Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BobRoth

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
BobRoth 2015.07.19 20:23:43
Zsolt,

Nekem is lett egy uj fokozat a 420SEL valtojaban. Megtalaltam az egyest! (Nehany honapja vettem egy szep uj 1987-es W126-et a 420SEL valtozatban. Mar megerkezese elott olvastam tobbfele, hogy az automata a masodik sebessegbol rajtol. Furcsa volt ez a magamfajta egyszeri videki Amerikasnak, de gondoltam majd meglatjuk, ezeknek a franya Nemeteknek az a hiruk, hogy rossz dolgokat nemigen epitettek.) Hat, igen, kettesbol indult, es eleg komotos volt, egy konnyu kis auto es a nyolc hengeres majdnem 260-as motor kombinaciojatol tobbet vartam. Talan ket honap telt el igy, mire egyszer szokasbol befordultam a forgalomba, megfeledkezve arrol hogy a lomha 420 volt alattam, es valami nagyon elkezdett noni a tukorben, hat mit lehet tenni padloig nyomtam, erre a 420SEL visszavaltott! A izgalom heveben nem szamoltam a fokozatokat, de ereztem, hogy vegre megy mint ahogy illik. Rogvest kiprobaltam egy csendes videki orszaguton, valoban igy mukodik, uriasan megindul kettesben, es onnan felvalt 3 aztan 4-be ha valahol kozepen van a pedal, ha viszont kinyitod teljesen azutan hogy eppen megindult, visszavalt egyesbe es dinamikusan valt felfele onnan, jol kiporgetve a motort. Rohoghettek a buta Amerikason, de 30 ev utan, amit mind 300-400+ loeros eromuvek mogott toltottem, az embernek nem osztonszeru, hogy teljesen megnyissa a fojtoszelepet egy nagy motoron, egy finom labfely billentes rendszerint eleg es mar 30-40 kozott mozgunk minden fust es csikorgas nelkul. Szoval, a Nemet automata 2-1-2-3-4 tanca, uj volt nekem, de most legalabb mar tudom hogyan kell kiloni vele. Ha most meg egy kicsit nagyobbra is tudnam szabatni...

Jo utat Zsolt, elvezd az otodiket. Jobb az a motornak is, van egy mondas az itteni mernokok kozott, 'big stuff turning slow, lasts forever'.