Logo Pic
mbemba 2024. október 15.

Holokauszt-téma fiataloknak, gyermekeknek! (könyvajánló)

Nagyon nehéz ügy gyermekekkel a holokausztról beszélni! Hazánk korabeli vezetőinek, illetve lakóinak felelősségéről ugyancsak nem könnyű!

Unokatestvérem (Zágoni Balázs) pár hete megjelent ifjúsági regénye, illetve fiatalabb korosztályok számára a második képen szereplő képregény remek lehetőséget biztosít a téma érzékeny bemutatására.

Mindkét könyv Budapest utcán zajlik. Előbbi Ocskay László, második az olasz Francesco Tirelli történetének apropóján vezeti be az olvasót 1944 és 45 év kíméletlen eseményei közé.

20241015_205107.jpg20241015_210219.jpg

Vissza a címlapra
olvasunk.blog.hu
Olvasok könyveket, cikkeket, antikváriumokba járok. Szeretek az olvasottakról beszélni. Fordítottam, gondoztam, kiadtam könyveket, de a szakmáé nem lettem. Jobb is így! :) Olvassunk,beszélgessünk tovább!
Legjobban pörgő posztok
Nagy táblás tejcsokoládé teszt
Linda Morvai • 10 nap
Ó, váó, ó, váó – Ilyen volt a Nick Cave & The Bad Seeds koncertje a Sportarénában
srecorder • 3 nap
Bremert ma reggel megműtötték
Apuleius • 9 nap
Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”
venember83 • 3 nap
Škriniar érkezhet januárban?
venember83 • 7 nap
Cikkek a címlapról
Egy ritkán járt mészkőgerinc az Osztrák Mészkőalpokban
A Hochschwab az Osztrák-Mészkő-Alpok azon csoportja, melyet Eisenerz, Mariazell, Kapfenberg, Leoben és Trofaiach városokat összekötő utak fognak közre. Az Alpok viszonylatában alacsony hegységnek számít, de látványos déli leszakadásaival, fehér mészkőfalaival és viszonylag nagy kiterjedésével…
George Lucas kutyája ihlette Indiana Jones-t és Chewbaccát
George Lucas neve egybeforrt a modern filmkészítéssel, de kevesen tudják, hogy két legismertebb karaktere, Indiana Jones és Chewbacca, egy igazán különleges forrásból származik: Lucas saját kutyája, egy malamut inspirálta őket. A történet a '70-es évekbe nyúlik vissza, amikor Lucas aktívan dolgozott…
>