Logo Pic
TheSkyTour 2024. augusztus 05.

Ponti di Calatrava

Pó síksági vitorlás vázak hangulatát hozza a Reggio-t és Alsó-Emilia régiót összekötő hármas hídegyüttest, Calatrava Vitorláit. Az alkotás rövid idő alatt Reggio Emilia ikonikus elemévé vált - mivel a középső híd az A1-es autópálya (Autostrada del Sole, azaz a Nap Autópályája, Olaszország leghosszabb autópályája, amely összeköti az ország északi és déli részét, Milánót és Nápolyt, valamint érinti Bolognát, Firenzét és Rómát is) felett húzódik, ezért a környéket könnyen azonosítani lehet az íves központi hídról.

dji_0001-pano-5_1.jpg

A várostól északra fekvő terület teljes megújítása során Reggio Emilia önkormányzata kérte fel Santiagi Calatrava sztárépítészt és mérnököt a légies, könnyed műalkotásnak is beillő hídegyüttes megtervezésére, amivel jelképezhetik a város északi részének a megújulását. Sikerült.

img_1115.jpg

A központi híd előtt, az autópálya vonalában fut a Mediopadana vasúti megálló, mintegy rávezetésként a hídra. (A koszos szélvédőt most nézzétek el :) )

dji_0001-pano-6.jpg

Már az autópálya felett elhúzódó íves középső rész is lenyűgöző látványt nyújt az alatta elhaladóknak, de az északi, valamint déli hidakba sikerült belevinni egy látványos csavart. Mármint szó szerint!

dji_0078.jpg

A ferdekábeles kialakítás hűen tükrözi Calatrava művészetét, nem nehéz belelátni korábbi és későbbi munkáit a dizájnba. Mivel a projekt céljai között szerepelt a vasúti megálló, valamint az autópálya díjpénztár felújítása is, a műalkotás pedig csak a hab a tortán, ezért könnyen megközelíthető mind autóval, mind vonattal az érdeklődők számára.

dji_0076.jpg

Érdemes megállni egy rövid időre, és elveszni a részletekben amiket még elrejtett Calatrava, mert a képek ezt most sajnos igazán nem adják vissza.

dji_0001-pano-7.jpg

További európai csodahelyekért kövess be Instán! :)

Vissza a címlapra
TheSkyTour
Legjobban pörgő posztok
Haláli zenék a Barba Negrában
sunthatneversets • 10 nap
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 3 nap
Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén
sunthatneversets • 3 nap
Sarri: „Szívesen dolgoznék együtt a két Cristianóval”
venember83 • 5 nap
Megvan a megállapodás Kostić ügyében
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
Körtúra Dömösről fel a Prédikálószékre és a Vadálló-kövekhez
Fiatal pár gyönyörködik a kilátásban a Prédikálószék természetes kilátópontján A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 14,76 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés…
Pettyekkel tarkított söréteszuzmó a dolomitsziklák között
A kellemes küllemű söréteszuzmó nedves állapotban, első ránézésre akár egy májmoha is lelhetne. Az árulkodó kerek, lebenybe süllyedt termőtestek azonban hamar leleplezik a faj rendszertani hovatartozását. Ismerjük meg ezt a kivételesen értékes, dolomitsziklafalakon élő zuzmót! Szerző: Sinigla…
>