Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KFDK

138 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Indexen történt változások miatt a blog új címre költözött, ezentúl a koreaifilmdrama.wordpress.com oldalon találtok meg minket! Köszönjük továbbra is a támogatásotokat!..
A Netflix mostanában felturbózta a koreai kínálatát, legalábbis ami a sorozatokat illeti. Leginkább az angolul elérhető koreai sorozatok száma ugrott meg jelentősen, ezért ezekből szemezgettünk, mivel a magyar feliratos kínálat még mindig szerény. Külön feltüntetjük azonban, ha magyar felirat is…..
KFDK 2020.07.01 23:16:16
@Yuna Choi: szia! Nem mindegyik érhető el magyarul. Ha magyar nyelvre van állítva a netflix fiókod, állítsd át angolra, vagy tedd azt, amit én: készíts a fiókodon belül még egy felhasználót, és annak nyelvét állítsd angolra (mikor bejelentkezel, meg fogja kérdezni, hogy "ki nézi?" és választhatsz a felhasználók között. Nekem van egy magyar, egy angol és egy koreai beállítva, így több sorozathoz férek hozzá)
Mi a házasság? Van egyáltalán erre valami egyetemes válasz? A Házasok világa egy olyan hullámvasútra ültetett fel, ahol nincs biztonsági kapaszkodó, és sokkal gyakoribbak a félelmetes kanyarok, a hányingert keltő hullámzások. Ez lett az egyik legnézettebb a koreai kábeltévé-csatornák sorozatainak…..
 A sorozatok világa több szempontból tudja lenyűgözni a nézőt: kiváló színészi játékkal, fordulatos cselekménnyel, gyönyörű képekkel, valamit olyan élethelyzetekkel, amikbe könnyen bele tudjuk képzelni magunkat. Nálam az utolsó szempont talált be, ami miatt ezt a sorozatot végignéztem. Tanár lévén…..
Tudom, sokan fel fognak hördülni, mert a sokkal populárisabb Descendants of the Sunt tartják a legjobb idei sorozatnak eddig. De ahogy Adri is megírta az értékelőjében, nekünk az a sorozat annyira nem jött be, hogy szuperhájpoljuk. Számomra a Signal egy sokkal jobb sorozat lett, az idei, már…..
KFDK 2020.04.14 14:08:52
@Annya: Örülök, hogy tetszett :) Sokáig reménykedtünk egy folytatásban, de úgy tűnik, nem lesz belőle semmi :( ~Timi
A When the Devil Calls Your Name először a poszterével keltette fel a figyelmemet, no meg a szinopszisával. A főszereplő színészeket nem ismertem különösebben. Az első egy-két rész egész jó volt, vicces és megfogott a sorozat. Sokféle kérdést boncolgat, a lélekről, az embert motiváló tényezőkről, és…..
Az Élősködők sikere az idei Oscar-gálán (négy Oscart vitt el, köztük a legjobb film díját) ráirányította a figyelmet Korea filmgyártására. Mi persze nem lepődünk meg, hisz évek óta nézünk koreai filmeket, tudjuk, milyenek, és hosszú ideje mondjuk mindenkinek, hogy érdemes odafigyelni a világ…..
KFDK 2020.02.13 20:04:03
@Marcsi Horvath: ötös listába egész nehezen fér be az összes jó koreai film :)))
KFDK 2020.02.13 20:06:07
@Hera Poliatevska: sajnos nem találtam hozzá feliratot én sem. A kevéssé ismert/népszerű filmekhez nehezebb feliratot szerezni.
KFDK 2020.02.13 20:07:06
@steery: ez is elég ismert, ezért nem szerepel a listán, tele volt vele a sajtó itthon is :)
Nem titkolom, számomra az idei év eddigi legjobb sorozatát fogom most nektek ecsetelni. A Hotel del Lunában minden megvan, ami egy jó szórakozáshoz kell, és még annál is több. Az év színésznői alakítása díjat pedig IU tőlem már meg is kapta. Lássuk hát, miről is szól ez a sorozat, és miért olyan…..
Ezek a piros hátoldalú kártyalapok, a különleges motívumaikkal, már jó ideje izgatják a fantáziámat. Számtalan sorozatban feltűnhetett mindenkinek ez a kártyapakli, aminek lapjait előszeretettel tapasztják a szereplők a homlokukra. A játékszabály elsőre bonyolultnak tűnik, de nem megtanulhatatlan.…..
KFDK 2019.08.01 09:20:49
@zora001: ebayről a legegyszerűbb és legolcsóbb, nekem is van egy :)
A Forbes Korea minden évben kiadja a Power Celebrity listáját, melyen a szórakoztatóipar legbefolyásosabb alakjait rangsorolják, elért eredményeik, népszerűségük és az évi keresetük alapján. Nőnap alkalmából kicsemegéztük nektek a listáról a hölgyeket.  A Twice együttes. Fotó: JYP Entertainment..
A dél-koreai box office 2018-as éves összesítője bizony cudarul áll, hiszen tavaly a top 10 legnézettebb film közé csupán négy koreai alkotásnak sikerült beverekednie magát. Igaz, az első helyet azért hazai film csípte meg...
Jön a téli szünet, a karácsonyi szabadságolások és van, aki síelni megy, mi viszont ilyenkor hozzuk be az éves lemaradásunkat és bindzseljük* le a kimaradt érdekes sorozatokat. Idén is durva volt a felhozatal Koreában, mintegy 189 tévésorozat került képernyőre. Mindet persze képtelenség megnézni,…..
Idén november 5 és 11. között kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál, ahol számos izgalmas filmet mutatnak be, köztük a Harc az istenekkel: A két világ című fantasyfilmet, mely óriási közönségsiker volt hazájában. 14,4 milliós nézettséggel minden idők második legnézettebb koreai filmje. ..
A nyári moziszezon legjobban várt koreai alkotásait gyűjtöttük össze alább. Tavaly a Taxi Driver volt a legtöbbet nézett nyári film Dél-Koreában, a legnagyobb meglepetést pedig a Midnight Runners okozta. Lássuk idén mit rejteget a nyári kínálat! Along With The Gods 2..
A koreai filmek és sorozatok egyre népszerűbbek, és az emberek gyakran akkor is koreai "terméket" néznek, ha nem is tudnak róla, köszönhetően a számos remake-nek, illetve a tévéműsorok licencvásárlásainak. A nyugati országokba ugyan csak most kezdenek beszivárogni a koreai formátumok, Ázsiában már…..
 A phjongcshangi 2018-as téli olimpiai játékok vasárnap lezáródnak. Mi ilyenkor már csak a végeredményt látjuk, ahogy a felkészült sportolók nekirugaszkodnak a nagy megmérettetésnek, hogy felállhassanak a dobogó valamelyik fokára. Ám, hogy  mennyi kemény edzéssel töltött óra, számtalan váratlan…..
KFDK 2018.02.28 10:08:44
@Dan da Man: Igazad van teljesen, javítottuk :)
Idén is elkészült az összesítő arról, mely filmeket nézték a legtöbben Dél-Koreában az előző évben. 2017-ben a top 10-ben hét hazai gyártású film szerepelt, ezt azt hiszem, kevés ország mondhatja el magáról, hisz a legtöbb helyen a hollywoodi produkciók tarolnak. Lássuk hát 2017 legnézettebb…..
Idén vajon melyik sorozat tudhatja magáénak a legtöbb rajongót? Szavazni csak egyre lehet, igyekeztünk a legismertebbeket felsorolni (mindet úgysem tudnánk, hisz egy évben több száz K-drama készül!). Ha a kedvencetek nincs a listában, írjátok meg kommentben itt vagy a Facebook poszt alatt! December…..
Idén már 10. alkalommal élvezhetjük öt napon át a koreai filmek varázsát Magyarországon. A jubileumi Koreai Filmfesztivál ezúttal egy picit hamarabb kezdődik, mint eddig megszoktuk, október 25 és 29 között várja majd a nézőket négy városban: Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett, méghozzá…..
Koreai animációs filmeket a magyar közönség a koreai filmfesztiválokon is láthatott már, azok azonban inkább a társadalomkritika oldaláról közelítik meg a témákat. Vannak kifejezetten gyerekmesék is, mint a népszerű Pororo, a kis pingvin története, vagy a Tayo, the Little Bus,…..
KFDK 2017.10.08 15:55:14
@csillan: Szia. Ebayen vettem, larva toys noven kell rákeresni. www.ebay.com/bhp/larva :)
Engedjétek meg, hogy kicsit személyesebb hangvételben írjam meg nektek, milyen benyomások alakultak ki bennem ezzel a távoli ismeretlen ismerős világgal kapcsolatban. Timi a saját véleményét már kifejtette, ám annyira hasonló megállapításokkal vagyunk, hogy biztos vagyok benne, osztani fogja az itt…..
 A STRONG WOMAN,DO BONG-SOON a JTBC kábelcsatorna legnagyobb nézettségű romantikus sorozata lett, a főszereplő Park Bo-young megkapta a rom-kom királynő címet, a főszereplő fiúk "brománca" bekerült a nagykönyvbe és lehet, hogy Romeó valójában koreai volt. :)..
A tvN sorra gyártja a jobbnál-jobb sorozatokat, ezzel a darabbal is igencsak belenyúltak a levesbe. A Chicago Typewriter egy izgalmas, vicces, drámai sorozat, mely remekül ötvözi a fantasztikumot a valósággal, miközben átrepít minket időn és téren, és belecsempészi a koreai patriotizmust is a…..
Ne hagyjátok ki a lehetőséget, most április 6-án két remek koreai filmet nézhettek meg a Sugár moziban Budapesten, ráadásul ingyenesen! Jön a kiváló, izgalmas akciókrimi, a Veterán, és az igazán vicces történelmi kalandfilm, A csoszoni nyomozó: Az elveszett sziget titka. Természetesen magyar…..
KFDK 2017.04.03 19:51:48
@Duba Dániel: Jó szórakozást hozzá, ez egy jó film, reméljük tetszeni fog, és érdeklődve várjuk az írásod!
Idén már 24. alkalommal rendezik meg a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, idén 27 ország 34 filmje vesz részt a programban, és az Ázsiai szelek és A sötét oldal szekcióban két igen ütős koreai filmet tekinthetnek meg a koreai filmek szerelmesei. Jön az Oscarra is küldött Age of Shadows, valamint a…..