Logo Pic
grungi 2024. június 15.

Az elrabolt gyermek

Üdv!

Februárban újra sikerült részt vennem egy Avu emberei àltal szervezett eseményen, ahol a Rollins is jelen volt. Ajànlom a kiadványaikat, mert érdekesek.
Szóval ez egy szerepjátékos esemény volt, ahol különböző játékokat próbàlhattak ki az érdeklődők.

482992.jpg

Innentől spoileres.

Én egy Castle Falkenstein kalandban vettem részt, ami a festői Dunkelbergben játszódott egy különleges kisvárosban, ami egy nagyon magas hegy árnyékàban fekszik. Karakterem egy angol úriember volt, akinek kapcsolatai voltak a brit titkosrendőrséggel. Hivatalos volt a helyi trónörökös születésnapjára, de meglepő fordulattal nem ekörül forogtak az események. Volt még pár érdekes figura, akik szintén meghívottak voltak: egy tündeúr, egy orvos és egy szerencselovag.

Az odaérkezés napjàn elkezdtük felfedezni a helyszínt ès a játékos karakterek kerülgették egymást, ami egy harci jelenetben torkollott. Ugyanis egy hölgy és fia is a helyi tó partján sétàlgatott, amikor a balhé kitört és a tàmadók a gyermeket akarták elrabolni egy automotívval.
Ekkor már egy balszerencsés véletlennek és játékosi figyelmetlenségemnek köszönhetően karakterem nem tartózkodott a helyszínen.

holgy.JPG

Így sajnos a rablás sikeres volt. Visszaérve a hotelba kikérdeztük a hölgyet, kiderült, hogy ő egy magasrangú porosz tiszt felesége és a gyerekkel akarják zsarolni a férjét, aki épp átállni készült a bajor oldalra.
Úriemberek lévén haladéktalanul megkezdtük a nyomozást. Az emberrablók automotívjának nyomàba eredtünk. Hamar kiderült, hogy a városból nem mentek ki, mert az egyetlen lehetséges útvonalon nem tàvoztak.

Èn a rendőrség egyik vezetőjére gyanakodtam, mert szerintem gyanúsan viselkedett. Ez tévesnek bizonyult. Nèmi nyomozás után látókörünkbe került a hegy és a bezárt bànya. Meg is talàltuk a járművet az egyik fészerben egy tanú segítségével, majd sikeresen bejutottunk a rég bezárt bànyába, ahol bolyongtunk egy darabig és belefutottunk a jelenlegi lakójának Rumpuncsba, aki afféle bànyamanó volt. Nagy nehezen meggyőztük, hogy segítsen az emberrablók nyomára bukkanni, aki kisegített bennünket és feljutottunk csodàlatos módon a hegy tetejére, ahol várt bennünket egy Zeppelin. Nem volt sok időnk. Megtámadtuk a porosz pribékeket és bőrkabátos parancsnokukat, eposzi küzdelem árán legyőztük őket.

katona.JPG


Ennek az volt az ára, hogy elszabadult a léghajó és a várost cèlozta meg. Karakterem satnya teste miatt nem volt kèpes átugrani, így ő visszament az eredeti úton ( szerencsére ez egy gyors mágikus csatorna volt ) és automotívval követte a zuhanó gépet. Ami egy újabb csoda és a társak lélekjelenléte miatt a tóba zuhant. A megmaradt utasok kisebb karcolásokkal megúszták. Nagy örömünkre újraegyesült a család s ezt a partin megünnepeltük.

Ezt a kalandot most beszerezheted digitàlis formában: Az Elrabolt gyermek.

Illetve angolul: The Stolen child.

G

Vissza a címlapra
Grungi RPG blogja
Ez a blog azért született, hogy megoszthassam véleményemet a világgal a szerepjátékokról. Bemutatók, kiegészítők, kalandok, beszámolók. Esetleg néha elkalandozok hasonló területekre, mint a táblás játékok például.
Legjobban pörgő posztok
Napi érdekes - 525
JTom • 8 nap
Az EB után érkezhet Di Lorenzo, Adžić a felnőttekkel készülhet
venember83 • 4 nap
10 apró viselkedés, amely sokat mond valaki valódi jelleméről
Life Advisor • 7 nap
Nincs előrelépés Douglas Luiz és Calafiori ügyében
venember83 • 5 nap
Greenwood, Sancho és Fofana is szerepel a Juve listáján
venember83 • 9 nap
Cikkek a címlapról
Görögország gasztronómiája
A görög konyhaművészet olyan nagymúltú, hogy a világ első szakácskönyvét is a görögök írták, időszámításunk előtt a 4. században. Napjainkban a görög gasztronómia sok hasonlóságot mutat a többi mediterrán országéval, illetve nagy hatással volt rá hosszú török uralom. A görög konyha rendkívül…
A MR. BIG-sztori
The Big Finish néven tavaly nyár óta zajlik a Mr. Big világkörüli búcsúturnéja, a távol-keleti és amerikai körök lefutását követően pedig már az európai deszkákat koptatja a legendás kaliforniai csapat. A búcsúját stílszerűen a 35 éves jubileumára időzítő szupercsapat ráadásul tematikus műsorral…
>