Logo Pic
Parkinca 2024. október 19.

Őszi munkálatok még mindig

Csodás idő van, nem bánnám, ha november végéig ilyen lenne. Az igaz, hogy a reggelek hidegek,  ma is -1 fok van, deres a határ. 

Tegnap megint egész nap kinn voltam a kertben, nem volt olyan izgi, mint máskor, de a csodaásóvillázásnak is kell haladnia a veteményesben. Felvilláztam a vegyes paprika-padlizsán ágyást, meg is trágyáztam, aztán az elülső paradicsom ágyást is felvilláztam. Borzalmas mennyiségű szürke madársóska volt benne. 
Kicsit unom most ezt a villázást, soknak tűnik, talán azért mert nagyon füves a kert és borzasztó lassan haladok. 

A téli vajfej saláta valamiért nem akar kikelni, talán már túl hideg neki a talaj. A spenót kikelt, de nem fejlődik sehová és nagyon úgy tűnik, hogy az őszi növényekből se lesz semmi, se a rapiniből, se a müncheni sörretekből. 
Nem fog megnőni a karalábé sem, egyedül a leveles kel szép. 
Még hagyom őket, ki tudhatja milyen idő lesz.

kk_img_20241019_120820.jpg

kk_img_20241019_120828.jpg

Még több volt belőle a kis füge körül... nem is lehetett az összeset kiszedni, rengeteg madársóska és még több folyondár. Azt hiszem jövőre oda semmit nem fogok tenni, majd irtom ezeket belőle és amikor normálisabban néz ki a talaj, akkor vastagon lemulcsolom. Úgyis meg fog ott nőni a füge, hosszabb távon sem fogok oda ültetni más semmit, sőt, majd a fűszereknek is költözniük kell onnan, főleg a lestyánnak. 
Annyi kerek repkény volt azon a részen is, hogy majdnem kiirtotta maga között az ezüstös gyöngykosárkát. maradt belőle, de megsínylette szegény azt is, ahogy kiszedtem a repkényt. 
Kicsi terület, de borzasztó sok idő elment vele. Itt is volt minden, de főleg repkény, folyondár és szürke madársóska. 

kk_img_20241019_144739.jpg

A macskák egész végig körülöttem voltak, Herkuló, a Nyenyere, de újabban a MókaKépű is itt tanyázik. Herkulónak azért még megvan a tekintélye az ivartalanítás ellenére is, reggelinél simán eltolta a tányérjától a MókaKépűt, de rendet tettem közöttük. Az nem lehet, hogy mindenki kajáját befalja, miközben így is többszörösét eszi a többiekének. 
A Cicaúr bélpoklos vagy nem tudom, de elképesztő, hogy mit össze tud falni. 

Itt a Nyenyerüs van, nem tudom hol járt (talán a szénában), mert valamilyen fű (nem toklász) nagyon beletapadt a szőrébe. Erre nem gondoltam... bár nem láttam ilyen füvet a szénában. 
Biztos fáj neki. A hátáról két helyről kiszedtem a füvet, nyafizott is, de azért hagyta. Tépkedi magának a combjáról is, de nem nagy sikerrel. Sajnos ezt a részt nem hagyta, de majd ma újra megpróbálom. Végül is nem olyan nehéz, óvatosan kibontom a szőrét és ki lehet szedni a füvet, mert nagyon száraz. 

kk_img_20241019_120742.jpg

A CicaÚr (Herkuló) meg élvezi az életet. :)  Mindenütt a nyomomban jár. Tegnap estére bezártam őt lenn, mert hideg lesz éjszaka. Be akart jönni ő is. Sose hittem volna, hogy a CicaÚr lesz az a cicám, aki hívásra rohan. :))) Bár Elza is rohan, amikor hívom... és persze, amikor ő is akar.  

kk_img_20241019_120734.jpg

kk_img_20241019_120756.jpg

kk_img_20241019_114042.jpg

Egyre több krókusz nyílik ki, nagyon szépek, olyan kecsesek! 

kk_img_20241019_133340.jpg

Vissza a címlapra
Mátra alján, falu szélén...
,,A kert egyszerűen nem engedi, hogy lelkileg öreg légy, hisz túl sok remény és álom van még, ami nem valósult meg.” (Allan Armitage)
Legjobban pörgő posztok
Ó, váó, ó, váó – Ilyen volt a Nick Cave & The Bad Seeds koncertje a Sportarénában
srecorder • 6 nap
Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”
venember83 • 6 nap
„Tiszta életet élek, de még mindig egy kibaszott roncs vagyok” – megjelent az Analog Balaton új lemeze, a Repedés
srecorder • 4 nap
Giuntoli olaszosabb Juventust épít
venember83 • 3 nap
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 2 nap
Cikkek a címlapról
Balkán 2024 tavasz (második rész)
Reggel ébredés után összepakoltam a sátrat, főztem egy teát, és reggeli gyanánt elmajszoltam az otthonról hozott kolbász maradékát. (Az étterem reggel nincs nyitva sajnos). Este már nem sokat láttam a tengerből, így reggel lemerészkedtem. Volt szerencsém megcsodálni a kemping vagány járműparkját is,…
A skandináv otthon
Az otthon, amely soha nem fog kimenni a divatból: a skandináv otthon. Tökéletessége egyszerűségében rejlik. Egyszerűsége pedig örökérvényű. A skandináv otthon fényben úszik. Szobánk mélyén úgy merülünk el a tündöklő hómezőkre hajazó végtelen fehérségben -melyet csak egy-egy mintás terítő vagy…
>