Logo Pic
stolzingimalter 2024. október 16.

No spoiler

alices-adventures-in-wonderland-rbo.jpg

A tudatlanság bűn, ezt tudjuk mindannyian, legfeljebb azt reméljük, hogy nem halálos és nem helyrehozhatatlan. De magával tol ki az ember, ha beül, mondjuk az Alice Csodaországban balett előadás élő közvetítésére, és tulajdonképpen fogalma sincs arról, mit várjon, mert bűnben él: nem olvasta a könyvet. Az valami lányoknak való dolog, nem? Vagy gyerekeknek? Vagy mindegy is, valami, amit elmulasztottam a megfelelő korban, mint a Pán Pétert. (Emlékszem, amikor bemutatták a Hook című filmet. De miről szól? Hát tudod, ez a Peter Pan sztori, mindenki ezt válaszolta. Aha, pedig sem a kérdező, sem a válaszoló nem tudta, mi is az a Peter Pan sztori.)

Az a baj, vagy az a jó, hogy a Covent Garden előadásában nem spoileroznak, ha valaki nem olvasta Alice-t, akkor nem érti pontosan, miről is van szó. Csak látja, hogy te jó ég, ezek hogy tudnak táncolni. Nem is elsősorban szólista szinten, hanem társulatilag, hogy itt mindenki fontos, és ennek megfelelően mindenki nagyon tud. Nemcsak Alice, bár Francesca Hayward tényleg, hogy táncol. Hogy játszik. Milyen a mosolya. De a többiek, ebihal vagy flamingó, vagy akik pirosra festik a fehér rózsákat. Az egyik elejtette az ecsetjét, de hiába néztem nagyon, nem vettem észre, mikor vette föl.

Szóval kimarad a tudatlan néző, bár látja, amit lát, de nem éli át. Hazamegy, előkeresi a könyvet, hogy végre pótolja az évtizedes elmaradását, csak még előbb befejezi azt, amit éppen most, meg még ezt, vagy azt, szóval vannak kételyeim.  

Decemberben a Hamupipőkét adják. Azt elvben ismerem.

Vissza a címlapra
fáymiklós
Legjobban pörgő posztok
Nagy táblás tejcsokoládé teszt
Linda Morvai • 10 nap
Ó, váó, ó, váó – Ilyen volt a Nick Cave & The Bad Seeds koncertje a Sportarénában
srecorder • 3 nap
Bremert ma reggel megműtötték
Apuleius • 8 nap
Krol: „de Ligt a Juventusnál mutatott a legjobban”
venember83 • 3 nap
Škriniar érkezhet januárban?
venember83 • 7 nap
Cikkek a címlapról
Champex-Trient
   Negyedik szakasz: Campex - Fenétre d´Arpette -Trient Kép: Komoot   Eljött a túra legnehezebb szakasza... hiába km-re kevesebb, mint tegnapi szakasz, de ez tényleg nehéz szakasz volt. Elsöre az utat meg kellett találni a több innen induló túraútvonal közül, mert nem volt kitáblázva…
Mopedcross Zomba
Megvolt a HM CRE 50 első éles bevetése, most hétvégén (okt. 12.) én is részt vettem a zombai mopedcrosson. Ez egy meghívásos verseny volt, viszont előtte kellett intézni sportorvosi igazolást és Motocross-OT licencet kiváltani. Ez egy rendes Motocross Classic versenyhétvége volt rendes…
>