Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Major Zsuzsanna

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatok júliusra... Vágyak... 2016.07.27 15:47:13
Nincs az a kábítószer, legyen bármilyen ritka és drága, ami olyan élvezetet kínálna, mint másvalaki álmainak és vágyainak középpontjában lenni... Paul Hoffman    ..
Gondolatok júliusra... Arcok... 2016.05.29 20:22:15
Gondolatok júliusra... Anyám 2016.05.01 15:36:03
Egy csillagfényes nyári éjszakánElőször tartott karjában Anyám.Létezésemről mit sem tudtam én,De ő kincsként hordozott két kebelén.Azóta formál két keze, óvott bajtól szeretete.Pedig okoztam már gondot neki százat,S fejére hoztam szavaimmal deres hajszálat.Magát nem kímélve értem dolgozott,Hajnaltól…..
De jó lenne újra gyermeknek lenni...S rózsaszín felhők alatt álmokat kergetni.A tovatűnő álmokban boldogságra lelni. De jó lenne újra felnőttnek lenni...Enyhe tavasz után a nyárban felengedni.Tartani valahová, nem az utat keresni. De jó lenne újra bohócnak lenni...S a fájdalmat színek mögé tenni.A…..
Gondolatok júliusra... Prága 2016.04.17 10:21:40
Mikor mindent megteszel érte,De mégsem elég...Mikor mindent megkapsz, mit akarsz,De inkább elmenekülnél...Mikor túl szerelmes vagy, hogy elengedd,De ha sosem próbálod, sosem tudod meg...Mikor próbálnád megtartani,De már nem a tiéd...Mikor próbálnál előre menni,De már nincs miért...Ám ha nem elég még…..
Gondolatok júliusra... Minimál 2016.04.09 16:59:50
Emlékszel, édes, mikor először láttalak?Ott álltál az esőben egy bár eresze alatt-S a napok nehéz súlya a válladon megragadt...Emlékszel, édes, mikor először láttalak?Cigarettád hanyagul hevert a lábaid alatt,S elhamvadó füstjében tekintetem rád akadt.Emlékszel, édes, mikor először…..
A reggel távoli esőcseppjei borították a Budai Várat. Némán néztem, ahogy a szürkés-lilás bolyhokból sűrűn, átláthatatlan fátyolként hullnak alá, majd az álmos épületek kupoláin tompán csillannak meg… Az elterülő látkép sárgán pislákoló szemeiből tovatűnt a csillogás, s az épületeket sötétség fogta…..
Utak, melyek sehová sem vezettek,Érzések, melyek a földbe gyökereztek...Távol voltál, de mégis oly közel,Egy más világban, hol a boldogság ölel.Adj többet, mint amit kíván a szív,Adj mélységet, ami elűzi a kínt...Őrizd magadban súlytalan életem,Míg törött lelkemet szárnyadon reptetem!Édes emlék,…..
Múlik az óév, harsog a bál,Libben a szoknya, fordul a lány.Lángol az égbolt, látod-e már?Durran a pezsgő, víg a világ.Itt van az új év, a nép dala száll,Csorba az óra s fárad a láb.Ringat a mámor, az éj kegye vár,Indul a taxi, s nyílik a zár.Roskad az asztal, röffen a tál,Készül a lista, új a…..
Gondolatok júliusra... Téli rege 2015.12.27 22:28:09
Ha eljő Szenteste, kigyúlnak a fények,S angyalok járják be a fehér vidéket.Őszinte kívánságok érnek a lelkekhez,S a huncut tekintetek könnyekkel megtelnek.Számtalan útvonal vezet a szívekhez,S a gyermeki emlékek csendesen lépkednek.Az asztalok körül összegyűlik a család,S a decemberi szürkeségben…..
Gondolatok júliusra... Kis cipők 2015.12.26 18:51:13
Ha jő az alkalom,Szán siklik a havon.Ormokon s tavakon,Csilingel az utakon.Ezüst bojtja, hóbundája,Arcát rejti nagy szakálla.Gyermekszívek jósága,Édesanyák mosolygása.Kalács készül, hull a hó,Csengő-bongó nótaszó.Hajnalodik, csillag szalad,Kis cipőcske duzzad, dagad.Benne minden földi jó,Csokoládé s…..
A polcokon nyomot hagyott az idő,S a poros lapok közül egy megsárgult fénykép kerül elő.Ennyi év után eltűnődöm azon,Gyógyír-e az idő? Elmúlik majd a fájdalom?Fiatalok voltunk, s szabadok,Napról napra éltük az időt, mi adatott.Most riadtan állok egymagam,S te egymillió mérföldre tőlem nem hallod meg…..
Gondolatok júliusra... Emlékek 2015.11.16 13:45:53
Mikor távol kerül tőlünk valaki, akaratlanul is felidézzük mindazt, ami összeköt bennünket: az emlékeinket. A találkozásokat, az érzéseket, a helyszíneket, a pillanatokat. Mintha közös könyvünket írnánk, s benne a lapok, mint együtt töltött perceink őrei…...
Istenem, óvd meg a gyermeket,Ki tiszta lelkével a Földre született!Szeresd őt, ki mosolyával aranykaput nyit az égen,S apró Emberré válik szülei szívében! Fotó: Google..
Hajnali pára lepi be a tájat,Körülöleli a magányos fejfákat.A fehér köveken megtörik a napsugár,A régi temetőben egy lélek sem jár ma már.Az őszi szél eljátssza letűnt dalod,Mit sírod lábánál magányosan hallgatok.A vén diófa árnyékában mozdulatlanok a tegnapok,S míg lelked nyugtatod, remélek egy…..