Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falvay Dóra

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor először hallottam, hogy a Flórián üzletközpont aljában nyílt egy étterem, nem is tudtam hová tenni a dolgot, de abban biztos voltam, hogy ide el kell látogatnom, amely később remek döntésnek bizonyult!..
Fülszöveg:  Egy aranyhajú kisfiú bolygóról bolygóra vándorol, rácsodálkozik a felnőttek furcsa világára, és megtanulja, hogy az igazán lényegest csak a szívünkkel láthatjuk.A francia pilóta-író csodálatos kis remekművét gyerekek és felnőttek milliói olvassák szerte a világban immár több mint hét…..
fáymiklós Alfonz vagy Caesar? 2021.01.07 06:52:51
Van egy sor a Bánk bánban, az operai Bánk bánban, amit soha nem értettem. Mikor Ottó térdre veti magát Melinda előtt, Mrs. Bánk bán azt énekli, hogy „midőn kezem megkérte Bánkom, térdre nem rogyott, de mint Alfonz vagy Caesar álla ott.” Az ember, persze, nem tudja, melyik Caesarra gondol Melinda, és…..
Nemcsak Sepp Blatter és kenőpénzei körül forr a levegő a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság kapcsán, de a világ egyik leghíresebb építésze, Zaha Hadid is bekerült a tűzvonalba, aki stadiont épít az ázsiai országban. Munkások százai haltak meg országszerte a vb-hez kapcsolódó építkezések során,…..
Falvay Dóra 2019.07.31 05:18:01
@Bekre Pál: De. A cucc vulvára hasonlít, no meg különféle virágokra (nem véletlen). Lehet, hogy arab bárkára is, azt nem tudom.
550 éve született Niccoló Machiavelli, minden idők legnagyobb hatású politikai filozófusa, tavaly pedig máig ható főműve, a Fejedelem publikálásának 505. évfordulóját ünnepelhettük. Machiavelli az erőszakot és a képmutatást hirdette, fejük tetejére állítotva a keresztény és a humanista értékeket;…..
Falvay Dóra 2019.05.06 17:23:51
@HozzászóláSoma Következő: Dehogy származik Ignáctól. Annyira régi mondás, hogy már szent Jeromos is idézi. Némelyek Ovidiusnak tulajdonítják. A jezsuiták jelmondata pedig "Ad maioirem Dei gloriam" avagy mindent Isten nagyobb dicsőségére.
A Centrál Színház repertoárján jelenleg egyetlen Shakespeare-művet találunk, a szerző egyik legkedveltebb komédiáját, a Sok hűhó semmiért címűt. A Pokorny Lia és Schmied Zoltán főszereplésével bemutatott darab, Puskás Tamás rendezésében 2015 óta gondoskodik a nézők…..
Április 23-án este vált műsorrendet a TV2, az Exatlon és Kasza Tibor vetélkedője helyett jön két vetélkedő, mert ezek szerint a kvízshow az a műfaj, ami üdvözítő lehet a nézettségi versenyben 2019-ben. Ezzel a véleményével a TV2 kábé egyedül van, de ne temessük el a műsorokat előre, az genyóság…..
Falvay Dóra 2019.04.08 15:52:24
A Zöldséges A zöld herceg 2018.11.14 16:59:30
1948. november 14-én látta meg a napvilágot, a most már hivatalosan is legöregebb brit trónörökös, Károly welsi herceg. II. Erzsébet elsőszülöttje gyakorlatilag édesanyja trónra kerülése óta a figyelem középpontjában van. Volt a legkapósabb agglegény a '70-es években, és egy fél világ látta benne a…..
fáymiklós Két f-fel 2017.07.08 07:12:58
Dühből olvasni. Az is jó, mert ihletet ad. Nekem egy levél adta az ihletet, amelyben azt mondták, gondolom, nem olvastad. És, persze, jól gondolta a levél írója, tényleg nem olvastam a Színek és éveket, mert mintha nagy betűkkel volna ráírva, hogy kötelező. A legnagyobb magyar írónő, mondják Kaffka…..
fáymiklós Mondatban a tenger 2018.01.19 08:34:54
Sötétség szállt a csatatérre és a városra, s Emilia még mindig George-ért imádkozott, aki már holtan feküdt, golyóval a szívében, arccal a föld felé.  Ezt a mondatot keresem Elena Ferrante regényeiben, pontosabban a két magyarra fordított és megjelent Nápolyi regényben. Nyilván nem pont ugyanezt,…..
Falvay Dóra 2019.01.15 01:46:38
Minden nemzet történelmében találhatunk polgárháborúkat. Az 1640-es angol, az 1861-es amerikai és az 1917-es oroszországi polgárháborúk talán a legismertebbek a magyar köztudat számára; a magyar iskolában ezekről tanulunk a leghosszabban történelemórán, és klasszikus regények, filmek is…..
Falvay Dóra 2019.01.13 19:28:11
fáymiklós A kő puhasága 2018.12.16 08:34:13
Szinte szégyellem, annyira a közhely jutott az eszembe, az angol pázsit, amit csak öntözni és nyírni kell - de ötszáz éven át. Milánóban ugyanezt adják elő a kővel, a dóm márvány padlójával. Másképp kopnak a kövek, a fekete márvány a leglassabban, a piros kevésbé ellenálló, a fehér a legpuhább, bár…..
Ausztrália több szempontból is a világ egyik legsokszínűbb országa. Lenyűgöző természete és állatvilága, hatalmas mérete mellett rengeteg érdekesség is kapcsolódik hozzá, amit talán eddig nem tudtál. Az országban 1991 óta nem volt gazdasági visszaesés, még a 2008-as világválság idején sem…..
Valódi Sáfrány Orosz scsi leves 2012.05.24 09:40:00
  Különleges helyet foglal el a jellegzetes orosz levesek sorában a több mint ezer éves múltú scsi. Annál inkább, mert valamikor minden zöldséges levest scsínek neveztek. Később már egyértelműen csak a káposztával készülő leveseket nevezték így.Igaz manapság is…..
Falvay Dóra 2018.11.26 20:34:22
@nj: Vélhetően léha kis tréfa volt, mintegy célzásképpen az orosz témára.
a szeretőm másállapotban várt rám az angyalföldi állomáson anyámnak már egészen citromfeje lett a szegénységtől Két sor A ló meghal...-ból, és lehet, hogy profán dolog, de azon gondolkodom, vajon Rejtő Jenő olvasta-e Kassákot, vagy ez a citromfej megszokott kép volt abban az időben. Mert az…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Smoking Barrels Titanic (1997) 2013.11.30 12:00:00
(Erről az egész klasszikus hétről, illetve a posztok összesítője.) James Cameron esetében mindig egy picit furcsán érzem magam, mivel egy profi író-rendezőről van szó, akit nagyon nehéz hova tenni a fejekben. Ennek oka pedig az, hogy a filmjei, amely a világon végigsöprő…..
Korábbi divatposztjainkban láthattuk már a hatvanas és hetvenes évek "vadhajtásait", most kukkantsunk bele a színes nyolcvanas évekbe!..
Kezdjük ott, hogy mi is az a macesz? A zsidó gasztronómiában járatosak biztosan tudják, de a többség szinte biztos, hogy nem. Kenyérféle? Gombóc? Esetleg egy huszár? Hát leginkább maca, ami a macesz korábbi neve és igazából keletlen kenyeret jelent. Tehát kenyérféle a legjobb…..
„Kezdetben egész kótyagos voltam, és nem is tudtam, hogy zuhanok.Megzavarodott érzékeim egymásnak ütköztek, mint macskák a zsákban. Nem tudván, hogy zuhanok, nem féltem a zuhanástól. Csak émelyítetta zűrzavar. Aztán hozzászoktam. A megszokás unalmat szült. Unalmambanaz unalom…..