Logo Pic
_Adamo_ 2024. május 06.

Az Estudiantes nyerte a Copa de la Liga Profesionalt

estudiantes-campeon-redes-756x445.png

Az Estudiantes La Plata végső győzelmével zárult az idei első argentin bajnoki kiírás, a Copa de la Liga Profesional nevű versenysorozat vasárnapi fináléja.

Az Estudiantes La Plata 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal nyerte meg a Copa de la Liga Profesional döntőjét a Vélez Sarsfield ellen.

A Santiago del Esteróban rendezett fináléban először ugyan a Fortín veszélyezetett egy kapufával, az első negyedóra végén az Estudiantes szerezte meg a vezetést Eros Mancuso átlövésgóljával. A Vélez lehetőségei rendre kimaradtak, így az első játékrész a Pincha 1-0-s vezetésével zárult. A szünetben érkezett a hír, hogy 85 éves korában elhunyt az 1978-as világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, César Luis Menotti, akinek tiszteletére gyászszünetet tartottak a második félidő előtt. A folytatásban a Vélez egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de nem jártak sikerrel. Ráadásul a nagy igyekezetben D. Fernández a mezőnyben lekönyökölte az ellenfelét, a játékvezető pedig felmutatta neki a piros lapot. A kék-fehérek hiába fogyatkoztak tíz emberre, néhány perccel később egy ellentámadásból mégis kiegyenlítettek, a frissen becserélt fiatal, Alejo Sarco megpattanó lövése talált utat Mansilla kapujába. Tíz perccel később az Estudiantes is tíz emberrel folytatta, miután Benedetti két kézzel lerántotta a tizenhatos előtt a kiugró Pizzinit. A rendes játékidőben újabb találat nem született, a 90 perc 1-1-es döntetlennel zárult. A tizenegyespárbaj elején E. Mancuso kapufájával a Vélez került lépéselőnybe, a következő két lövést azonban Mansilla védte, így fordult a kocka, azonban az ötödik párban Ascacibar képtelen volt lezárni a partit, Marchiori bravúrral védte a csapatkapitány lövését. A hatodik sorozatban Montoro gyenge lövése kimaradt, Zuqui góljával pedig az Estudiantes hódította el a trófeát.

Az egykori hatszoros bajnok és négyszeres Libertadores-kupa-győztes Estudiantes a tavalyi Copa Argentina után újabb értékes trófeát hódított el és már most bebiztosította helyét a Libertadores-kupa 2025-ös főtábláján.

Estudiantes La Plata - Vélez Sarsfield 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel: 4-3
Gólszerzők: E. Mancuso (14.), ill. Sarco (63.)
Kiállítva: Benedetti (70.), ill. D. Fernández (59.)

Vissza a címlapra
Futballtangó
Legjobban pörgő posztok
HIVATALOS: A Juventus menesztette Allegrit
Apuleius • 2 nap
A Salernitana elleni mérkőzés
Apuleius • 8 nap
Az Atalanta elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Nagy barbecue szósz teszt
Linda Morvai • 9 nap
A kommunizmus egyik utolsó botránya: az 1989-es érettségi
Kerek Bálint • 5 nap
Cikkek a címlapról
Egy budai templom, amire még Ferenc József is adott pénzt
A Svábhegyen álló plébániatemplom a maga nemében pazar épület, gyönyörű környezetben.
Miskolczi legendák
Négy miskolci legendát hoztam nektek mára. Megismerkedhettek a miskolci sárkány legendájával, majd ennek a folytatásával, a Mátyás király és a Szent György Lovagrend történetével. Ezután a miskolci kocsonyáé kész a főszerep, majd a Fekete kutya is színre lép. :)   Az avasi református templom sok…
>