Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

Nyárspolgár BBQ: Lógatott kacsacsászár

A Nyárspolgár BBQ idén nyáron Üzbegisztánban járt körutazáson a hasonló gasztronómiai elkötelezettséget mutató Őrház Chill & BBQ és a Chefparade cooking school / főzőiskola tagjaival együtt, hogy felfedezzük Közép-Ázsia franciáinak tartott nemzet kulináris világát. Az út során nyert élményekből tartottunk aztán egy szakmai kurzust október elején, ahol több irányból is bemutattuk az üzbég konyhát, és megpróbáltuk hazai viszonyok közé adaptálni…

Motoros konyhája: Azori szigetek - Sao Miguel 2.

Ahogy az előző részben ígértük is, bemutatjuk Ponta Delgada városát (Sao Miguel szigetének fővárosát), és megpróbálunk minden fontos információt megírni, elmondani, hogy aki oda készül ne a vakvilágba menjen. Ez a város egy nagyszerű hely, telis-tele látnivalókkal, csalogató programokkal, éttermekkel, no és az óceánnal - of course :) Lássuk nekünk mik a kedvenceink.A fenti képen a Városkapu (Portas da Cidade) látható, ami már önmagában is…

Szivarozok tehát vagyok!: Szivarozó Magyarok - Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember

Alexander Brody üzletember, író, reklámszakember. 15 éves korában családjával együtt az Egyesült Államokba költözött, ahol a Princeton Egyetem diplomáciai karán szerzett diplomát kínai nyelvből, történelemből és filozófiából. Az Egyetem végeztével a reklámszakmában próbált szerencsét. 1953-ban kifutófiúként került a Young and Rubicam nevű reklámcéghez, amelynek 1970-től tizenkét éven át volt nemzetközi elnöke. 1984-1987 között a Reklám…

A Két Cica Konyhája: Champagne Day 2019 a Paris Budapest Étteremben

Idén 20. alkalommal ünneplik a Global Champagne Dayt, azaz Champagne világnapját. Látogasson el a Paris Budapest Étterembe, és kóstolja meg a J. De Telmont Champagne legjobb tételeit egy különleges élő zenés esten, miközben a Budai Vár és a Lánchíd lélegzetelállító kivilágítása a díszlet! Vegyen részt Champagne vacsoránkon, melynek háromfogásos menüjét séfjeink külön erre az alkalomra kreálták meg, és amihez kísérőként a J. De Telmont Champagne…

sörfigyelő: Carlsberg

Illat: maláta és lengyeles savanykásság Hab: lágy Szín: óarany  Lágy víz, telt malátás íz, de emelett egy enyhe bizonytalan savanykásság is van benne, aminek a hiánya alapvető elvárás lenne egy híres prémiumnak mondott sörnél. A Holstenhez hasonlóan ezt is Szerbiában készítik. Úgy néz ki, a multik átálltak a helyi piacok helyben történő ellátására, még ha ez az eredetitől való esetleges eltérést is jelent. Mi a görögökkel kerültünk egy…

Lollipop: Tojás- és gluténmentes almás-mandulás gyümölcskenyér reggeli kávé mellé

A reggeli kérdése örök fejtörést okoz. Az ember vagy betol gyorsan a reggeli kávé mellé egy kekszet, vagy belapátol pár falat joghurtot és müzlit, esetleg eszik néhány villányit a gyümölcssalátából. Rossz esetben útban a munkába betér az első pékségbe és beburkol egy cukor és szénhidrátbombát mondjuk nutellás croissant vagy túrós táska formájában. Nos ennél sokkal jobb megoldásunk van! Készítsd el az almás-mandulás gyümölcskenyerünket és…

Fast Food Central: Amerika lelke a KFC-ben

Mexikó után egy kicsit északabbra látogathatunk a KFC kínálatának köszönhetően, hiszen tacók után némi Amerikát kóstolhatunk az American Soul promóció keretében! Ami egy menő, időszakos Grander szendvics mellett ismételt visszatérését jelenti nagy kedvencünk, a Mega Pocketnek! Kentucky Gold Grander: Hot & Spicy panírban sült csirkecomb filé, cheddar sajt, bacon, sült hagymakarika, savanyú uborka, jégsaláta, nacho szósz, mézes-mustáros…

5 hozzávaló: A tökéletes szaftos sült csirkemell

A csirkemellet sokan nem szeretik sütve, mert ha nem jól készítik el akkor száraz és rágós lesz. De mutatok most  nektek pár egyszerű trükköt, amiket ha betartunk isteni szaftos csirkét készíthetünk. 1. Ne legyen hideg a hús Mielőtt elkészítjük a csirkemellet vegyük ki a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékletűre melegedni. Ha belül hidegebb, mit a külseje, akkor nem egyenletesen fog átsülni, kivülről túlfőhet, a középen pedig nyers…

Városi konyha: Chilis-málnás forró cider

Melengető, pikáns őszi ital. Az utóbbi idők legizgalmasabb szörpje, amit kóstoltam, a Mayer szörp chilis-málna szörpje. Önmagában annyira nem nyert meg - de ez abszolút szubjektív vélemény - de nem is azért fogott meg már első hallásra, hogy ebből készítsem a málna szörpöt a vasárnapi retró ebédhez. Sokkal inkább sütéshez és forró italok készítéséhez illik nekem, ezért az új szörp hallatán rögtön pattogni kezdtek a gondolatok a fejemben, mennyi…

Más Tészta: Tojásos hagymakrémleves kolbászchipsszel

Annyira klassz jóga videókat találtam az interneten, hogy egy ideje mindennap megcsinálom a gyakorlatokat. A torna, nyújtás után az utolsó rész egy rövid meditáció, ami olyan kellemesen ellazít, hogy már nem is tudom elképzelni a napom nélküle. Egy-egy ilyen szeánsz után pedig isteni ez a könnyű, mégis ízes leves. :-) Fotó: KockacZukor Hozzávalók: 2 db friss tojás 5 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 leves kocka 10 karika szalámi vagy…

A Két Cica Konyhája: 8 hétig a zöldség és a gyümölcs kapja a főszerepet Jamie Oliver éttermeiben!

Jamie Oliver rengeteg energiát és időt fordított a vegetáriánus étkezés tanulmányozására és vegetáriánus ételek fejlesztésére az elmúlt két évben. Idén megjelenő könyve, a Vega is erről tanúskodik.  A brit sztárséf budapesti éttermeiben csodálatos vegetáriánus ételekkel várják a könyv megjelenését, és természetesen a vendégeket.   A Budavári Jamie Oliver’s Italian és a pesti belvárosi Gozsdu udvarban található Jamie Oliver’s Pizzeria az ősz…

Bor és vállalkozás: Sziegl Balázs hajósi borász kedvence a kövidinka és nem fél használni

Balázs bevallása szerint bolyongó lélek, össze-visszaszárnyaló gondolatokkal. Miután megtalálta útját a szőlészetben és borászatban az iskolák – Soós István Borászati Szakiskola és az Ő idejében még Villányi úton székelő Kertészeti Egyetem – segítették kordában, ill. irányban tartani gondolatait. Azonban a kísérletező és az új iránti nyitottságát megtartotta. Szívesen vág bele az újdonságok megismerésébe, kipróbálásába. Igazi innovatív…

KönyvParfé: Carl-Johan Forssén Ehrlin - Agócs Írisz: Bátor ​Borka mindent megold

Számos vizsgálat és tanulmány hívja fel a figyelmet arra, hogy az óvodáskori problémák nem hatékony kezelése nemcsak az óvodai évek alatt, hanem később is jelentős gondot okozhatnak. Beilleszkedési és magatartási zavarok, valamint hangulat ingadozások jellemezhetik ezt az időszakot, de ha odafigyelünk a kicsikre és megmutatjuk nekik, hogyan kell elsajátítani a problémák megfelelő kezelését, sokat segíthetünk, hogy a mindennapi életben előforduló…

gastrotherapy: Darált hússal töltött cukkini rozmaringos krumplival

Töltött cukkini. Könnyen, egyszerűen, gyorsan, mi így szeretjük .  Hozzávalók (4 személyre) 4 db közepes cukkini40 dkg darált hús3 ek. főtt rizs2 egész tojásfél csokor petrezselyem2-3 tk. zsemlemorzsa4 tk. hétfűszeres paprikaszósz1 kis fej vöröshagyma1/2 gerezd fokhagyma1-2 mk. pirospaprika2-4 evőkanál tejföl1 közepes fej paradicsom20 dkg sajtsó, bors ízlés szerint Elkészítés Mossuk meg a cukkinit és hosszában vágjuk ketté őket. A…

Iszunk: Szuperprémium márkákat vásárolt a Campari-csoport

A cégcsoport mexikói vállalkozóktól vásárolt irányító részesedést az Ancho Reyes fűszeres likőrt, illetve a Montelobos mezcalt gyártó cégekben. A két szóban forgó vállalat a Licorera Ancho Reyes y CIA S.A.P.I. de C.V. és a Casa Montelobos S.A.P.I. de C.V. Az Ancho Reyes egy természetes, hagyományos likőr, amely a Puebla vulkáni talaján termő poblano és ancho (szárított poblano) chilivel készül, és innovatív koktélok kedvelt alapanyaga. A…

Blogkocsma: Elrontott csilis marha puliszkával

A receptből a bab kimaradt, mert eredetileg csak síma tokányt terveztem, így ez chilli con carne lett bab nélkül. Én kihagyom a - jó magyar módra - csilibe épített kukoricát, köretnek eszem hozzá. Nincs itthon a feleségem, ezért felhoztam két szép Angus osso bucco szeletet, hogy most azt főzök. Igenám, de a hozzávalók begyűjtése során belebotlottam szárított Ancho Gigantea-ba (amit ebben a formájában már szabad anchonak hívni:), amit vagy két…

A Borrajongó: Tegnap ittam - Györgykovács Imre Sárgamuskotály-Tramini 2016

Magyarország egyik legkisebb és legegyedibb borvidékén, Somlón éppen egy generációváltás végéhez érünk. A "Hegy" hírnevét megalapozó nagy öregek egy része a pince nevével együtt átadta a stafétabotot és a háttérbe vonult (Fekete Pince), más borvidéken folytatja a borászkodást (Hollóvár - Takács Lajos), vagy lassan előkészíti a visszavonulást (Györgykovács). Persze maradtak a régiek közül, és érkeznek az ifjú titánok is, de azért kicsit fáj az…

még több találat...