Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agarik

401 bejegyzést írt és 1031 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
{1} Allah, a Könyörületes és az Irgalmas Nevében. {2} Hála Allahnak, a teremtmények Urának, {3} a Könyörületesnek és az Irgalmasnak, {4} aki az Ítélet Napját uralja! {5} Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. {6} Vezess minket az egyenes úton, {7} azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek…..
Elif Lem Mím*. {2} Ez a Könyv, amelyhez nem férhet kétség, útmutatás az óvakodók számára, {3} akik hisznek a Rejtett dolgokban, elvégzik az Imádságot, s költekeznek abból, amivel elláttuk őket, {4} akik hisznek abban, ami kinyilatkoztatás gyanánt leküldetett hozzád, s abban, ami leküldetett az…..
Elif Lem Mim**. {2} Allah, nincs más isten, csak Ő, az Élő, és a Gondoskodó. {3} Leküldte reád (Te Próféta) az írást az Igazsággal ama kinyilatkoztatások bizonyságaképpen, amik előtte voltak. Leküldte a Tórát és az Evangéliumot {4} korábban útmutatás gyanánt az embereknek. És leküldte most a…..
Ti emberek! Óvakodjatok Uratoktól, aki egyetlen személyből teremtett benneteket, akiből megteremtette a párját s kettőjükből számos férfit és nőt sokasított. Óvakodjatok Allahtól, akinek a nevében szoktátok egymást megkérni, és ne szakítsátok a vérrokonság kötelékét! Allah a ti őrzőtök. {2} Adjátok…..
Ti hívők! Tartsátok be a megállapodásokat! Megengedtetett nektek táplálék gyanánt a lábasjószág kivéve azokat, amelyek az írásban tilalmasnak hirdettettek ki nektek, továbbá nem tarthatjátok a magatok számára megengedettnek a vadat, amikor zarándoklat idején tilalmas állapotban vagytok. {2} Ti…..
Hála Allahnak, aki megteremtette az egeket és a földet, és létrehozta a sötétségeket és a fényt. Ezek után azok, akik tagadtak, más lényeket tartanak Urukkal egyenlőknek! {2} Ő az, aki agyagból teremtett benneteket, aztán egy időszakot döntött az életeteknek és egy időszak Ő nála meg van határozva,…..
Elif Lem Mim Szad**. {2} Írás ez, amely leküldetett hozzád. Ne legyen miatta szorongás a szívedben! Leküldetett, hogy intsél vele, s hogy figyelmeztetés legyen a hívőknek. {3} Kövessétek azt, ami leküldetett hozzátok az Uratoktól, és ne kövessetek Allahon kívül más gyámolítókat! Milyen kevéssé…..
Kérdeznek téged a zsákmányról. Mondd: "A zsákmány Allahot és a prófétát illeti meg." Óvakodjatok hát Allahtól** és törekedjetek békességre egymás között! Engedelmeskedjetek Allahnak és a küldöttének, ha hívők vagytok! {2} Azok az igazi hívők, akik, ha Allah megemlíttetik, akkor a félelemtől elszorul…..
Az eddigi béke felmondása mondatik ki Allah és küldötte részéről azon társítók, akikkel egyezséget kötöttetek.* {2} Járjatok keresztül-kasul a földön szabadon négy hónapig! Tudnotok kell azonban, hogy nem fogjátok meghiúsítani Allah rendelkezését! Allah bizony megalázza a tagadókat.** {3} És…..
Elif Lem Ra*. Ezek a bölcs írás jelei. {2} Vajon csodának teszik az embereknek, hogy egy közülük való férfinak nyilatkoztatott ki: "Intsd az embereket, és add hírül azoknak, akik hisznek, hogy vitathatatlan elsőbbségük van az Uruknál." A tagadók azt mondják: "Bizony, ez nyilvánvaló varázsló!" {3} A…..
Elif Lem Ra** Könyv ez, amelynek a versei meghatároztattak és értelmeztettek, s amelyek Bölcstől és Hozzáértőtől származnak, {2} azzal a paranccsal, hogy egyedül Allahot szolgáljátok, - bizony Ő küldött engem hozzátok intőnek és örömhír-hozónak, {3} és hogy fohászkodjatok bocsánatért Uratokhoz és…..
Elif Lem Ra* Ezek a nyilvánvaló írás versei. {2} Bizony, mi ezt arab Korán gyanánt küldtük le. Talán észhez tértek. {3} Azzal, hogy kinyilatkoztatjuk neked ezt a Koránt, mi beszéljük el neked a legszebb történeteket. Előtte bizony azok között voltál, akik ügyet sem vetettek rá.** {4} Emlékezz arra,…..
Elif Lem Mim Ra** Ezek az Írás jelei. És ami leküldetett hozzád az Uradtól, az az Igazság. A legtöbb ember azonban nem hisz. {2} Allah az, aki felemelte az egeket látható támaszok nélkül, aztán emelkedett a trón fölé és szolgálatra rendelte a Napot és a Holdat, mindegyikük megszabott időre futja be…..
Elif Lem Ra Írás ez*, amit leküldtünk neked, hogy - Uruk engedélyével - kihozd az embereket a sötétségből a fényre a Büszke és a Hálálandó útjára. {2} Allah útjára, akié mindaz, ami az egekben és a földön van. Jaj a tagadóknak a rájuk váró szörnyű büntetés miatt, {3} akik jobban szeretik az evilági…..
*Elif Lem Ra*** Ezek az írás és egy nyilvánvaló Korán jelei. {2} Azok, akik tagadtak, talán szeretnék majd, ha muszlimok lettek volna. {3} Hagyd Őket, hadd egyenek, élvezzenek és kecsegtesse őket az evilág reménye! Ám majd megtudják! {4} És nem pusztítottunk el egy várost sem, csak úgy, hogy előre…..
Allah döntése eljött.* Ne akarjátok hát siettetni azt! Magasztaltassék! Mennyire fölötte áll Ő annak, amit más istenek gyanánt társítanak mellé! {2} Leküldi az angyalokat a lélekkel az Ő Igéjéből (Min emrihi ) arra, akit csak akar az Ő szolgái közül azzal a küldetéssel, hogy: "Intsétek az embereket…..
*Magasztaltassék az, aki éjszaka átutaztatta a szolgáját a Haram Mecsetből az Al-Aksza mecsetbe, amelynek megáldottuk a környékét, hogy mutassunk néki a jeleinkből! Bizony, Ő a Halló és a Látó. {2} És mi adtuk hajdan Mózesnek az Írást és útmutatássá tettük Izráel fiainak mondván: "Ne vegyetek…..
Hála Allahnak, aki leküldte szolgájához az Írást, és nem tett bele semmit, ami elhajlás lenne az igaz úttól {2} igaz Írást küldött le, hogy Allahtól való szörnyű csapásra figyelmeztessen, és hírül adja a hívőknek, akik jótetteket cselekszenek -, hogy szép fizetség lesz az osztályrészük, {3} amelyben…..
Kef He Je 'Ein Szad.* {2} Megemlékezés Urad irgalmáról, amit szolgája, Zakariás iránt gyakorolt. {3} Emlékezz arra, amikor titkos szóval szólította az ő Urát! {4} "Uram!" - mondta -, "gyengék lettek a csontjaim és dér ütötte meg a fejemet és a hozzád való fohászkodásomban, ó Uram, nem voltam soha…..
Tahe. {2} Nem azért küldtük le hozzád a Koránt, hogy szerencsétlen legyél, {3} hanem emlékeztetőül küldtük annak, aki féli Allahot, {4} leküldött üzenetként attól, aki megteremtette a Földet és a magasságos egeket. {5} A Könyörületes a trón fölé emelkedett. {6} Övé mindaz, ami az egekben, ami a…..
*Közel van immár az emberekhez a leszámolás, miközben ők tudatlanságban elfordulnak. {2} Ha új intés jön hozzájuk az Uruktól, csak úgy hallgatják meg, hogy játszadoznak közben {3} csúfondáros szívvel. És a kegyetlenek titokban összesúgnak: "Vajon más lenne ő, mint hozzátok hasonló ember?" Vajon…..
Ó emberek! óvakodjatok Uratoktól, hiszen a Végső Óra földindulása szörnyű dolog lesz. {2} Azon a napon, amikor meglátjátok azt, minden szoptatós anya megfeledkezik arról, akit szoptatott és minden viselős asszony megszüli terhét. És az embereket részegeknek lehetne tartani, holott nem azok. Ám Allah…..
*Boldogok a hívők, {2} akik imádságukban (Khasi'un) meditálnak, {3} és akik az üres fecsegésre** ügyet sem vetnek, {4} és akik megadják a zakátot***, {5} és akik szemérmükkel önmegtartóztatók, {6} kivéve feleségeikkel vagy, akiket jobbjuk birtokol****, emiatt nem számolnak el. {7} Tehát akik ezen…..
Szúra ez, amelyet leküldtünk és kötelezően előírtunk*, és nyilvánvaló jeleket küldtünk le benne. Talán hallgattok az intő szóra. {2} Ha egy férfi és egy nő paráználkodik, mindegyiküket száz korbácsütéssel korbácsoljátok meg! És Allah vallására való tekintettel ne fogjon el titeket könyörület…..
Igen 1Korinthus 13:4-7A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez,…..