Logo Pic
Jánosi Photography 2024. május 16.

Tökéletes helyszín, de minek?

A közösségi médiában "hallottam" először Úrkútról, és az ott található őskarsztról, ami fotók alapján igen vonzónak is tűnt. Természetesen én is megakartam nézni, amire végre most sor is került. 
Röviden a véleményem? Tökéletes! A kérdés csupán az, hogy minek?

0.png

Fotó: úrkúti őskarszt
Jánosi Photography

Az őskarsztról röviden

 

Csak, hogy ne szaporítsam a szót feleslegesen, rögtön a lényegre is térek. Azoknak érdemes idejönni, akik kezdők, idősek, kisgyermekesek vagy csupán időt töltenének a természetben kihívás nélkül. Egy része babkocsival is megközelíthető. A tanösvény rövid, 1 km távjával valóban az egyszerű, de nagyszerű elv mintája, hiszen látványos, és gyorsan körbe is járható. Ugyanakkor egy fontos tényezőről nem esik szó sehol, mégpedig arról, hogy a természetközeli fotózásokhoz is tökéletes helyszínt biztosít.

 

Na és bővebben?

 

Tervezünk visszatérni, mert nagyszülőkkel, és az óvodás gyermekünkkel nagyszerű "túrás" kikapcsolódás. Kellően látványos egyébként, így tényleg mindenki számára élvezhető. Lehetőséget nyújt szabadtéri piknikezéshez az elhelyezett padokkal. A gyerekek élvezhetik a lépcsőzést, de ez esetben körültekintőnek kell lennünk, mert sajnos természetvédelmi terület ide vagy oda, nincs megfelelően karbantartva (kiesett lépcsőfok például). Ittlétünk során több idős kirándulópárral, és gyermekes családokkal is találkoztuk, nem véletlenül. 

 

A tökéletes helyszín

 

Van itt korlát, kidőlt fa, sok-sok lépcső, pad, és ösvény is szebbnél szebb növényzettel, gyönyörű háttérzajjal. Rengeteg lehetőséget rejt magában, és mivel könnyű, rövid terep mindenki számára, így bátran állíthatom, legyen szó páros-, egyéni-, vagy épp családi fotózásról, minden esetben kivételes helyszínről beszélhetünk, ha az úrkúti őskarsztról van szó. Teret ad andalogni, elmélyülni gondolatainkban, ugyanakkor itt a gyerekek is szabadon játszhatnak. ugye, hogy tökéletes? 

A továbbiakban már csak a fotógaléria beszéljen helyettem, és remélem, hogy a kedves olvasó nem lesz rest, és megírja hozzászólásban véleményét. Egyezik-e az enyémmel? Vagy épp ellenkezőleg? Mindegy, vitassuk meg, kinek milyen az úrkúti őskarszt? Ha pedig kevés a kép, érdemes ellátogatni a TikTok oldalamra, ahol rövid videós bejegyzésben mutatom be a tanösvényt.

Bővebben ide kattintva lehet róla olvasni.

Vissza a címlapra
Jánosi Photography
Legjobban pörgő posztok
Játékoscserék a láthatáron?
venember83 • 4 nap
Douglas Luiz egyre közelebb a Juventushoz
Apuleius • 2 nap
Huijsen segíthet Koopmeiners megszerzésében
venember83 • 8 nap
Greenwood kész csatlakozni a Juventushoz
Apuleius • 6 nap
„Ha elindul a szöveg, nekem ömlik” – Ketioz-interjú
soostamas • 1 nap
Cikkek a címlapról
XI. századi német támadások Magyarország ellen
Amikor a honfoglalók birtokba vették a Dunántúlt (900 körül), akkor azt a Keleti Frank Királyságtól ragadták el. Ez az állam a X. század folyamán Német Királysággá alakult át (melynek uralkodója 962-től általában "római császár" is volt). A X/XI. századi Német Királyság "törzsi" hercegségekre…
A Bergmann-vendéglő
Egy elhagyatott épület mindig különös hangulatot áraszt. Az idő fogságában rekedt épületek titkokat, történeteket őriznek, amelyeket szívesen felfedeznénk. Ebben a blogbejegyzésben egy ilyen elhagyatott vendéglőt járunk körbe, hogy megértsük, miért is vonzzák annyira az embereket ezek a…
>