Logo Pic
Borsi Gergely 2024. április 16.

Egy új, vagány Audi A3: az allstreet

all1_m.jpg

Teljesen új modell az Audi A3-család frissen fejlesztett markáns crossover-tagja, az A3 allstreet, amely utcai elnevezése ellenére karakteres offroad-megjelenésével, az A3 Sportback változatéhoz képest három centiméterrel megnövelt szabadmagasságával és megemelt üléspozíciójával a vezetés a SUV-modelleket idéző élményét kínálja.

Az A3 allstreet a felfüggesztés révén 1,5 centivel magasabban van, mint az A3 Sportback, ugyanakkor az eggyel nagyobb – 17 hüvelykes – kerékátmérővel együtt ez már 3 centiméterrel nagyobb hasmagasságot eredményez. Extrafelszerelésként ugyanakkor 18 és 19 hüvelykes kerekek is rendelhetők.

all2_m.jpg

Kiemelendő a felfüggesztés modellspecifikus rugó-lengéscsillapító hangolása, amely harmonikus összhangot teremt a színvonalas menetkényelem és a vezetés pontos irányíthatóság jellemezte, sportos élménye között.

Ezekkel a jegyekkel és egyebek között a matt fekete Singleframe hűtőráccsal a prémium-kompaktkategória crossover-modelljeként teljesen egyedi megjelenésével, valamint élénk színével az A3 allstreet már az első pillantásra jól megkülönböztethető az A3 család többi tagjától. És persze minden más crossovertől is.

all3_m.jpg

Az enyhén megemelt üléspozíciónak köszönhetően az A3 allstreet nemcsak kényelmesebb be- és kiszállást, hanem minden irányba jobb kilátást is kínál. Csomagtere az A3 Sportback modellekéhez hasonlóan 380 literes, a hátsó ülés lehajtásával pedig akár 1200 literre is bővíthető. A tetősínek az alapfelszereltséghez tartoznak, extraként pedig elektromos mozgatású csomagtérajtó, levehető vonófej, valamint rakodóhelyek és csomagtér-megoldások összeállítása is rendelhető. Utóbbiak a vezetőoldali rekeszben és az első ülések háttámláján kialakított hálókban is lehetőséget kínál az apró tárgyak elhelyezésére, valamint a csomagtér rögzítőhálójával előzi meg a nagyméretű csomagok elcsúszását.

all4_m.jpg

Az A3 allstreet már alapkivitelében is magas színvonalú biztonságot nyújt. Az Audi pre sense front, a Kikerülés-asszisztens (Collision Avoidance Assist) és a Bekanyarodás-asszisztens (Turn Assist), valamint a Sávtartás-asszisztens (Lane Departure Warning) hatékonyan segít megelőzni a baleseteket a közlekedés többi résztvevőivel, míg az autó hossz- és oldalirányú irányítását segítő – és a Támogatott sávváltás (Assisted Lane Change) funkciójával kiegészített – Adaptív menetasszisztens (Adaptive cruise assist) a vezetés fokozott kényelméről gondoskodik. E rendszer egyes szakaszokon akár 210 kilométer/óráig átveheti a gyorsítás, a fékezés és a kormányzás feladatát, autópályán 90 kilométer/óra felett pedig a sávváltást is segíti.

all5_m.jpg

Az A3 modellek két motor-sebességváltó változatban érkeznek a piacra. Az úgynevezett 35 TFSI 1,5 literes benzinmotorjának teljesítménye 110 kW (150 lóerő), automata kivitelében pedig hétfokozatú S tronic sebességváltóval és enyhe-hibrid (Mild Hybrid) technikával rendelhető.

A dízelváltozat pedig a 35 TDI, amely szintén 110 kW (150 LE) teljesítményt kínál és hétfokozatú S tronic sebességváltóval készül. Az év végén pedig egy hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) is csatlakozik a kínálathoz.

 

Vissza a címlapra
Das Blog - A használt autós blog
A Das WeltAuto közel húsz éve foglalkozik Magyarországon használt autó értékesítéssel, a dasblog.blog.hu a kollégák és az autós szakemberek azóta összegyűlt tapasztalatait osztja meg az olvasóival. Amellett, hogy informál és szórakoztat, edukál, tanácsot ad és kényes kérdésekről is tájékoztat. Felhívja a figyelmet a használt autó vásárlás buktatóira. Bemutatja azokat a trükköket, amiket a nepperek alkalmaznak. Továbbá ismerteti azokat a lépéseket, amiket az üzletkötések során érdemes vagy feltétlen meg kell tennünk.
Legjobban pörgő posztok
A Lazio elleni mérkőzés
Apuleius • 9 nap
Agresti szerint a kupadöntő után várhatók konkrétumok Motta kapcsán
venember83 • 6 nap
A Milan elleni mérkőzés
venember83 • 4 nap
Di Marzio: „A Juve Allegri bevonása nélkül tervezi a nyarat”
venember83 • 3 nap
Két szabadnappal kezdi a hetet a csapat
venember83 • 3 nap
Cikkek a címlapról
Őrülten szexi éjszakák Amanda Learrel
1962-ben, a Paolo Cavara, Gualtiero Jacopetti és Franco Prosperi szennyturkász direktortriója által „világra segített” Kutyavilággal (Mondo cane) vette kezdetét az olasz eredetű mondo filmek divatja, amely aztán csaknem két évtizeden át képtelen volt megszűnni. Aki a „hanyatló Nyugaton” ilyesfajta…
Ebéd
Vasárnapi csülök. Világos lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze.
>