Logo Pic
Távolban lépkedő 2024. május 19.

Asztal-kő, Kőszegi-hegység

Miután 4 fős csapatunk 2020-ban teljesítette az Alföldi Kéktúrát, 2021-ben nekivágtunk a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrának is. Első alkalommal 5 nap során 100 km-t gyalogoltunk le. Az első nap egyik érdekes természetes látnivalója az Asztal-kő volt, melyről méltánytalanul keveset szólnak a források.

284532403_877092487026522_7148912381671533174_n.jpg

A Kőszegi-hegységben, a kijelölt turistautakon haladva, egy leágazásnál találjuk a piros háromszög jelzést, mely elvezet az Asztal-kőhöz. A magányosan álló szikla vulkanikus eredetű metamorf kőzetből, zöldpalából épül fel. Az Asztal-kő 765 m magasan található. Csak óvatosan, mert az odavezető ösvény mentén nadragulya is terem.

Vissza a címlapra
Távolban lépkedő
Sziasztok! A nevem Tóth Béla Antal és eltökélt célom, hogy a TÁVOLBAN LÉPKEDŐ nevű oldalamon keresztül részletesen bemutassam hazánk és a Kárpát-medence legtöbb látnivalóját, természetes és épített értékeit. Néha azért kilépek a korlátok közül és a Kárpát-medencéből is, hogy szintesítsem az életet. Tartsatok velem, ha szeretitek a várakat, kastélyokat, kúriákat, templomokat, kolostorokat, hegyeket, sífelvonókat, szurdokokat, tavakat, folyókat, vízeséseket, kilátókat, múzeumokat, emlékhelyeket és mindenféle látnivalót, valamint kíváncsiak vagytok ezek részletes ismertetőire. Aprólékosan bemutatok mindent, sok-sok fotóval megízesítve. Nincsenek kötöttségek, csak végtelen élmények.
Legjobban pörgő posztok
Játékoscserék a láthatáron?
venember83 • 7 nap
Douglas Luiz egyre közelebb a Juventushoz
Apuleius • 5 nap
HIVATALOS: Thiago Motta a Juventus új edzője
Apuleius • 3 nap
Huijsen értékét 30 millió euró fölé lőtte be a Juve?
venember83 • 2 nap
„Ha elindul a szöveg, nekem ömlik” – Ketioz-interjú
soostamas • 4 nap
Cikkek a címlapról
8 dolog, amit minden gyereknek hallania kell az apjától
Apák napja van. Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Körülbelül a 20. század elejétől kezdve tartják világszerte az apák napját kvázi az anyák napja párjaként. Apák napján az apaságot és a szülői szerepet ünnepeljük. Egy apa szavai erőteljesek. Képesek arra, hogy az elkövetkező…
Visszavonult védőt szerződtetett a Los Angeles Chargers
Tony Jefferson tavaly májusban bejelentette, hogy végleg szögre akasztja a sisakját. Egy év kihagyás után, két héttel ezelőtt bejelentette, hogy szívesen visszatérne a pályára. A bejelentést követően, meglepő módon, nagy érdeklődés volt a játékos iránt.
>