Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csehla

32 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jateknaplo.blog.hu DUSK 2018.02.09 11:42:04
A DUSK-kal először még tavaly nyáron találkoztam, amikor is volt szerencsém kipróbálni a játék zárt alfa verzióját. Akkor még csak két pálya volt elérhető, de a hangulat és a játékélmény rögtön magával ragadott. Pár hete viszont kijött a játékból az Early Access verzió, így gondoltam ismét…..
Örömmel konstatáltam, hogy ismét egy igényes Point 'n Click játékkal bővíthetjük Steam-es játéklistánkat. Pont két éve teszteltem a Back to Bed című játékot, melyhez kellemes emlékek fűznek, lehet nosztalgiázásképp ismét előveszem, hogy megnézzem a nehezebb szintek milyen kihívást tartogatnak még…..
jateknaplo.blog.hu Drifting Lands 2017.08.21 11:09:50
Hogy őszinte legyek, tőlem távol állnak ezek az oldalnézetes űrhajós lövöldék, ahol különböző hullámokban törnek ránk az ellenfelek. Legutoljára a Nokia 3310-esen volt szerencsém hasonló játékhoz, pontosabban a Space Impact nevű gyöngyszemhez. Ám most épp az idei Summer Sale kapcsán nézegettem a…..
jateknaplo.blog.hu Paradigm 2017.07.07 11:07:07
Amikor először láttam ezt a játékot mozgás közben, tudtam, hogy valamilyen úton-módon ki kell próbálnom, mindezt annak fényében, hogy még életemben nem játszottam egy Point'n'Click kalandjátékkal sem (tudom, ez az én szegénységi bizonyítványom, igyekszem is bepótolni majd a klasszikusokat). Tudni…..
Elkezdődött a Steam Summer Sale! Csütörtök estétől egészen július 5-ig tart az akció. A Steam idén is fix árakkal dolgozik, tehát nem kell naponta többször nézegetni vagy várni nagyobb leárazásra. A sale alkalmából ismét összeszedtünk több, mint 40 olyan játékot, amiket nagyon szeretünk és most…..
csehla 2017.06.23 18:48:22
@rnz: Azért azt vegyük figyelembe, hogy ez mindenkinek a személyes listája :D Természetesen én sem fogok mindent megvenni, amit a srácok kilistáztak, ettől függetlenül sikerült szerintem egy elég széles témakört lefednünk, így nem hiszem, hogy aki végigolvassa a cikket ne találna legalább egy játékot, ami újdonság számára, és még talán a vásárláson is elgondolkozik. Én úgy gondolom ha egy ilyen ember van akkor már megérte a cikket megírnunk :)
Ettől függetlenül én kíváncsi lennék, hogy Neked (és természetesen a többi olvasónak) mik azok a játékok, amik jó ajánlatnak tűnnek az idei SS alatt.
csehla Nem mondhatnám, hogy tűkön ülve vártam az idei E3-at, mivel mindig az van az eszemben, hogy hiába jelentenek be jobbnál jobb játékokat, rendszerint azok csak bő egy év múlva jelennek meg és akkor se biztos, hogy olyan formában, ahogyan azt ígérték nekünk. Az idei E3-on azért számomra is…..
jateknaplo.blog.hu Day of Infamy 2017.04.18 11:08:41
Volt egy nem is olyan rövid időszak, amikor évente 2-3 második világháborús játék is napvilágot látott hol jobb, hol rosszabb minőségben. Viszont miután mindenkinek a könyökén jött ki a téma és a Call of Duty: Modern Warfare sorozata bemutatta, hogy a játékosok valami újra vágynak, szép csendben…..
csehla 2017.04.20 14:15:47
@Treff Bubi: Ötletnek nem rossz, de a Pc Guru-nak volt egy jól összeszedett cikke, hogy miért nem valószínű, hogy egy ilyen játék napvilágot lásson.
www.pcguru.hu/hirek/miert-nem-keszul-nacis-vilaghaborus-fps/38718

Maximum egy bátrabb Indie stúdiónak lenne érdemes megpróbálnia mondjuk Kickstarteren megpályázva ezt a témakört.
csehla 2017.04.20 15:05:34
@Bobby Newmark: Most direkt végigolvastam a cikket illetve a hsz-eket, hátha én emlékeznék rosszul, de szerintem egyáltalán nem láttam bele a grafikába mást, mint ami lenne, nem is írtam hogy pl egy 2007-es Crysis full grafikán elbújhat mellette, mert direkt nem akartam hasonlítgatásokba bocsátkozni. Leírtam hogy ez az én véleményem, lehet másnak meg más, ez így kerek, de nem írtam semmi ördögtől valót, örömködésnek meg nem nevezném azt az egy mondatot a rongybaba effektusról...
csehla 2017.04.20 16:25:57
@Bobby Newmark: a véleményedet tisztelem, mert van ráció abban amit mondasz, de a teljes képhez talán ez az infó is hozzátartozik. Szerencsére nem olyan magasságokba mentem el, hogy itt is kék az ég és zöld a fű, mint a való életben :D
A legendás első és második rész után nekem nem volt szerencsém a sokakat megosztó harmadikhoz (igyekszem majd pótolni), így szerencsére nem olyan szemmel ültem le a rebootolt DOOM elé, hogy milyen a 2004-es elődhöz viszonyítva (és most direkt nem említem a BFG kiadást se).Eközben bár hiába voltam…..
csehla 2017.04.05 19:44:20
@szekőcei: Köszi :)

@Skywatcher: Tartalmas hozzászólást gyártottál, mit ne mondjak át kellett verekednem magam rajta :D Az első felére a mondandódnak azt tudom csak mondani, hogy pont kivétel volt a DOOM, mivel készült hozzá Demo, amiben ugye az első pályát ki lehetett próbálni, énis annak befejeztével vettem meg a játékot. Előfordulhat, hogy te megjelenés napján vetted meg a játékot, és ha jól tudom akkor még nem dobták ki közvetlen a demo-t, de akkor is ott voltak pl Youtube gameplay-ek valami kiindulási alapnak, amiből azért már le lehet szűrni, h milyen is lesz a játék :)

A gyűjtőkénszer nálam is volt, de nem amiatt, hogy majd ha valamit nem találok meg akkor biztos nehezebb dolgom lesz a játék további szakaszaiban, hanem elkapott a maximalista láz, és már csak azértis össze akartam szedni a mütyüröket.

A zöld portálok/Challengek szerintem nem voltak nehezek, bár ott mondjuk nem hiszem h számított volna h milyen nehézségen kezded a játékot, szimplán mindegyikben volt egy kis csavar. Én max olyankor húztam a szemöldökömet, amikor pl 3 Hellbaron-t kellett valami egyedi kivégzéssel likvidálni, miközben a lőszer elég korlátozott volt. Nyilván nem tartom magam pro-nak, de a Challengek-be ilyen téren pon nem kötnék bele személy szerint, hogy nehezek voltak, szerintem érdemes lett volna a játék előrehaladtával megnézni egyet-egyet, hogy ott milyen feladatok voltak. :)
Star Wars-os múltidézésem következő állomása a Republic Commando nevű klasszikus cím, melynek apropóját az adta, hogy elkezdtem (és azóta már be is fejeztem) Karen Traviss azonos címen futó könyvsorozatát, mely egy másik nézőpontból mutatja be a Klón háborúk, és az azt követő tisztogatás…..
jateknaplo.blog.hu Totemori 2017.02.13 10:37:19
A Totemori egy hazai illetőségű ingyenes local multiplayer játék, melyet a budapesti Mito Studio készített majdnem egy év alatt. A játék kevesebb mint két hét alatt a Steam Greenlighton is túljutott, ami igen csak jó eredmény a mezőnyben és péntek óta a Steamen is elérhető. Egy egyedi kinézetű…..
Ez egy kicsit rendhagyó cikk lesz tőlem, ugyanis az egyik legelső PC-s játékélményem kötődik a Star Wars ezen játék adaptációjához. Sajnos arra már nem emlékszem, hogyan került hozzám a játék, mivel a 2000-es évekről beszélünk, nagy valószínűséggel unokatesómtól vagy az egyik haveromtól került…..
csehla 2017.01.19 18:45:27
@László 88: Az még szerencsére olyan kor volt, amikor adtak ki demókat a játékokhoz. Az első pályát lehetett kipróbálni benne?
Elkezdődött a Steam Exploration Sale! Szerda estétől egészen jövőhét kedd 19:00 óráig tart az akció. A Steam idén is fix árakkal dolgozik, tehát nem kell naponta többször nézegetni vagy várni nagyobb leárazásra.A sale alkalmából ismét összeszedtünk több mint 30 olyan játékot, amiket nagyon szeretünk…..
csehla 2016.11.25 16:59:16
@Bobby Newmark: Bár igaz, hogy én csak egyszer vittem végig, másodszorra csak elkezdtem, de amit pont leírtál, nálam High Chaos alatt ténylegesen több patkány lett, meg mintha a játék tónusa is sötétebbre váltott volna, de ez nem 100% (és most nem keverem azzal, amikor Chaos alatt viharba mész az utolsó pályára, ellenkező esetben pedig átlagos idő van). Azért emlékszem erre, mert én se akartam elhinni, hogy valamilyen szinten "reagál" a játék a saját játékstílusodra, de miután végignéztem egy jópár különböző végigjátszást, tényleg észrevehetőek a különbségek.
Nyilván nem vonom kétségbe a szavadat, mivel neked sokkal frissebb emlékeid vannak a játékkal, én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani.
Bár most hogy így eszembe juttattad, lehet el kellene kezdenem azt a pár DLC-t, amit anno megvettem hozzá :D
Az ARMA-t fejlesztő Bohemia Interactive már rutinosnak mondható a csapat alapú háborús lövöldék terén, így a nagy multiplayer FPS dömpingbe próbálnak beszállni egy új címmel, a Project Argo-val. Ha láttál már ARMA játékot, akkor nagyjából el tudod képzelni, milyen játékélményben lesz részed, a béta…..
csehla 2016.11.23 20:19:30
@ooooobi: Én voltam az elkövető, elnézést :D Amúgy énis kerestem, de én se találtam se most, se a cikk írása alatt érdemi információt arról, hogy meddig tart a Béta...
Van az úgy, hogy az ember szabadidejében nem akarja agytekervényeit tornáztatni órákon keresztül egy-egy stratégiai játék során, vagy csak szimplán nem a stílusa az ilyen típusú időtöltés. Van az úgy, hogy a borús őszi idő ellenére mi aktívak szeretnénk lenni, de lusták vagyunk kimozdulni hozzá,…..
csehla 2016.10.19 11:15:26
@SaGa: Nyilván lehet a Wikipedia által meghatározott fogalommegnevezés szerint is nézni a rogue-like, és ezáltal a cikk játékait, de a többség szerintem szegről-végről megfelel a meghatározásnak, egyedül a körökre osztott rész hibádzik.

@Tgr: Nyilván nem lehet minden igényt kielégítő cikket írni, hisz SamuelDivinium is írta, hogy csak azokat írta le, amiket ismert, meg van némi infója róluk a minőséget illetően. Megnéztem az általad linkelt játékokat, és tényleg van köztük egy-két jó, viszont ha az alapján néznénk, amit fentebb írt a kollega a rogue-like játékokról, akkor ezek közül se menne mind át a rostán. Mert pl hiába nagyon jó játék a Dont Starve (tényleg, folytatnom kellene a Shipwrecked DLC-t...), ha úgy vesszük nem körökre osztott, nem azonos méretű egységekből épül fel a pálya.

Ezért szeretem a komment szekciót, mert ha valakinek észrevétele van a cikk kapcsán, azt meg tudjuk beszélni, sőt új játékok merülnek fel, amik újdonságok lehetnek egyesek számára :)
Itt az ősz, rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák. A verőfényes napsütést felváltotta a borús, esős atmoszféra. Ilyenkor az emberek többségének nincs kedve kimozdulni a lakásból, csak otthon tengődni a meleg szobában. Amíg a test pihen, a szellemünket tornáztathatjuk, úgyhogy lássunk hát egy…..
Vegyes stílusú játékokkal rukkolt elő a Humble Bundle csapata, ami biztos, hogy nem mindenki ízlését fogja elnyerni, de ha közelebbről is szemügyre vesszük a játékokat, találhatunk azért pár gyöngyszemet. 1$-tól: RollerCoaster Tycoon 2 - Triple Thrill Pack: Ha mindig is kíváncsi voltál, milyen…..
A Square Enix azon kiadók közé tartozik, akik megpróbálják kismillió DLC-vel megtámogatni az amúgy sem rossz játékaikat. Ez történt a Sleeping Dogs-szal is, ami igaz, hogy nem mai játék (most a Definitive Edition-t ne vegyük figyelembe), ám még csak most jutottam el addig, hogy a már jóval korábban…..
Épp az üresjáratot próbáltam hasznosan eltölteni a munkahelyemen, amikor megakadt ezen a böngészős játékon a szemem. El is ütöttem vele jó 10 percet a drága munkaidőmből (:D), elmesélem hogyan sikerült. Adott egy nagyon stílusos alap, a Street Fighter "világát" használták fel, melyben összemosták a…..
Az előző hetekhez képest újra egy olyan csomagot köszönthetünk, ami nem volt még a Humble kínálatában. A mostani pakk főképp a túlélős illetve craftolos játékokat foglalja magába. 1$-tól Tharsis: Egy kis legénységet kell navigálnunk egy űrhajó belsejében, akik épp a Mars felé tartanak. A hajó…..
jateknaplo.blog.hu Bulb Boy 2016.07.20 10:38:53
Amikor legelőször megláttam a játékot, egyből magával ragadott a látványvilága. Nem vagyok oda kifejezetten a Point'n'Click játékokért, de azért beletettem a kívánságlistámba a cuccot, hátha egyszer akciós lesz. Egy bundle szökevényeként sikerült is rátennem a kezem, ami után azonnal belevágtam a…..
jateknaplo.blog.hu INSIDE 2016.07.13 10:26:36
Szinte mindenféle előzetes ismeret nélkül vágtam bele a játékba, előtte csak egy játékmenet videót láttam róla, illetve tudtam, hogy a Limbo fejlesztőinek legújabb agymenését láthatom. Azt kell mondjam, így adta a legnagyobb élményt a játék, hogy 0 tudással vágtam neki a kalandnak.  A Limbóhoz…..
jateknaplo.blog.hu Origin - Trials 2016.07.08 11:30:45
Ha az Originnek játék- és játékosszámot tekintve nem is sikerül beérnie a gigászi Steamet, azt el kell ismerni, hogy próbálnak a meglévő játékostáboruknak kedvezni. Minden hónapban van náluk az On the House akció, aminek keretén belül egy régebben megjelent játékot lehet beváltani a fiókunkra, ami…..
Alighanem minden gamer várva várta az idei E3-at is, és ezzel a Játéknapló csapata sem volt másképp. Én mint (többek között) PS4 tulaj, természetesen a Sony-ra voltam nagyon kíváncsi, és nem csalódtam. A Sony olyan prezentációval készült, hogy arra nem lehet panasz. Sony A The Last Guardiant…..
jateknaplo.blog.hu Kupolaváros 2016.05.13 13:58:15
Mindig öröm, ha olyan játékot mutathatunk be nektek, amiket kicsiny hazánk fiai hegesztenek gőzerővel. Természetesen nincs ez másképp a Kupolaváros című játékkal sem, ami hosszas várakozás után végre kikerült Kickstarterre illetve Greenlightra, hogy a fejlesztéshez szükséges további költségeket a…..
jateknaplo.blog.hu DOOM 2016.04.21 11:50:50
Kellő izgalommal ültem le a rebootolt DOOM elé, magamban gondolkodva, hogy tudják-e azt a minőséget hozni (hiába csak multiplayer bétáról van szó), amit az ugyancsak újraindított Wolfenstein szériával már elkezdtek. Az első indítást követően természetesen az Options felé vettem az irányt, ahol…..