Logo Pic
culee14 2024. szeptember 29.

Barcelona krízisben – Hansi Flick próbálkozásai és a valóság

Hansi Flick munkáját nézve egyértelműen látszik, mit próbál megvalósítani a Barcelonánál. Mindenki bizalmat kap, mindenkinek megvan a maga szerepe. Még akkor is, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, a csapatnak valahogyan meg kell találnia a kiutat a nehéz helyzetekből.

Azonban a futball törvényei előbb-utóbb mindenkire hatással lesznek, és egy ponton visszahúznak a földre.

Barcelona jelenleg komoly sérüléshullámmal küzd. Egy fiatal, tapasztalatlan kapus, Iñaki Peña védi a kaput – bár meg kell hagyni, hogy ő volt az egyik legkisebb probléma az Osasuna elleni mérkőzésen.

De nem lehet egyszerűen Sergi Domínguezt, Pau Cubarsít és Gerard Martínt elé rakni, hogy megoldják a védelmet.

Főleg akkor, ha a támadósor Ferran Torresből és Pau Víctorból áll, és egy Robert Lewandowskiból, aki nem igazán hajlandó már elvégezni a szükséges munkát a pályán.

Utólag visszagondolva, ez az összeállítás egyszerűen őrültségnek tűnik. Őszintén szólva, amikor megláttuk a kezdőt, sokan vakarták a fejüket, de Flick szerencséjében bízva talán volt, aki mégis reménykedett valamilyen logikában.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy lenne mély kispad, amiből Flick választhatna. Az ő munkája valóban komoly kihívás.

De nem láttuk már ezt a forgatókönyvet korábban? Amikor egy menedzser túl sok változtatást eszközöl, holott talán csak pár kisebb módosításra lett volna szükség?

Lamine Yamal például valóban pihenésre szorult, de Raphinha eddig jól bírta a terhelést. Hector Fort is alig várja, hogy több játéklehetőséget kapjon. Talán ez volt az a mérkőzés, ahol Koundét be lehetett volna állítani középre Cubarsí mellé, és Alejandro Baldét a szélen. Vagy esetleg Eric Garcia is visszakerülhetett volna a védelem tengelyébe. Bár be kell vallanom, ezen a furcsa meccsen Koundé volt az egyik legveszélyesebb támadó.

Domínguez és Martín azonban még nem állnak készen a nagy feladatokra. Az ő játékperceiket korlátozni kellene.

Ferran Torres ismét bebizonyította, mennyire nem találja a helyét a Barcelona mezében. Két hatalmas helyzetet puskázott el, és nehezen vette fel a ritmust a társakkal.

Rövid távon a Barcának sürgősen igazolnia kell egy első számú kapust, és a védelmet is meg kell erősítenie.

Az Osasuna, akárcsak korábban a Monaco, mélyen védekezett, és egyszerűen csak Barcelona magas védelmi vonalát támadták meg hosszú indításokkal. Ezért olyan fontos, hogy a Barca támadói gyorsak és elkötelezettek legyenek a letámadás és a visszatámadás során. Ugyanakkor a Blaugranának nem szabad beleesnie abba a csapdába, hogy egy betömörülő csapat ellen görcsösen ragaszkodik a labdabirtokláshoz.

A kudarc szükséges ahhoz, hogy tanuljunk belőle. Azonban reálisnak kell lennie abban, hogyan állítja össze a csapatát a siker érdekében.

Nem lehet bárkit bármikor bedobni, és elvárni, hogy minden működjön.

A tapasztalat még mindig számít. A játékosokat a teljesítményük alapján kell értékelni, és ez elengedhetetlen lesz a továbbiakban.

Sok játékos megbukott ezen a vizsgán, de a felelősség a menedzseré.

Fontos meccsek várnak a csapatra, többek között a Real Madrid és a Bayern München ellen. Addig is, Barcelonának vissza kell térnie a győzelmi útra, és a legmegbízhatóbb játékosaira kell építenie.

Vissza a címlapra
Barcanoticias
Legjobban pörgő posztok
A kreatív adózás ára
Borsi Gergely • 2 nap
Az Iron Maiden duplázik Budapesten
sunthatneversets • 6 nap
Motta megoldást keres a Juve gólaszályára
venember83 • 7 nap
A Genoa elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala 2024/Vol39.
sunthatneversets • 4 nap
Cikkek a címlapról
Küzdelem az Északnyugati átjáróért
Hazánkban az Északnyugati átjáró mindig megmaradt valamilyen misztikus, homályos jelentőségű dolognak, mely után - a felfedezések "Szent Gráljaként" - évszázadokig küzdöttek a jellemzően angolszász hajósok, hogy aztán teljesen más módon és más formában találjanak rá, mint amire sokáig számítottak. A…
A citrom, a skorbut és a maffia
A C-vitamin hiánya súlyos betegséget okozhat, s néhány évszázaddal ezelőtt, a skorbut még halálos betegségnek számított. A becslések szerint közel kétmillió tengerész halt meg a skorbut következtében, így sokan próbálták megfejteni a kialakulásának az okát.
>