Logo Pic
venember83 2024. április 13.

Allegri: „Folytatjuk a pozitív sorozatunkat”

allegri_massimiliano_torino_elleni_meccs_utan_dazn.jpgA Juventus a Torino ellen egy ponttal volt kénytelen megelégedni egy gólhelyzetekben viszonylag szegény meccsen, amelynek a végén a házigazdák örülhettek volna, ha a feltehetően orrtörést szenvedő Wojciech Szczęsny nem véd nagyszerűen.

„Jó mérkőzésünk volt, voltak gólszerzési lehetőségeink, és a legjobb lehetőség talán a második félidőben adódott, amikor Kenan Yıldız egy lövéssel a gólszerzés mellett döntött, miközben Dušan Vlahović a kapufa mellett védő nélkül állt, s ha kap egy labdát, akkor szabadon szerezhetett volna gólt.” - kezdte az értékelést a DAZN számára Massimiliano Allegri.

„Összességében a csapat jól játszott egy jó Torino ellen. Ha van három vagy négy lehetőség az első félidőben, és a csapat egyiket sem használja ki, különösen egy Torino ellen, amelyik a negyedik legjobb mutatókkal rendelkezik védekezés tekintetében, nehéz helyzetbe kerül a csapat, mert nem egyszerű 10-12 helyzetig eljutni.

Nem kaptunk gólt, és ezzel folytatjuk a pozitív sorozatunkat.

Szerintem teljesíthettünk volna jobban, de Dušan Vlahovićnak, Federico Chiesának, majd később Moise Keannek jobban kellett volna támadnia a területet, hogy a védők mögé kerüljenek, és gondokat okozzanak.

Volt egy megmozdulás Filip Kostićtól, amikor megszerezte a labdát, és ezekben a helyzetekben inkább gólra kell törekedni, nem a passzra, mert a Torino emberfogásra megy.

Az utolsó percekben vállaltunk némi kockázatot, amikor Samuel Iling-Junior hagyta, hogy mellette magasabbra emelkedjenek, ezen kívül viszont nemigen vállaltunk hátul kockázatokat.

Dušan Vlahovićnak negatív estéje volt a mai, de ha megnézzük Kenan Yıldız helyzetét, passz után abban az esetben könnyebb lett volna gólt szereznie, mint amikor a kapufát találta el.

Adrien Rabiot és Weston McKennie kiváló hajtóművel rendelkezik, de sokat kellett játsszaniuk mások hiányában, és úgy érzem, jól fogják zárni ezt a szezont. Vannak még alternatíváink a középpályára, de nyugodtnak kell maradnunk, lépésről lépésre kell haladnunk, s meg kell valósítanunk a célkitűzésünket.

A folytatás? Ahogy mondtam tegnap, a tulajdonos szavai megerősítik a jó munkát, amit végeztünk az elmúlt három évben. Sokszor elmondtam, hogy még nem pipáltuk ki az idei célkitűzéseket. Ez fontos számunkra futball tekintetében, de pénzügyi szempontból is fontos a klub számára.

Az igazgatók azt kérték tőlünk, hogy gazdaságilag fenntartható projektet valósítsunk meg, segítsük a játékosok fejlődését a NextGen csapatból, és ezt tettük. Aztán a klub majd kiértékeli a piaci helyzeteket.”

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
HIVATALOS: A Juventus menesztette Allegrit
Apuleius • 5 nap
A Bologna elleni mérkőzés
Apuleius • 2 nap
A lapok szerint Motta érkezése számos játékos sorsát befolyásolhatja
venember83 • 3 nap
Nagy déligyümölcs ízű szörp teszt
Linda Morvai • 12 nap
Az Atalanta elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
Cikkek a címlapról
A magyar honvédség létrejötte
A Magyar Történelmi Társulat Tanári Tagozata Információs és Módszertani Konferenciáján 2009. november 28-án elhangzott előadás szerkesztett változata.  Május 21 a Magyar Honvédelem Napja Ezt a különleges alkalmat 1992 óta ünnepeljünk ezen a napon. Dátumának kiválasztása tisztelgés a Görgei Artúr…
Babits Mihály-breviárium
BABITS MIHÁLY (1883–1941)író, költő, műfordító, esszéista „A hangulatok, fordulatok, versalakok százai szövődnek egybe lírájában, mindegyik tárgya megkapja a maga új színét, stílusos formáját. Zörejes hang csak akkor tör elő költészetéből, amikor a világháború kétségbeeséssel tölti el. Ez időtől…
>