Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

KUKUTYIN MŰHELY GASTRO and catering: Csilla kenyerei

Nagyon jó dolgunk van, mert számunkra mindig jut egy kis friss kenyér, hisz Csilla, a sógornőm, a Kukutyin Műhelyes Attila párja, pont szembe szomszédunk, és kenyérsütésbe vetette bele magát, körülbelül 2 éve. Volt egy kis szünet is a folyamatban, de most 4 hónapja újra lendületet kapott, és heti szinten többször is süt ismerősöknek, barátoknak, rozskovászos kenyeret. Mi motivál abban, hogy már több, mint 20 évre…

Gin és Tonik: Bacardi, de most nem csak kólával...

Túlságosan belemélyedtem a telefonomba, mint a mai emberek 78%-a és egy megállóval később vettem észre, hogy már le kellett volt szállnom a 41-es villamosról. Visszafele sétálva láttam, hogy még nincs is 18 óra, de már kígyózó sorok vannak a Symbol előtt. Beálltam én is a sorba, de fura volt, hogy ismerős arcot nem látok. Akkor tudatosult bennem, hogy ezek az emberek egy showder klub felvételre hivatalosak. Gyorsan…

KönyvParfé: Kalas Györgyi - Szalay György: Tilda ​és a kövér macska

Nekem nagyon szokatlan ez az októberi jó idő, úgy látszik nem akar jönni a hűvös ősz. Azért bízom benne, hogy hamarosan előszedhetem a vastag pulcsijaimat és a színes sáljaimat, de addig is élvezem a napfürdőt. Hagyom, hogy energiával töltsenek fel a napsugarak, és próbálom kihasználni a tavaszias idő utolsó, ragyogó pillanatait. Ez persze az ételekre is igaz, amíg lehet (és persze amíg teremnek) még igyekszem…

Más Tészta: A hónap gyümölcse: alma! 2. rész: almaboros almás csirke

Imádjuk az almát, októberben különösen, hiszen a piacon kupacokban állnak az ínycsiklandóbbnál íncsiklandóbb fajták. Üdék, pirosak, sárgák vagy éppen zöldek, némelyik mézédes, némelyik savanykás, de mind különleges. Most egy serpenyőben elkészíthető almaboros, almás csirkét ajánlunk, válassz hozzá édesebb fajtát, például gála almát.  Hozzávalók: 4 teáskanál extra szűz olívaolaj Csirkedomb…

Só&Bors: A eredeti spaghetti alla carbonara: Olaszországban tanultam a receptet

Egészen eddig azt hittem, tudom milyen a jó carbonara spagetti – tejszínnel, baconnel és sok petrezselyemmel az igazi. Azonban idén nyáron eljutottam Olaszországba, és rá kellett döbbennem, hogy még csak köszönőviszonyban sincs az olasz carbonara az itthoni verzióval. Ha ti is kíváncsiak vagytok az eredetire, próbáljátok ki az alábbi receptet! A spagetti carbonara – magyarul szénégető spagetti – a legszegényebb…

Só&Bors: Sűrű és tejszínes: sütőtökös csirkemellragu, ami a curry-től lesz igazán pompás

A sütőtök az egyik kedvenc őszi alapanyagunk. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, egészségmegőrző hatását is szeretjük, ráadásul könnyen emészthető. A férfiak többnyire nem igazán rajonganak érte, pedig az ő egészségükre is jótékony hatással van. Ahhoz, hogy megegyék, többnyire trükközni kell: olyan alapanyagokkal érdemes vegyíteni, melyek mellett nem túl domináns a sütőtök íze, és ajánlott…

Só&Bors: Szuper kis sörfőző-automata otthonra - A magyar találmányt mi is elfogadnánk

Vágytatok már arra, hogy otthon is tudjatok sört készíteni, akár egy gombnyomással? Ha igen, akkor ez az álom már megvalósult. Egy magyar startup 2014-ben olyan automata sörfőzőgépet dobott a piacra, amellyel se perc alatt a kezünkben foghatjuk a házi készítésű sörünket. A népszerűsége pedig egyre nő. A magyar startup 2014 februárjában alakult meg, az automata sörfőzőgép ötlete Pál B. Marcelltől, Schlotter…

Tourmand: Felejtsd el a rament és társait, ez a világ legjobb levese!

Nem tudom, hogy személyes preferencia-e vagy kulturális hozadék, de leves nélkül nem teljes a napom. Ugyan az iskolai menzán nagyon próbálták kinevelni belőlünk a levesezést a hírhedt karalábészutyokkal, rántott förmedvénnyel és az egyéb bűntársaikkal, de a kötelező vasárnapi családi húslevesszeánszok mindig helyrebillentették az ételcsoport hétközben megtépázott renoméját. És hogy mitől jó egy leves? Legyen…

Külvárosi konyha: Almaboros csirke édesburgonyával, póréval

Természetes almabort keríteni nehéz. Ez itt nem Normandia, megél a szőlő. Mit pattogok az almaborral, mikor van tisztességes szőlőből készült bor? Szeretem az almabort, amit nem én döntöttem el - így alakult. Van cider, de nemigen kapni olyat, ami nem visszahígított sűrítmény felhasználásával készült volna. Ez technikailag olyan, mint ha olyan bort innánk, ami szőlősűrítmény felhasználásával készült volna.…

még több találat...