Logo Pic
Kóta Melinda 2024. június 16.

Tündéri házikó vintageban

p0_1.png

Kopottas régiségekből is lehet gyönyörű vidéki otthont berendezni.

Különleges atmoszférája lesz egy ódon, apró pincének, amikor hozzáértéssel alakítják át.

Zsibvásáron megszerzett, ám gyönyörűen felújított bútorokat, kerti növényekből készített dekorációt, és jó hangulatot találtunk vendéglátónknál a Balaton-felvidéken.

p1_1.png

Kislánykorom beteljesedett álmát is megéltem, amikor meglátogathattam egy csodásan felújított, zöld ablakos hegyvidéki házat. Merthogy gyermekként gyakran vágyakoztam arra, hogy a nekem tetsző homlokzatokkal rendelkező épületeket megnézhessem.

Amikor meghívásra a sétám alkalmával megláttam ezt a házat, rácsodálkoztam, mennyire ízléses már kívülről is. Abban a pillanatban tudtam meg, hogy vendéglátónk tulajdona. A belső eleganciát látva nem csalódtam. Lakberendező szemmel áttekintve is rendkívül mutatós belső tereket találtam.

p6.png

A tulajdonos hölgytől megtudtuk, hogy a gondosan zöldre festett székeket, valamint a régi stílusú, ma már fehérben pompázó bútorok és dekorációk nagy részét zsibvásáron sikerült beszereznie. A berendezési tárgyak folyamatos bővülése, az egyszerűség, valamint a jó ízlés igazi vidéki hangulatot teremtettek minden helyiségben.

p3_1.png

Ami semmiképpen sem hiányozhat, az a természet közelsége. Nyár elején ezt a kertben szedett levendula jeleníti meg a konyhában és a nappaliban egyaránt. A lila virágok illata, a gyönyörű kilátás a környékre, az öreg diófa a közelben, valamint a szőlő látványa is a visszatérés kérését és érzését erősítette meg bennünk. A bensőséges apró terek és a kedves vendéglátás pedig mindenképpen példamutató.

p4.png

A vintage légkör, a régiségek megújulása, az újrahasznosítás ténye mind vendéglátónk precizitását mutatja be. A kopottas shabby chic stílusú tárgyak mind mesélnek. A terek hangulata kissé romantikus a színek és a formák egyvelegében.

p2.png

A kényelem, az időtlenség, és az otthonosság is ott van ebben picike, ám mégis rendkívül komfortos zöld ablakos házikóban.

p7_1.png

Az első látogatásunk után a vendéglátó kedves meghívására biztosan visszajövünk még.

fotók: Kóta Mellinda/Vidéki otthon

Vissza a címlapra
Vidéki otthon
Legjobban pörgő posztok
Az EB után érkezhet Di Lorenzo, Adžić a felnőttekkel készülhet
venember83 • 6 nap
10 apró viselkedés, amely sokat mond valaki valódi jelleméről
Life Advisor • 8 nap
Nagy magyaros vajkrém teszt
Linda Morvai • 4 nap
Nincs előrelépés Douglas Luiz és Calafiori ügyében
venember83 • 7 nap
Motta ragaszkodna Souléhoz, Milik elősegítheti Calafiori érkezését?
venember83 • 2 nap
Cikkek a címlapról
Orbók Loránd emlékezete. Második rész
Orbók Loránd tanár, színműíró, bábesztéta, a Vitéz László Színház alapítója 1884. március 6-án született Pozsonyban és 1924. június 20-án hunyt el Barcelonában. Halálának 100. évfordulója alkalmából kétrészes blogbejegyzésben mutatom be Orbók Loránd hazai és külföldi pályafutását korabeli…
Rudera Sikátor
Fót-Sikátorpuszta, Rossztemplom-dűlő  "...A Sikátor nevű uradalmi dűlőn épületromok látszanak, melyeket templomromoknak tartanak..." (Forrás: Pest-Pilis-Solt-Kiskun-Vármegye általános ismertetője és címtára, Váci Járás** 1930/1931) Úgy gondolom, sokak kedvence ez a hely, többek között nekem…
>