudjátok, hogy a testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek lévő Szentlélek temploma, és ezért nem magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben." (1Korinthus 6:19-20 (NLT fordítás, második kiadás) Hallottad már valaha a…..
Figyelj jól a szavaimra! Ne veszítsd azokat szem elől! Engedd, hogy a szíved mélyéig hatoljanak, mert életet hoznak azoknak, akik azokat megtalálják, és gyógyulást az egész testüknek." (Péld. 4:20b-22, NIV ford.) A Biblia a bölcsességről azt mondja a Példabeszédek…..
"Fontos, hogy erősen ragaszkodjunk ahhoz, amit hallottunk, hogy ne sodródjunk el." (Zsid 2.1, MSG fordítás) A szellemi érettségben való növekedésed során együtt kell működnöd Istennel.  Az egyik módja ennek az, hogy elhiszed, Isten munkálkodik az életedben - még akkor is, ha…..
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." Máté 5:5 (NIV. fordítás) Ha egészséges döntéseket akarsz hozni, hogy újra jól legyél és egész legyél, meg kell tanulnod szelídnek lenni. Máté 5:5 azt mondja "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet". (NIV.…..
Napi remény Álmodj nagyot 2016.08.06 03:00:00
  Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó ereje által mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk - végtelenül túl a legnagyobb imáinkon, vágyainkon, gondolatainkon és reményeinken. (Efézus 3:20, TLB fordítás) A hit, Isten álmainak elfogadása és választása a…..
"Amikor meglátták őt, amint a tengeren jár, azt hitték, hogy kísértet, és felkiáltottak. Mert mindnyájan látták őt, és megrettentek. De Ő azonnal megszólította őket, és ezt mondta nekik: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" (Márk 6:49-50, NIV fordítás) Az élet viharában…..
„Imádkozom értük. Nem a világért imádkozom, hanem azokért, akiket adtál nekem, mert ők a tieid." (János 19,7 NIV fordítás) Jézus Isten atyai szívét mutatta meg, amikor a tanítványokért imádkozott. Apaként vagy anyaként te is imádkozhatsz, hogy a gyermeked Isten adta öt…..
Napi remény Miért bocsáss meg? 2016.06.27 03:00:00
"Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát." Máté 18:27 NIV fordítás Isten igéje elmondja, hogy miért kell elengednünk a sérelmeinket és neheztelésinket, meg kell szabadulnunk tőlük, mintsem hogy folyton újra gondolnánk. Három indok van a…..
"Minden dicsőség Istené, aki a bennünk munkálkodó ereje által képes sokkal többet elérni, mint ahogyan mi kérjük vagy gondoljuk." (Efézus 30:20 NLT, második kiadás) Isten egy hozzáértő Atya, bármilyen problémával meg tud küzdeni, amit elé viszel. Egy kérés sem túl nagy vagy túl kicsi számára,…..
Minden más jelentéktelen összehasonlítva Jézus Krisztus, az én Uram ismeretének örökkévaló értékéhez képest. Az Ő kedvéért elvetettem minden mást, szemétnek ítélve, azért hogy Krisztust megnyerhessem. (Filippi 3,8 NLT fordítás, második kiadás) Soha nem válsz Isten…..
Jézus pedig gyarapodott bölcsességben, testben, Isten és emberek előtt való kedvességben. (Lukács 2:52, NIV) A nagyszerű családok növekedésre ösztönöznek. Az élethosszig tartó tanulás légkörét hozzák létre és segítenek egymásnak a fejlődésben. Bátorítanak arra, hogy…..
"Mert Isten alkotásai vagyunk, akiket Jézus Krisztusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azokat tegyük." (Efézus 2:10, NIV fordítás)  Isten azért helyezett minket a Földre, hogy elvégezzünk egy olyan munkát, amelyre csak mi vagyunk képesek. Az…..
" Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás) Isten olyannak szeret téged, amilyen vagy, de túlságosan szeret ahhoz, hogy a mostani állapotodban hagyjon. Az egyik legmegnyugtatóbb igazság Istennel kapcsolatban az, hogy rábízhatjuk…..
"...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13) Keresztényként, akkor vagyunk hajlamosak a kegyelemre gondolni, ha az a megváltásunkkal kapcsolatos. Ugyanakkor a kegyelem sokkal több annál, mint ahogyan…..
"Minden tekintetben meggazdagodtok, hogy bőkezűek tudjatok lenni mindig, és általunk a ti bőkezűségeteknek  Istennek való hálaadás lesz az eredménye." (2Korintus 9:11, NIV fordítás) Isten minden területen meggazdagít, hogy mindig bőkezű tudj lenni, ami Isten iránti…..
"Szilárdan ragaszkodj az Élet Szavához."  (Filippi 2:16a, NLT fordítás) Isten ígérete szerint számtalan nagyszerű dologgal gazdagodhat az életed, ha elmélkedsz az ő szaván, és megcselekszed azt. Ez talán meglep, de ha tudod, hogyan kell aggódni, akkor azt is tudod, hogyan…..
„Kitartóan kérjétek és megkapjátok! Kitartóan keressétek, és megtaláljátok! Kitartóan kopogtassatok, és kinyitják nektek az ajtót!" (Máté 7,7 EFO) Amikor Isten egy várakozó időszakon visz át, ne tedd félre az életed, inkább gyakorold azokat a szokásokat, amelyek a hit növekedését segítik. 1.…..
"Tedd meg a tőled telhető legtöbbet, hogy épüljön a hited." (2Péter1:5, CEV fordítás) Hyman Rickover tengernagy volt, az amerikai nukleáris haditengerészet atyja. Egyszer egy nukleáris tengeralattjáróra kerestek munkatársat, és az állásinterjún az admirális a Haditengerészeti Akadémia végzősét…..