A 2025. márciusi XXVII. DiningCity Országos Étterem Hét alkalmával összesen 213 résztvevő étteremben próbálhattak ki a Vendégek különleges, 3 fogásos menüajánlatokat.
Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!
A megjelent Vendégek közül 4.772-en küldték el véleményüket a március 13. és április 3. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2025. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, több kategóriában.
(a toplistánál csak azokat a véleményeket vettük figyelembe, melyek mögött a rendszerünkben valós asztalfoglalások voltak, továbbá az értékelések pont- és darabszámát is számoltuk, illetve minden étterem esetében súlyoztuk az eredményeket, így egy valóban a Vendégek véleményét tükröző hiteles és 100%-ig független éttermi toplista alakult ki)
Külön gratulációját fejezi ki az Etyeki Kúria Borászat, mely minden győztes étterem részére egy-egy bor- és pezsgőválogatást ajánlott fel elismerésének kifejezéseként.
TOP 5 a Michelin ajánlott kategóriában:
5. Textúra Étterem
4. MÁK Restaurant
3. Felix Kitchen & Bar
2. Costes Downtown Étterem
1. Cut & Barrel Salumeria - Vineria
Cut & Barrel Salumeria – Vineria –
Coelho Ingeborg /ügyvezető/
„Megtiszteltetés számunkra, hogy kimondhatjuk ezt a mondatot: a Cut&Barrel étterem az idei Országos Étterem Héten, a Michelin-ajánlással rendelkező éttermek kategóriájában 1. helyezést ért el a vendégek szavazatai alapján. Ez az elismerés nemcsak örömet, hanem mély hálát és felelősséget is jelent számunkra.
A Cut&Barrel egy álom megvalósulása: Óbuda szívében, a régi Goldberger textilgyár indusztriális épületében nyitottuk meg Buda legújabb bisztró éttermét – Salumeria és Vineria koncepciónkkal egy olyan találkozási pontot szerettünk volna létrehozni, ahol az ízek és a közösség valóban egymásra találnak. A baszk és latin-amerikai kultúra találkozása, az úgynevezett contact cuisine, számunkra nemcsak egy izgalmas gasztronómiai kísérlet, hanem egy filozófia: nálunk az étkezés a kapcsolódásról, a közösségi élményről, az együtt töltött idő minőségéről szól. Akárcsak a baszkok, mi sem tudjuk elképzelni az élet legszebb pillanatait egy megterített asztal nélkül.
Ebben a szellemiségben alkot nálunk André Bicalho séf, aki a világ számos fine dining étterméből hozta el hozzánk tudását, kreativitását, és a latin-amerikai-baszk konyha iránti szenvedélyét. André több mint 15 éve él Európában, és tapasztalatait most a Cut&Barrel mellett az etyeki Matador étterem Corporate Chef-jeként is kamatoztatja.
Szintén köszönettel tartozunk a koncepció megálmodójának, Carlos Coelhónak, akinek multikulturális látásmódja, borkultúrához való kötődése és gasztronómiai elkötelezettsége formálta meg ezt az éttermet olyanná, amilyen ma: egy különleges bisztróvá, ahol a füstös ízek, a válogatott argentin húsok, saját készítésű felvágottak és kolbászok, valamint az argentin, kaliforniai és magyar borok harmóniában találkoznak.
Ez az elismerés azonban nem jöhetett volna létre vendégeink nélkül – Önök nélkül –, akik bizalmat szavaztak nekünk, megosztották élményeiket, és újra meg újra visszatérnek hozzánk.
Végül, de nem utolsósorban, köszönet illeti a teljes Cut&Barrel csapatot, akik szenvedéllyel, odaadással és alázattal dolgoznak nap mint nap azért, hogy minden egyes vendégünk valódi élménnyel távozzon.
Köszönjük, hogy értékeltek minket. Köszönjük, hogy velünk vagytok ezen az úton. És köszönjük, hogy együtt építhetünk valami különlegeset itt, Óbudán, a Goldberger gyár falai között, a Cut&Barrel világában.
Egészségünkre – és a jövő új ízeire!”
**********************************************************************
Budapest - TOP 5 a 10.900 Ft-os Exkluzív kategóriában:
5. Vadrózsa Étterem
4. Urbán Betyár étterem
3. MainStream Kitchen
2. Gundel Étterem Kávéház
1. The Great Hall étterem (Mystery Hotel Budapest)
The Great Hall étterem (Mystery Hotel Budapest) -
Horváth András /szállodaigazgató/ és a Great Hall Étterem csapata
"Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a Mystery Hotel Budapest különleges The Great Hall Étterme a 2025-ös tavaszi DiningCity Országos Étterem Héten a vendégek értékelése alapján, közel száz budapesti étterem közül, újból 1. helyezést ért el az Exkluzív menü kategóriában.
Hálásan köszönjük minden vendégünknek, aki ellátogatott hozzánk az esemény során és megtisztelt minket bizalmával!
Vendégeink inspirálnak minket arra, hogy minden nap a legjobbat nyújtsuk és a gasztronómiai élményt a lehető legmagasabb szintre emeljük.
Nem utolsó sorban, köszönöm kollégáimnak, akiknek elhivatottsága, kitartó munkája és szakmai hozzáértése miatt nyerhettük el ismételten ezt az elismerést.
Gratulálok a nyertes ételekhez Berta Dávid konyhafőnöknek és csapatának, valamint a profi vendégélményt Hadzsi József étterem vezetőnek és csapatának.
Várjuk Önöket továbbra is sok szeretettel The Great Hall Éttermünkben, és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a jövőben is felejthetetlen pillanatokkal és gasztronómiai élményekkel gazdagíthassuk vendégeinket!”
**********************************************************************
Budapest - TOP 5 a 8.900 Ft-os Prémium kategóriában:
5. Buda Gourmet Bistro
4. Macesz Bistro
3. IDA Bistro
2. The Station (Mercure Budapest Castle Hill)
1. Andrássy Garden
Andrássy Garden -
Jetzin Attila /F&B manager/
„Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!
Óriási örömmel és hálával osztjuk meg Veletek, hogy a vendégek visszajelzései alapján az Andrássy Garden éttermünk az első helyezést érte el a 8.900 Ft-os kategóriában a DiningCity Országos Étterem Hét esemény keretén belül!
Még nincs 1 éve, hogy megújult belsővel és koncepcióval nyitottuk meg kapuinkat, így ez az eredmény hatalmas elismerés és visszaigazolás számunkra. A legnagyobb köszönet Nektek jár, kedves Vendégeink, hogy megtiszteltetek minket a bizalmatokkal, nálunk ebédeltetek vagy vacsoráztatok, értékeltetek minket, és velünk tartottatok ezen a különleges gasztronómiai utazáson.
Ez a siker a csapatunk elhivatott munkájának is köszönhető, de mindenekelőtt Nektek – köszönjük, hogy itt vagytok velünk, szeretettel várunk vissza benneteket máskor is!”
*********************************************************************
Budapest - TOP 3 a 6.900 Ft-os kategóriában:
3. Nebro Étterem
2. A38 Bistro
1. Color Budapest
Color Budapest -
Goncsarov Dániel /étteremvezető/
„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy újonnan induló résztvevőként egyből az élre jutottunk. Hálával tartozunk kedves vendégeinknek, hogy ilyen nagy számban látogattak el hozzánk, és örülünk, hogy megmutathattuk nekik a Color életérzést. Bár korábban már más felállással töbször értünk el helyezést, mégis büszkeséggel tölt el, hogy a belváros szívében kicsi, de nagyszerű csapatunkkal ismét bizonyíthattunk vendégeinknek. Goncsarov Dániel és csapata - Erik, Annamária, Krisztián, Dávid, Ádám és Kata - az extra héten is várnak benneteket, hogy megmutassák milyen egy modern Bisztró a belváros szívében a legszínesebb közép-európai borválasztékkal.”
**********************************************************************
Országos lista - TOP 3 étterem a 10.900 Ft-os Exkluzív kategóriában:
3. Sulyom Tájétterem (Sarud)
2. A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)
1. Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl)
„Tisztelt DiningCity Olvasók, Étterem Látogatók, Vendégeink & Borbarátaink!
Örömmel értesültünk róla, hogy egy év után visszatérve, megismételve korábbi eredményeinket, immár 12.-ik alkalommal értünk el első helyezést a DiningCity rendezvényén.
Vendégeink értékítélete szerint az újjáépített Fogadó, éttermünk, csapatunk, értékeinket megtartva, az egyre nehezedő körülmények ellenére is tovább fejlődött...
A korai tavaszban húsvéti előzetes ajándékot kaptunk: nem várt sok vendég látogatott ki hozzánk "Nyúl York"-ba.
Vendégeink értékelték, és elismerték valamikori célunkat, hogy miért pont ide építettük fel Fogadónkat, éttermünket, borászatunkat.
A célunk bár elértük, nem változott. Vendégeink a gasztro-, és borturizmust velünk kapcsolhatják össze, saját készítésű naturális borainkkal, ételeinkkel.
Mindezt szállóvendégként, Fogadónkban, a szőlőföldek között megpihenve.
Az Étterem Hét lényegét abban látom, hogy megmutassuk vendégeinknek:
- A legjobbak közé tartozó alapanyagokat, fűszereket a világ messzi országaiból, miként lehet integrálni a hazai ízek világába.
- A tradíció értelmezését a mai "főzőműsoros" világunkra vonatkoztatva, és annak általunk kiművelt applikációját.
- Az ételeink és boraink elkészítésében törekszünk a nem "túlbonyolított", mégis változatos, kreatív ételek megalkotására, bennük -borainkkal együtt- a valóságos, őszinte ízeket prezentálni.
"No Plastic Brothers!"
Alapelvárás, mi szerint vendégeinket úgy szolgáljunk ki, hogy "jó oka" legyen visszatérni hozzánk. Mintha haza jönne...
Mottónk nem változott: Egyszerűen, tisztán, méltósággal és tisztelettel.
Ugyanakkor örömmel és mosollyal az arcokon.
Az alapanyagok, az ételek és vendégeink tekintetében is. Akkor is, ha valamely vendég nem jut el arra szintre, hogy ezt értékelni tudja.
Ennek köszönhető a "Vidék legjobb konyhája" díj után immár a 12.-ik első hely. Jól esik, és nem lehet megszokni!
Tenni sokat tettünk érte, az összes kollégánkkal közösen, kitartással, sokszor lemondással, szívből és lélekből végzett munkával.
Ez az a jól végzett munka, amely tükröződik ezen az eredményen. Köszönöm mindegyikőjüknek, és szívből gratulálok hozzá.
Vendégeink részére is hálával tartozunk, hisz Önök nélkül, nélkületek ezt nem értük volna el. Legközelebb? Jövőre? Ugyanitt? Őszintén remélem!
T-Bor és Csapata”
**********************************************************************
Országos lista - TOP 3 étterem a 8.900 Ft-os Prémium kategóriában:
3. Első Mádi by BG (Mád)
2. Bistorant Restaurant Winebar (Szeged)
1. Lavender Terasz (Balatonvilágos)
Lavender Terasz (Balatonvilágos) -
Németh Andrea és Schwendtner Péter /tulajdonosok/
„Köszönetünket szeretnénk kifejezni újból a kitűnő Vendégeinknek a belénk vetett bizalmukért, és amiért minden eddigi Étterem Hét csúcsunkat megdöntve ekkora érdeklődést mutattak, mutatnak irántunk, ugyanis a DiningCity Országos Étterem Hét foglalási rendszerében megnyitott 9 napunkon 300 főt meghaladó foglalásunk érkezett.
Külön köszönjük, hogy minden eddiginél többen tették lehetővé értékelésükkel azt, hogy immáron harmadszor nyerhetett kategóriájában a Lavender egy ilyen prominens mezőnyben.
Köszönet kiváló kollégáinknak azért a magas színvonalú szakmaiságért, ami ekkora érdeklődést és ilyen szép vendégvisszajelzéseket generált!
Köszönet a DiningCity-nek, hogy rendezvényükkel évről-évre felhívják a tisztelt Nagyérdemű figyelmét a hazai gasztronómia kitűnő szereplőire!
És nem utolsó sorban köszönet a Családunknak is, akiknek fáradhatatlanul kitartó, szünet nélküli munkája, állandó odafigyelése a Lavender lelkét képezi és egyben garanciája a magas minőségnek.
Szeretettel várjuk Önöket, várunk Benneteket a “ráadás héten” és egész évben is itt Balatonvilágoson, a Lavenderben!”
**********************************************************************
Országos lista - TOP 3 étterem a 6.900 Ft-os kategóriában:
3. Malomkert Sörház (Veszprém)
2. Kozárdi Kamra (Kozárd)
1. Il Baffo by Avalon (Miskolc)
Il Baffo by Avalon (Miskolc) -
Rózsahegyi Attila /ügyvezető/
„Szívből köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk a DiningCity Országos Étterem Hét során, és megosztották velünk értékes visszajelzéseiket az Il Baffo élményről!
Nagy örömmel és büszkeséggel osztjuk meg Önökkel, hogy az értékeléseiknek köszönhetően az Il Baffo by Avalon Étterem immáron harmadik alkalommal érte el az első helyezést kategóriájában a vidéki éttermek között.
Ez a megtisztelő eredmény rendkívül sokat jelent számunkra, és megerősít bennünket abban, hogy a munkánk valóban értéket képvisel.
Hálásak vagyunk ezért az elismerésért, amely visszaigazolja elkötelezettségünket a minőségi vendéglátás és az emlékezetes gasztronómiai élmények iránt.
Köszönjük, hogy ilyen sokan bennünket választottak!
Vendégeinket a jövőben is örömmel látjuk, és továbbra is azon dolgozunk, hogy az Il Baffo-ban töltött idő minden alkalommal különleges legyen.
Várjuk Önöket vissza szeretettel – mindig valami újdonsággal a tányéron!"
GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK! :)
Étterem Hét 'EXTRA':
Április 22-27. között a DiningCity megrendezi az Étterem Hét 'EXTRA' programot, mely keretében még egy extra hét erejéig tudják a Vendégek kipróbálni a márciusi Étterem Hét közönségdíjas éttermeinek győztes, 3 fogásos menüajánlatait, méghozzá változatlan árakon!
A menük és az árak tehát ugyanazok lesznek, mint a márciusi héten.
Asztalfoglalás április 14. (hétfő) reggel 6.00-tól kizárólag a
www.etteremhet.hu oldalon keresztül érvényes.