Logo Pic
hudobny 2024. április 17.

Horthy Jenő: Egy világfi kalandozásai

Horthy Jenő: Egy világfi kalandozásai - 1934-1953

Ára: 6290 helyett - 30% kedvezménnyel - 4400 ft

Megrendelhető: ide kattintva

Irodalmi szenzáció Horthy Jenő naplóinak kiadása, valamint kiadatlan leveleinek és kötetben meg nem jelent írásainak gyűjteménye.

"1935. január 22-én délután. Befutottunk Alexandriába; magyar konzulunk kedves segítségével pakkunk, puskánk csak átsétált a vámon, és küzdelem nélkül - nagy szó! - berakodhattunk a ránk várakozó külön vonatba, amely három óra alatt Kairóba repített. Itt megnéztük még este a bennszülött város éjjeli életét, hol nem mondhatnám, hogy az erkölcs dúlását konstatáltuk, a szépség sem nagyon volt előtérben! Másnap bevásárlások, pénzváltás és költés, engedély megszerzése beutazásra a Sudan Office-ban, majd este nyolckor indulás Asszuánba kényelmes expresszen, hová, illetőleg mellé, El Shallalba délben egykor érkeztünk; innen vízen, a Lotuson folytatjuk a nyolcórás utat Wadi Halfáig. A vidék fantasztikusan szép. Üde zöld vetések, pálmák, rizs, cukornád stb., ameddig a víz üdítő ereje elér - komor pusztaság, homok, sziklarakások, ahol hiányzik a nedvesség... És itt-ott a szép formájú falvak, sárga a sárgában - vagy inkább szürke."

A méltatlanul keveset említett gentleman Horthy Miklós kormányzó testvére, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadásztársa volt. A Horthy család a szokványos vidéki földbirtokosok életét élte Kenderesen a 19. század második felében. A családban a férfiak helyzetüknek megfelelően vadásztak; ekkor az Alföldön még kevés volt a vad, a fogoly, a nyúl, viszont nagy tömegben fordult elő a vízivad.

Horthy Jenő
Egy világfi kalandozásai
1934-1953
Kiadó: Erdélyi Szalon
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 344
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786156502315

Vissza a címlapra
Mit olvassak?
Könyvajánló általában valamilyen aktualitáshoz, általában évfordulóhoz, a szerző születésnapjához kötve. Vagy csak úgy.
Legjobban pörgő posztok
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 10 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 7 nap
A Milan elleni mérkőzés
venember83 • 5 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 4 nap
Két szabadnappal kezdi a hetet a csapat
venember83 • 3 nap
Cikkek a címlapról
LE(SZ)ÁLLÓSÁV
Egy légierőt akkor a legkönnyebb elpusztítani, amikor a földön van. Különösen igaz ez azokra, amelyek csak néhány bázison összpontosulnak és ezek a repülőterek nem vagy alig rendelkeznek a légvédelmi fegyverek, az elektronikai ellentevékenység vagy a megerősített repülőgép-fedezékek nyújtotta aktív…
Az extra, hogy nincs extra? OneSport OT16 e-bike teszt
Kérdezd meg miért vállaltam el a OneSport OT16 tesztjét!
>