Logo Pic
RRRecorder 2024. június 13.

Az normális, hogy ellenem van a saját agyam? NORMS: 100% Hazaárulás (lemezkritika)

norms.jpg

Kiabálós-csépelős hardcore, sok gitárgerjedéssel és kolomppal, frappánsan keserű-dühös szövegekkel - már ez is pompás lenne, de a NORMS valójában ennél is többet nyújt. Ez a kritika először a Recorder magazin 115. számában jelent meg.

Ha a cím nem győz meg arról, hogy ez csak jó lehet, akkor majd az első sor: „Mikróban forog a hideg polgárháború”. Első hallásra a több mint tíz éve működő zenekar a kiabálós-csépelős hardcore-t és furább, gitárgerjedős, az indulattól széteső részeket váltogatja.

Valójában ha odafigyelünk, kiderül, hogy ennél ravaszabb a zene, csak ezt elfedi, hogy egyetlen vad lendülettel szaladnak végig negyedóra alatt a tizenegy számon. Néha egészen valószerűtlen riffszerűségeket játszanak úgy, mintha azok kőegyszerű punkriffek volnának; beindulnak, leállnak; fokoznak, hogy aztán máshová jussanak el, mint ahová kéne satöbbi – mindezt anélkül, hogy holmi művészkedés gyanúja vetődhetne rájuk. És mindenképpen el kell mondani, hogy: van benne kolomp, ami köztudomásúan minden zenét jobbá tesz.

A szövegek frappánsan keserű/dühös kritikáját adják a magyar közállapotoknak és a globális kapitalizmusnak, némi egzisztenciális szorongással felütve. 

norms_cover.jpgElőadó: NORMS

Cím: 100% Hazaárulás

Kiadó: 11 PM / Total Peace

Megjelenés: 2024. május 15.

Műfaj: noisecore

Kulcsdal: Idegen ösztön

 

 

8/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

Vissza a címlapra
Recorder
A Recorder a jó popzene és a minőségi újságírás barátja. Informál, értékel, orientál, véleményt formál és szolgáltat. Célja, hogy meghatározó magyar nyelvű, független zenei weboldallá váljon.
Legjobban pörgő posztok
Magas alkoholtartalmú (strong) sör teszt
Linda Morvai • 5 nap
A mercato csütörtöki hírei
Apuleius • 6 nap
A házasságom teljesen szexmentes
Life Advisor • 8 nap
Nagy magyaros vajkrém teszt
Linda Morvai • 12 nap
HIVATALOS: Douglas Luiz csatlakozott a Juventushoz
Apuleius • 3 nap
Cikkek a címlapról
Žaliakalnis ─ Litvánia történelmi ékköve
Kaunas, Litvánia második legnagyobb városa, korábbi ideiglenes fővárosa gazdag történelemmel, kulturális látnivalókkal és vibráló városi élettel várja a látogatókat. Az ország központi részén fekvő város nemcsak jelentős gazdasági és oktatási központ, hanem egyedülálló történelmi nevezetességekkel…
Olaszországban nyaralsz? Ne kövesd el a hibát, amit minden turista elkövet
A nyári nyaralás helyszínének kiválasztásakor fontos szempont az ország gasztronómiája, és ebben Olaszország Európán belül verhetetlen. Számtalan magyar turista megy idén is Olaszország különböző pontjaira nyaralni, és elvárásként megfogalmazódik bennük, hogy Olaszországban igazi olasz ételeket…
>