Logo Pic
Apuleius 2024. szeptember 10.

Koopmeiners: "A Juventus mindig is közel állt a szívemhez"

koopmeiners_teun_sajtotajekoztato.jpgA Juventus ma sajtótájékoztató keretében mutatta be egyik legfőbb nyári igazolását, Teun Koopmeinerst, aki boldogan beszélt eddigi torinói tapasztalatairól, s válaszolta meg az újságírói kérdéseket.

"Élveztem ezt a néhány napot, boldog voltam és vagyok, hogy itt lehetek, s mindeddig megfelelt a várakozásaimnak. Jól kijövök mindenkivel, kezdve a csapattól az edzőig. Ez a szünet a bajnokságban nagyon hasznos volt számomra, mert együtt dolgozhatok a csapattal. Ez egy új kaland kezdete, s a Juventus mindig is közel állt a szívemhez. Gyerekkoromban néztem őket, s mindig is azt gondoltam, hogy egy olyan klub, ahol egy nap majd játszani szeretnék. Egy ideig eltartott, hogy eljussunk idáig, ez, a várakozás azonban része a futballnak. Mindig is bíztam benne, hogy az átigazolás megvalósul, most pedig már arra gondolok, ami előttem áll. Jól érzem magam, s készen állok." - mondta a holland középpályás a sajtótájékoztatón.

"Nagyszerű éveket töltöttem az Atalantánál, s az előző szezont trófeával koronáztuk meg. Fejlődtem emberként és játékosként is, élveztem a Bergamóban töltött időt. A változás része az életnek, előfordul, most pedig boldog vagyok, hogy megtettem ezt a lépést. A legfőbb céljaim nem személyesek, mert tagja vagyok egy csapatnak, mindannyiunknak megvan a felelősségünk. Segíteni akarom a csapatot bármilyen módon, ahogyan csak tudom, gólokat szerezve vagy gólpasszokat adva. Ha ez sikerül, boldog leszek.

A Juventus sok trófeát nyert, s itt magasak az elvárások, de időre van szükségünk, s lépésről lépésre, mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk. Sok dolog új itt, s együtt kell dolgoznunk. Most az Empolira összpontosítunk, s természetesen mindannyian győzni akarunk.

Szívesebben játszom a középpályán, s a Juventus emiatt szerződtetett. De örömmel játszom mélyebben, s látom a pályát egy másik perspektívából, ha erre volna szükség. Úgy nőttem fel, hogy a 8-as mezt viseltem, az Atalantánál ez nem volt szabad, s jó tudni hogy itt nagyszerű játékosok viselték. Azt mondhatom, hogy Zinédine Zidane inspirációt jelentett számomra, de a Juventusnak mindig is nagyszerű középpályásai voltak, mint Pirlo és Marchisio, aki maga is a 8-as mezt viselte.

Köszönetet kell mondanom a szurkolóknak a meleg fogadtatásért, amiben részesítettek aznap, amikor megérkeztem, majd a stadionban is. Ez nyomást, elvárásokat és felelősséget helyez rám, de pont ez az, amiért futballozunk. 

A mester azt kéri tőlünk, hogy intenzitással játsszunk. Négy védővel játszunk, az Atalantánál hárommal tettük, de ezek finom különbségek, s a mérkőzés közben a dolgok képlékenyek és változnak. A kapcsolatom az edzővel nagyon jó, érzem itt az éhséget, s ez jól látható minden egyes edzésen. Ezt magunkkal akarjuk vinni a pályára is.

A PSV elleni mérkőzés fontos lesz. Nagyon várjuk, s megvannak az elképzeléseink arról, hogyan lépjünk pályára egy holland csapat ellen, azonban saját magunkra és a saját teljesítményünkre kell összpontosítanunk."

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Az Empoli elleni mérkőzés
venember83 • 3 nap
Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén
sunthatneversets • 3 nap
Sarri: „Szívesen dolgoznék együtt a két Cristianóval”
venember83 • 5 nap
„Megfogtam a gitár nyakát, és egy lekváros pirítós volt” – Lazarvs a Koncertsztorik podcastban
soostamas • 8 nap
Végre-végre-végre! Halottak napján jöhet a Cure régóta várt új lemeze
srecorder • 4 nap
Cikkek a címlapról
Buda visszafoglalása 1686
Mink itten a blogon szeressük az évfordulókat, még ha időnként meg is csúszunk velük, mint jelen esetben is. Ugyanis a mostani poszt a magyar történelem egyik jelentős eseményéről szól, jelesül Budának az oszmán birodalomtól történt visszafoglalásáról 1686-ban, ami két és fél hónapos ostrom után…
Ez a kalács foszlós, puha, aki eszi, az meg nem unja
  Hozzávalók: 500 g liszt 2,5 dl olaj 25 g vaj 20 g kristálycukor 2,5 dl víz 1 db tojás 25 g élesztő 20 g só  forgatáshoz: mák szezámmag   Elkészítése: A vizet, szedjük ketté. Az egyik vízbe keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. A hozzávalókat összeöntjük. Jól…
>