Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Fast Food Central: Francia steakhouse lánc léphet be a magyar piacra

Közép-európai terjeszkedésre készül a francia La Boucherie hálózat, melynek első lépéseként Bécsben vetnék meg lábukat, azonban már január végén megkezdik a tárgyalásokat egy magyarországi franchise partnerrel. (Tripadvisor) Az 1974-ben, Franciaországban alapított La Boucherie több mint 140 éttermet üzemeltet hazájában, illetve jelen van még többek közt Kolumbiában, Luxemburgban, Marokkóba, Svájcban,…

Winelovers: Kiderült Király Viktorról, hogy a vöröseket szereti

// Már csak huszonhatot kell aludni, és érkezik az év legexkluzívabb borgasztronómiai eseménye, a 14. Magyar Borok Bálja. Idén Király Viktor lesz a sztárfellépő, akivel a Borászportál készített is egy interjút. Lássuk, mi volt az az 5 dolog, amit megtudtunk róla, és amivel igazából mi is egyetértünk.  Kivéve talán az ötödik ponttal.  1. Ahogy az ember idősödik és egyre érettebben kezd gondolkodni,…

Régi és új étkek, mai ízek: Libanoni sárgarépa krémleves

A receptet Szabó András készítette. Libanoni sárgarépakrém-leves Kevés olajban megpároljuk a karikákra vágott egy kilónyi répát és a negyedekbe vágott 2 fej vöröshagymát egy kevés sóval. Amikor evvel végeztünk adunk hozzá 1 ek fűszerpaprikát. A paprikától nem lesz sápadt színe. Felöntjük egy liter vízzel, teszünk hozzá 4 zöldségleves kockát, egy babérlevelet és egy szárított chili paprikát ketté…

Só&Bors: Az olaszok válasza a bablevesre: pasta e fagioli

A bablevest, különösen, ha így készül, sok füstölt hússal és nokedlivel, mindenki szereti. Ez egy nehéz, súlyos étel, olyasmi, ami után már nem nagyon fér el egy rántott hús krumplipürével. Az olaszoknak is van bablevese, majd pont az ne lenne, de egészen más. Különbözik alapjában a mienktől, de mint a legtöbb olasz étel, úgy térnek el egymástól az elkészítési módok az egyes régiókban. Mint minden olasz…

HENI SÜT NEKED: Rakott dinsztelt káposzta kolbászhússal

Igen, tudom. Kicsit vadul hangzik. Pedig fenomenális. Volt itthon a fagyasztómban jóféle kolbászhúsom, meg egy fej káposztám. Gondoltam egy merészet és összepárosítottam. Hogy ne legyen túl száraz, a rétegelést tejföllel gazdagítottam. Őszintén állíthatom, elég jól sikerült. Semmi extra, ismert ízek, mégis egy teljesen más ízvilág. Azt tudni lehet, hogy a káposzta és a kolbász nagy cimbik. Tehát az ötletem volt…

Csabi Konyhája: Csabi Konyhája X Hari Kebab Burger Party

A nagysikerű kebab party után máris itt a folytatás, ami mi más is lehetne, mint egy fergeteges burger party! A helyszín ismételten a Hari Kebab lesz, ahol korábban már teszteltem a hamburgert (erről látható egy kép alább), ami számomra mindig is egy kebab idegen műfaj volt, de itt a Harinál sikerült a burgerrel is elkápráztatniuk, most pedig felkértek, hogy együttes erővel emeljük egy még magasabb szintre a receptúrát…

Só&Bors: Zabpelyhes, magos ropogós: ha rágcsálnál valami egészségeset

Nassolni nyilván rossz dolog, és bármit nassolunk, az egészségtelen. ahogy azt sem hisszük már el, hogy létezik bármilyen étel, ami nem hizlal. De talán azért mégis van értelme legalább annak, ha valódi tápértéket rágcsálunk, ha ránk tör a rághatnék. A legtöbb szeretett rágcsálnivaló üres kalória, tömény szénhidrát, só, cukor. Ez a ropogós, magvas ropogós ezek ellen az alapok ellen lép fel. Alig van benne…

Só&Bors: Kókusztejes csirkecurry egyszerűen - Nem kell hozzá extra alapanyag

A kókusztejes currykben az a jó, hogy különlegesek, édesek-savanykásak-fűszeresek, de nincs velük szinte semmi munka. Egyetlen hibájuk az volt, hogy sokfelé kellett rohangálni azokért a különleges hozzávalókért, amikből áll, így ezt a nehézséget is rövidre zártam. Ez persze komoly csalás, és beismerem, hogy így már szinte nem is nevezhető currynek ez a fogás, hiszen több alapanyagot is behelyettesítettem valami…

még több találat...