Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kingha

30 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luxus (főnév)1. Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak ésszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés.2. Túlzott költekezés; egy személy, közösség anyagi…..
Gondolom, ha már arra adtad a fejed, hogy a világ szerencsésebbik felén töltsd az időd, indulás előtt púsposra tömted a bankszámládat (és nem feleljtetted el bejelenteni a bankodnak sem a külföldi számlaforgalmat). Azért még így is biztos pislantasz egyet, ha látod Svédországban egy egyszerű hambi…..
Mennyire színes a ruhásszekrényed? Nos, ha inkább a biztos fekete-fehér (esetleg ) szürke a meghatározó az öltözékedben, DE néha kicsit izgalmasabbat is kipróbálnál. DE túlzásba semmiképpen nem esnél egy sárga felsővel, vagy éppen világoskék egyberuhával. Na akkor jó ötlet, ha egy színes(ebb)…..
Farmer pólóval. Mindenki ismeri és használja is ezt a párost. Szeretjük, mert gyors, egyszerű, jól kombinálható ékszerekkel és nehéz vele melléfogni (de azért lehet). Na de áljlunk meg a pólónál.(ami akár pulcsi is lehet, ugyanaz vonatkozik rá ) Van, aki az egyszerű, sima, fekete fehér, esetleg…..
A neccharisnya a 90-es évek után újra hódító útjára indult. Neked hogy tetszik? ►►►Gyere holnap is! ►►►Követhetsz a következő helyeken is:►Facebook    ►Instagram►Pinterest►►►..
kingha 2017.04.20 10:08:53
@fashionLi: újrahasznosítás - mondjuk ... de a bio anyagok hatalmas környezeti terheléssel bírnak, hiszen természetes élőhelyeket pusztítanak el, hogy legyen helye az igény támasztotta kereslet kielégítésésnek. és ja, éhbérért.
a túlzott fogyasztás témája - sajnos egy szomorú jelen,ami ellen mindennap és mindenkinek tennie kellene - egy picit. sőt egy picit nagyobb lépést (nem vásárolok, tudatosan fogyasztok, helyi terméket vásárolok, stb). és az is nagyon sajnos, hogy ebben az iramban a jövő generációknak nem marad semmi: föld, víz, levegő.
nem hinném, hogy az emberek a rossz minőséget igénylik és veszik - ez is egy illúzió. a kiszolgáló piac és a kereslet diktálta illúzió. mert ugye van egy diktált iram a divatban is, amibe az akinek nincs egyedi stílusa - szeretne beilleszkedni (mert megszólják, kiközösítik és így tovább - most a fiatalokra gondolok) és így minden hasonlót megvesz - megvásároltat. a szegény ember meg vízzel főz - azt veszi ami van, és mivel vidéken a kis faluban nincs turkáló, ezért marad a kínai. ami vacak minőség, de mivel más nincs ezért van rá kereslet. hiszen buszjegyre sincsen pénz.

szóval sok árnyalata van ennek a rendszernek, valamint sok dolgozó és fogyasztó rabszolgája.
kolin_hobbi ruhamentő Necc-láz 2017.04.11 00:14:06
A neccharisnya hódítása idén újra a divat trendek közé került .Néhány év szünet után most elindult újra hódító útjára és próbálja a közízléssel elfogadhatóbbá tenni jelenlétét. A múlt szombati Mercedes-Benz Fashion Weeken is több tervezőnél előkerült ez a harisnya fajta. Az én ruhatáramba igaz nem…..
kingha 2017.04.20 09:51:57
@fashionLi: fokozni a megjelenést? sztem egy nő, egy zsákot is tud viselni, ha van benne tartás, és avval valóban lehet fokozni a megjelenést :P ami meg a mai ruhák minőségét illeti, max. landfill jellegű formákban fognak visszatérni :P - ha lesz hova.
Hétvégén a régió legnagyobb divateseményén jártam. Divatbemutatókat néztem élőben, de mégsem vendégként voltam.Önkéntesként vettem részt a Mercedes Benz Fashion Week Budapest-en ( MBFWBP) a Ludwig Múzeumban. Tapasztalataimról, élményeimről olvashatsz most beszámolót. A múlt heti bejegyzéseimből…..
Street fashion, vagyis az utcai divat. Az eredeti, ami belülről jön, nem mesterkélt. Viselhető és ez fejezi ki igazán az emberek stílusát. Az, hogy mt visel hétköznapjaikon. Miben megy dolgozni, miben megy a boltba, vagy éppen sportolni. Ez a street fashion. Van néhány nagyon híres fotós, aki…..
A városlakók többsége sokáig csak álmodozhatott arról, hogy egy kis saját kertje legyen, a saját paprikáját és paradicsomát egye a reggelihez, és saját termesztésű fűszernövényeivel ízesítse a főztjét. Aztán néhány éve valami megváltozott. Megjelentek Budapesten is a közösségi kertek, és végre…..
kingha 2016.11.07 08:40:58
@airdace: köszönöm a kimerítő választ.
emlékeztem arra, hogy valamikor az első Grundkert idejében kíváncsiságból és mert volt is adott lehetőség - bevizsgáltak "zöldeket" a kertből, és ezt említették valahol, így került be a link.
mégis a sok kötekedés szélére "hogy ezt is ellenőrizni kellene, meg különben minden egyebet" - megjegyzem a közösségi kerteknek (és a linkben említett "balkon kerteknek") nem a "mezőgazdasági termelés" az elsődleges céljuk - hanem az ember és a föld/növények kapcsolat újraírása és erősítése, valamint ennek mindenféle sajtóban ironikusan ideologizált verziója. az elmúlt évek tapasztalata alapján mégis azt mondhatom, hogy a városi kertészkedés kifejezetten átalakítja az életed és a világszemléletedet. és ez a lényeg. na, meg a bazsalikom és paradicsom.
Kati a Nagyvilágban Motoros taxi 2016.10.10 10:37:25
- Nekem most el kell mennem elintézni valamit, 7 felé érek csak vissza – afrikai idő szerint, azaz ez azt jelenti, ki tudja, mikor -, úgyhogy a legjobb, ha egyedül mész haza és otthon találkozunk, mondta Simeon. Hívok neked egy motorbiciklit, nekem dolgozik a sofőr, ő szokta intézni az ügyeimet is.…..
kingha 2016.10.10 13:05:51
Sziasztok! Itt a hideg, nincs mese, fel kell öltözni! Én igazán fázós vagyok, de nem szeretem a pufikabátokat, úgyhogy minden évben kihívás, hogy hogyan ne fázzak meg. Alábbi posztomban olyan ruhákat találtok, melyeket olcsón vettem: szeretném megmutatni, hogy nem csak drágán…..
Noémi Kiss Fashion Outfit: BÚÉK! 2015.12.30 20:23:26
Sziasztok! Remélem, jól teltek az ünnepek, sokat pihentetek és jókat ettetek! A karácsonyi-szilveszteri időszak alkalmából most egy elegánsabb szettel készültem nektek. A sok sötét színt szerintem remekül feldobja ez a mókás gallér, melynek hattyúmotívuma visszaköszön a…..
Sziasztok! Annyira jól telt a hétvégém, remélem, ti is a szabadban töltöttétek ezt a szuper időt! :) Annyira megijedtem a közelmúltbeli 10 fokoktól és esőtől, hogy azt hittem, idén ősszel csak a radiátor mellett, teát iszogatva és olvasás közben hordhatom a kedvenc kötött…..
Sziasztok! :) Újabb nap, újabb outfit: ez most már a hidegebb napokra szól! Amikor ilyen sötét fellegek úsznak az égen, szeretek élénk színekbe öltözni! Így legalább a pulóverem csempész némi vidámságot az ilyen napokba. Egyik kedvencem ez a kék Topshop kabát, amit…..
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ennyire eltűntem, csak egyszerűen beszippantott az év eleji rohanás a munkában. Bár Instagramra posztoltam, bevallom, outfitet fotózni nem nagyon volt kedvem az esős és szeles időben. De mivel most már szinte nyár van, én is előástam a szekrényből a vékonyabb…..
kingha 2016.10.06 13:14:39
Évek óta figyelemmel követem a H&M Conscious Exclusive kollekcióinak bemutatását, mert nagyszerű ötletnek tartom, hogy a fenntartható ruhagyártást olyan módon promótálja a svéd cég, hogy vörös szőnyegre illő ruhákat tervez az újrahasznosított és bio anyagokból. Eddig majdnem minden Conscious…..
Ha bringákról és növényekről van szó egyszerre, akkor mindkét oldalról érintett vagyok, a növényi részt nem kell magyarázni, a bringázás pedig hobbi, amire sajnos a kelleténél sokkal kevesebb időm jut. Ettől még nyitva tartom a szemem olyan helyzetekben, ahol a két téma összeér, ezek pedig…..
kingha 2016.09.08 08:53:03
szeretem az írásaidat és sokszor ajánlom a barátaimnak - hobby kertész ismerősöknek (a Szabolcs "jobban tudja" felkiáltással). de most a helyes növényválasztási részen erősen elgondolkodtam mert a felsorolt növények nem tűnnek a legjobb választásnak és lássuk miért is -

a puszpáng (bukszus) - mondjam vagy mutassam? puszpángmoly és kártétele. maradjon a puszpáng a burzsuj kertek és temetők dísze ... amíg le nem rágják.

a mezei juhar - szép, talán igénytelen (jó, hogy a sövény formáig el kell jutni, és azt fenn kell tartani - tehát lehet nem is annyira igényelten?!) - nem kellemes belecsapódni bicóval

a somfélék - még nem láttam ilyet, de izgalmasan hangzik
a hamisciprus, a leylandi ciprus - hááááát, keskenyke az a sáv, ne kényszerítsük spejzba a nagymamát és etessük hamburgerrel.

a sövénynek való tiszafa - lassú növekedésű, és utak mentén megcsúnyul (szálló por és vízhiány)

oszlopos tujafélék - az állandóan előkerülő tuja-kérdés - érzékeny lelkű növény, nem bírja az útszéli "gyűrődést" - nem oda való. sőt máshova sem. mégis ültetik.

hogy mit kellene mégis ide ültetni? jó kérdés. mert ugye kevés bokor vagy fa bírja a gyűrődést - meg ugye van egy kvázi természetes vegetáció, amit nem lehet amiatt vegzálni, mert "szemetel", meg feltöri gyökereivel az utat (az a minimum, hogy akkor ilyet nem ültetünk oda) stb.

csak egy kósza ötlet, hogy az elválasztó sávba lehetne olyan jó szárazságtűrőket (pozsgások, alacsonyabb díszfüvek, "rambó" aromás növények) telepíteni, amik díszítenek is, meg nem kell velük sokat molyolni és talán így mindenki jól jár - növény is, ember is.

maradok továbbra is olvasód - tisztelettel, kingha
A mai árakhoz képest nem is olyan drágán vihető el. 11 és fél millió forintért hirdetik a 40 négyzetméteres panelt a Corvin köznél. Közel százezer forinttal olcsóbb négyzetmétere, mint a környéken az átlagos négyzetméterárak...
Madonna az egyik kedvencem, ha vintage fotókról van szó, egyszerűen imádom a róla készült régi képeket, melyekből gyakran szemezgetek itt a blogon is. A legkedvesebb fotósorozat számomra az, amit a híres fotós, Richard Corman készített róla New Yorkban '83-ban, amikor az énekesnő még egyáltalán nem…..
Szeptember 2-án egy varázslatos estére megnyílnak Budapest közösségi kertjei! Városszerte több mint 10 helyszínen, kertbejárással, finom ételekkel és színes programokkal várják mindazokat, akik bepillantanának a városi kertészek világába. Az elmúlt években több mint két tucat közösségi kert jött…..
Kertészkedős tapasztalatok, szelíd növényvédelem, alkalmazkodás a "homok" furcsa törvényeihez és az önellátás lehetőségei, talán ezek a leggyakrabban felmerülő beszédtémáink Fekete Lacival, akit lassan egy éve ismerek a Kecskeméti Szatyor Egyesületből. Informatikus a mindennapokban, nagycsaládos…..
Valaha rég, egy MÜSZI galaxisban... volt a Kisközösségek Átalakulásban projekt résztvevőinek egy találkozója, ahol megismerkedtem a MOMÁD (MozgalOM az Átalakuló Debrecenért) képviselőivel is. Egyikükkel azóta is tartottuk a kapcsolatot, meséltünk egymásnak, hol mi történik. Hogy miért mesélem ezt el…..
Hajdu Melinda  - egy gondos grundkertész ismeretterjesztő írása Életem nagyobbik részét úgy töltöttem, hogy a katicabogarakról csupán igen felszínes ismeretekkel rendelkeztem. Azt persze tudtam, hogy van kétpettyes katica meg hétpettyes katica, sőt még valami négyfoltos szerecsenkata is rémlett. Ha…..
kingha 2016.06.24 13:22:30
@Attilajukkaja: ha dísznövényeken küzdesz levéltetvekkel, akkor azt egy erős zuhany-vízsugárral a fürdőszobában meg tudod oldani, leveri a növényről és kész.
sok sikert a kertészkedéshez :)
kingha 2016.06.24 13:24:22
@..?.,: háááát fogalmam sincs miről beszélhetsz - talán az amerikai lepkekabócáról ... ha viaszos, apró és szívogat a leveleken. de azért őket is eszegetik a természetes ellenségek.
Különleges ez a riport, hiszen meginterjúvolt emberünknek ma van a születésnapja és ez egy meglepi poszt. Nagy Zsolt 2014-ban csatlakozott a kertépítős csapathoz, igazán jó kertész vénája van, ami a babot és a salátát illeti, és ne feledjem el a lényeget, hogy igazi Linux [meg egyéb ámítógépes-cucc]…..
[Mátéka] Miki vagyok 31 éves és azt, hogy mivel foglalkozom elég nehéz definiálnom. A legtöbbet szakácsként dolgoztam, de van egy politológus diplomám is. Sokan kérdezték már, hogy jön össze a két dolog? Számomra a kapcsolódási pont a fenntarthatóság, aminek szerintem az egyik sarokpontja az…..