Logo Pic
venember83 2024. június 09.

Játékoscserék a láthatáron?

chiesa_federico_szurolokkal_unnepel.jpgA Juventusnál több játékoscserére is sor kerülhet idén nyáron, az egyik ilyen opciót Federico Chiesa jelenti, akit a pletykák szerint Thiago Motta nem tart nélkülözhetetlennek, így távozását a klub felhasználhatja a keret megerősítésére, miután a játékossal továbbra sem sikerült megegyezni a jövő nyárig érvényes szerződés meghosszabbításában.

A Sportitalia értesülései szerint úgy Federico Chiesát, mint a távozási szándékát többször megerősítő Giovanni Di Lorenzót a klubjuk 25-30 millió euróra értékeli, így teljesen elképzelhető egy csereügylet.

Federico Chiesa így megpróbálhat új lendületet adni karrierjének Antonio Conte csapatában, Giovanni Di Lorenzo pedig hasznos elemnek bizonyulhat a Juventus védelmének jobb szélén.

A déli klub szurkolói felfigyeltek egy távozásra utaló jelre, mivel a hivatalos webshopban csak a Napoli csapatkapitányának a nevével fémjelzett mezét adta a klub 25%-os kedvezménnyel.

Egy másik cserelehetőséget a Premier League pénzügyi követelményei tesznek lehetővé: az Aston Villa kényszerhelyzetben van, mivel a Premier League éves általános gyűlésén a döntéshozók elutasították a klub ajánlatát, miszerint az Aston Villa szeretné a  nyereségesség és fenntarthatóság szabályai szerint veszteségeinek korlátját három év alatt 105 millió fontról 135 millió fontra emelni, számolt be az eseményekről a Sky Sports. Így a klub június 30-ig kénytelen lesz komoly értékesítést tető alá hozni, egyes pletykák szerint 70 millió fontról van szó, ellenkező esetben pontlevonással sújthatják a klubot.

A Juventus kihasználhatja a helyzetet, amennyiben az adott határidőig sikerül megfelelő mennyiségű tőkére szert  tennie a klubnak. Egyébként korántsem az Aston Villa van ebben a kényes pénzügyi helyzetben, a Sky Sports szerint az Aston Villa mellett a Chelsea, a Newcastle United, az Everton, a Nottingham Forest és a Leicester City mérlege is kozmetikázásra szorul bevételi oldalon.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
HIVATALOS: Khéphren Thuram csatlakozott a Juventushoz
Apuleius • 7 nap
Nagy fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék teszt
Linda Morvai • 15 nap
Sancho és Koopmeiners a Juventusra vár
venember83 • 9 nap
Nagy marinádozott csirkemellfilé teszt
Linda Morvai • 16 nap
Bonucci: „500 meccs után többet vártam”
venember83 • 6 nap
Cikkek a címlapról
Őshévíz és meleg-vizű gyógyforrás a Balaton mélyén
Thetys-tenger A Triász korszakban, ami földtörténetileg elég régen, mintegy 200 millió évvel ezelőtt volt a Thetys nevű tenger borította a Dunántúli középhegység és a mai Balaton helyét. Ennek az őstengernek az üledékéből (dolomit, mészkő) épül fel a Keszthelyi-hegység és a Hévíz környéki dombok…
Metánkibocsátások csökkentése nélkül nincs klímasemlegesség – itthon sem
Írta: Galambos Eszter, energia programfelelős, MTVSZ Immár 4 éve, hogy Magyarország a klímavédelemről szóló 2020. évi XLIV. törvényben (Klímatörvény) vállalta, hogy eléri a klímasemlegességet, vagyis „…az üvegházhatású gázok még fennmaradó hazai kibocsátása, valamint elnyelése a 2050. évre…
>