Logo Pic
ToyaHSW 2024. május 19.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.21.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint játékokat igyekszem a figyelmetekbe ajánlani a Heti TOP5 rovat keretén belül. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva. Szerencsére ismét találtam szebb darabokat, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe és merüljünk el a régi játékok világába!

europa-kvartett-kartya-719c_4_big.jpg

Európa kvartett - A kártyajátékok mindig népszerűek voltak a gyerekek körében. A hazai gyártókon kívül a nyugat-európai gyártók is készítették a kvartett kártyákat mindenféle tematikában.
Ezúttal egy európai nevezetességekhez kapcsolt kvíz kvartett kártyát ajánlok a figyelmetekbe. A kiváló állapotban megmaradt kártyáért 1000 Ft-ról indul a licit és azt hiszem nem is nagyon fog többet tudni a gyönyörű állapotban megmaradt pakli.

retro-dobd-es-rakd-tarsasjatek-bontatlan-vorsas-trafikaru-szocreal-kadar-858c_6_big.jpg

Dobd és rakd társasjáték - Egy viszonylag egyszerű társasjátékot hoztam nektek a 80-as évekből. A Vörsas által készített játékban különböző szavak kirakása volt a cél a kockadobást követően. A játék végül az nyerte, aki előbb ért el bizonyos pontszámot a szavak segítségével.
A játék igazi érdekessége, hogy bontatlan állapotban maradt meg. Most ehhez a kincshez 1990 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-magyar-trafikos-jatek-benzinkut-kisautokkal-759c_1_big.jpg

LEO Benzinkút - Egy igazán ismert egykori jégkrém és a hazai kisipar találkozásából született meg az apró teherautókat és egy SHELL benzinkutat tartalmazó játék.
Igazi filléres termék volt egykoron ez a műanyag játék, aminek még a kidolgozása sem volt tökéletes. Persze ez mára megváltozott, ezért egy eredeti csomagolású darab bizony a gyűjtők számára érdekes lehet.
Ehhez a játékhoz most 2000 Ft-os áron juthattok hozzá.


lemezjatek-elemes-busz-e99c_1_big.jpg

Sight Seeing Sound Bus - Egy igazán patinás állapotban megmaradt régi autóbuszt ajánlok most a figyelmetekben, amit a Masudaya gyártott.
A játék erőteljesen hiányos és szerintem nem is működik, de még ebben az állapotában is szépen mutathat egy gyűjteménybe. A licit 7999 Ft-ról indul a bolygókerekes autóbusz esetében.

retro-novoplast-macskafogo-tarsasjatek-699c_1_big.jpg

Macskafogó társasjáték - A 80-as években mint tudják a hazai társasjáték piacot gyakorlatilag leuralta a Novoplast, akik újdonságuk erejével és formabontó társasjátékaikkal a gyerekek kedvenceivé váltak. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy népszerű témák is feltűntek az általuk készített játékokban.
Ilyen volt többek között a Macskafogó rajzfilm alapján készített játékuk. Ehhez juthattok most hozzá egészen kedvező áron. A dolog szépséghibája, hogy a dobozban már nincs bent a műanyag bliszter, de ennek ellenére is érdekes lehet egy gyűjtő számára a hiánytalan társasjáték.
A licit jelenleg 5000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Vissza a címlapra
Retro játékmúzeum
Játékmúzeum, ahol retro játékok, régiségek várnak benneteket. Távirányítós autók, kvarcjátékok, autóskártyák, társasjátékok, matchboxok, lemezárugyáras játékok és egyéb ritkaságok várnak benneteket.
Legjobban pörgő posztok
Napi érdekes - 525
JTom • 8 nap
Az EB után érkezhet Di Lorenzo, Adžić a felnőttekkel készülhet
venember83 • 4 nap
10 apró viselkedés, amely sokat mond valaki valódi jelleméről
Life Advisor • 6 nap
Nincs előrelépés Douglas Luiz és Calafiori ügyében
venember83 • 5 nap
Greenwood, Sancho és Fofana is szerepel a Juve listáján
venember83 • 9 nap
Cikkek a címlapról
A MR. BIG-sztori
The Big Finish néven tavaly nyár óta zajlik a Mr. Big világkörüli búcsúturnéja, a távol-keleti és amerikai körök lefutását követően pedig már az európai deszkákat koptatja a legendás kaliforniai csapat. A búcsúját stílszerűen a 35 éves jubileumára időzítő szupercsapat ráadásul tematikus műsorral…
Gyorsan, siessünk, amíg béke van – Dél-Németország Habsburg feltérképezése Napóleon árnyékában
A napóleoni háborúk első, nagyobbrészt Észak-Olaszországot érintő hullámát az 1795-ös bázeli béke akasztotta meg, melyet a rövid életű Campo Formio-i béke követett. A hatalmak földrajzi elhelyezkedéséből, a történelmi előzményekből és a politikai szándékokból is nyilvánvaló volt, hogy a folytatás…
>