Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacsbelane

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az óvodák és iskolák kényszerű bezárása új kihívást jelent minden szülő és gyerek számára. Távmunkában tapasztalt szülőként összegyűjtöttem 10 hasznos tippet, hogy ne kergessen őrületbe a kényszerű otthonlét, és hasznosan kösd le gyermeked fölös energiáit...
kovacsbelane 2020.03.15 17:46:43
@nikk rivers: Ja, a sajat gyerekeddel. Ugy, hogy kozben dolgozol is.
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
kovacsbelane 2020.02.26 11:01:53
@a lekvár neve puffin: Nem már hordott ruhadarabot vett, hanem olyat, amit már páran felpróbáltak, ami nem ugyanaz. Talán port, esetleg dezodorcsíkokat látott rajta a posztoló (szűk ruhadarab, és bizonyos deok csíkoznak), ami egyértelműen arra utal, hogy mások is próbálták már, ettől azonban még nem lesz használt, és semmivel sem kevésbé koszos az, amit egy magát nem dezodorozó, de izzadó ember próbált fel.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Rendszeresen olvasom az INDEX cikkeit, híreit. Régen találkoztam azonban a munkahelyi terror bloggal, pedig többször gondoltam arra, hogy a lányommal történt esetet érdemes lenne közhírré tenni. Lányom 28 éves, két…..
kovacsbelane 2020.02.25 11:32:27
@Lángharcos: Pont erre gondoltam, mikor megláttam, hogy újraindult a munkahelyiterror...
Az elhallgatott, de megismerhető előzmények védhetik csak meg a jövő bántalmazott áldozatait. Sem a rendőrségnek, sem a gyilkos környezetének nincs joga elhallgatni olyan részleteket, amelyek más feleségek, társak és gyermekek életébe kerülhet. Írásom a sajtóközlésre érvényes etikai elvek alapján…..
kovacsbelane 2020.02.11 21:28:59
@panamcat: Es ha az altalad szemelyesen ismert elmebeteg elkovet valamit, akkor bunos leszel? Te miert nem teszel semmit? Amugy pontosan tudnod kene, hogy kivulallokent teljesen tehetetlen vagy, es meg mondjuk csaladtagkent sem vitethetsz pszichiatriara kulonosebb ok nelkul, a mentalis betegek barmifele gyogykezelese meg lehetetlen az illeto egyuttmukodese nelkul. Szoval nem kozony, hanem a teljes eszkoztelenseg. Egyebkent nyilvan kozeli csaladtagkent sem konnyu kezelni a helyzetet, mert terapiaba nem jarhatsz el senki helyett, illetve ket gyerekkel sem konnyu nyom nelkul elmenekulni. Mas megoldas nemigen van, ugyanis egy pszichopataval, szemelyisegzavarossal, egyeb mentalis korkepben szenvedovel nem fogod tudni megbeszelni a problemat...
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
kovacsbelane 2019.07.16 18:49:25
@ABC Jozsi: Szerinted aki a napi melo utan feszultseglevezeteskent lehajt 3-5 sort az nem alkoholista? De, az. Es csak hiszi magarol, hogy o nem alkesz.
kovacsbelane 2019.07.16 19:13:05
@Pallos Levente: Aki mar egyszer is eszrevette magan az alkohol szorongas- es feszultsegoldo hatasat, az tudja.
Tipródtam egy ideje azon, hogy akarok-e hosszasan értekezni és mélységeiben írni a mosható női betétekről. Mert nem is használom olyan régóta. Meg ez olyan izé, na. Arról írjak, hogy mikor, mit és miért rakok a bugyimba? Nem túl intim téma ez? Nem kéne ezt inkább megtartanom magamnak, és a közelebbi…..
kovacsbelane 2019.05.24 16:44:12
@kmera: Raadasul az ilyen munkahelyi logybolgetes utan nem artana alaposan kitakaritani a mosdokagylot.
Az anyatej a legtermészetesebb táplálék az újszülöttek számára. A nemzetközi ajánlások szerint az a legjobb, ha a picik hat hónapos korukig kizárólag anyatejet kapnak. A WHO azt javasolja, hogy féléves kor után, a szilárd táplálékok bevezetése mellett is folytassuk a szoptatást a babánk kétéves…..
kovacsbelane 2018.12.12 08:48:14
@tamask: nagyon sokan szoptatnak 1-2-3 eves gyereket, csak mivel mar nem etkezesi cellal, ezert kevesbe latvanyos. Szerintem a tul sokaig tarto szoptatassal magukkal szurnak ki - legalabbis a kornyezetemben ezt latom: nincs egy vegigaludt ejszaka - hello, rossz fogak, nincs olyan, hogy par oranal tovabb tavol van anyuka, egy keteves sokkal eroszakosabban keri - konkretan letepi a ruhat, es talan eros a kifejezes, de gyakran akar manipulaljak is anyukat. Felolem aztan mindenki addig szoptat, ameddig akar, de az anya erdekeben erdemes hatarokat huzni. En nem latok semmifele intimitast, elonyt abban, amikor pl nyilvanos helyen egy hisztis-nyugos haromeves ciciert kovetelozik, vagy abban, hogy total kialvatlan valaki amiatt, mert a gyerek ejszaka minden nyigra cicit kovetel. (Ugyanez az egyuttalvas is: allati jo dolog egy ilyen kis szuszogo csomaggal aludni, de hosszutavon kinyirja az embert, ha ejszaka azzal kell foglalkozni, hogy a gyerek ne essen le, ne nyomjuk ossze, ha a vegtagjait felorankent ki kell pakolni az arcunkbol, es szerintem a gyerek is nyugodtabban alszik, ha megvan a sajat helye a feszkelodesre.)
Apám úgy gondolja, hogy nem sokra emlélszem mi történt gyerekkoromban. Viszont az emlékek nem úgy működnek, ahogy azt sokan gondolják. Van ami egy életre beleég az ember agyába... Apám nem bevallottan alkoholista volt a 80-as években, mikor gyerek voltam. Ezt nővérem is tanúsítja, hiszen elég sok…..
kovacsbelane 2018.08.27 19:55:31
@retkeslaci: a fenet nincs annyi alkoholista. Legalabb annyi jol funkcionalo pias van ma is, mint regen. Felnott egy generacio, akinek tok normalis, ha valaki reggel felessel kezd, melo utan meg felpattint par sort. Persze azert van kulonbseg, aki megengedheti, az minosegi(bb) piakat iszik, programot szervez kore (pincelatogatasok, csapatepites, fozes, bulik stb), de a lenyeg ugyanaz: rendszeres, napi szintu alkoholfogyasztas.
Vagy nem. Ép-e vajon az a lélek, aki vidáman csacsog velem arról, hogy hol lehet a közelben igazán finom halászlét enni, majd közli, a hatéves, felnőttektől még igen félő gyerekem megtámadta a messze földön híresen mocskos szájú feleségét, a rendkívül agresszív fiával együtt. Aki fojtogatja,…..
kovacsbelane 2018.06.04 17:41:22
A L’art pour L’art társulat szövegkönyvében a címben foglalt felütésre a válasz: Én is szeretlek! Ennek a két témakörnek – a főzésnek és a körülötte felkavarodott érzelmeknek az egyik átfedési pontja gondolkoztatott el, talán azért, mert a találkozó végén…..
kovacsbelane 2018.05.22 07:40:19
@Csé8838: ja, mert egy atlag haztartasban olyan gyakran kell vakolni es betonozni, mint fozni, es szolok, hogy az emberek legalabb fele el emeletes hazban, ahol minimalis kerti munkat kell vegezni, de gondolom ok is esznek valahogy. A haztartas es a gyerekkel kapcsolatos dolgokat a tobbseg automatikusan a nore tolja, mintha kromoszomafuggo dolog lenne a gyereket atpelenkazni. Ha neked rendben van, hogy melo utan valtozatosan fozol es madonnas mosollyal vasalod az ingeket, a te dolgod, en elfogadom, hogy mas nem attol erzi magat anyanak es felesegnek, mert hetvegen megfozhetett otfele etelt es kitakarithatta az egesz lakast. A lenyeg a mindket fel szamara egyforma merteku kompromisszumon es (dinamikus) aranyos munkamegosztason van, es ettol ott a lehetoseged szupernejnek kepzelni magad a szinte semmi haztartas es fozes utan, mikozben a haz ura tizevente elegedetten kicsempezi a furdoszobat.
A parlament döntése alapján - a választások miatt - tavaly korábban kezdődött a kilakoltatási moratórium, és idén tovább, április 30-ig tartott. A meghosszabbított moratórium végeztével újra elkezdődnek a kilakoltatások, mivel továbbra sincsen olyan lakáspolitika Magyarországon, amely segítséget…..
Tudtad, hogy a túladagolt drogfogyasztóhoz hívott mentősök csak akkor értesíthetik a rendőrséget, ha az ellátásra szoruló személy közvetlenül fenyegeti valakinek a testi épségét? Ehhez képest Szolnokon rutin, hogy rendőr is érkezik a mentővel. Felhívtuk az érintettek figyelmét a jogellenes…..
kovacsbelane 2018.04.28 05:48:15
@zokogjatok: nem erted. Szerfuggo (tokmindegy, hogy alkohol, nikotin,drog) nem fog attol leszokni, hogy elviszik a boribe, ha segitseget ker. Buntetes lehetosegevel esetleg megfelemlithetsz egy meg nem fuggot, de kialalkult addikcional ez nem mukodik. Artalomcsokkentes. Ez lenne elvileg a kozos cel: pl nekem, nem szerhasznalonak is fontos, hogy ne legyenek fertozesveszelyes, szetdobalt tuk az utcakon, ne a villamosrol kelljen nezni, hogy valaki epp belovi magat az utcan, hogy ne terjedjen a hepatitis stb. Meggyogyitani eroszakkal es buntetessel senkit sem lehet.
Niki négy gyerekével él egy kicsi, de hangulatos, kétszobás lakásban. Érkezésünkkor szabadkozva meséli, hogy két nagyobbik gyereke közül az egyik épp súlyemelő-edzésen van, a másik pedig moziban. Otthon van viszont Dorina Anikó, Niki négy éves kislánya, akiről egykettőre megtudjuk, hogy az oviban…..
kovacsbelane 2018.04.21 13:30:16
@Lady Ann: A megoldas az, hogy mar az elejen meg kell akadalyozni, hogy ilyen helyzetek kialakuljanak.
Az o nemtorodomseguk (negy gyerek egy ketszobas onkormanyzati lakasba meglehetosen atgondolatlan lepes, ok nem hirtelen kerultek szarba, hanem 20 eve hasznaljak ki a rendszert, emellett nulla felretett penz) miatt nem fogom lelketlennek erezni magam. A helyzet legjobb megoldasa nem a kilakoltatas, de bocs, nem is az, hogy az allam meg 17 evig tamogassa es jutalmazza ezt a hozzaallast. Igen, kimondom, segelyre/onkormanyzati lakasba negy gyereket vallalni majdkihuzvalakiaszarbol alapvetessel meglehetosen felelotlen, ostoba es atgondolatlan dontes, ezert talan ne a szocialis rendszert hibaztassuk. (Bar eppenseggel ugy szar, ahogy van.)
kovacsbelane 2018.04.21 13:46:11
@gabardin: A csok akkor jar, ha mar osszegyujtotted a 20-25% onerot es hitelkepes vagy a bank szerint, ekkor csokkentheted a felvevendo hitel osszeget. A 10+10 meg kb boduletes kamu, az annak jar, aki amugy is ki tudja fizetni az epitkezest.
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
kovacsbelane 2018.03.10 07:22:09
@midnight coder: a zeneakademian is van alkalmassagi kitetel, nevezetten a zenei kepzettseg, es a stweardesseknel is van, ugymint magassag, fizikai ratermettseg stb, de a szepseg egyik melokahoz sem szukseges, csunya, ragyas pofaval is kivalo harfas lehetsz. Persze vannak olyan munkak, ahol az apolt, rendezett kulso elvaras lehet, de egy nem modellkulseju no is lehet apolt, kellemes megjelenesu.
Vásárlóként elvárom, hogy a webáruház ingyen szállítson, a futárszolgálat időben és épségben szállítsa a cuccot. Ez a minimum...
kovacsbelane 2017.12.19 14:04:25
@panteon: Örvendetes, hogy neked nem számít 100-200 ft, osztogassad csak a semmiért a pénzed te. Nekem pontosan annyit számít 200 Ft, amennyit a futárnak.
A futár fizetést kap, ha nincs megelégedve vele, akkor lehet menni a főnökhöz, de ha minden kötél szakad, bármelyik termelő cég örömmel felveszi a szalag mellé, étkezési utalvánnyal, műszakpótlékkal, fizetett szabadsággal.
KultúrPara Érdekes találmányok 2017.10.17 00:04:00
Az ember sok hasznos dolgot feltalált már rövidke élete során. Gondoljunk bele, milyen technológiákat használunk manapság, milyen gépeket, eszközöket, és tesszük mindezt teljesen természetes módon. Ám a sok hasznos (és sokszor sajnos káros) dolog mellett még több haszontalan,…..
Mindenki vágyik a szeretetre. E mellett persze a szexualitás is egy fontos hajtóerő, de a kettő összefüggéseiről talán majd máskor. Az viszont biztos, hogy amióta van internetek, azóta van online társkeresés. A kilencvenes évek elején indult egyik első amerikai oldal, a Match.com akkorára nőtt, hogy…..
Mindegy, hogy hány esküvőn jártál már vagy hányszor voltál koszorúslány, van pár dolog, amiket csak akkor élhetsz át, ha te vagy a menyasszony. Hiába tervezed hosszú hónapokig az esküvőt és biztos vagy a Nagy nap logisztikájában, attól még érnek majd olyan meglepetések, amikre nem lehet felkészülni.…..
Általában kevésbé kedvelem a túl nyilvánvaló vendéglátóhelyeket, de azért a "minden új helyre az elsők között megyek" hipszterkedés is néha unalmas. Van egy áthidaló megoldás is, a néhány éve még titkosnak hitt jó helyek hirtelen beugranak és kedvem támad újra elmenni. Ez néha sajnos olyan élmény,…..
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ebben a fránya hőségben nem szívesen állok a tűzhelynél és főzök lekvárt, így okos módot keresve alkottam inkább tűzhely használat nélkül mennyei  "lekváromat" :) Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükséged az alapanyagokon kívül, és az egész kész van 10…..
Alapvető emberi szükséglet a fény, azonban nem mindenkinek adatik meg, hogy egy napfényes, világos otthona legyen. Erre a problémára kíván megoldást nyújtani egy seattlei startup...
       Nagyon nagy divat lett az örökbefogadás manapság. A külföldi sztárok tucatjával viszik haza az árvákat Afrikából meg Vietnámból meg még ki tudja honnan, és nagyon boldogok, hogy tettek valami "jót". Én is egyetértek az örökbefogadással, hiszen sok gyerek vár az árvaházakban szerető családra,…..
Új elemként robbant be ez év elején a munkáltató által adómentesen adható lakhatási támogatás. Mint ismeretes ezzel a juttatási formával próbálja a munkavállalók mobilitását segíteni a kormány. Ez nyilván sok munkavállalót fog érinteni, és amennyiben valaki megfelel a feltételeknek, valamint a…..
kovacsbelane 2017.02.01 12:56:09
@Pierr Kardán: No igen, nem kéne túlbonyolítani meg túl magasra emelni a mértékét, bőven elég lenne a 10%, amit jóval többen bevallanának, mint így. Ráadásul kicsit tisztulna is a piac, lennének rendes, korrekt szerződések mindkét fél közös érdekében.