Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szerző01

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fürdőruhában zuhanyzó lány és a dobozból beszélő ember azért mond okosságokat.   A lényeg, hogy a háztartási készülékeket védenünk kell a kemény víztől, a kávé- és teafőző teszt pedig azt bizonyította, hogy a víztisztító készülékkel szűrt víz a…..
Már ötmilliónál is többen látták ezt a videót, amelyen valaki kipróbálja, hogyan lehet elkészíteni azt a zselés vízgolyót, amit több hazai online portál is a palackozott ásványvíz alternatívájaként mutatott be.     „Ooho! névre hallgat a golyócska és a szájban egy…..
Tiszta víz Víztiszta egészség 2015.06.29 13:36:23
Ha nincs pénzed az egészségedre, akkor majd lesz a betegségedre – jobb nem megtapasztalni, mit jelent ez a kínai mondás! Az egészségmegőrzés egyik feltétele a víz, mert az emberi szervezetnek az egészség megőrzéséhez megfelelő mennyiségű és minőségű vízre van…..
Alapjáraton szinte minden csaptelepen van perlátor (vízsugár rendező), de ezek nem mindig a leghasznosabb változatok víztakarékossági szempontból, ezért érdemes ellenőrizni, van-e jobb megoldás. A perlátor egy olyan trükkös kis szerkezet, amely a csapból kiáramló víz mozgási…..
Az a tudatos fogyasztó, pontosabban húsfogyasztó, aki kevesebb húst eszik, csökkenti a levegőszennyezettséget és környezeti terhelést.   Globális szinten a húsfélék átlagos fogyasztása fejenként évi 40 kg. Hazánkban egy húszassal több: közel 60 kg, ami annyit jelent, hogy…..
Egyre többen használnak levegőionizátort, és már nemcsak a lakásban, hanem az autódban is. Ha ezt észreveszik az autógyárak, előbb-utóbb megjelennek majd az ionizátoros kocsik. A negatív ionok a levegő olyan elektromos töltéssel rendelkező részecskéi, amelyek lekötik és…..
Costa Ricában az év első negyedében csak megújuló energiából fedezték energiaszükségletüket, ezzel lényegesen csökkentve a légkörbe kibocsátott káros anyagok mennyiségét. Környezetvédelmi mérföldkő letétele annak köszönhető, hogy az országban jelentős esőzések…..
Kínát sokszor éri az a vád, hogy a gyáraikból dőlnek a légszennyező anyagok, mert fosszilis tüzelők elégetésével termelnek energiát. Azt azonban kevesen tudják, hogy a világ tíz legnagyobb vízerőműve közül öt is náluk üzemel.   A világ vízerőműveinek…..
Manapság egyre több próbálkozásról lehet hallani, amikor szóba kerül az autók légszennyezés csökkentő alternatív meghajtása. Dr. Kulcsár Sándor járműve azonban azért különleges, mert a „hagyományos” benzin-akkumulátor energiaforrások mellett járművében ott a víz…..
Te is úgy képzeled a szennyvíztisztító telepet, hogy hatalmas csövek futnak keresztül-kasul egy bűzös ipari területen? Eddig talán így volt, de van erre természetesebb megoldás is.   A víztisztítás nem ismeretlen a természetben, az ember is innen vette a megfejtést. A…..
Sokat ül a számítógép előtt? Sok az elektromos kütyü a környezetében? Megfelelő alvás ellenére is fáradtnak érzi magát, sokszor könnyezik, piros a szeme? Fejfájás gyötri?   Az okok az olyan elektromos eszközökben keresendők, mint a számítógép vagy a rádiótelefon,…..
Az 1980-as években 100-110 liter vizet is „megzabáltak” a mosógépek, amelyeknek mai utódai ennek a felével és kevesebb energiával képesek elvégezni a munkájukat. De a hatékonysághoz te is kellesz!   Neked a mindennapokban teljesen természetes, hogy megnyitod a csapot, és már…..
Egyes szakértők szerint Föld vízkészleteinek apadása az egyik indok amellett, hogy az emberek táplálkozási szokásait gyökeresen át kellene alakítani.   Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC: Intergovernmental Panel on Climate Change) felmérései szerint 1 hektár…..
Ezt a kicsit hajmeresztő parancsot adta ki a University of East England két diákja, hogy sajátos módon népszerűsítsék a víztakarékosságot.     Debs Torr és Chris Dobson azzal a merész ötlettel állt elő, hogy az egyetem 15 ezer diákja a reggeli első vizelést ne a WC-be…..
A fosszilis energiaforrások elégetésével keletkező káros anyag kibocsátás csökkenését és újfajta energiatermelést tesz lehetővé a LucidPipe Power System.     Az amerikai Lucid Energy mérnökei olyan új energiatermelő módszert fejlesztett ki, ami a nagyobb…..
A Facebook a tiszta levegőt lájkolja, mert 100 %-ban vízenergiával oldja meg szerverparkja hűtését, ezzel is csökkentve a légszennyezést.   A Facebook úgy 800 millió felhasználót tud magáénak, és folyamatosan növekszik, így az adatkezeléshez is egyre nagyobb infrastruktúra…..
Számos jótékony hatása miatt a negatív ionok koncentrációját érdemes mesterséges módon növelni a környezetedben. A negatív ionok garantáltan pozitívan hatnak A lakás olyan kisebb helységei, ahol korlátozott a légmozgás (mondjuk mosdó, WC, a tároló helyiségek,…..
Egy magyar feltaláló azonban nem csak szmogtól szabadítaná meg a városlakókat, de egyben esti utcai fényt is biztosítana esztétikus viráglámpájával.   A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, Horváth Péter olyan lámpát tervezett, amelynek egyik szára képes…..
Mint ahogy a térképen látható, Magyarország nagy részén kemény a víz (a pirossal jelölt terület). Ma már nemcsak otthon, de utazásaink során is megoldható a vízlágyítás. Ha a víz túl kemény, minden vízkövesedik. A keménységi fok azt jelzi, hogy egy liter vízben mennyi a…..
Távolról úgy nézhet ki, mint egy elszabadult kefe az óriások autómosójából, pedig ez egy hatalmas szőrpamacs, ami a levegő mozgásából állít elő villamos energiát. Persze ez még csak egy terv a svéd Belatchew Lab Architecture ötletgyárából, ami bizonyítja, hogy a…..
Már korábban is foglalkoztunk azzal, hogy Afrikát mi oldhatja meg az ivóvíz és a víztisztás majdnem kontinensnyi problémáját. Lehet, hogy egy kínai találmány ad majd környezetbarát, alternatív módon édesvizet a fekete kontinensnek. Az új koncepció érdekessége, hogy nem a…..