Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borso

0 bejegyzést írt és 944 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Speciális körülmények, speciális Homárok. Egy rendvédelmi szervnél dolgozó olvasónk és egy orvos is írt nekünk, mindketten utaztak volna, de a kormányrendelet még napokkal ezelőtt megtiltotta ezt. Mivel a munkáltatójuk tiltotta el őket az utazástól, keresték a lehetőségeket arra, hogy valahogy…..
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
borso 2020.03.11 11:58:08
@Terézágyú: Igen! :-) erre szoktuk itt mondani: mesélj még.... :-)
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
borso 2020.03.10 13:52:37
@ekat: tudod olyan ez kínában, mint a Gucci. van a hivatalos gyár, ahol legyártják eredetiben és viszik a puccos boltokba horror árért, aztán a 3. műszakban ugyan ez megy csak kicsit silányabb minőségben kicsit kevesebb anyaggal és odafigyeléssel, mégis ugyan azon matricával csak éppen a török feketepiacra gyártva, amiből persze mindenhova jut a világon töredék áron. És hogy tisztában legyél vele kínában a kínai termékeket is simán hamisítják, azaz lehet hogy a teló huawei de a tok már a 3. műszakban készült eredeti márkajellel.
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
borso 2020.02.06 09:17:55
@Hooshee: Dell Precision 4800 I7 16GB 560Gb SSD. 1 hete vettem. 220.000 + programok.
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
borso 2020.01.10 11:36:55
@Jake Peralta: nem cimbi, nem én egy másik lakást lopok hozzá.
borso 2020.01.10 11:40:09
@ekat: csak mondom hogy tudd. Kula után ha nem hajtod le a tetejét, milliónyi apró kakicsimbók kezd el keringeni a levegőben lehúzás után ergo ha a közelben van fogkefe, fésű, mosdószivacs stb stb akkor simán egy öblítés után este a saját kakáddal mosol fogat, fésülködsz i tak dalse i tak dalse.... :-)
borso 2020.01.10 12:02:52
@Jake Peralta: erre hegyezed minden nap a cerkát? :-) folytasd még kérlek!
Az ünnepek alatt többen érdeklődtek Környezeti Tanácsadó Irodánknál a tűzijátékok, petárdák légszennyezésével kapcsolatban. Ezért megvizsgáltuk, hogy két OLM mérőállomáson hogyan alakult a részecskeszennyezés Szilveszter éjjel. Mindkét állomás adataiból jól látható (lásd a 1. és 2. ábrát), hogy…..
borso 2020.01.10 12:00:23
@Levegő Munkacsoport: Kedves munkacsoport. A petárda bírtoklása és használata 2005 óta TILOS magyarországon erről (is) konkrétan rendelkezik a 173/2011 (VIII.24.) Kormányrendelet. Amennyiben valaki petárdát birtokol és/vagy azt fel is használja, azzal szabálysértést követ el. Amennyiben valaki látja, hogy bárki szabálysértés elkövetésére készül vagy már túl is van rajta, akkor állampolgári kötelezettsége a hatóság tájékoztatása. Önök megtették minden petárda után ezt a BRFK, ORFK, kerületi kapitányságok felé? :-)Tehát olyan dolgot szeretnének betiltani ami 15 éve be van tiltva. De "lapozzunk". Tűzijáték termékek esetében szintén a 173/2011-es kormányrendelet az irányadó. Ezen termékek betiltása nagyon súlyos gazdasági kockázattal és több ezer ember napi megélhetésének, munkájának elvesztésével járna. Ettől nem lesz kevesebb tűzijáték, mert illegálisan szlovákiából már így is tonna szám csempészik be. Tehát Önök tönkretennének egy szakmát vele együtt nemzetgazdasági kárt okozva és ezt az egészet önként és dalolva átadnák, szlovák, lengyel kereskedőknek. itt egy cikkajánló Önöknek és ez csak a jéághegy csúcsa:

g7.hu/elet/20191231/szlovak-tuzijatek-arusok-szalljak-meg-a-magyar-hatart-es-sorban-allnak-naluk-a-milliokat-kolto-magyarok/?fbclid=IwAR1OWCPKi7pcuewV7chVfFbP9zy0BzSyRhImT-_1dj0lMnj5OdqY7BTNIwA

Szívesen állok rendelkezésükre 25 év pirotechnikai tapasztalattal a hátam mögött.
A fenti képen egy megjavított cipő szerepel. Pedig Tamara nem javítást kért, amikor szétesni készült a háromhetes cipője, hanem a pénzét. De a kereskedő szerint ha valamit javítani lehet, akkor ott nincs is más választásunk, irány a cipész. Na de mi van, ha nem fogadjuk el a "javítást"? Kedves…..
borso 2020.01.09 14:27:02
@a fekete krindusz: anyáddal társalogjál ilyen böszme stílusban kispofám...
borso 2020.01.09 14:29:51
@ekat: nekem is van egy jogerős kinntlévőségem FMH jogerősen, sőt az osztrák bíróság is jogerőre emelte a magyar FMH-t, csak mire a végrehajtó eljutott volna a foglalásig "véletlenül" kiürült a cég. Szóval igazam van jogerősen de a hajamra kenhetem.
Dénes csomagja november közepétől egy hónapon át tekergett a futárszolgálat különböző futárjai és depói között. A nyomkövetés szerint többször is megpróbálták a kézbesítést, ám Dénes szerint ennek egyszer sem volt nyoma. Vajon mi történik ilyenkor a valóságban? Begurul a cucc az ülés alá? Update: A…..
via GIPHY Amikor a kereskedő hozzáállása minden, csak nem vásárló barát. A költözés olyan, hogy néha eltűnnek a dolgok, most is ez történt. Az OBI-ban vásárolt lámpa távirányítóját kéne pótolni, de ha sem a gyártó, sem a kereskedő nem tud és akar segíteni, akkor mit lehet tenni? A kereskedő szerint…..
borso 2020.01.07 12:12:51
@Jake Peralta: igazad van. :-)
borso 2020.01.07 12:14:45
@Péter 2: ne fáradj nem érti az ok-okozati összefüggéseket :-)
borso 2020.01.07 12:34:43
@havrilla: mesélj még kérlek! :-)
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Zoltán telefonszáma megváltozott, ám erről hiába tájékoztatta az ügyfélszolgálatot, az akciós mosógép első kiszállításának lehetőségéről így sajnos lemaradt. És a helyzet később sem lett jobb, rettenetes ügyfélkezelés, kétszer kifizetett ár, mosógép meg sehol. Történetünk kezdetén egy lelkét…..
borso 2019.12.11 10:30:15
@cmx85s: pontosan így van! Előre semit, csak utánvétel amikor előttem a csomag. Igaz ekéznek is páran emiatt itt. :-)
borso 2019.12.11 13:22:22
@Fausto(tm): nincs kocsija: kölcsönkér egyet, megkéri a szomszédot, hogy segítsen, végső esetben az üzletben kiszállítást kér. nincs akkor kocsija: lásd előző pont. nincs a környéken áruház: na ne viccelj, hol lakik a holdon? lassan minden falu televan áruházzal. nemakarásnak beszarás a vége. :-)
borso 2019.12.11 13:24:45
@movhu: egy szutyuki ignisbe simán beraktam egy mosógépet dobozával együtt. :-) Háztartási mosógépet nem iparit, mert ahhoz IFA kell valóban. :-)
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
via GIPHY Károly kacifántos kamuba botlott: a brit webáruház nem tűnt gyanúsnak, még szerencse, hogy a bank résen volt. Euróban fizetett, de a shop az ingyenes szállításra kínai jüant, a termékre pedig indonéz rúpiát próbált beterhelni a számlájára. Tegnap este rendeltem egy Nagy-Britanniában…..
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
borso 2019.12.04 16:32:13
@KaTe: Kérlek világosítsatok már fel. Mit jelent a charge back eljárás a banknál. Azaz értem visszakérem a pénzem, de ezt hogyan indítom el, vagyis mi a magyar neve és eljárása a dolognak? Komolyan kérdezem.
borso 2019.12.04 16:33:25
@Darth Revan: na vazze, most rendeltem az asszonynak tőlük egy telefont, most beparáztam rendesen. :-(
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
István egészen addig boldog volt, hogy a Magyar Postán feladott csomagját nyomonkövetési információk alapján követheti, amíg rá nem jött, hogy milyen is az. Össze vissza ugráló státuszok, helyszínek és dátumok alapján próbált rájönni, mikor érdemes várnia a csomagos postást. Hiába. Rendszeresen…..
Olvasónk nem olvasta azokat a posztokat, amit a kamu cipőrendelős oldalakról írtunk, különben néhány kattintás után gyanús lett volna neki a http://www.ocrapidplumber.com/ is. Száz sebből vérző oldal, nem is csoda, hogy végül közel sem azt kapta, amit megrendelt. Az okos checklist-et érdemes…..
borso 2019.11.15 10:56:58
@Zabalint: így van. Ahol nincs korrekt elérhetőség névvel címmel, telefonszámmal, emailcímmel (nem formanyomtatvánnyal) már megyek is el arról az oldalról.
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
A ventilátor talpa eltörött, ami olvasónk szerint egy javítható hiba, de egyedül van ezzel a véleményével. Ezért nagyon helyesen a Pest Megyei Békéltető Testülethez fordult, ám innen sem jutott tovább. Jótállás és kellékszavatosság magyarázata a poszt végén! 2018 augusztus 26. án vásároltam az…..
Emese egy hónapja küzd ezért, hogy az Energiapp hibájából félrekönyvel (nem is könyvelt?) befizetést valahogy megtalálja feneketlen rendszerében az ELMŰ. A telefonálás, e-mailezés azonban egyelőre falra hányt borsó, a villanyóra meg áll, ha nem fizet. 2019.09.29 Az Energiapp telefonos…..
borso 2019.10.31 11:53:02
@Lesből Támadó Szárítókötél: csak egy kis helyesbítés: MKEH-nak (magyar kereskedelmi ellenőrzési hivatal) hívták..............régen, ma már BFKH (budapest főváros kormányhivatala). :-) a többi stimmel. :-)
borso 2019.10.31 11:54:37
@nagyonköcsögduda: OK, de ezek az órák lakáson belül vannak. :-) Azaz a vandál max a poszter lehetett a 18. köcsög elműs beszélgetés után idegállapotból.
borso 2019.10.31 13:25:49
@Lesből Támadó Szárítókötél: Ott a pont! :-) Ez is olyan, mint az OMSZ. Lehet meteorológiai szolgálat de lehet mentőszolgálat is. :-)