Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pataki Márton

49 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pataki Márton blogja Post Scriptum 2020.10.05 10:22:19
Az ember legyen következetes. Ha nem következetes, akkor legalább reflektáljon arra, hogy miért változtatta meg a nézeteit. Szokatlan elvárások, nem meglepő, hogy a koronavírus második hulláma nekem külön is nehéz napokat okoz. Nehéz megértenem, hogy mindazok, akik tavasszal, amikor Magyarországon…..
A hibridrezsim hibridellenzékének paradoxonából továbbra sem találjuk a kiutat: a magyar ellenzék az önkormányzati kampányban is megöli a saját történetét. Az emberek csodálatos tulajdonsága, hogy egymással szöges ellentétben lévő igazságokat, értékeket egyszerre el tud fogadni, és ezek között –…..
Eddig a bejegyzésig ez az Együtt politikusának a blogja volt. Az Együtt a 2018-as választásokat követően a megszűnés mellett döntött, én pedig nem pályázok választott tisztségekre, nem gondolok magamra politikusként. Előbbi okairól  - hogy miért nem ért el az Együtt 1 százalékot sem - egyszer talán…..
A III. kerület fizetős parkolási övezeteiben tízből kevesebb mint egy parkoló autó az övezeten kívűl lakóké, de Bús Balázs III. kerületi Fideszes polgármester a ma életbe lépő díjemeléssel mégis rajtuk akarja leverni a mérgdrágán és feleslegesen beszerzett parkolóautomaták árát. Az Együtt ezzel…..
A menekültek és az illegális határátlépések száma a 2015-16-os menekülthullámhoz képest a töredékére csökkent Magyarországon és egész Európában; a határon állomásoztatott sok ezer rendőr és katona csak a politikai hisztériakeltést szolgálja. Az Együtt szerint a kormánynak haladéktalanul vissza…..
A Széll Kálmán Tervben 2017. év végére célul kitűzött 55% helyett 74,5% lesz az adósságráta, így még a kormány számai alapján is elbukott az államadósság elleni küzdelem. Az Együtt arra kéri a választókat, hogy lássanak át a Fideszes propagandán, és a kormány valós teljesítménye alapján döntsenek a…..
Újabb adókedvezmények a labdarúgás számára! Tényleg erre van szükség! Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, egyben a balmazújvárosi fociklubot üzemeltető Kft. képviselője törvényjavaslatot nyújtott be „A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról” címmel. A…..
Szürreális fordulatot vett tegnap a Római-parti gáttal kapcsolatos vita.  Reggel 8 óra után nem sokkal a Fővárosi Választási Bizottság elutasította az Együtt és a Párbeszéd népszavazási kezdeményézését. Az ok: a gát nyomvonalának meghatározása nem tartozik a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe, ezért…..
A BKK csütörtök este elindított online értékesítési rendszere koncepcionálisan és kivitelezésében is dilettáns. A bérletének ellenőrzésekor az utas belép egy webes felületre, azt frissíti, ezt követően megmutat egy arcképes igazolványt, majd megvárja amíg az ellenőr a nála lévő leolvasóval ellenőrzi…..
Tarlós István főpolgármester tegnap a következőket nyilatkozta az M3-as metróról a HVG-nek: "Lehet ilyeneken szórakozni, hogy legyen klíma, azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi is. Tíz éve még semmin nem volt klíma." Kupper András, a Fidesz fővárosi frakció-vezetője örök…..
„Budapest bekeményít, egy évben maximum 12 futóverseny jöhet”, „Odavágnak a pesti futóversenyeknek egy rendelettel”, „Csak évi három nagy futóversenyt engedélyezne a főváros” adta hírül a sajtó a Fővárosi Közgyűlésben szerdán tárgyalni tervezett rendeletmódosítást.  A magukat általában a modern…..
A miniszterelnök tegnapi, M3-as metróval kapcsolatos reakciója, figyelemmel a kormányzati projektek elszaladó költségeire, nem egyszerűen csak cinikus, hanem hadüzenet a budapestiekkel szemben. Tarlós Istvánnak ma az asztalra kellene csapnia, ahelyett hogy megpróbálja leplezni Orbán Viktor…..
Eljött az a nap, amikor Orbán Viktor és kormánya az Oroszországi Föderáció mellett már a Kínai Népköztársaság érdekeit is Magyarország elé helyezi. A Budapest-Belgrád vasútvonal tervezett fejlesztése csak akkor érné meg, ha a kínaiak vissza nem térítendő támogatásából épülne. Erről azonban szó…..
Két számjegyű fizetésemelést kaptál tavaly? Előnyös számodra az egykulcsos személyi jövedelemadó? Kaptál CSOK-ot?  Jó érzés látni, hogy mindenfelé épül valami, akkor is, ha jó része olyan marhaság, mint a senki által nem használt stadionok vagy a felcsúti kisvasút? Nem szereted, hogy a Fidesz…..
Ma már biztosan tudhatjuk, hogy 2024-ben nem lesz Budapesten olimpia. Akkor se, ha Orbán és Tarlós véletlenül gerincet növesztenek, és engedik, hogy a budapestiek döntsenek a pályázat sorsáról, és a többség esetleg úgy szavaz, hogy ne vonják vissza a pályázatot. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság olyan…..
Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke február 2-án Budapestre látogat. Az Együtt tüntetést szervez ellene, és a mindenkit arra hív fel, hogy ahol csak látja a gépkocsi-konvojt, sípolással, fütyüléssel fejezze ki az ellenérzését. (Minden információ itt.) Lesznek, akik azt mondják, hogy ezzel a…..
A Fővárosi Közgyűlés ideiglenes vizsgálóbizottsága csak alibizett, miközben Londonban már bíróság előtt van az Alstom budapesti korrupciós ügye Tavaly márciusban a Serious Fraud Office, az Egyesült Királyság súlyos korrupciós ügyek elleni nyomozó- és vádhatósága vádat emelt az Alstom elnöke és két…..
"Az alkotmány erőssége az állampolgárok elkötelezettségében áll, hogy megvédjék. Az alkotmányos jogok csak akkor vannak biztonságban, ha minden egyes állampolgár kötelességének érzi, hogy kivegye részét ebben a védelemben." - Albert Einstein Aux armes citoyens! Fegyverbe, polgárok! – idézhetnénk…..
A fideszes politikusok nem először mutatják ki, hogy lenézik és megvetik a közösségi közlekedés használóit, és különösen az M3-as utasait. Amennyiben Tarlós Istvánban a legkevesebb tisztesség is van, a felújítás megfelezéséről szóló előterjesztéshez mellékelni fogja a lemondását is. A Magyar Nemzet…..
Úgy küzdenek a fideszes érdekcsoportok az M3-as metró pótlására szolgáló buszok szállításáért mintha nem lenne holnap. Hosszú ide-oda üzengetés után a Fővárosi Önkormányzat alávetette magát kormány követelésének, és buszok beszerzése helyett szolgáltatást rendel, míg utóbbi garanciát vállalt az…..
Levelet írtam a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének. A budapesti olimpiarendezés Magyarország számára egyszerűen akkor is rossz üzlet, ha tisztességesen és ésszerűen szervezik meg, minden más esetben pedig súlyos katasztrófa. Kétséges, hogy van-e egyáltalán most többségi támogatottsága a…..
Abdulrahman Mohamed, ahogyan az a neve alapján sejthető, nem Magyarországon született. Bevándorló, „migráns”. Jemenből érkezett, amely egy arab, muzulmán ország. Előbbiek alapján a magyarok 76 százaléka szerint – ahogyan szerintük a legtöbb Magyarországon élő muszlim – Abdulrahman Mohamed nem akar…..
Hogyan működik a közbeszerzés az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt.-nél? Mi derül ki a dokumentumokból, és hogyan került sor egy személyes látogatásra a cégnél? Vigyázat, TLDR! A budapesti olimpiarendezés Magyarország számára egyszerűen akkor is rossz üzlet, ha tisztességesen és…..
Tegyük fel, hogy a családunk kertjében van egy romos fészer. A vacsoraasztalnál felmerül, hogy kiégett a fű, ezért építessünk egy úszómedencét és egy grillpavilont, mert így majd nőni fog a zöldterület. Logikus? Nem éppen. A Fidesz-kormány viszont pont így érvel a Városligetbe tervezett új épületek…..
Pataki Márton 2016.07.07 10:29:24
@Namir: Kedves Namir úr!

Egyet se. Fél 5 körül került ki az Index blogketrecébe, a lelkes kommentelők általában abból az irányból érkeznek.
Az elmúlt néhány héten csupa botrányos hír jelent meg az M3-as metró felújításával kapcsolatban. Minden korábbinál egyértelműbbé vált, hogy a szerelvények állítólagos felújítása csak az üzlet oroszoknak történő átjátszásáról szólt. A kormány nyomására addig halogatta, halogatja a Főváros a…..
Pataki Márton 2016.06.13 10:31:01
@János Elemér Román: Kedves János: nem 2013-ban kellett volna elkezdeni foglalkozni a kérdéssel, ha már egyszer a főpolgármesteri beiktatást követően, 2010-ben készített "fehér könyvben" is az egyik legsúlyosabb problémaként lett megemlítve.

Egyébként: A. új metrókocsikat kellett volna venni; B. ha már sor kerül a felújításra, akkor meg kellett volna hosszabbítani Káposztásmegyerig; C. minden állomást teljesen akadálymentesíteni kellene. Miből lenne erre pénz: nem kellene 80 milliárdért vizi VB-t rendezni, nem kellene 15+ milliárdért a várba költöztetni a miniszterelnökséget, nem kellene 100 milliárdért új Puskás stadiont építeni...és még sorolhatnám...a senki által nem nézett közmédia nem egyszeri, hanem évi 80 milliárdot visz el.
Pataki Márton 2016.06.13 10:40:55
@János Elemér Román: Tarlós István Orbán Viktor és a Fidesz-kormány elkötelezett és hangos támogatója, így elnézést, de ezt a védekezést én nem tudom elfogadni.