Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átlag Edit

37 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
efZámbó István képe Van egy haverom aki azt mondta, hogy egy ember életének a legalja, amikor politikus lesz. Azért lesz az, mert már túl sok kudarc érte, nem kapott elegendő pozitív visszajelzést, és hogy valami „normális” dolgot tegyen, ezért politikusnak áll. Ezért szánjuk őt, kiröhögjük,…..
Utálom, ha rosszul írják le a nevem. Pedig semmi extra, tipikus magyar családnév, mert Törőcsik András a focista és Törőcsik Mari színésznő, a fiatalabbaknak: Törőcsik Franciska színésznő, Törőcsik Kristóf, a Margaret Island basszusgitárosa, Törőcsik Dániel ex-Éjjel-nappal…..
A testvért, na, azt szeretni kell! Ez az elvárás. Mert ugyanott nőttünk fel, ugyanazok a szüleink, közösek az élményeink, közös a gyerekkorunk. És ezért szeretni kell. Ez olyan, mint amikor az anyukák azt mondják arra a dologra, amit mi, gyerekek nem akarunk megcsinálni, hogy azért kell, mert azt…..
Új Kurír Adathalász és a tenger 2018.02.24 11:45:42
Szögezzük le, hogy ki kicsoda. Általában nem te vagy az adathalász, hanem a tenger-nyi áldozat. Mi is ez? Ami ma a legtöbbet ér, az az információ. Gyakorlatilag bármiről. Na, de az az infó, amit nem áll szándékodban megosztani, másoknak az az igazán érdekes és értékes, neked és az…..
Mert már válni is menőn kell! Értsd: mindent megbeszélve, együttműködve, asszertívan, a gyerek/ek szempontját mindig szem előtt tartva, harag és gyűlölet nélkül. Csak ennyi. Ezt 0/24-ben kell csinálni! Ha nem megy, akkor meg szar ember vagy. Nem elég, hogy nem voltál képes a házasságod egyben…..
   A titkaim közé tartozik, hogy imádom az Andrásokat. Az Andrisok jó fejek! Mindegyik.  Ez így, furcsán hangzik, mert hogy lehet csak egy név miatt odalenni valakiért. Hát így! Csak a képre kell nézni. Ott is egy András. Szüleim a névadáskor nem cifrázták a dolgokat. Engem úgy neveztek el, mint…..
Azért szeretem ezt a képet, mert ezen boldog vagyok. Bár nem úgy látszik. Béna pólóban, hülyén állva valahol  egy tengerben. Nem egy klasszik, boldogságot ábrázoló kép. Ha a beírnám a képkeresőbe a szót, biztosan nem ezt a képet dobná ki találatnak.  Pedig az utóbbi időben, egészen pontosan,…..
Vannak dolgok, amik nélkül nem érzem magam jól. Vagy biztonságban. Vagy inkább csak jól. Nem, ez nem a melltartó, sőt, az akkor a legjobb, ha nincs rajtam, de sportoláshoz nélkülözhetetlen. Szóval, valami más.  Mindenkinek vannak hülye dolgai, szokásai. Kivéve nekem,…..
    Amikor nyáron, egyik este hazaértem, a fiam megkérdezte, hogy merre jártam.  Csak annyit válaszoltam: Ross.  Erre ő: David Schwimmer, magyar hangja Galambos Péter. Majd ment a laptopjához és gyorsan rákeresett az egyik kedvenc részére, és nézte is.  Letusoltam, és siettem mellé, hogy én is…..
Lassabban baby! Na, ezt nem várom! 2017.12.15 16:00:00
Mert miről szól MÉG a karácsony?! Persze, persze, együtt vagyunk a szeretteinkkel, meg a nem annyira szeretteinkkel, de tűrjük. Mindenkinek veszünk ajándékot, mert jelezzük, hogy gondolunk rá. Ez jó. A vásárlás. Hogy a másiknak meglepetést akarsz okozni. Mi jön még?  Jaaaa. A…..
Néha, úgy szeretném, ha egy - egy nap kimaradna. Vagy gyorsabban telne el. Vagy, hétfő, kedd, kedd, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap lenne egy hét. Persze ez a sorrend is tetszés szerint variálható! Bárcsak lenne ilyen hatalmam, hatalmunk. Vagy valaki elintézhetné nekem! Lenne egy olyan…..
  A Siratófalnál Az idei év jól alakult számomra. Olyan helyekre is eljutottam, ami bakancslistás volt.  Ilyen volt  Izrael is.  Apukám a hetvenedik születésnapjára azt kapta tőlünk, gyerekeitől, hogy apa, anya és én körbeutazzuk az országot, hátizsákkal. Kifizettük, megszerveztük, aztán…..
Miközben éltem az éltetem, és vártam, hogy végre történjen már valami. Történt is. A sport is, többek között. Van az a duma, hogy mindenkinek van lelki társa, meg tökéletes párja, meg esetleges csodálatos, boldog élete. Ehhez csak annyi kell, hogy megtaláld azt, aki ehhez a megfelelő. Ja! Csak…..
Ismerek olyan embereket, akik reggel nem tudnak enni. Így indulnak el otthonról, de még nem éhesek. Ahogy a munkahelyükre érnek isznak gyorsan egy teát és már dolgoznak is. Az első gondolatuk, hogy kellene már valamit enni, tíz óra körül érkezik. Mivel hősök és ellenállnak, plusz végzik a munkájukat…..
  Igen, igen, mert holnap Mikulás napja lesz és hoz a kiscsizmámba ajándékot. Ha jó voltam, nem beszéltem csúnyán, nem bántottam másokat sem szóval sem cselekedettel, persze ezek közül mindegyik én vagyok, értsd: nem bántottam senkit, semmilyen módon csak a Mikulás hibázhatott. Eltévesztette az…..
Annyira szépen indult. Lélekben készülődtem az adventre.  Várakozás, lassulás, vágyakozás, belső béke, flow, meg minden. Aztán máshogy alakult. Mert a  héten arra vágytam, hogy tudjak ülni,  hogy ki tudjam törölni a fenekem segítség nélkül, hogy tudjak egyenesen állni vagy bárhogy állni, csak…..
  Meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk. Igen, igen, tudjuk a leckét. De olyan nehéz. Mert már megvan, a miénk, tudjuk és ismerjük is.  És szeretjük. Éppen ezért, vagy  ennek ellenére. Akiket, amiket én szeretek, 12 napon át bemutatom. Az első: amikor anyukámmal elmegyünk egy…..
    Kétféle ember van. Az egyik, amikor megkérdezik, mi újság, vagy, milyen napod volt, egy komplett, szépen felépített, a nehézségeket, szenvedéseket, sérelmeket kiemelő beszédet ad elő. A másik annyit mond: semmi. Vagy azért, mert tényleg semmi sem történt vele, mármint, bármi említésre méltó,…..
Tanulni, tanulni, tanulni- mondta Lenin ( a kép a Pripjaty-i kultúrház romjai között készült) Szeptemberben Kijevbe utaztam. Régóta szerepelt a bakancslistámon, Csernobillal együtt. Mert arra már emlékszem, hiszen 1986. április 26-án történt. Mint minden alföldinek, a rendszerváltás előtt az én…..
Átlag Edit 2017.10.31 18:52:37
@Burgermeister: a bakancslistán szerepelt, közel is van, tudtam róla, hallottam róla, olvastam róla, érdekelt, elmentem, megnéztem. Minden rendben velem, azóta is. Hosszú a listám de van még rajta hely. Mit javasolsz? Mit vegyek még tervbe?
Lassabban baby! Nem nehéz 2017.10.24 06:00:00
 A mostani #metoo kampánnyal az is előkerült, hogy a nem, az nem –e? Ezt úgy értem, hogy sokakban felmerül az, hogy ha egy nő nemet mond, az nem feltétlenül az. Hanem, csak kéreti magát és úgyis igen, vagy talán, ami meg szintén igen.  Egy jól működő világban ez a kérdés fel sem merül, sőt azt is…..
Lassabban baby! A te Anyád is! 2017.10.19 06:00:00
 Van több magára hagyott korosztály is manapság, de a nyugdíjas nők, teljesen el vannak feledve. Házimunka, unokák, a férj, a család kiszolgálása, mindez  alacsony nyugdíjjal. Az idő meg csak úgy eltelik. Legtöbbször  tévénézéssel. Pedig annyi minden mást is lehetne csinálni. Legfőképpen élni, nem…..
    Amikor elváltam 36 éves voltam. Ekkor még nem kezdtem új életet, csak folytattam a régit, a megváltozott körülmények között. Máshová költöztünk, másik kocsit használtam, mert a fő csapás az volt, hogy olyan legyen, amit egyedül is fenn tudok tartani. 2011 őszén…..
K 6485. Ez volt a számom. Ezt kellett mondani a nevem után. Nem ment elsőre, meg másodikra sem. A torkomon akadt. A szó és a történet is. Amikor megkaptam a papírokat, hogy a két nap elzárást kitöltöttem, úgy éreztem, végre a saját életemben vagyok ismét. Edit. Csak úgy,…..
Lassabban baby! Edit készülődik 2017.09.11 06:00:00
Olyan mintha nyaralni mennék. Mikor kitalálom, hogy hová utazom, és megveszem a repülőjegyemet, mindig izgatott vagyok. Hogy jaj, de jó lesz! Aztán ahogyan közeledik az indulás időpontja feszült leszek. Minek megyek én oda, mit ugrálok, miért nem maradok otthon a seggemen? Milyen anya…..
Mert Edit ilyen. Alig várja, hogy megtörténjen. Most éppen önként hozzájárul ahhoz, hogy szabadsága korlátozva legyen. Hogyan is kezdődött? Lejárt a kocsim műszakija, és nem vettem észre. Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki csak azért nézegeti a forgalmi engedélyét, hogy az meddig érvényes.…..