Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Gastro.hu: Fűszernövények, amelyeknek nyáron a konyhádban a helyük

Azzal mindenki egyetért, hogy a legjobb friss alapanyagokkal dolgozni. És miért ne tehetnénk meg ezt a fűszernövényekkel is? Manapság már a legtöbb boltban is találkozhatunk cserepes fűszernövényekkel, nem kell ahhoz kertészetbe elmennünk. Nézzük meg, melyek azok, amelyek nyáron feldobhatják az italainkat, és melyik milyen jótékony hatással bír.  Menta   A görög mitológia szerint Menthe egy nimfa volt, akibe szerelmes lett az Alvilág istene,…

sörfigyelő: Két érdekesebb pakk az Auchanban

Közeleg a Mikulás, lehet készülődni Jézuskára, meg Szilveszterre. Nyilván egyértelmű, hogy sörrel is. A szokásos pakkok már a polcokon sorakoznak, mint a Szent András, Horizont, Belgaco Adventi válogatása, sőt az Optimus is feltűnt többek között. Két pakk azonban érdekesebbnek látszott. Az egyik a Svijany doboza.  Benne a Rytír, Knize, Máz, Knézna, Baron és Svijany 450. Némi büszkeséggel jelenthetem, hogy mind megtalálható a blogon. :D A…

Sült Párizsi: Top 3 recept Tortilla lappal

Végre lejártak az aznapi óráid és összedobnál egy finom vacsorát, anélkül hogy rengeteget költs speckó alapanyagokra? Ilyen esetekre hoztunk nektek néhány ötletet, méghozzá egy fő alapanyaggal: tortilla lap. A tortilla lapot rengeteg recepthez fel lehet használni, ma egy top 3-as listát hoztunk nektek, amiket mi leginkább kedvelünk. Háromszögű wrap Az alapanyagok: ketchup/majonéz a lap megkenéséhez, valamilyen felvágott (sonka, szalámi,…

Blogkocsma: Libalé

Valamikor januárban András posztolt egy kacsasült romjaiból készült alaplét. Már akkor elgondolkodtam, hogy egy kacsa farhátból célirányosan is el lehetne készíteni egy levest. Azóta hiába jártam a boltokat, a kacsa farhát valamiért hiánycikk lett. Azonban, hála Márton-napnak, a liba farhát megjelent a boltokban. Levesnek az sem utolsó, vettem hát legott kettőt. Ebből lett a leves hétvégére. Úgyis ki voltam már éhezve egy jó húslevesre, a benn…

sörfigyelő: Monyo Lazy Pirate Porter

Illat: édes, pörkölt, kávés Hab: rugalmas, drapp Szín: fekete   Egyszerű, de sűrű porternek indult, részben megtévesztő módon. Édes maláta, pörkölt keserűvel, kis málvacukor, meg komlók. Semmi különös. Aztán kortyolgatás közben egyre érdekesebbé vált. Az összetevők sokrétűsége magasabb minőségi szintre emelte. Kalapemelés a Monyonak, hogy nem csak egy simán jó, azaz tőlük elvárható portert készítettek, hanem egy a fölé növő, váratlanul…

Tejturmix: Karácsonyi torta

Szerintem karácsonykor nem lehet túlzásokba esni. Ezért is hoztam el nektek ezt az igazán ünnepi, hedonista, minden földi jóval megtöltött tortát. Mogyorótól ropogós, pehelykönnyi piskóta, közte fanyar áfonyaréteggel, selymes cukrászkrémmel és egy réteg csokival. Én előre szóltam, nem esünk túlzásba, karácsonykor egyszerűen ami jár, az jár! A piskótához: 6 db tojásfehérje 6 ek kristálycukor 6 ek darált mogyoró 2 ek liszt 12 g sütőpor 2…

Zsuzsi mama konyhája: Diós

Ez valóban dió(s nem mandula) nincs benne mandula aroma, dió viszont bőven.Különleges kávés krémje van, - nálunk így sütik - én a mandula aromát nem nagyon szeretem, így ha hozzáfogok inkább ezt a változatot szoktam. Elkészítése nem bonyolult, de nagyon időigényes. Én ráadásul a formákat menet közben is áttörlöm, de olajspray-t használok, ami meggyorsítja a munkát. A sütés végén kihagyhatatlan a formák elmosása szódabikarbónás vízben, tálcára…

Zsuzsi mama konyhája: Fehér kenyér

Hozzávalók: 500 g liszt (Fele-fele finom és kenyérliszt.) 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só, 260 – 270 ml víz (langyos legyen), 1 cs.élesztő 4 dkg vaj 1 db tojás (a kenyér lekenéséhez) Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, a sót. Ezeket kanállal kicsit átkeverjük, közepébe mélyedést alakítunk ki, melybe beleöntjük a víz felét.A vízben elkeverünk egy evőkanál cukrot és 1 cs.élesztőt. Összekeverjük az anyagokat és elkezdjük gyúrni,…

Antibacterial Medical Protective Masks Huikang: Gauze bandages are used for many purposes

Gauze bandages are used for many purposes. They can fix the dressing on the wound, control bleeding, fix and support the wound, and reduce swelling. There are mainly three kinds of bandage rolls, cylindrical gauze bandage and triangle bandage. Today I will introduce the basic principles of gauze bandage use. Before wrapping the gauze bandage: 1. The injured person should be explained what to do, and he should be constantly comforted; 2. Let the…

Beers & Books: Dongó. Egy underground söröző

Újlipótvárosban, a Katona József utca elején van egy szó szerinti underground söröző, a Dongó. Önmagában semmi különös. Nincs „kitalálva”. Nem romkocsma, nem taproom, nem zenés szórakozóhely, egész egyszerűen csak egy hely, ahol minőségi cseh lagereket lehet fogyasztani méltányos áron, korrekt kiszolgálás mellett. Csapon stabil választék: Konrad 11° lager, Sedmy Schod (Hetedik Lépcső), Postřižinské Francinův Ležák vagy Postřižinské Hrabalův…

Beers & Books:

Újlipótvárosban, a Katona József utca elején van egy szó szerinti underground söröző, a Dongó. Önmagában semmi különös. Nincs „kitalálva”. Nem romkocsma, nem taproom, nem zenés szórakozóhely, egész egyszerűen csak egy hely, ahol minőségi cseh lagereket lehet fogyasztani méltányos áron, korrekt kiszolgálás mellett. Csapon stabil választék: Konrad 11° lager, Sedmy Schod (Hetedik Lépcső), Postřižinské Francinův Ležák vagy Postřižinské Hrabalův…

Palmamorsures: Fehér macaron

Sziasztok! Ígértem, hogy megosztom veletek a fehér macaron készítésének módját. Ezt a receptet a neten találtam, nem magam kísérleteztem ki, viszont változtatnék azon, hogy a macaronokat sütés előtt száradásig állni hagynám. Ez azért fontos, hogy könnyebben megemelkedjen a sütőben és így lesz ‘talpuk’. Jó tanácsként annyit fűznék még hozzá, hogy amennyire csak lehet ragaszkodj a recepthez, mert így nagyobb eséllyel sikerül majd a kis apróság…

Palmamorsures: Bellini a pezsgőkrémes epres macaron

Sziasztok! Ma egy olyan macaront mutatok be nektek, ami igazán méltó a macaron névhez, mivel minden ízében francia. Mint azt már tudjuk ez a kifinomult aprósüti ugyan Olaszországban készült először, és innen indult hódító útjára de igazán a franciák tették híressé. A 14-15, század derekán járunk, amikor a cukrászmesterség kedveltté válik és fejlődése szépen ível felfelé. Ezzel egyidőben a parfümök világa is virágzott, bár ez már sokkal régebbre…

Régi és új étkek, mai ízek: Érlelt kacsamell sonka

Ezt a receptet találtam és meg kell vallanom kételkedtem benne. Majd elkésztettük és pár nap alatt elfogyott, így újból készítettem. A véleményem szerint így karácsony közeledtével egy ideális előétel válhat a karácsonyi vacsora előtt belőle. Hozzávalók: 40 dkg kacsamell 20 dkg barnacukor 20 dkg nagyszemű durva só 3 gerezd fokhagyma 1 tk őrölt kakukkfű 1 tk őrölt majoránna 1 mk őrölt szegfűszeg A kacsamellet mossuk meg, majd töröljük…

Régi és új étkek, mai ízek: Mogyorószószos padlizsánragu

Egy gyors, könnyű és szénhidrátmentes étel receptje következik most és mellesleg olcsó és nagyon finom. Egy adagban 14 gramm szénhidrát van ez egy cukorbetegnek ideális vacsora és jól passzol a 160 grammos diétába. Hozzávalók: 60 dkg padlizsán kockázva 1 nagy fej vöröshagyma kockázva 3 gerezd reszelt fokhagyma 40 dkg kókusztej (konzerv) 3 púpozott ek cukrozatlan mogyoróvaj só, bors 1 mk őrölt római kömény 1 tk curry olívaolaj 1 ek…

Nyárspolgár BBQ: Szarvasgerinc nyárson

A vadhúsok faszén felett történő sütése nem túl elterjedt irányzat. A vadnyárs nem is olyan egyszerű feladvány, mint elsőre gondolnánk, hiszen sütéskor könnyedén pozdorjává száradhat. Újabb nyársas ételünknél viszont bevetettük régi csodafegyverünket, a zsenge kacsahájat, és tovább erősítettük a megállapításunkat, hogy a kacsaháj a "magyar kurdzsuk". Korábbi sikeres rétegzett nyársaink (Lógatva sült kacsacsászár, Kacsacsászár füstön sütve,…

Margit2 blogja: Pizza sütés is...

Csütörtökön hazaugrott a fiam Pestről, mert szabin volt a héten, és akkor ért rá. Természetesen segíteni jött, mert a nyírfánk már magasabb a 8 méteres házunknál, és levágtunk a tetejéről körülbelül 4 métert. Már zavarta az esőcsatornát és a napelemeket is takarta... Mivel csak pénteken délután utazott haza, a kedvében jártam az ételekkel. Volt zellerkrém leves, bableves, és krumplis tészta. Valamint sütöttem a pizzán kívül túrós és mákos-meggyes…

még több találat...