Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heviz fan

345 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis történelmi kitekintés! Az első, embert is szállító hőlégballonos tesztrepülést 1783. október 19-én hajtották végre Párizs mellett. November 21-én pedig sor kerülhetett az első nyilvános repülkésre, ami akkor 25 percig tartott és kb. 7,5 km-t sikerült megtenni. A ballon melegített levegő…..
Lassan véget ér a nyár. A hőség, a stand- és fesztiválszezon elmúltával elérkezünk az év egyik legjobb időszakához, már ami a rövidebb belföldi utazásokat illeti. Az indiánnyár a lehető legszebb évszak, hogy kiránduljunk, bringatúrára induljunk, városokat és egyéb látnivalókat fedezzünk fel és ha…..
Magyarországon jelenleg közel 870.000 horgász él szenvedélyének. A regisztrált horgászok száma ráadásul évről évre nő, s bár ezt a közkedvelt sportot/szabadidős tevékenységet leginkább a férfiak űzik, ma már egyre több női horgász vált ki saját engedélyt. Szerencsések vagyunk, hiszen hazánk…..
Június 1-jén beköszöntött az igazi nyár. Volt, ahol az első nyári napon már 30°C-t mutattak a hőmérők és sokan már a Balatonban is fürödtek annak ellenére, hogy a tavasz nem volt túl kegyes hozzánk, így elég későn érkezett meg a meleg. Itt tehát az idő, hogy a kalandparkok után egy kis körképet…..
Most, hogy valóságos közelségbe került a nyár és a jó idő, ideje, hogy kicsit körülnézzünk mivel is töltsünk egy-egy szabad hétvégét vagy hová menjünk majd a családdal, ha beköszönt a szünidő. Elmentünk hát letesztelni néhány kalandparkot a Balaton nyugati végében, hogy lássuk: merre érdemes indulni…..
Elég egy jó bázis - mint mondjuk Hévíz -, egy térkép, kényelmes cipő, időjárásnak megfelelő öltözet és a feltöltött okostelefonunk, amivel megörökíthetjük a pillanatot. Kattintsatok a képekre, mert csodás körpanorámákat mutatunk nektek! Egy könnyű sétával ide juthatunk! Egregy Alig kell pár…..
Móricz Zsigmond: Hévízen mindenki méltóságos” címmel jelent meg egy írás a termalonline.hu hasábjain. Az írás szerint a neves író az 1930-as években több alkalommal is ellátogatott városunkba, hogy fürdőkúrán vegyen részt. Ugyanis 50 éves korától kezdődően krónikus lábfájdalmakkal és fejfájással…..
Miért fontos számunkra a szén-dioxid, ami egyrészt a növényi lét lételeme, másrészt viszont mérgező gáz, ami a klímaváltozásért felelős legnagyobb bűnös? A szénsavról, ami szén-dioxid (CO2) a vízben, leginkább kedvenc szénsavas üdítőnk, a pezsgő vagy a szóda jut eszünkbe. De a szén-dioxid nem csak…..
Száz éve is írtak az újságok tragédiákról, balesetekről, gyilkosságokról persze kicsit másképp. Összeszedtünk pár Hévízhez köthető cikket a korabeli sajtóból. Nagyon  érdekes, hogy mindenkinek szerepel a teljes neve és titulusa. A legérdekesebb ember, aki akkoriban autószerencsétlenségben szerzett…..
A tél csak egy évszak. Pont annyi élmény van benne, amennyit beleteszel!  Van, aki az egészen extrém balatoni fürdést is bevállalja januárban, de neked persze nem kell ennyire szélsőséges döntést hoznod. Azért menő lenne? Ha menőnek akarsz tűnni azzal, hogy télen egy természetes tóban szeretsz…..
Ködös november! Oldódj fel a gőz erejével! A novemberi hideg, ködös, esős napok bizony csak egy meleg szobából nézve tűnnek könnyen átvészelhetőnek. Kézenfekvő tehát, hogy Hévízen elsősorban mindenkinek egy kellemesen meleg fürdőt ajánlunk. Legyen az élménymedencében egy masszírozó hátzuhannyal…..
  Már számos tömegsport eseményen részt vettél és mindig keresed az újabb kihívásokat? Épp ellenkezőleg? Nem nagyon jársz versenyezni, de sportos vagy, szereted a kalandokat és a szuper szabadtéri programokat a barátaiddal? Bármelyik csoportba is tartozol, találtunk egy sportesemény, amin biztosan…..
Gondolkodtál már rajta mitől gyógyít a termálvíz? Vajon minden gyógyvíz hévíz? És az ásványvíz lehet-e gyógy, ha nem is meleg? Különbségek és hasonlóságok, amiket sosem kérdeztél de most mégis megtudod. A termálvíz az, ami hévíz! - A föld alól jön és magától meleg! Hévíz egy adott helyen a…..
Fenntartható lehet-e egy turisztikai desztináció, ahol évente sokkal nagyobb környezeti terhelést jelentenek a turisták, mint amit a település lakosságszáma indokolna? Hogyan tudunk fenntarthatóságra törekedni, ha eleve tudjuk, hogy egy olyan rendszert működtetünk, ami „kényelmi” szolgáltatásokat…..
Tele van a net főzős bejegyzésekkel, diétákkal, jóga tanácsokkal, edzéstervekkel, túra-, és kirándulástippekkel, futóútvonalakkal. Menő lett egészségtudatosan, aktívan élni a mindennapokat. És igaz ez akkor is, ha nyaralunk. Így lett 2022-re szempont: mennyire van a szállás zöld környezetben,…..
  „Gólya száll fel Hévíz felett, Figyeli a szép kis nőket, S megtudja majd: hová menjen, Egy-két srácot hol legyen. Azért tessék vigyázni, És vele nem komázni.” Hirdeti egy képeslap, még a múlt századból! Nem alaptalanok azok a vélemények, mi szerint a Hévízi-tóban való fürdőzés áldásos…..
Egyre inkább elvárás, hogy az élet minden területén igyekezzünk fenntartható, környezettudatos módon gondolkodni. Igaz ez a rendezvényekre is. Nem véletlen, hogy az eldobható műanyagpoharakat mára felváltották az újrahasznosíthatók, a műanyag tányérokat a papírtálcák, a zsákos szemeteseket a…..
Kattintottam a hotelhirdetésre de nincs ár! Miért nem írják ki a szoba árát? Honnan tudjam mennyibe kerül, ha nem írják ki? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel találkoztunk az elmúlt időszakban a szállást kereső vendégek részéről. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány gondolatot, hogy segítsünk…..
Idén április 30-án, 10. jubileumi alkalommal rendezik meg Hévízen a Boldog Békeidők Hévíze fesztivált. Két év kihagyás után 2022-ben újra korlátozások nélkül ünnepelhet Hévíz. A hagyományosan május 1-jére eső Hévíz Város Napjához kapcsolódó rendezvény megidézi "Hévízfürdő" fénykorát, azokat a…..
Az örök klasszikus Kányavári-sziget A nyolcvanas években fagerendákból épült íves fahíd mára a Kis-Balaton szimbólumává vált. A hídról csodálatos kilátásban lehet részünk. Gyönyörködhetünk a különleges vízimadarakban, mint a nagykócsag, szürkegém, vagy a horgászok által kevésbé kedvelt kárókatona.…..
1949. február 9-25. között Szabó Lőrinc - orvos barátja Tompa Kálmán rábeszélésére - két hetet töltött Hévízen. A 49 éves költő nagyon jól érezte magát a fürdővárosban, pihent is és folyamatosan dolgozott is. Az itt töltött két hét alatt fordította le Racine: Adromaché drámáját és Puskin: A…..
Utazhatunk családi nyaralás miatt, céges útra, hogy meglepjük a szerelmünket egy romantikus kalanddal... bármi is legyen a cél fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes szállást. És ha megtaláltuk, miért ne térnénk oda vissza újra, és újra és újra, míg végül már teljesen otthonosan érezzük magunkat…..
Ha télen Hévízen pihensz, a Hévízi Tófürdőn kívül számtalan helyen találsz jobbnál jobb wellness lehetőségeket. Mégis arra bíztatunk, hogy tedd változatosabbá a pihenést, mozdulj ki a meleg vízből és fedezd fel a környéket, hiszen a Nyugat-Balaton télen sem alszik téli álmot. Magyarország…..
  A téli pihenés lényege nem az, hogy szürkületben, hóesésben, ködben 4-5 órát autózzunk az ország másik végébe. Sokkal praktikusabb egy viszonylag közelebbi célpontot választani, hogy ne a hosszú oda-vissza úttal teljenek az értékes órák, inkább mielőbb élvezhessük a szaunarészleg adta forró…..
Az emberek többsége nem tartja magát babonásnak, ám ha népszokásainkat nézzük, legyen szó esküvőről, húsvétról, farsangról, Luca napról vagy épp a szilveszterről, számbavehetetlen a sok-sok népi babona, melyek többsége letagadhatatlanul része mindennapjainknak. Néhány esetben nem is tudjuk, hogy…..