Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ott Réka

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Golden Dawn A női lét agóniája 2018.03.31 19:47:55
„Nőnek lenni piszok nehéz.” – konstatálom magamban egy belenyugvó sóhaj kíséretében, miközben a szokásos, reggeli fürdőszobai teendőimet végzem. De ha már itt tartunk, akkor mitől is nő a nő? – kalandozok tovább gondolatban, míg csücsörítő szájjal az utolsó simításokat végzem gondosan felvitt…..
100 évvel ezelőtt, ezen a napon született sokunk példaképe Szabó Magda, Kossuth-díjas író, műfordító, költő, az egyik legtöbbet fordított magyar szerző, akit még kilencvenévesen is a magyar irodalom nagy tudású asszonyaként tartottak számon. Az eredetileg költőnek induló Szabó Magda az irodalom…..
Annyian vagyunk és mégsem elegen. Mindannyian ugyanazt akarjuk, és mégis mindig mást. Keressük a boldogságot, mint egy illúziót, s mikor azt hinnénk, hogy megtaláltuk, az tova illanni látszik. Keressük, bár nem tudjuk pontosan mit is, hogyan néz ki, milyen az illata, az íze, a legkevésbé pedig azt,…..
Elköltöztem. A lakásom kietlen és üres. Elvittem a bútorokat, a falon lógó festményeket, minden egyes ereklyeként őrzött értéktelenséget, s velük együtt a haldokló szobanövényeket. Nem hagytam hátra semmit sem. Csak a csupasz falak maradtak, rajtuk a képkeretek szürke foltjaival, a sarkakban megbúvó…..
Egy ideje már próbálom külső szemlélőként megfigyelni a körülöttem lévő kapcsolatokat. Mintha csak egy színdarabot néznék, a közönség soraiban ülve, megfigyelve az egyes karaktereket, az események láncolatát, és lélegzetvisszafojtva várni a végkifejletet, ahová a katarzison keresztül jutunk el. És…..
Sokáig élt a fejemben egyfajta mítosz, miszerint milyennek kellene lennie az igazi, nagybetűs nőnek, és vele párhuzamosan, a számára tükörképet jelentő férfinak. De létezik-e ilyen, s ha igen, akkor mitől is igazi az igazi? Van-e erre egyetemes példa, egzakt szabály, mely által kiderülne, hogy…..
Golden Dawn Szeretetszajhák 2017.07.15 21:51:17
Mindig meglepődöm azon, hogy egy szakítást követően néhány ember miként képes szinte egyik napról a másikra beleugrani egy újabb kapcsolatba, viszonyba, vagy nevezzük bárminek is, úgy, hogy szívében még megannyi érzés dúl? Mintha az előző személy még csak a térkép színén sem lett volna soha, úgy…..
Golden Dawn Mennyit ér az ember? 2017.07.14 14:14:19
Mennyit ér az ember, kinek az életről sejtése van, de fogalma nincsen? Ki a próbatételeket csupán a mesékből ismeri, mert az élet annyi számára, amit mások regélnek el neki, és sosem kellett megküzdenie nemhogy a hétfejű sárkánnyal, de a létezéssel együtt járó kardinális nehézségekkel sem. Így hát…..
Golden Dawn Lényed hajtómotorja 2017.07.04 19:15:42
Téged mi az, ami hajt, húz, vezényel? Mi az a hang, amiért nap, mint nap erőt veszel magadon, hogy kikászálódj reggel az ágyadból? Mi az, amiért megéri, amiért még mindig itt vagy, ami miatt úgy érzed, hogy erősnek kell lenned, hogy még nem elég, hogy még egy kicsivel több erő, lépés, tenni akarás…..
Golden Dawn Megkésett vallomások 2017.06.26 22:03:37
A leggyakoribb hiba, melybe sokan beleesnek az az, hogy azt hiszik, van idejük. Van idejük arra, hogy kipipálhassák bakancslistájuk megannyi pontját, hogy elég idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy éljenek, fejlődjenek, álmaik nyomába szegődjenek. De mennyi idő is az a homokóra üvegcséjében, amelyet…..
Golden Dawn Kirakat emberek 2017.06.05 20:36:57
Akárhova nézek, mindenhol látszólagos tökéletességet, színlelt boldogságot, fiktív életeket látok. Ők a kirakat emberek, akik idejük nagy részét azzal töltik, hogy fenntartsák a külvilág számára látszólagos és eszményi életüket. A többi ember számára úgy tűnhet, hogy életük, és legfőképpen személyük…..
Golden Dawn Levél az ismeretlenhez 2017.02.13 18:06:19
Hiányzol. Te, ki nem tudom hol vagy most, vagy mit csinálsz. Nem tudom neved, sem azt, hogy magas vagy-e vagy alacsony, szőke vagy barna, közel vagy-e hozzám, vagy éppen a világ másik felén. Te, ki csupán egy alaktalan, homályos látomás vagy szívemben, mégis Te hiányzol.  Te, kinek vállára…..
Ott Réka 2017.05.25 20:14:36
@FAQlyás Menyét: Köszönöm :)
Köszönöm minden egyes embernek, aki valaha az életem része volt. Függetlenül attól, hogy mindössze pár hónap, netán évek, egy találkozó vagy éppen egy szemvillanás erejéig. Köszönöm mindannak az embernek, akik valahol valamikor megérintették a lelkemet, netán szívemet, s tették mindezt észrevétlenül…..
Miért van az, hogy az emberek többsége fél? Fél bármit is kezdeni egy mély lelkületű egyénnel. Hiába keresi, kutatja, hiába vágyik rá, ha mégis szembe jön vele, egyszerűen csontjáig hatol a tehetetlenség, hogy most hogyan is tovább. Mert az ilyen embert nem lehet pár szempilla rebegtetéssel…..
Golden Dawn A túlélők 2017.05.02 21:24:15
Küllemük semmivel sem különbözik a többi emberétől. Ugyanúgy szeretnek, csalódnak, reménykednek; alázatos szívvel, felszegett fejjel. Mégis olyan attitűd birtokában vannak, mely által egykönnyen disztingválhatjuk őket. Ők azok, akik képesek főnixmadár módjára újjáéledni egy-egy bukás hamvaiból. A…..
  Pirosba boruló kirakatok, plüssmedvékkel szaladgáló emberek, virágárusoknál sorban állás, a bevásárló kosárban üveg bor, netán egy kis bonbon és még miegymás, amelyek elmaradhatatlan kellékei az estének. Dugig telt éttermek, rózsaszirmok, gyertyafény és még sorolhatnám. Valahogy így néz ki…..
Golden Dawn Szeretlek, de... 2017.02.06 18:14:51
Szeretlek, de... Mert bizony az esetek többségében mindig van egy de, egy viszont, egy csakhogy, egy amennyiben. A szerelem feltételességének kötőszavai ezek, melyek azt hivatottak kifejezni, hogy bár a magunk módján szeretni véljük a másikat, mégis van valami -vagy éppen valaki-, ami által az érzés…..
Golden Dawn Élettelen ölelések 2017.02.04 17:25:49
Érezni akartam valamit, bármit. Dühöt, állatias éhséget, a szeretetnek, az összetartozásnak egy cseppnyi illúzióját, megvetést vagy éppen felszabadultságot, bármit, csak érezzek. Azonban ölem forró lüktetésén kívül aligha éreztem bármit, hát még ami a lelkemből áradt volna. Lelkem szajhává lett…..
Golden Dawn A fekete szerető 2017.01.30 20:25:42
Kedves múltbéli szeretőm! E sorokat hozzád írom, Neked kit igaznak véltem, ki valamikor a világot jelentetted számomra. Neked, ki felbukkanásoddal túlszárnyaltad még a legmerészebb elképzeléseimet is. Hiába fogadtam érkezésedet a legmélyebb szkepticizmussal, hiába kezeltem fenntartásokkal az egész…..
Golden Dawn A szív ajtaja 2016.12.30 20:43:35
Voltam, aki voltam, éltem szürke hétköznapjaim mókuskerekében, és akkor jöttél te. Nem kérdezted, hogy akarom-e, készen állok-e rád, érkezésedre, és mindarra, ami veled jár. Ajtómon dörömbölve jöttél, szinte erőszakosan, felborítva magam körül mindent, mit addig gondosan felépítettem. Letaroltál…..
Ott Réka 2017.01.26 11:21:04
@szilvási: Érdekes meglátás :) Nem éppen egyre gondolhatunk. Semmiféle bántalmazást, és abból fakadó örömet nem kívántam közvetíteni. Az írás nem is erről szól. Hanem a szerelemről, ami jön, váratlanul, és mindent felforgat maga körül. Az a szerelem, ahol már nem Én, meg Te vagyok, hanem együtt Mi. Nem szeretnék további reflexiókba bocsátkozni :) Mindenesetre, köszönöm az észrevételed :) Ez is egy aspektus és tiszteletben tartom :)
Golden Dawn Görbe tükröd vagyok 2017.01.14 12:40:58
Mit látsz, ha rám nézel? Nőt vagy férfit? Gyereket vagy élete legszebb napjait maga mögött hagyó vénséget? Látod arcomat? Milyennek találod? Tökéletesnek, pirospozsgásnak, ráncosnak, vagy fáradtnak? Látod mélyen ülő szemeimet? Milyen színűek? Meleget árasztó barna, vagy égszínű kék? Esetleg zöld,…..
Golden Dawn Az elfeledett lemez 2016.08.11 18:24:01
Volt egyszer egy édes, füstös hangú lemez. Ez a lemez ott kuporgott a zeneüzlet polcán büszkén, magabiztosan, és csak arra várt, hogy valaki a sok másik korong között meglássa, belé szeressen, majd hazavigye. Történt is egyszer, hogy az üzletbe lépve egy idegen egyenesen ahhoz  a polchoz sétált,…..
Golden Dawn Ádám a poligám 2016.08.09 14:27:58
A minap érdekes eszmefuttatásra figyeltem fel az egyik közösségi platformon. Az elmélkedés tárgyául a férfiak és azok poligámiára való eredendősége szolgált, miszerint ne legyenek a nőknek illúzióik, a férfiak kikandikálnak a kapcsolatukból, ha tetszik, ha nem. Igaz lenne, hogy a férfi örök…..
Golden Dawn Elégnek lennem 2016.06.12 14:12:47
Fogalmazódott már meg benned valaha a következő kérdés: - vajon elég vagyok? Légy bárhol, és bárki, ki most ezen sorokat olvasod, biztos vagyok benne, hogy a válaszod 'igen'. Életünk során mindannyian legalább egyszer eljutunk ahhoz a ponthoz, hogy felesszük magunknak ezt a kérdést. Vajon elég bátor…..
Golden Dawn A csoda bennem van 2016.01.31 19:50:44
Hiszem, hogy nagyszerű dolgokra születtem, hogy egy tökéletes isteni terv részese vagyok. Hiszem, hogy Isten szeret engem, hogy bennem lakozik, hogy Ő nem más, mint Én vagyok. Hiszem, hogy szerethető lény vagyok, s a szeretet vagyok maga. Bennem ered, belőlem árad, általam sugárzik. Hiszem, hogy a…..