Logo Pic
ToyaHSW 2024. május 19.

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.21.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint játékokat igyekszem a figyelmetekbe ajánlani a Heti TOP5 rovat keretén belül. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva. Szerencsére ismét találtam szebb darabokat, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe és merüljünk el a régi játékok világába!

europa-kvartett-kartya-719c_4_big.jpg

Európa kvartett - A kártyajátékok mindig népszerűek voltak a gyerekek körében. A hazai gyártókon kívül a nyugat-európai gyártók is készítették a kvartett kártyákat mindenféle tematikában.
Ezúttal egy európai nevezetességekhez kapcsolt kvíz kvartett kártyát ajánlok a figyelmetekbe. A kiváló állapotban megmaradt kártyáért 1000 Ft-ról indul a licit és azt hiszem nem is nagyon fog többet tudni a gyönyörű állapotban megmaradt pakli.

retro-dobd-es-rakd-tarsasjatek-bontatlan-vorsas-trafikaru-szocreal-kadar-858c_6_big.jpg

Dobd és rakd társasjáték - Egy viszonylag egyszerű társasjátékot hoztam nektek a 80-as évekből. A Vörsas által készített játékban különböző szavak kirakása volt a cél a kockadobást követően. A játék végül az nyerte, aki előbb ért el bizonyos pontszámot a szavak segítségével.
A játék igazi érdekessége, hogy bontatlan állapotban maradt meg. Most ehhez a kincshez 1990 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-magyar-trafikos-jatek-benzinkut-kisautokkal-759c_1_big.jpg

LEO Benzinkút - Egy igazán ismert egykori jégkrém és a hazai kisipar találkozásából született meg az apró teherautókat és egy SHELL benzinkutat tartalmazó játék.
Igazi filléres termék volt egykoron ez a műanyag játék, aminek még a kidolgozása sem volt tökéletes. Persze ez mára megváltozott, ezért egy eredeti csomagolású darab bizony a gyűjtők számára érdekes lehet.
Ehhez a játékhoz most 2000 Ft-os áron juthattok hozzá.


lemezjatek-elemes-busz-e99c_1_big.jpg

Sight Seeing Sound Bus - Egy igazán patinás állapotban megmaradt régi autóbuszt ajánlok most a figyelmetekben, amit a Masudaya gyártott.
A játék erőteljesen hiányos és szerintem nem is működik, de még ebben az állapotában is szépen mutathat egy gyűjteménybe. A licit 7999 Ft-ról indul a bolygókerekes autóbusz esetében.

retro-novoplast-macskafogo-tarsasjatek-699c_1_big.jpg

Macskafogó társasjáték - A 80-as években mint tudják a hazai társasjáték piacot gyakorlatilag leuralta a Novoplast, akik újdonságuk erejével és formabontó társasjátékaikkal a gyerekek kedvenceivé váltak. Ebben persze szerepet játszott az is, hogy népszerű témák is feltűntek az általuk készített játékokban.
Ilyen volt többek között a Macskafogó rajzfilm alapján készített játékuk. Ehhez juthattok most hozzá egészen kedvező áron. A dolog szépséghibája, hogy a dobozban már nincs bent a műanyag bliszter, de ennek ellenére is érdekes lehet egy gyűjtő számára a hiánytalan társasjáték.
A licit jelenleg 5000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Vissza a címlapra
Retro játékmúzeum
Játékmúzeum, ahol retro játékok, régiségek várnak benneteket. Távirányítós autók, kvarcjátékok, autóskártyák, társasjátékok, matchboxok, lemezárugyáras játékok és egyéb ritkaságok várnak benneteket.
Legjobban pörgő posztok
Nagy gyümölcssaláta teszt
Linda Morvai • 7 nap
Miretti és Yıldız iránt érdeklődnek, Chiesáért kevésbé
venember83 • 5 nap
Huijsen és Soulé képviselői Giuntolival egyeztetnek a távozásról
venember83 • 2 nap
Herzogenaurachban folytatja a felkészülést a Juve
venember83 • 6 nap
Megháromszorozott bér és 10-es mez Yıldıznek?
venember83 • 8 nap
Cikkek a címlapról
Sophia Loren, a legszebb taxisofőr
Aurora, az egykori szállodai szobalány jelenleg taxisofőrként dolgozik, és egyedül neveli 11 éves kisfiát, Cirót. Ciro kétéves korában megvakult egy baleset következtében, Aurora azonban elhatározza, hogy addig nem nyugszik, amíg vissza nem adja valamiképp a fia látását. A remény akkor csillan fel…
Bonjour Paris!
Mit adtak nekünk a… franciák?! Baguette, croissant, quiche, croque-monsieur, brie, macaron, profiterol, soufflé, mousse, mille-feuille és a baba au rhum. Kell még folytatni a sort? Ezekről csakis egy dolog juthat még eszünkbe, a világhírű látványosságairól ismert Párizs! A Szajna-part Pont de Sully…
>